Dnes sa opat bolo na co pozerat, sice som z dvojhodinoveho pozerania prenosu asi hodinu prespal, ale aj tak. Ti ludia okolo trate pri stupani, to je krasa, pripomenulo mi to pred rokom pol miliona ludi na Alpe d'Huez a ja medzi nimi
t0m4s3: Si si isty tym co pises, lebo ak sa nemylim, tak Galibier sa siel pred rokom a je to v lokalite pri Alpe d'Huez, teda etapa v ktorej sli dnes pobliz.
Zajtra su tam v uvode dve jednotkove stupania o dlzke 12,5 a 9,7 kilometra, kedze je to v uvode, tak velke extra casove straty by som neocakaval, potom sa takmer 120 kilometrov budu viest dole kopcom s par miernymi stupaniami a ciel je na malom kopceku. V sobotu je to opat viacmenej po rovine s par malymi kopcekmi, ale v nedelu uz idu popri Spanielsku a zacnu opat kopce. Konkretne v nedelu je to podla profilu 11,4 a 9,3 kilometrove stupanie, avsak to 9,3km stupanie ma v zavere posledne tri kilometre pri 18 a 16 percentnom stupani. Predpokladam, ze prevody budu hrat velku rolu, mozno 34-32 ako pouzil Contador na Monte Zoncolan pred rokom na Gire by nemusela byt vynimka. Zaver etapy bude po zjazde. Buducu stredu pride chutovka, ktora sa dost jazdi, tou je spominany Tourmalet, ktory vsak este v uvode doplni jedno vyzivne stupanie a za Tourmaletom este dve dalsie jednotkove. Prve na rozohriatie len 16,4km, potom vystup na Tourmalet o dlzke 19km s priemernym sklonom 7.4%, tretie miernejsie stupanie 12,4km a na zaver este 9,5km, myslim, ze prave tu sa bude lamat chlieb. Na dalsi den potom opat nieco pre vrcharov, 9,3km s priemerom 9.1%, 11,7km a 15,4km. Potom by sa uz nic necakane nemalo stat, jedine by mohla kartami zamiesat este casovka.