Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa DropDead »

hughito napísal:To je cvik chrbát. Nahraď to príťahmi VČ v predklone.

A ten MT rob normálne, kašli na nejaké SUMO.

//autoeditácia príspevku (02 Júl 2012, 13:20)
DropDead: Môžeš začať zľahka cvičiť nejaký fullbody plán, precvič 3-krát do týždňa celé telo, série cca 2/3 x 8, váhy také, aby si ich zvládal v pohode. Ako sa do toho dostaneš, začni cvičiť nejaký klasický FB plán typu HST či TBT, ktoré sa tu teraz aj rozoberá. Tam už si to vyžaduje isté špecifickejšie postupy.

Na internete si naštuduj techniku všetkých cvikov, prípadne sa niekoho ochotného vo fitku spýtaj.

K tomu chudnutiu - tam je základ strava, opakujem to tu stále dookola - vylúčiť bielu múku, všetko sladké, sirupy, vyslovene mastné jedlá, tlsté, dobre je aj vylúčiť vyprážanie a pod. Preferuj celozrnné pečivo a výrobky. Jedz 5- krát za deň a radšej menšie porcie.

Čo sa týka pohybu, tak tu hádam netreba radiť. Rozum máš, vieš aké máš podmienky, ako je vybavená posilňovňa - ten pohyb takisto treba aby tuk išiel dole.

Ak máš ešte čosi špecifické, pýtaj sa.

tak ďakujem, bol som v jednej z drahých posiliek s kamarátom, cvičil som s ním, síce to bolo skôr zamerané na cicky a bicepsy ale bol som spokojný, síce svalovka neskutočná ale to nevadí, dali sme si aj také cvičenie pri rebrine na brucho a pritom som sa naozaj že zapotil a bavilo ma to, takže som sa rozhodol si domov zriadiť rebrinu (mať pravidelný denný cvik na brucho), no teraz neviem kde zohnať, skúsiť nejaké športové obchody alebo skôr stavebné ako baumax, hornbach alebo niečo ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Svalovka neskutočná je veľmi zlým znakom.

Rebrinu ? To načo takú opachu a nezmysel ? Tam budeš časom akurát vešať bordel.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

hughito napísal:Svalovka neskutočná je veľmi zlým znakom.

Rebrinu ? To načo takú opachu a nezmysel ? Tam budeš časom akurát vešať bordel.

pravdupovediac myslel som na to len zozačiatku, ono pri tých cvikoch sa využívala aj tak len tá spodná tyčka takže premýšľam že sa navrtá jedna takmer pri zemi, nebude ju vidno ale využijem ju, a pravdupovediac ak by som 2-krát denne cvičil tie veci tak by to bolo super, tá svalovka nebola priamo že neskutočná, verím, že keby som ju rozcvičil, tak by nebola, no uvidím ďalej ako to bude pokračovať, zatiaľ sa mi to pozdáva
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Trochu OT, ale nestalo sa Vám niekedy, že by ste pri 6+1 [6 dní cvičíte + 1 oddychujete] povedzme po dvoch týždňoch mali takú divnú tupú bolesť pod ľavou kľúčnou kosťou? Je to taká divná bolesť, príde raz za minút "zabolí" a odíde. Bolí tak viac pod povrchom, ako keby sval, ale svalovica to nie je ani náhodou. Netuším čo to je. A jediné čo som zmenil v posl. dobe je že veľa cvičím a to štýlom 6+1. Necvičím nejako hardcorovo, len hrázda doma, na nej sa zdvíhačky, brušáky na hrádzy a skáčem na švihadle. Mám to rozdelené na 20 + 20 + 20 minút na deň, takže hodina v kuse + dvadsaťdesaťsekundové pauzy medzi jednotlivými opakovaniami sérií.

Any clue?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

uplink ja pri zhyboch pociťujem bolesti v ľavom ramene, pri benchpresse bolesti asi v tých miestach ako si popísal ty a pri bicepsových zdvihoch veľkej činky ma občas zabolí predlaktie. Všetko sú to také nepríjemné pocity, ktoré trvajú veľmi krátko. Čím je to spôsobené, tak to doteraz neviem. To s tým predlaktím mám odkedy cvičím a to rameno asi tak 6 mesiacov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Netuším čo to môže byť, ale tak takéto čudné bolesti niekedy zažije občas, prejde.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

neriesil niekto stale bolesti predlaktia ci pri cviceni alebo aj bez cvicenia? ked nato drbnem nejaku masticku obviazem pevne tak pri cviceni je citit rozdiel ze to neboli az tak, no kazdopadne to boli aj ked necvicim a uz fakt neviem co s tym :/
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gnogl »

Uplink: občas sa to stáva, skús si dávať pozor na techniku akou cvičíš
Hellboy248: skús kĺbovú výživu :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Hellboy248 bolesti predlaktia mávam pri cvičení na biceps veľkou činkou. Ono ma to časom prešlo. Jeden človek v posilke mi raz spomínal, že mám slabé kosti na predklaktí. Že to časom prejde, keď si to zvykne na záťaž. I keď tá tvoja bolesť môže byť aj niečo úplne iné, ako som mával ja. Ja som mal taký pocit, ako keby mi niekto chcel zlomiť kosť v predlaktí. Ale potom neskôr (cca po 6 mesiacoch) to prešlo. Teraz to mám znova, lebo som skoro tri mesiace nechodil vôbec cvičiť. Ale pomaly to zasa prestáva bolieť.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

mal som podobne bolesti v zapasti ( pri benchi a cviceni predlaktia ) , nechcem robit reklamu ale od animalu klbovka mi pomohla , toď moja skusenost :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Vy ste asi mali na mysli všetci zápästie, či nie ? Lebo áno, zápästie môže bolieť, ale predlaktie ? Proste treba posilniť aj tieto partie, treba cvičiť predlaktie, aj zápästie, treba robiť MT bez trhačiek pokiaľ sa dá a pod. Tie šľachy zosilnejú a potom to je už v poriadku. Mňa tiež kedysi trápievalo zápästie, raz ešte keď som robil aj bojový šport a vôbec som nemal čas to uregenerovať po zranení a druhýkrát ale rok späť, tiež proste som musel niektoré cviky vysadiť (hlavne zdvihy na biceps s VČ) a časom to prešlo. Určite pomôže aj kĺbovka.
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

Prosím vás, nejaké tipy ako dobre nabrať kondičku s čo najmenším úbytkom svalovej hmoty ? ....
hughito
Redeemer
Redeemer

Normálne začať makat, behať, hiit, vytrvalejšie behy, kombinovať, ale hlavne po vykonaní tréningu do seba šuchnúť bcaa + hmb (to robím ja), alebo aspoň proteín + celkovo kvalitná strava, kde sú bielkoviny držané na úrovni. Takým spôsobom by si sa o svaly báť nemusel.
jarabi
Medium Star
Medium Star

okey, diki :) ... a ešte, behávať po tréningu ( pon -str -pia ) alebo radšej si ísť zabehať utorok, štvrtok, sobotu ... asi skôr tie dni kde nemám tréning že ? ...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja by som skôr šiel behávať v ten deň, keď mám tréning. Napríklad, ak mám tréning ráno, tak pred večerom by som si šiel zabehať, alebo opačne, ráno beh, večer tréning. Robil by som to tak kvôli tomu, aby malo telo čas regenerovať.

Hughito sa ale viac vyzná, tak nech sa vyjadrí on.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

skor sa po vytrvalostnom treningu odporuca doplnit rychle sacharidy, najlepsie v podobe glukozy aby sa doplnil glykogen do svalov a bcaa + protein az potom

// behanie si daj normalne v treningovy den uplne v pohode..zalezi ako sa citis a kolko vladzes
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja teraz rysujem a robím to takto - trikrát do týždňa cvičím a hneď po tréningu ešte cca 20 minút aeróbna činnosť (alebo aj viac, na minúty to nemeriam a prakticky zvyšujem stále, keď naberám kondičku). Po tomto ide okrem bcaa, hmb a proteínu aj maltodextrín, ako správne podotkol Point.

Ale v netréningový deň keď mám len aeróbnu činnosť už maltu do seba necpem, to je zbytočné.

Čiže - makať treba každý deň a keď sa cítiš na to, pokojne aj dvojfázovo, ja som si tak včera dal a nič sa mi nestalo. :)
jarabi
Medium Star
Medium Star

:) Oukej :) Takže budem behávať ráno v tréningové dni :) Diki ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie, behávaj stále. Písal si, že chceš zlepšiť kondičku, čo je tvoj cieľ. Tým pádom ti trikrát týždenne stačiť nebude na nejaké extra pokroky.
jarabi
Medium Star
Medium Star

Ahá :) Takže každý deň :) Nedeľu si dám asi voľnú ...
Napísať odpoveď