Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

O športe...
DanielDevil
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Cestná cyklistika

Príspevok od používateľa DanielDevil »

tak už je to 22 členná skupinka s náskokom 45 sekúnd, ani jeden z nich nebude miešať celkovým poradím na vrchných priečkach tak myslím že tá šprintérska prémia nevyzerá nereálne :) už sa teším na obraz

//25 členná, náskok 3:50

//tak už je to 6:20 a za chvíľku začne prenos
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

brm napísal:wtf? Sagan už hneď na začiatku v úniku? Som zvedavý, čo zamýšľa.....

Inak aj keď som cyklista, nikdy som cestnú cyklistiku nesledoval, bo som radšej šiel vonku na bike... ale tohtoročné horúčavy ma donútili si ju pozrieť..... a akosi ma to chytilo... som bol milo prekvapený, že to nie je až taká nuda sledovať.... heh!
Nevidel som ako presne ten unik vznikol, ale predpokladam, ze Sagan si iba strazil Gossa, nic viac by som za tym nevidel. Prave presli cez Sprint, Sagan druhy, cize strata 2-3body a teraz uz moze vypustit a na kopci uz bude mat stratu jak hovado.

//autoeditácia príspevku (11 Júl 2012, 15:23)
tak Sagan dokonca az treti, 5b stratil na prveho Gossa
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tu su Saganove slova z FB: ,,Mám zmiešané pocity... Išiel som do úniku s tým, že na rýchlostnej prémií chcem čo najlepšie zabodovať, aby som si upevnil zelený dres. Podriadil som tomu všetko, aj únik od úvodu, aby som uspel. Žiaľ, nevyšlo to a Austrálčan Goss ma na rýchlostnej prémií predbehol a stiahol nejaké bodíky, čo ma škrie... Potom som už počkal na Nibaliho, potiahol ho dopredu a napokon vycúval, aby som ušetril ďalšie sily na dôležité náročné etapy,“ sprostredkoval slová Petra Sagana manažér Jozef Korbel.

Inak etapa paradicka, najviac sa mi pacil ten vodopad, to bola krasa :) Stupanie tiez okulahodiace, bolo sa dnes na co pozerat. Verim, ze stvrtkova etapa bude este lepsia a to aj preto, ze sa konci na kopci.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dnes opäť dominancia tímu SKY a myslím že Wigginsa zo žltého nikto nedostane...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Wiggins ide dobre, ale zas taky naskok nema - vacsinu aj tak vybojoval v casovke. Tour je este dlha a kopce este pridu, hlavne chutovky ako Tourmalet, Galibier, Asbisque ...
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ale tá podpora zo strany celého tímu je neskutočná, taktiež by mala byť ešte jedna časovka a v tej určite nestratí... a ostatné tímy medzi sebou vôbec nespolupracujú

ak niekto nepostrehol, pred dnešnou etapou odstúpil Cancelara
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Je síce pravda, že stačí jeden nešťastný defekt, následný pád a môže byť po Tour, ale Sky tam má 2 špičkových jazdcov a zatiaľ jedine Nibali je schopný s nimi udržať tempo, takže si myslím, že už len zázrak by pomohol tomu, aby jeden z jazdcov Sky nebol celkovým víťazom...

Peťo Velits dnes pekný výkon a ak sa nemýlim, tak vyhral najdlhšie stúpanie v tohtoročnej Tour :)

Pre mňa osobne zatiaľ najsympatickejšie v horách jazdí Nibali (ktorého som doteraz nejako extra neobľuboval), ktorý sa ako jediný snaží útočiť na žlté tričko...Určite ho to stojí veľa síl, ale žiaľ, je sám, kto sa o to pokúša (resp vládze) - dnes odpadol už aj Evans, od ktorého sa príliš nástupy neočakávajú, ale podľa predpokladov mal minimálne udržať tempo tímu Sky. Keby sa našli aspoň 3-4 jazdci, tak by sa im možno podarilo tú mašinu rozbiť (a unaviť) a získať na nich nejaký ten čas...Reálne si však nemyslím, že by ich už niekto na trati mohol reálne ohroziť - Nibali ani Evans na nich v Pyrenejách tie potrebné (minimálne) 4 minúty asi už nedajú, aj keď by som im to prial, aby sa preteky stali zaujímavejšími :)

Nemyslel som si, že to niekedy poviem, ale nech už sa vráti Contador - síce som ho nemusel, ale keď jazdil, tak hory boli zaujímavejšie :) Navyše, keď tam chýba aj Andy Schleck, tak je to dosť ochudobnené...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

no mne teda Contador nechyba ani trochu, ta Tour bola nudna za "jeho" obdobia, cely cas sa top10 vozili pohromade a rozhodovalo sa v jednej etape. Tu je polovica pretekov a uz je to potrhane, nastupuje sa, odpada ... ani za Armstronga to tak dobre nebolo, tam to bolo iba o tom ako dlho s nim Ulrich vydrzi slapat :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dnes sa opat bolo na co pozerat, sice som z dvojhodinoveho pozerania prenosu asi hodinu prespal, ale aj tak. Ti ludia okolo trate pri stupani, to je krasa, pripomenulo mi to pred rokom pol miliona ludi na Alpe d'Huez a ja medzi nimi :)

t0m4s3: Si si isty tym co pises, lebo ak sa nemylim, tak Galibier sa siel pred rokom a je to v lokalite pri Alpe d'Huez, teda etapa v ktorej sli dnes pobliz.

Zajtra su tam v uvode dve jednotkove stupania o dlzke 12,5 a 9,7 kilometra, kedze je to v uvode, tak velke extra casove straty by som neocakaval, potom sa takmer 120 kilometrov budu viest dole kopcom s par miernymi stupaniami a ciel je na malom kopceku. V sobotu je to opat viacmenej po rovine s par malymi kopcekmi, ale v nedelu uz idu popri Spanielsku a zacnu opat kopce. Konkretne v nedelu je to podla profilu 11,4 a 9,3 kilometrove stupanie, avsak to 9,3km stupanie ma v zavere posledne tri kilometre pri 18 a 16 percentnom stupani. Predpokladam, ze prevody budu hrat velku rolu, mozno 34-32 ako pouzil Contador na Monte Zoncolan pred rokom na Gire by nemusela byt vynimka. Zaver etapy bude po zjazde. Buducu stredu pride chutovka, ktora sa dost jazdi, tou je spominany Tourmalet, ktory vsak este v uvode doplni jedno vyzivne stupanie a za Tourmaletom este dve dalsie jednotkove. Prve na rozohriatie len 16,4km, potom vystup na Tourmalet o dlzke 19km s priemernym sklonom 7.4%, tretie miernejsie stupanie 12,4km a na zaver este 9,5km, myslim, ze prave tu sa bude lamat chlieb. Na dalsi den potom opat nieco pre vrcharov, 9,3km s priemerom 9.1%, 11,7km a 15,4km. Potom by sa uz nic necakane nemalo stat, jedine by mohla kartami zamiesat este casovka.
Prílohy
14. etapa v nedelu
14. etapa v nedelu
16. etapa v stredu
16. etapa v stredu
17. etapa vo stvrtok
17. etapa vo stvrtok
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Zajtrajsok nebude moc vrcharsky, ten koniec etapy je placka takze pripadny unik si pelotom napohodu stiahne, ak tam bude niekto s velkou stratou tak sa ani nebudu snazit. V tych dalsich som podla tvojich obrazkov napocital 9x 1+HC cat cize este dost kopcov kde sa da vytuhnut a nabrat strata. Uvidime co Nibali, ci sa o nieco pokusi, ale vsetko zlikviduju Boason-Hagen s Froomom.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja by som víťazstvo doprial Nibalimu, príde mi sympatický, aj sa snaží ale sám asi nespraví nič, na časovke asi ešte stratí tak čakám že sa ešte o niečo pokúsi, len škoda že Baso ani nikto z kolegov v tíme s ním nestíha...mohol by sa aspoň s Van Der Broeckom dať dokopy, ten sa mi tiež páči, snaží sa

zajtra to nevyzerá na príliš ťažkú etapu, myslíte že Sagan by mohol uspieť? Ukázal že narozdiel od Gossa a iných časovkárov mu menšie kopce až taký problém nerobia
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Pred pár dňami som len tak pomimo od komentátorov započul ako sa rozprávali o sledovanosti TDF. Neviem či som dobre rozumel, ale že tour je 2. najsledovanejší event po olympijských hrách ?
Plesli tam aj dáke číslo ... ale to nebudem ani sem dávať :lol: zdá sa mi to až nereálne aby to bola pravda :) (viem, že je to myslené spolu za všetky etapy ...)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hovorili že tretí, po OH a MS vo futbale ak si dobre pamätám ;)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Treti sport po OH a MS vo futbale, sledovanost cez miliardu ludi.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Sagan zatial dobry plan, utiekol Gossovi, ma tam dvoch kolegov a ak budu makat ako maju, tak snad dozenu veducu skupinu a Sagan zoberie plny pocet za sprintersku premiu (20b sa dava?)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ano, 20 bodov.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

ani som nedopisal a uz za to Orica vzala a stiahla to na 25sekund, cize bez sance
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Diskvalifikovat Gossa za tu blokaciu Sagana v sprinte, to bolo neferove konanie.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nasraný som aj ja nato, ale určite mu to prejde :/ ...tím Liquigas má tímovú prácu oničom, Sagan útočí na zelené tričko, Nibali na žlté ale ostatní ako keby tam ani neboli, žiadna pomoc nič, akonáhle nahodí niekto tempo všetci odpadnú

//autoeditácia príspevku (13 Júl 2012, 17:30)
na oficiálnej stránke TdF nemá Goss zapísané všetky body, žeby to predsa len riešili? Ale článok som o tom nenašiel :/
Prílohy
07-13-2012_17-29-06.png
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Sagan nakoniec siesty, rozhodcovia spravili zmenu s Gossom a body isli Saganovi! Super!
Napísať odpoveď