hughito napísal:To je cvik chrbát. Nahraď to príťahmi VČ v predklone.
A ten MT rob normálne, kašli na nejaké SUMO.
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2012, 13:20)
DropDead: Môžeš začať zľahka cvičiť nejaký fullbody plán, precvič 3-krát do týždňa celé telo, série cca 2/3 x 8, váhy také, aby si ich zvládal v pohode. Ako sa do toho dostaneš, začni cvičiť nejaký klasický FB plán typu HST či TBT, ktoré sa tu teraz aj rozoberá. Tam už si to vyžaduje isté špecifickejšie postupy.
Na internete si naštuduj techniku všetkých cvikov, prípadne sa niekoho ochotného vo fitku spýtaj.
K tomu chudnutiu - tam je základ strava, opakujem to tu stále dookola - vylúčiť bielu múku, všetko sladké, sirupy, vyslovene mastné jedlá, tlsté, dobre je aj vylúčiť vyprážanie a pod. Preferuj celozrnné pečivo a výrobky. Jedz 5- krát za deň a radšej menšie porcie.
Čo sa týka pohybu, tak tu hádam netreba radiť. Rozum máš, vieš aké máš podmienky, ako je vybavená posilňovňa - ten pohyb takisto treba aby tuk išiel dole.
Ak máš ešte čosi špecifické, pýtaj sa.
tak ďakujem, bol som v jednej z drahých posiliek s kamarátom, cvičil som s ním, síce to bolo skôr zamerané na cicky a bicepsy ale bol som spokojný, síce svalovka neskutočná ale to nevadí, dali sme si aj také cvičenie pri rebrine na brucho a pritom som sa naozaj že zapotil a bavilo ma to, takže som sa rozhodol si domov zriadiť rebrinu (mať pravidelný denný cvik na brucho), no teraz neviem kde zohnať, skúsiť nejaké športové obchody alebo skôr stavebné ako baumax, hornbach alebo niečo ?