hlasoval som za 1mil.€.
Ale na nejaky luxusny zivot po celu dobu existencie na tejto Zemi by to urcite nebolo.
Napr byvam v Ba a tym padom by som tu v tom pripade chcel aj rodinny dom.
Lenze v Ba su pozemky a domy velmi drahe.
A hlavne, malokto si asi uvedomuje, kolko taka prevadzka velkeho domu s vyhrievanym
bazenom, a pod stoji. Napr par ludi co taky lepsi dom maju /alebo niekedy v minulosti mali/ osobne
poznam a tie sumy za zimne vykurovanie su naozaj enormne z hladiska bezneho cloveka./samozrejme
ze teraz myslime ze clovek chce tam mat prijemne teplo a nie sa triast pri 20tich stupnoch v jednej miestnosti a inde povypinane radiatory/
Ten je 1mil.€ je tak akurat na slusnejsi zivot ale zaroven clovek musi chodit normalne do prace:
1/kupa noveho bytu, priestranny
2/kvalitne nove auto, menene raz aspon za 4-5 rokov
3/zbytok dlhodobo bezpecne investovat a ratat s tymito peniazmi na starobu, lebo rozumny
clovek vie, ze o 40-45 rokov, ked pojdu do dochodku dnesni mladi ludia, tak dochodky budu
tak smiesne male, ze budu na urovni soc. davok a bude to z ruky do ust.
Vid demografia a prvy pilier./druhy pilier v tej dobe uz pravdepodobne existovat nebude,resp. ak aj ano tak fondy neporazia ani inflaciu ktoraq bude za tie roky astronomicka/
1 milion vs 50% 100 milionov
Re: 1 milion vs 50% 100 milionov
V prvom príspevku som písal, že by som za ten milión kúpil 5 možno 6 bytov, to máš v prvom pripade 2oo ooo€ na byt, a za to napriklad v tych troch vežiach byt kupishojko napísal:robo1152: Ale cena napr. trojizboveho bytu v Troch veziach asi nie je 50 tisic eur ako niekde na Povazskej Bystrici alebo v Humennom.
Inak v Humennom 3 izbivy byt mozno 15-25 tis. za 50 by si tam mal nejaký luxusný mezonet
Stačí si postaviť nízkoenergetický, pasívny alebo nulový dom a náklady sa rapídne znížia.gogo956 napísal:hlasoval som za 1mil.€.
Ale na nejaky luxusny zivot po celu dobu existencie na tejto Zemi by to urcite nebolo.
Napr byvam v Ba a tym padom by som tu v tom pripade chcel aj rodinny dom.
Lenze v Ba su pozemky a domy velmi drahe.
A hlavne, malokto si asi uvedomuje, kolko taka prevadzka velkeho domu s vyhrievanym
bazenom, a pod stoji. Napr par ludi co taky lepsi dom maju /alebo niekedy v minulosti mali/ osobne
poznam a tie sumy za zimne vykurovanie su naozaj enormne z hladiska bezneho cloveka./samozrejme
ze teraz myslime ze clovek chce tam mat prijemne teplo a nie sa triast pri 20tich stupnoch v jednej miestnosti a inde povypinane radiatory/
No vzhladom k tomu, že môj životný štýl si viem v pohode zaplatiť a dokonca hospodárim s miernym prebytkom, by som volil možnosť č. 2. Predsa len, kto nikdy nič neriskuje, nikdy nič nezíska.... A 100 000 000 už sú pekné peniaze.... Ktoré by mi umožnili posunúť uvádzanie mojich teorií do praxe na omnoho vyšší level.... Svoj business (slovíčko "Imperium" v pôvodnom slova zmysle to vystihuje lepšie) už mám, takže s takouto fin. injekciou by bolo možné rozšířiť v strednodobom výhľade svoje pôsobenie a aktivity aj na verejný sektor, kontrolu a správu spoločnosti...
A keby mi v rámci 50% šťastie nepraje? Nič sa nedeje a život ide ďalej....
A keby mi v rámci 50% šťastie nepraje? Nič sa nedeje a život ide ďalej....
http://www.rozhlas.cz/radio_cesko/exklu ... ava/890155
- to k tym nizkoenergetickym domom, nehovoriac o tom ze takyto dom ma vecsinou aj urcite
obmedzenia a vyzaduje si napr dispozicne kompromisy a pod, ale nehovorim ze je to uplny
nezmysel len ze az tak vyhodne to nie je. Ine je to napr v Rakusku kde sa na stavbu takychto
stavieb dava velka dotacia od statu..
- to k tym nizkoenergetickym domom, nehovoriac o tom ze takyto dom ma vecsinou aj urcite
obmedzenia a vyzaduje si napr dispozicne kompromisy a pod, ale nehovorim ze je to uplny
nezmysel len ze az tak vyhodne to nie je. Ine je to napr v Rakusku kde sa na stavbu takychto
stavieb dava velka dotacia od statu..
Nemozete tu hovorit co bude za 10-15 rokov a nie to este o 40-45 rokov.. Staci sa pozret co bolo pred 40-45 rokmi, aky je to rozdiel.. a myslim si, ze tato doba pojde rychlejsie "dopredu" ako ta v minulosti... Myslim, ze tych dovodov je tu vela pre ktore by sme sa mali obavat buducnosti, ci obrovska populacia, (hlad, chudba atd) ropa-zemny plyn, penazny system, ktory pomaly pada ku dnu, vsetko to vedie k vojne... je to len moj nazor... preto ani nerozmyslam co bude o 20 rokov a nie to o dochodku...
BTW troska OT.. To ze padne demokracia ako padol kapitalizmus, komunizmus, socializmus a fašizmus a pride nieco nove sa moze stat, mozno nie , ale je to vsetko o tom istom o peniazoch. Takze treba zhodit penazny system a to by som chcel zazit v mojom zivote
, nech to dopadne akokolvek
BTW troska OT.. To ze padne demokracia ako padol kapitalizmus, komunizmus, socializmus a fašizmus a pride nieco nove sa moze stat, mozno nie , ale je to vsetko o tom istom o peniazoch. Takze treba zhodit penazny system a to by som chcel zazit v mojom zivote