Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!

Príspevok od používateľa uplink »

Nemusíš ani po roku OC, a keď už budeš potrebovať OC [odhadujem tak po roku a pol/dvoch] tak už Ti to nejako extra nepomôže. A nemusíš hneď noctuu, vezmi hocičo lepšie ako stock.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

10FPS boost len pre oc grafiky, crysis ultra hrám na 40FPS stabilne :wink: a niesom žiadne zkurvené decko
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pri 1920 x 1200 a 16x FSAA + ultra detailoch nedáš 10 fps len s OC grafiky...:) určite nie na 450tke ;)...možno tak na 580tke :)...takou bájkou choď kŕmiť niekoho iného.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

rozlíšenie mám 1280x1024+FXAA. Ked budem prechádzať na vyššie rozlíšenie kúpim GTX660Ti. Už dávno som mohol mať GTX560Ti ale toto mi úplne stačí..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - 1280 x 1024 a už sme došli. Porovnávaš full HD [2.07 mipix] s Tvojím rozliškom [1.37 mipix]. To je skoro polovičný rozdiel v nárokoch. Pri 800x600 a low detailoch by si pri OC dosiahol kozmický rozdiel. Problém je že priemerný hráč hráva vo full HD. A Ty sa "chváliš" ako si dal na kancelárskej grafike Crysis na ultra detailoch. V 4:3 rozlíšení, ktoré sa už skoro vôbec nepoužíva. Aspoň si uvedomuješ aké zcestné a nezmyselné rady tu rozdávaš ohľadom OC?

A trochu matematiky:

- GTS 450 má hrubý index výkonu ~1400 bodov.
- GTX 580 má hrubý index výkonu ~3971 bodov.

Keď som zdvihol 2600K na 4.0 GHz bez turboboostu [logické] a grafiku na jadro na 900 MHz [zo 782 referenčných], dosiahol som nárast v Crysise 2 na Ultra detailoch a 16x FSAA 5-10 fps. Mám HP LP2475w, teda 1920 x 1200. Paráda, že? Ako nám ten overclocking "pomáha". A to Crysis 2 kŕmi Sabertooth od Asusu + 2x Intel 520 120 GB disky s hodnotami ~1100/1000 [read/write].

Prekvapenie...škoda že sa žiadne nekoná.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

GTS450 nieje kancelárska grafika ale mid-end.. :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://pcformat.techradar.com/2010/10/1 ... e-gts-450/

vidíte ten ako to Michalko nazval "brutálny" nárast? Idem si sypať popol na hlavu.

http://www.guru3d.com/article/geforce-g ... roundup/24

úplne sa tam práši v tých testoch za tými FPS, rozdiely od 3-5 fps v rozlíšeniach, na ktorých sa hráva najviac, od 5-10 v tých ktoré sa už skoro nepoužívajú, oh yeaaah 8-)
Prílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

nebude to tým že majú nastavené vyššie rozlíšenie a najvyššie AA a podobné ko*ot?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ty to decko naozaj budeš. FSAA sa používa min v 8 samploch, max v 16tich. 32 je luxus. A vyššie rozlíšenie OMG. Zobuď sa, nie sme v 95tom, aby sme používali 1280 x 1024 rozlíšenie. Sme v roku 2012, kedy je full HD rozlíšenie pomaly na mobiloch, na všetkých poriadnych tabletoch a tobôž na herných PC.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

fsaa skoro nikto nepoužíva, na guru 3D majú o 50MHz nižší takt ako mám ja a zrejme si zabudol na fakt kedže mám nižšie rozlíšenie - tým väčšie fps - tým väčší FPS boost? :roll: Kľudne to urobím video ako pretaktujem grafiku a uvidíš FPS boost..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - unikol Ti fakt. Na Tvojom predpotopnom rozlíšení nikto nehráva v dnešnej dobe, nechápeš? Je tam skoro dvojnásobný rozdiel v prostriedkovej záťaži, medzi Tvojím a bežne zaužívaným rozlíšením. To je astronomický rozdiel.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

ja to chápem a preto nevidím dôvod kupovať nový monitor (aspoň kým nepríde GTX660Ti)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Riešenie za všetky drobné. Ako aj ja som sa bránil dlhé roky vzdať sa mojej 19" tky, a drvil som v 1280 x 1024, ale keď raz začneš hrať hry v 16:9/16:10 už sa nikdy nevrátiš späť. Je to úplne iný zážitok.

Mainstream, alebo trend je full HD, s tým nič ani ja, ani Ty nenarobíme. A tak je určujúcou smernicou práve toto rozlíšenie. Na steame ho má 25% ľudí, Tvoje len 10%. A pomaly stúpajú ľudia stále vyššie a vyššie.
MARTIBB
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa MARTIBB »

Kamo uplink uz sa to neda citat kto povedal ze oc je len na hry? a kto povedal ze chce dostat z pc co mu hry behaju na 30 fps s oc 60 fps? Je tam rozdiel dost velky. Vies pc je aj na ine veci ako hranie :) ale ako profik by si to mal vediet. Kazdopadne nie kazda hra potrebuje 60 fps je to dost individualne cize niekedy aj tych 40 bohate staci a hra sa to dobre. Navyse ssd disk nema ziaden vpliv na fps :P cize argument ze v recenziach to maju na ssd diskoch nedava zmysel :P A ta tvoja matika ako nemoze byt citelny rozdiel v 4,5ghz oproti 3,3? to mas 1,2ghz narast frekvencie.... Daj renderovat dake video s 3,3 ghz a s 4,5 a potom porovnaj casi ;) Navyse podaktore hry potrebuju vyslovene vykonny procesor a nie grafiku a preto sa oc procesoru oplati pri takych hra... Argument s teplotami je tiez irelevantny pretoze kupim vykonnejsi chladic dam primerany oc k tomu chladicu a mam stale nizsie teploty jak so stockom a aj bez oc v idle rezime nemas rozdiel v teplote takmer ziadny ci to je oc alebo bez oc a predpokladam ze ludia su najmä v idle rezime browsuju internet atd atd.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Kúpiš kvalitný chladič na CPU/VGA, môžeš rovno kúpiť silnejšiu VGA. A o renderingu tu téma nie je, ale o hrách pokiaľ viem. Na renderovanie používa PC veľmi máličko ľudí. A hej, som jeden z nich, aj na kamošovej render farme.
MARTIBB
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa MARTIBB »

sak s hyper 212 evo das 2500k 4,5 ghz uplne bez problemov pod 60 stupnov v loade a to je drahy chladic? 30 eur? dajme tomu ze si kupim 2500K a hyper 212 evo za 230 - 240 eur stale menej ako 2600k kde nieje ziaden narast fps :) a so stockovym chladicom hlucnym za 290 eur :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MARTIBB - a to všetko na 90 eurovej doske? O tom som už tuším písal, ak chceš stabilný OC, tak potrebuješ namakanú dosku, a aby si dosiahol plný výkon, aj super disk. Sme v blúdnom kruhu, či to vidím len ja?

Ako aký má zmysel "falloutovať" s lacnými mid-rangovými produktmi a pretaktuvávať ich silou mocou a skracovať im životnosť, keď sa dá s pár eurami dosiahnúť to isté so stockovými a so zárukou.

Ako 2500K "v pohode" dať na doske za pár eur, na to by som sa celkom pozrel, či by vydržal jeden OCCT run taký hodinový. S chladičom za 30 eur.

Ďalej, potrebuješ kvalitnú skriňu a parádny airflow, aby si si tam tie pretaktované súčiastky neodpražil. Alebo to budeme mať na kartóne v chladničke?

Celé OC myslenie je kontraproduktívne. Keď kúpiš high-end, ak chceš high-end ovšem, tak si na to kúpiš normálnu skriňu, normálne chladenie a fičíš. Pre OC potrebuješ kvalitnú a stabilnú dosku, kvalitné pamäte a rýchly disk, tak isto drahú skriňu a kopec vetrákov aby to uchladili.

Alebo si došiel na nejaký spôsob, ako uchladiť na šrotnom vzduchu procák, ktorý beží v základe na 3.3 GHz a hodíš ho na 4.5 GHz a zázračne Ti bude držať teploty v nejakej šunte za pár eur pod 60 stupňov celsia?

Neviem, ale niekedy si pripadám ako Alenka v krajine zázrakov, či Alica či ako sa volala. Všetci píšu ako čo ide pretaktovať, keď sa k tomu dostanem, a je tam lacná doska, taktovať to nejde, padá to a nepustí ma za pre-boot. Keď je kvalitná doska za pár stovák eur ide to, tu sa zase dostávame ku koreňu veci, na kvalitný OC potrebuješ drahú dosku.

A tie mýty že Ti stačí MSi doska za 90 eur a "pretaktuješ" neviem kam procesor, to možno funguje tu na fórach, ale v realite nie.

Vy overclockeri ste ako feťáci, alebo fajčiari. Silou mocou budete hľadať spôsoby ako dokázať evidentný nezmysel a to že overclockovanie je dobré a neškodí Vášmu hardwaru. A pritom aby ste mali pravdu musíte do hardwaru investovať nekresťanské prachy, len aby ste dosiahli dobré výsledky.

"Mne fet neškodí, mne fet prosipeva" [feťák Dušan]
MeiDy_
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa MeiDy_ »

pocuvajte chalani k tej asus 670GTX a i5 3570K mam zobrat seasonic s12ii-520W ci ocz zs 650W ?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

najlepšie 600W seasonic
Napísať odpoveď