Behanie

O športe...
Lights
Medium Expert
Medium Expert

Re: Behanie

Príspevok od používateľa Lights »

ahojte chcem sa spytat ci nevie niekto ake bezecke obuvi pouzivaju atleti pri sprintoch. chcel by som si pozriet a podla moznosti aj kupit popripade poprosil by som sem aj nejaky online shop. diky

taketo? http://www.behshop.cz/atletika/bezecke-tretry/
lowmanek
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lowmanek »

Neviem, ake puzivaju vrcholovy sportovci, ale myslim, ze ti staci aj ten "mid-end" :)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

akú používate aplikáciu pri behaní? je toho viac a neskúšal som ešte nič, máte skúsenosti? Bývam na dedine ďalej od mesta tak takú aby ma to vedelo nájsť :D

Runkeeper https://play.google.com/store/apps/deta ... .pro&hl=sk
Sports Tracker https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=sk
Runastic https://play.google.com/store/apps/deta ... lated_apps
SportyPal https://play.google.com/store/apps/deta ... ypal&hl=sk
MyTracks https://play.google.com/store/apps/deta ... cmFja3MiXQ..
Endomondo Sports Tracker https://play.google.com/store/apps/deta ... 5kcm9pZCJd

prípadne niečo iné? a čo k tomu treba, pripojenie na net alebo aj GPS
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Ja používam Sports Tracker, využíva to aj gps. Je to pomerne presné, sedí mi to aj s mojimi individuálnymi prepočtami, koľko som zabehol a podobne, čiže v tomto sa spolieham čisto len na toto. A hlavne táto aplikácia sa dá využiť či pri behaní, chodení, bicyklovaní alebo aj korčulovaní. Som s ňou naozaj spokojný. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DanielDevil: Skusal som RunKeeper, ktory sa dost zasekaval, potom rok som mal Endomondo Pro a teraz som presiel na Sports Tracker a vyzera najlepsie.

hd_: Je logicke, ze to vyuziva GPS, rovnako tak ako vsetky ostatne spomenute aplikacie. K comu by to bolo bez GPS asi tak??? OMG.
hd_
King
King

Bez teba by som nevedel... :) Devil sa pýtal, tak som mu odpovedal.
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Neviem ako ostatne aplikacie ale pouzivam endomondo hlavne koli tomu ze nevyzaduje internet pocas behu co jednak usetri baterku a dalsia vec ze nemam volne data u operatora :-) Kazdopadne som s tym spokojny a neviem co viac by som mal vyzadovat okrem toho co mi ponuka tato app
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

jamesiq: Ktora aplikacia potrebuje internet pocas behania??? Ak sa nemylim, tak by malo ist o offline aplikacie a jedine ti internet treba, ak chces zobrazit mapku v mobile alebo synchronizovat udaje so serverom, aby si si mohol data pozriet cez prehliadac.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

tak ako hovori hojko, internet to okrem posielania dat na server nevyuziva (pozivam RunKeeper).
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak stiahol som si Sports Tracker a uvidím...btw kde nosíte mobil pri behaní? vo vačku to asi nebude príliš pohodlné :/

//tam by som povedal že to bude ešte horšie ako v bočnom vrecku, ale vyskúšam
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

DanielDevil: Ked som chodil behat, tak som mal mobil v zadnom vrecku na kratasoch, bolo to vrecko na zips a mobil mi ani nezavadzal, vobec som nevedel, ze tam je.
hd_
King
King

Ako to riešite s pitím? Chodievam behať v mojom meste na jednu bežeckú dráhu, ktorú mám cca 1km od bytu, tam si odbehnem ale 40-50 minút a opäť 1km naspäť. Počas tejto povedzme že hodinky behania potrebujem dopĺňať pomalinky tekutiny, zatiaľ nosím flašku stále len pri sebe v ruke, ale nebehá sa mi s tým bohvieako pohodlne. Ako ste to poriešili vy? Napijete sa vždy až doma po príchode?
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

DanielDevil: ja používam asi štvrť roka priamo pri tréningu sportypal, skúšal som väčšinu z toho čo si hore uviedol ale osvedčil sa mi najviac, všetko pre mňa malo nejaké "muchy" obzvlášť keď behám pod javou (s5620) avšak "najprehľadnejšie" usporiadanie tréningov na internete má Endomondo, takže na ich serveri si to editujem :-) čo sa týka nosenia telefónu, z číny som si objednal za 4 doláre mobile armband (čekni google), tato mi tam našil silnejšie suché zipsy, a je mi hej lepšia vec podľa mňa neexistuje :-)

hd_: ja som zatiaľ behal od 3 - 20km a pitný režim som vyriešil prostredníctvom "bottle belt" (viď. obrázky na google), mám zatiaľ na 1 fľašku (nosím zatiaľ 0,5l videl som však s rovnakým priemerom už aj 0,75l alebo 1l) takže pijem alebo oblejem sa kedy koľvek potrebujem.. keď si to človek pripevní nadoraz "na úroveň ľadvín" je to v pohode, nič neskáče, nič nezavadzá a zmestím tam za zips aj doklady a kľúče :-)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Keď som chodil behávať u nás na futbalový štadión, tak som fľašu nechával položenú na lavičkách a keď som šiel okolo, tak som ju zobral, napil sa a zase položil o kus ďalej.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

hd_: Ked som chodil s kamaratom behat (6-8km), tak som vypil tak 3dc pred behom doma a za tu necelu hodinu behu som nevysmadol. Pokial bolo teplejsie, tak som si vzal jablko a hned na zaciatku behu som ho zjedol. Stacilo mi to. Ale mozno to bude aj organizmom, pretoze ked ide na bicykli, tak niekedy si ani vodu nenosim, stavime sa len niekde v polke cesty po hodinke na dzus alebo kofolu a staci mi to. Ak je velke teplo a teplota je uz 30+, tak som si vzal vodu, pripadne iontak.
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

hojko napísal:jamesiq: Ktora aplikacia potrebuje internet pocas behania??? Ak sa nemylim, tak by malo ist o offline aplikacie a jedine ti internet treba, ak chces zobrazit mapku v mobile alebo synchronizovat udaje so serverom, aby si si mohol data pozriet cez prehliadac.
Aha no bol som v tom ze niektore mali nutene zobrazovanie mapy. No ale zacal som pouzivat endomondo a dalsie som uz potom ani neskusal ze ako je to s internetom :-)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Tak som sa za styri mesiace dostal na uroven, kedy odbehnem cca. trikrat do tyzdna 16km trasu (asfalt). Na polmaraton o tri tyzdne sa citim byt pomalicky pripraveny. Co ma ale zacina nahlodavat je fakt, ci by som nemal zacat trosku zvazovat, co pustim do tela. Napriklad, ci nezacat doplnat pred behom L-karnitin, aky iontak volit a pripadne, ci by nebolo vhodne nasadit aj nejaku normalnu klbovu vyzivu. Ma s tymto niekto skusenosti?

k tomu co pise hd_: Pokial je zataz menej ako hodinu, netreba telo pocas zataze zasobit tekutinami. Je to v norme, vykryje sa to z rezervy (samozrejme, predpokladam adekvatny pitny rezim PRED zatazou). A ked uz, tak pollitrova flaska v ruke zas nieje taky problem, pripadne siahni po bezeckom opasku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

k6: Ako dokazal nejeden vyskum, tak L-karnitin je uplna zbytocnost.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak dnes už mám doliečené zranenie, aj počasie vyzerá že vydrží (aj keď by mohlo byť trochu chladnejšie, hlavne nech neprší) tak sa večer okolo ôsmej vydám na úvodný beh, stiahol som Nike+ running app (vyzerá fajn, uvidíme, v zálohe je Sports Tracker) a uvidíme koľko vydržím, dúfam že na začiatok aspoň takú pol hodinku :)

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2012, 21:29)
tak dnešná premiéra a zopár obrázkov z prostredia Nike+ Running, tieklo zo mňa keď som dobehol, dosť som sa vyšťavil, ale nemám to s čím porovnať, budem si musieť počkať na moje ďalšie pokusy, dnes som si dal 2 "kolečká" a myslím že najbližšie dni si pridávať nebudem :D

inak sa mi aplikácia páči, vyzerá že trasu mapuje presne aj v takom zapadákove v akom žijem :D nastavil som si v nej prehrávanie hudby a každý kilometer mi zahlásila do sluchátiek aj s tým koľko mi trval a akou rýchlosťou som ho prešiel
Prílohy
07-27-2012_21-21-50.png
07-27-2012_21-22-33.png
07-27-2012_21-23-01.png
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

7. septembra 2012 bude v Košiciach prvý ročník Košice Night Run – košického nočného behu. Chystá sa niekto? :)
Viac info tu : http://www.kosicenightrun.sk
Napísať odpoveď