Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa uplink »

ODB - that means I should be dead already...about 7000 times about now...
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

Old Dirty Bastard napísal:anjeli existujú a sledujú vás pri masturbácii, je to proste fakt, zmierte sa s tým.

prosím ťa, neporadíš mi? nejaká tabuľka, ktorá určuje koľko hriechov a akých druhov/stupňov závažnosti môžem spáchať, aby som mal ešte nárok na očistec? a odkiaľ sa to už berie ako istá cesta do pekla. alebo mám zájsť za farárom? keď vie koľko zdravas a otčenášov treba na odpustenie hriechov, tak by mal vedieť aj toto, znie to celkom logicky, nie? a inak tí čo zomreli za čias starého zákona, tí ako nedostali druhú šancu? proste zomreli v nesprávnej dobe a aj keď boli najlepší z najlepších, sú zatratení navždy v pekle?
ODB - nie, veď som písal. Tí síce boli jeden čas v predpeklí, ale akonáhle Ježiš zvíťazil nad smrťou, dostali sa tam, kde sa dostaneme my (nebo/peklo poprípade dočasne očistec). Takže nie, neboli znevýhodnení.
Áno, existuje taká pomyselná "tabuľka" (sorry, neviem na akom databázovom systéme beží, ani pod akým OS*), avšak okrem počtu a závažnosti sa tam nachádza aj stĺpec či si dostal vieru od rodičov, či si spoznal Boha až neskôr alebo dokonca si o kresťanskom Bohu ani nepočul. Je tam však aj X iných faktorov, ktoré ovplyvňujú, či "máš nárok" sa dostať do neba napr. aj cez očistec, alebo či už skončíš v pekle. Veľkú váhu má aj, či vôbec cheš ísť do neba. Preto sa do neba či pekla človek nedostane na základe "vygenerovania systémom" ale až po osobnom súde.
anjeli existujú a sledujú vás pri masturbácii, je to proste fakt, zmierte sa s tým.
No, pri osobnom súde sa budeš musieť zodpovedať aj za to ;-)

*only joke
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

čiže jedinec, ktorý o kresťanskom bohu nikdy v živote nepočul, neskončí v pekle?
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

je smutne ze este v 21. storoci je krestanstvo medzi nami. Keby tie kostoly radsej spravili ako noclah za niejaku symbolicku cenu pre tych co nemaju kde v noci prespat tak by boli viac uzitocne. Asi pred rokom som kamosovi co je taky riadny panbozkar povedal ze sa zriekam ducha svataho navzdy tak bol mega vykolajeny a skoro to nepredychall :D
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

MeanSeriously, si schizofrenik alebo píšete dvaja?
MeanSeriously napísal:silmarill - to je myslím spomenuté v Starom zákone, avšak odkedy prišiel Ježiš zákon naplniť, to už tak nie je :)
MeanSeriously napísal:Starý Zákon stále a naďalej platí. Nový Zákon len prináša nový doplnok - a to milosrdenstvo - a to pre nás.
takže by som podľa SZ mal ukameňovať moju manželku za to že nebola panna - ale v rámci dodatku NZ by som jej to mal odpustiť? :?

ao pomstychtivosti Boha ti už pekne odpovedal seth. ja ešte dodám toto:
8 Veľmi rýchlo odbočili z cesty, ktorú som im určil. Uliali si podobu teľaťa, klaňajú sa mu, prinášajú mu obetu a vykrikujú: Toto sú tvoji bohovia, Izrael, ktorí ťa vyviedli z Egypta.
9 Potom Hospodin povedal Mojžišovi: Videl som tento ľud; je to tvrdošijný ľud.
10 Teraz ma už nechaj, nech proti nim vzplanie môj hnev a vyhubím ich. Z teba však urobím veľký národ.
po tom ako Mojžiš priniesol prvé dosky s prikázaniami ich v hneve rozbil a dal zavraždiť 3000 ľudí:
25 Mojžiš videl, že ľud sa správa neviazane, lebo Áron im povolil uzdu na škodoradosť ich protivníkov.
26 Mojžiš sa postavil do brány tábora a zvolal: Kto je za Hospodina, ku mne! Okolo neho sa zhromaždili všetci Léviovci.
27 On im povedal: Toto hovorí Hospodin, Boh Izraela: Nech si každý pripáše meč na bedrá. Prejdite po tábore od jednej brány k druhej a nech každý zabije svojho brata, každý svojho priateľa a každý svojho príbuzného.
28 Léviovci urobili tak, ako rozkázal Mojžiš. V ten deň padlo z ľudu asi tritisíc mužov.
úúúplne skvelé. Mojžiš priniesie ľuďom Božie prikázania - medzi nimi aj NEZABIJEŠ - ale keďže uctievali zlaté teľa ako symbol Hospodina, dal ZAVRAŽDIŤ 3000 ľudí. :sly:
následne na to vykráčal na horu Sinaj znova a dobrotivý Hospodim mu dal dosky znovu. šak pohoda, ne?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jediny dovod preco bola krestanska cirkev taka uspesna vo svojom sireni je fakt, ze zahrnovala
vsetkych ludi ktori dovtedy boli na okraji spolocnosti> otrokov, chudakov, zobrakov. Tiez mierne
zvysila postavenie zien ktore bolo dovtedy nieco medzi otrokom a slobodnym clovekom.
Proste cele je to v podstate iba jeden velky populizmus, ale ako vidite velmi uspesny.. :D

Je totiz velmi prijemne verit ze existuje posmrtna existencia a dokonce ze niekto za nas vybavil
vecny zivot- no neberte to.. Lepsie to uz maju len moslimovia, preto aj oni sa tak rozsiruju,
ti vraj po smrti budu v raji kde budu k dispozicii desiatky a stovky mladych panien- no neberte to.. :D

A celkova koncepia boha-Otca je z psychologickeho hladiska iba cistym prenosom z detstva.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tak som sa nejako opäť nedozvedel odpovede na moje dotazy...
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

no moslimom je udajne hovorene ze v ich nebi na nich caka 72 panien len nikdo zatial nepovedal ci pre vsetkych alebo jednotlivo 8)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

silmarill - ohľadom killingu v tábore Izraelitov kvôli zlatému teľaťu - poprosím nepoužívať slovo vražda. Pokiaľ mi je známe, tuším som sem aj dával odkazy na hebrejský text, tak v desatore je hebrejský výraz pre nezavraždíš, no prakticky všade inde v Biblii sú nariadenia od Boha zabiť niekoho označované inak - usmrtiť, zbaviť života...nie zavraždiť. Boha nezakazuje zabiť niekoho, ale zavraždiť. Je na vyspelosti jedinca (týmto nemyslím teba, ale všeobecne!!!!!!!!!), aby dokázal rozlíšiť tieto dva pojmy. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skus to teda nam menej vyspelym rozlisit
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

gogo956 napísal:jediny dovod preco bola krestanska cirkev taka uspesna vo svojom sireni je fakt, ze zahrnovala
vsetkych ludi ktori dovtedy boli na okraji spolocnosti> otrokov, chudakov, zobrakov. Tiez mierne
zvysila postavenie zien ktore bolo dovtedy nieco medzi otrokom a slobodnym clovekom.
Proste cele je to v podstate iba jeden velky populizmus, ale ako vidite velmi uspesny.. :D

Je totiz velmi prijemne verit ze existuje posmrtna existencia a dokonce ze niekto za nas vybavil
vecny zivot- no neberte to.. Lepsie to uz maju len moslimovia, preto aj oni sa tak rozsiruju,
ti vraj po smrti budu v raji kde budu k dispozicii desiatky a stovky mladych panien- no neberte to.. :D

A celkova koncepia boha-Otca je z psychologickeho hladiska iba cistym prenosom z detstva.
Áno, kresťanstvo prinieslo istý sociálny aspekt, preto bolo v tej rannej fázy tak úspešné. Tých, môžeme to nazvať aj pozitívnejších vecí, tam bolo viac.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:silmarill - ohľadom killingu v tábore Izraelitov kvôli zlatému teľaťu - poprosím nepoužívať slovo vražda. Pokiaľ mi je známe, tuším som sem aj dával odkazy na hebrejský text, tak v desatore je hebrejský výraz pre nezavraždíš, no prakticky všade inde v Biblii sú nariadenia od Boha zabiť niekoho označované inak - usmrtiť, zbaviť života...nie zavraždiť. Boha nezakazuje zabiť niekoho, ale zavraždiť. Je na vyspelosti jedinca (týmto nemyslím teba, ale všeobecne!!!!!!!!!), aby dokázal rozlíšiť tieto dva pojmy. :)
ak teda niekoho umyselne zabijem tak ho vlastne nezavrazdim?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

beardie napísal:skus to teda nam menej vyspelym rozlisit
osobne vnímam rozdiel medzi zabitím a vraždou taký, že zabitie má presahovať účelovo život "zabitého" zatiaľ čo vražda je len akési naplnenie vlastného "kréda", či vyplnenie nezmyselnej pomsty. Ergo. teraz pozerám Walking Dead [super seriál] a tam keď sa niekto premení na zombíka, tak ho "zabijú", teda nezavraždia. Neviem či som to zrozumiteľne vysvetlil.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

gogo956 napísal:Lepsie to uz maju len moslimovia, preto aj oni sa tak rozsiruju,
človeče, to nie je všetko.. ony budú prekrásne, mladé, s veľkými prsiami, na ktoré nepôsobí gravitácia a tak časom neovísajú a po každom styku im opätovne dorastie panenská blana (aj keď tento fetiš konkrétne nechápem, imho zbytočnosť). ale ale.. pozor! taktiež tieto prekrásne ženské nemenštruujú, nemočia, defekácia je pre nich taktiež neznámy pojem. ten mohamed je vskutku génius. keďže sú taktiež v raji sľúbené plné stoly jedla o akom sa arabom za života na púšti ani nesnívalo (však ako inak by si si dopĺňal energiu pri vyše 70 ženských, ktoré treba obšťastniť), taktiež víno koľko hrdlo ráči, tak aspoň nemuseli vytvárať odpadový systém pre splašky, potreba vyprázdňovať sa úplne odpadáva, hurá! a dokonca ženské ani nemôžu splodiť dieťa, no neber to.. nechápem ako je možné, že celý svet nezdieľa ich vieru a ako vôbec môžu existovať nejaké ďalšie, zbytočnosť proste.. :lol:
dokonca chcel ulahodiť v raji aj menšinám a trebárs pre homosexuálov sú namiesto panien pripravení prekrásni mladí chlapci.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Zabitie nemusí byť nevyhnutne negatívne, niekoho môžem zabiť nevedome, v sebaobrane a pod. Vražda je úmyselná, cielená.

Teda Stoporko naráža na toto, aj keď tomu stále moc nechápem, lebo prvýkrát s tým prišiel keď som hovoril o obetiach Boha. Avšak Boh zahlušil cez 2 000 000 ľudí a v drvivej väčšine išlo o vraždy, teda aspoň z dnešného nášho pohľadu. Veď ako si vysvetliť usmrtenie Onana za masturbáciu či iné "tresty."
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ved aj pravny system rozlisuje vrazdu a zabitie....

ak napr pri dopravnej nehode niekoho usmrtite neumyselne jedna sa o zabitie aj napr pri prepade ci sebaobrane... cize je to neumyselne

ak sa jedna o umysel je to vrazda...

cize ak ich zabili preto lebo vyznavali zlateho barana ci co to je tak ich zabit planovali prave z dovodu falosnej modli a teda ich zavrazdili!!!

tolko z pravnickeho okienka... 8)
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

silmarill - veď sa to navzájom dopĺňa. Čisto teoreticky, máš právo ju zabiť ale kto neodpustil, ani jemu nebude odpustené. Čiže je to v podstate v rámci "tvojho práva", ale keď ju zabiješ, nikdy sa do neba nedostaneš.

Ešte raz. Zabiť nemusíš len z pomstychtivosti. Toto malo za účel odstrániť ľudí, ktorých už ovládol diabol, keďže v tom čase ešte neboli kňazi ani iní poverení ľudia k vyháňaniu diablov či spovedaniu. Tí zavraždení ľudia aspoň nestihli urobiť viac hriechov. Ako vidíš, Boh má všetko pod kontrolou ;-)

K vašim sexistickým chúťkam ohľadom islamu sa vyjadrovať nebudem ;-)

//autoeditácia príspevku (12 Júl 2012, 17:05)
seth - ak som ti niečo zabudol zodpovedať, prosím napíš to ešte raz.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ak nejaky boh naozaj aj existuje, tak celkom urcite by nepodporoval ziadnu cirkev, aj keby ona
v jeho mene vystupovala.
Je uplne smiesne si mysliet ze boh sa bude zaoberat tym ci sa dost modlime, ci sa pred nim
stale ponizujeme a ci nemasturbujeme- co su vsetko veci popisovane v biblii.

A cirkev ako taka je iba fraška, podvod ktori siria urciti ludia len preto ze bud im to moc nemysli alebo to robia zamerne z urcitych osobnych dovodov.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

seth - ja tm nevidím že by som ti na niečo neodpovedal, skús presne nejakú vetu, ktorú som prehliadol.
gogo: Cirkev nie je fraška. Výhodou je to, že sú tam stanovené presné pravidlá - vieš čoho sa máš držať. ľudia v Cirkvi - tam by som videl problém. Vo Vatikáne sú samí slobodomurári a preto bude pápež čoskoro nútený ujsť. A to sa stane do maximálne do pár rokov, možno už tento alebo budúci.
Napísať odpoveď