až nezdravo si zľavicovel hughito..
K tomu zvyšnému čo tu bolo na poslednej strane napísané, poviem len toľko, že väčšina ľudí tu stále nechápe podstatu toho čo je ľavicové a pravicové. To ma nijako neprekvapuje, ale napriek tomu to už po tisíci krát zopakujem - ide o mieru prerozdelenia štátom. Ľavica sa snaží čo najviac ukrojiť a prerozdeliť. Pravica sa snaží vplyv štátu minimalizovať.
To platí vo všeobecnosti. To čo je slovenská realita je druhá vec. Keď hovorím, že Fico je skáza pre tento štát, neznamená to automaticky, že propagujem pravicu. Sám som po voľbách povedal, že pravica potrebuje konsolidáciu a že momentálne by nedokázala dobre fungovať. To je však pohľad skôr na praktickú časť vládnutia, než na ideologickú.
Teda, je jedno aké sú tu strany, kto je aký kkt, čo by kto robil keby.. to je všetko jedno. Pravda je, že dnes je tu Fico, robí zlé rozhodnutia a aj v týchto pohnutých časoch sa kradne rovnako ako za éry 10% rastu. Možno to nie je tak primitívne ako ukázať na privatizáciu a automaticky byť pánom situácie. Dnes je to skôr o nenápadných zákazkach, eurofondoch o tom, že si všetci smeráci stavajú po slovensku haciendy a tisíc ďalších nenapádny zrád kde sa pozriete. Mňa už ani nebaví, tu dávať medializované veci. Kedysi som to s obľubou robil a aj som si myslel, že si toto volebné obdobie zgustnem. Ale mám lepšie veci na práci a nechce sa mi..
Dnes sa napr. medializovala už sto rokov stará známa vec o financovateľoch SmeruSD. Pán Široký si z Penťáčikmi kúpili poisťovňu a tunelujú verejné zdroje. Je to náhoda, že z kopy poisťovní tu dnes máme mimo Všeobecnej len Dôveru a mini Union? No nie je. Nie je náhoda ani, že niekto okrem poisťovne rovno vlastní aj sieť lekárni a keď si zmyslí tak aj nemocnicu. Všetci sa máme dobre až tak, že si môžeme dovoliť hrať aj divadlo so zakázaním zisku. A takýto scenár je všade kde len môže byť..
A keby chcel niekto argumentovať zločinmi pravice. Tak fajn, tí robili početne asi ešte viac prešľapov. Ale pokiaľ ide o kvalitu, tak sú voči Smeru amatéri. Stačí na to kalkulačka aj ľavičiar pochopí rozdiel medzi podvodom za milión skk a podvodom za 7 miliard skk.
Jednofarebná vláda je však valec, ale tak Vám treba.