Konšpirácie naše každodenné
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Konšpirácie naše každodenné
Človek by ani neveril, čo tieto choré mozgy dokážu vyprodukovať za konšpirácie http://nwoo.org/view.php?nazevclanku=st ... 2012070055
Inac toto ma celkom z toho clanku zaujalo :seth82 napísal:Človek by ani neveril, čo tieto choré mozgy dokážu vyprodukovať za konšpirácie http://nwoo.org/view.php?nazevclanku=st ... 2012070055
Otázka: Jak si mohl nezaměstnaný student medicíny dovolit zbrojní vybavení za 20 000 dolarů?
http://en.paperblog.com/this-is-how-the ... al-268807/ Full vybava co mal na sebe+vybusniny.
Ako vždy panensky nevedomý seth napísal. Nevieš nič o behavioristoch a ich výskume ani o liekoch, ktoré sa predpisujú deťom na syndróm hyperaktivity. Neviem či sa v prípade strelca jednalo o nejaké testy ale v skutočnosti naozaj prebiehali a dodnes prebiehajú testy za účelom zmeny chovania ľudí. Na tento výskum idú miliardy korún.Človek by ani neveril, čo tieto choré mozgy dokážu vyprodukovať za konšpirácie
Tiež verím že ty si na podobných liekoch
-
seth82
Darca
Ale samozrejme, IvanSk sa opäť vrátil. A samozrejme, jeho primitívny príspevok sa nezaobišiel bez reakcií ad hominem. Vieš jednu vec (teda že prebiehajú tie testy za účelom chovania ľudí) a hneď ju aplikuješ s prívlastkom "asi, možno, hádam, je to možné" na strelca, presne tak, ako tí hlupáci na tom webe. Mimochodom, milý môj, ja som nikde netvrdil, že takéto testy neprebiehajú, ale ja chápem, že ty bez toho, aby si mi nepripísal niečo, čo som nikde netvrdil a nenapísal, neprežiješ.
Ja zasa verím, že na liekoch nie si, preto tvoje reakcie vyzerajú tak, ako vyzerajú.
Ja zasa verím, že na liekoch nie si, preto tvoje reakcie vyzerajú tak, ako vyzerajú.
Seth jeden múdry človek povedal, že s každým sa treba rozprávať v jeho reči, preto s tebou jednám špeicálne, aby si to pochopil.
-
RBG
Medium Expert
Ivan a tomuto naozaj veris?
Kto by s toho co mal?
-
seth82
Darca
IvanSk - ja som sa s tebou vždy bavil slušne a iba som reagoval na tvoju úroveň (nie, nebudem sa namáhať dokazovať, ti to, dokázal som to X krát a na takéto veci nemám náladu). Takže ak mi nemáš čo napísať, tak nepíš a nestrápňuj sa tu zbytočne pred všetkými.
RBG napísal:Ivan a tomuto naozaj veris? Kto by s toho co mal?
RBG napísal:
To nieje otázka viery to je fakt a deje sa to priamo pod našimi nosmi, lenže málo kto to prizná lebo priznať že vaša vlastná vláda je schopná vás obetovať a robiť na vás pokusy je z duševného hľadiska hustý oriešok. Že vaša vláda je schopná ožarovať 30 000 detí / akoto bolos tými židmi/ len pre ich zvártené pokusy to je na zvracanie.
Že naša vlastná vláda a psychiatri sa podieľajú na psychofarmakách a behavioristickom výskume to isté je tiež na zvracanie a depresiu.
Kto a prečo by to robil? Pozri si celý dokument Endgame, tam je to dostatočne vysvetlené. Robia to tí istí ktorí financovali obe strany v 1 Sv . vojne v druhej sv. vojne a tí istí, ktorí dnes na burzách určujú ceny všetkých komodít a teda úplne všetkého!!!
Trh už dávno neurčuje ceny ničoho.
A robia to z jednoduchécho dôvodu lebo sú psychopati-mociholici.
Kto chce nech sa z toho smeje, budúcnosť ukáže čo bola pravda. A pravda je taká že o útoku na Irán aj Irak a tisíckach ďalších vecí sa vedelo v predstihu. Pretože celú svetovú politiku riadi jedna jediná skupina a všetky veľké veci sú rozhodnuté dávno do predu. Nič veľké sa nedeje náhodne.
-
Waagbistritz69
King
to by si mohol trochen rozviesť, aké psychofarmaká a vieš čo je to behaviorizmus vôbec?IvanSk napísal:"Že naša vlastná vláda a psychiatri sa podieľajú na psychofarmakách a behavioristickom výskume to isté je tiež na zvracanie a depresiu."
a prečítaj si aj toto http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010091906
keď ako ostatný plebs zomriem na následky jadrového výbuchu mi zrovna toto bude asi šuflík, aj keď teda neviem prečo by buržuji z bilderbergu zabíjali 6.5 miliardy ľudí tj. podstatnú časť svojej pracovnej silyIvanSk napísal:"Kto chce nech sa z toho smeje, budúcnosť ukáže čo bola pravda."
Mám také podozrenie, že ty sám nevieš čo je behaviorizmus. Tak ako si v inej téme napísal to neuveriteľné spojenie orwelovské ministerstvo pravdy čo je taký nezmysel ako napísať "gatesova dobročinnosť". Prečo je to nezmysel by si vedel keby si si od Orwella niečo prečítal a zistil o jeho živote. Behaviorizmus je vedecké hnutie ktoré sa zaoberá správaním človeka, v posledných storočiach sa behaviorizmus začal zneužívať na preprogamovanie človeka, že je to možné ukázali mnohí vedci. Prinútia nás myslieť a konať tak ko chcú a na výskum týchto vecí idú miliardy korún. je to rpesne ako s atómovou energiou. Môže byť využitá v elektrárňach a može byť zneužitá v bombe.
Hovorí ti niečo metóda vytvárania súhlasu?
Toto ti vrelo odporúčam
S behaviorizmom a psychofarmakami ale aj vakcínami a inými liekmi, predpokladám že nevieš ani o tom čo povedal Bill Gates v súvislosti s depopuláciou a vakcínami, ktoré dotuje. Predpokladám že nevieš ani o tom že isté druhy vakcín obshaujú olovo. A zrejme nevieš ani o tom čo olovo spôsobí v organizme. Stopercentne sa stavím, že nevieš ani o tom z čoho sa vyrába taký svetoznámy výrobok ako pepsi. O behavioristoch a matlhusiánskej katarstrofe niečo vieš? Vieš o pokusoch Dr. Ivanova v Boľševickom ZSSR? VIeš niečo o Virapenovi?
Je zaujímavé že v minulosti či v prvej - druhej svetovej vojne sa neštítili zabiť stámilióny ľudí, že na pokusoch pri jadrových výbuchoch nechávali svojich vojakov, že ožarovali židosvké deti a pod. A nikdy sa nejak nehanbili povraždiť pár miliónov ľudí, kde tu. To by si ale musel mať nejaké to info aj z minulosti.
A prečo to robia? Zrejme si sa nedíval na video o psychopatoch. Spýtaj sa sociopata vo väzení prečo mučil a zabíjal svoje obete, potom dostaneš svoju odpoveď.
Čhceš pochopiť niečo čo normálny človek nemôže pochopiť. Psychopati a sociopati zabíjajú, lebo môžu vyžívajú sa v tom a radi sa hrjaú na Bohov. Ale ak si psychopat možno dostaneš svoju odpoveď.
Problém je že toto vôbec nie sú konšpirácie ale reálny chod sveta. Hlupák si nikdy nedá 2 a 2 do kopy. Aj dedinský trtko vidí kto ovláda svet, svet ovládajú peniaze a ten kto ovláda financie ten vládne svetu. Je to jednoduchý fakt, ku ktorému nepotrebujete byť profesor, zaujímavé je, že množstvo ĺudí nedokáže rozmýšľať ani v týchto primitívnych a jednoduchých sférach nie to ešte vo vyšších.
Hovorí ti niečo metóda vytvárania súhlasu?
Toto ti vrelo odporúčam
S behaviorizmom a psychofarmakami ale aj vakcínami a inými liekmi, predpokladám že nevieš ani o tom čo povedal Bill Gates v súvislosti s depopuláciou a vakcínami, ktoré dotuje. Predpokladám že nevieš ani o tom že isté druhy vakcín obshaujú olovo. A zrejme nevieš ani o tom čo olovo spôsobí v organizme. Stopercentne sa stavím, že nevieš ani o tom z čoho sa vyrába taký svetoznámy výrobok ako pepsi. O behavioristoch a matlhusiánskej katarstrofe niečo vieš? Vieš o pokusoch Dr. Ivanova v Boľševickom ZSSR? VIeš niečo o Virapenovi?
Je zaujímavé že v minulosti či v prvej - druhej svetovej vojne sa neštítili zabiť stámilióny ľudí, že na pokusoch pri jadrových výbuchoch nechávali svojich vojakov, že ožarovali židosvké deti a pod. A nikdy sa nejak nehanbili povraždiť pár miliónov ľudí, kde tu. To by si ale musel mať nejaké to info aj z minulosti.
A prečo to robia? Zrejme si sa nedíval na video o psychopatoch. Spýtaj sa sociopata vo väzení prečo mučil a zabíjal svoje obete, potom dostaneš svoju odpoveď.
Čhceš pochopiť niečo čo normálny človek nemôže pochopiť. Psychopati a sociopati zabíjajú, lebo môžu vyžívajú sa v tom a radi sa hrjaú na Bohov. Ale ak si psychopat možno dostaneš svoju odpoveď.
Problém je že toto vôbec nie sú konšpirácie ale reálny chod sveta. Hlupák si nikdy nedá 2 a 2 do kopy. Aj dedinský trtko vidí kto ovláda svet, svet ovládajú peniaze a ten kto ovláda financie ten vládne svetu. Je to jednoduchý fakt, ku ktorému nepotrebujete byť profesor, zaujímavé je, že množstvo ĺudí nedokáže rozmýšľať ani v týchto primitívnych a jednoduchých sférach nie to ešte vo vyšších.
-
Waagbistritz69
King
ti dám nezmysel, súčasťou deja románu 1984 od orwella náhodou sú ministerstvo pravdy (tam robí hlavný geroj winston smith), lásky, hojnosti a mieru zaoberajúce sa všetky presným opakom svojich pomenovaní, to ministerstvo pravdy ma napadlo keď sa hovorilo že by si mal istý flek na nejakom totalitnom úrade propagandy.. ešte som od neho čítal hold katalánsku a zvieraciu farmu, hlavne ten hold katalánsku dáva tušiť že to až taký 100% pravicový antikomunista nebol za akého ho niektorí majú
ok behaviorizmus som mal za psychologickú disciplínu ale hypoteticky to môžu byť aj takéto výskumy, whatever..
takýchto nad vecou (či za vodou?) kazateľov pravdy zjavenej btw milujem, je pekné že vieš luďom vysvetliť akí sú na rozdiel od teba überosvieteného úplne drbnutí ale potom pozor aby si tak niekedy nevyzeral skôr ty čo sa ti tu párkrát podarilo
ono napríklad to že niekto s tebou nesúhlasí v dákej parciálnej veci alebo jej nechápe neznamená že chlastá pepsi každý od boha deň, takže podaktoré označenia čo si v predchádzajúcom príspevku použil si láskavo strč do riti a vyser tvárou
no shit sherlock, niektorí ľudia vlastnia výrobné prostriedky alebo kapitál, no väčšina nie - tá aby prežila, musí predávať svoju schopnosť pracovať, prvá skupina ľudí sa nazýva kapitalistická trieda alebo buržoázia, druhá je pracujúca trieda alebo proletariát - a je samozrejmé že najvyšší predstavitelia medzinárodnej buržoázie majú politický vplyv, vplyv v masmédiách (case in point - Noam Chomsky: Manufacturing Consent), stretávajú sa a plánujú vo veľkom ale nedá sa povedať že je to konšpirácia alebo že by boli psychicky narušení, všetci pracujú na rovnakom cieli, tj. na maximalizácii ziskov (nie len finančných) a moci, často bez ohľadu na sociálne či environmentálne dopady.. vlastníci výrobných prostriedkov neovládajú kapitalizmus, ovláda ho samotný kapitál - pre ten je dnes ideálnym zriadením liberálna demokracia ale v minulosti to bol aj leninizmus (štátny kapitalizmus) alebo fašizmus v rôznych formách
trieda je ale skutočne triedou len keď koná za svoje záujmy, ale nerozumiem prečo by buržuji chceli zabiť milardy ľuských zdrojov - viem že tu a tam bolo vo vojnách a podobne zabitých mnoho ľudí ale vždy s nejakou príčinou aj keď zlou - žiadne "proste lebo" - konšpiračné teórie ale hovoria o 80% populácie a to si snáď uvedomujú aj najväčší sociopati že to nejde.. možno tak keď sa naplno vyvinú technológie ako klonovanie, robotika a umelá inteligencia, automatizácia výroby etc. ale dovtedy snáď ku otvorenému triednemu boju dôjde, a nacionalizmus a podobne je jednou z vecí ktoré tomuto chcú brániť za účelom udržania kapitalistického spoločenského poriadku
ok behaviorizmus som mal za psychologickú disciplínu ale hypoteticky to môžu byť aj takéto výskumy, whatever..
takýchto nad vecou (či za vodou?) kazateľov pravdy zjavenej btw milujem, je pekné že vieš luďom vysvetliť akí sú na rozdiel od teba überosvieteného úplne drbnutí ale potom pozor aby si tak niekedy nevyzeral skôr ty čo sa ti tu párkrát podarilo
no shit sherlock, niektorí ľudia vlastnia výrobné prostriedky alebo kapitál, no väčšina nie - tá aby prežila, musí predávať svoju schopnosť pracovať, prvá skupina ľudí sa nazýva kapitalistická trieda alebo buržoázia, druhá je pracujúca trieda alebo proletariát - a je samozrejmé že najvyšší predstavitelia medzinárodnej buržoázie majú politický vplyv, vplyv v masmédiách (case in point - Noam Chomsky: Manufacturing Consent), stretávajú sa a plánujú vo veľkom ale nedá sa povedať že je to konšpirácia alebo že by boli psychicky narušení, všetci pracujú na rovnakom cieli, tj. na maximalizácii ziskov (nie len finančných) a moci, často bez ohľadu na sociálne či environmentálne dopady.. vlastníci výrobných prostriedkov neovládajú kapitalizmus, ovláda ho samotný kapitál - pre ten je dnes ideálnym zriadením liberálna demokracia ale v minulosti to bol aj leninizmus (štátny kapitalizmus) alebo fašizmus v rôznych formách
trieda je ale skutočne triedou len keď koná za svoje záujmy, ale nerozumiem prečo by buržuji chceli zabiť milardy ľuských zdrojov - viem že tu a tam bolo vo vojnách a podobne zabitých mnoho ľudí ale vždy s nejakou príčinou aj keď zlou - žiadne "proste lebo" - konšpiračné teórie ale hovoria o 80% populácie a to si snáď uvedomujú aj najväčší sociopati že to nejde.. možno tak keď sa naplno vyvinú technológie ako klonovanie, robotika a umelá inteligencia, automatizácia výroby etc. ale dovtedy snáď ku otvorenému triednemu boju dôjde, a nacionalizmus a podobne je jednou z vecí ktoré tomuto chcú brániť za účelom udržania kapitalistického spoločenského poriadku
- Prílohy
-
- 60420_439111321499_666097_n.jpg (10.41 KiB) 1776 zobrazení
Mne je úplne jedno čo si to o mne namýšľaš, aj to že si namýšľaš že sa vyhlasujem za uber osvieteného tu opäť len vystúpila do popredia ľudská domýšľavosť.
nezabudni prečítať text.
JA neverím na žiadnu pravicu, ľavicu, na kresťana, slobodomurára, ilumináta, fašistu, komunistu. Verím na človeka.
Človek 1. môže slúžiť druhým a nechať sa zneužívať pre výhody - byť servilný, 2. človek môže byť zlý od kosti/ psychopat =degenerát/ a 3. človek môže hľadať pravdu a mať svedomie no robiť i chyby, ale človek môže byť i 4. naivný alebo 5. popierať i zjavné z dôvodu svojho strachu priznať pravdu. Je ešte viac kategórií.
Toto je jediné skutočné delenie ľudstva. Ideológie sú smetie a balast rozprášené okolo tak aby nikto nevidel, kto je kto.
Momentálne je situácia taká, že človek typu 2 vládne a človek typu 1. prisluhuje, ostatní sa len vezú a pokiaľ to takto bude ďalej je absolútne jedno či tu bude komunizmus, fašizmus či tzv. demokracia, pretože človek typu 2 a typu jedna tak pokrúti a zničí každý ideologický systém a myšlienku že už vôbec neslúži tomu čomu má.
Btw - keby som bol kazateľ nad vecou vôbec by som si s tebou nepísal, nestál by si mi za to a ani by som sa nemal prečo rozčúliť. think about it. aby som bol svetový tiež napíšem niečo v ang. Voľakedy sa svetovosť dokazovala maďarčinou, potom českoslovenčinou, dnes vidím že angličtina rulez.
Buržoázia je politická skupina ľudí, ktorá vznikla z domienky že keď su nerovní v príjomoch sú nerovní aj v právach s ostatanými. /Aristoteles/
Preto si uzurpujú právo na väčší podiel na moci. Čo je proti základným princípom pol. systému demokracie ktorý tvrdí že, každý má mať rovnaký podiel pri rozhodovaní, od toho sú aj voľby ale s tým kapitalizmus vôbec nesúvisí!! Teda miešať politickú rovinu s ekonomickým systémom je absolútne scestné.
To čo si opísal je práve fašistický pol. korporátny model.
Až na to že Bankám, Sorošovcom a iným finančníkom nikdy nešlo o peniaze!!! Oni penaize nepotrebujú! Peniaze hneď otáčajú a kupujú hmotný majetok. To robia aj teraz ,americký občania sa poskladajú na súkromný finančný ústav, ktorí kričí že potrebuje penaize a ten tieto peniaze použije na skúpenie korporácií a homtného majetku. Toto je proti akýmkoľvek princípom kapitalizmu. Dnešná burza je opakom a popretím klasického kapitalizmu. Obohacovanie sa na ničom by malo byť trestné, ten kto kupuje obrovské objemy komodít aby mohol narábať s cenou a nepotrebuje ich do výroby by mal byť zatvorený a sedieť vo väzení, namiesto toho sme svedkami že pár burzových špekulantov "teda zlodejov ktorí okrádajú celé ľudstvo" s veĺkým kapitálom dokáže určovať ceny každej komodity o ktorú sa začnú zaujímať. Tu je odpoveď aj na otázku kto tvorí ceny a prečo napríklad pšenica stojí koľko stojí, lebo jej cenu už neurčuje ponuka a dopyt ale burza a tisíce špekulantov, ktorí nakupujú komodity bez toho aby ich potrebovali ba potom ich špekulatívne predávajú ďalším a ďalším až nakoniec predražený tovar končí u konečného spracovateľa. Čiže na jednej kukurici sa dokáže nacucať mnoho pijavíc ktoré umelo navyšujú jej cenu. Voľakedy burzy vznikli na predaj komodít od farmárov do výrobnej sféry, dnes burzy slúžia špekulantom ako si napakovať vrecká na účet celej planéty.
Čo má toto spoločné s klasickým kapitalizmom? NIČ!
Toto je obyčajný podvod a nie skutočný kapitalizmus. Zaujímavé že sa o tom vôbec nehovorí namiesto toho do ľudí pchajú koko.ské poučky o ničom, princíp fungovania dnešného lumpen systému, ktorý sa zakrýva za kapitalizmus vám ale nepovedia.
Strata v klasickom kapitalizme nikdy nemože byť socializovaná, banka, ktorá je v problémoch musí skrachovať! Žiadne záchrany súkromníkov za peniaze daňových poplatníkov. Toto je pravý kapitalizmus.
Divide et Impera! Statky a penaize rozdeľuj svojim verným ako odmenu ale ty nad tým panuj!
Toto je základný princíp, MOC, MOC a vždy len MOC. Preto potrebuejš viac a viac statkov a peňazí aby si ich mohol prerozdeliť viacerím a viacerím kupánom. Kto má moc, tomu je úplne jedno či na planéte je 6 miliárd alebo 500 miliónov ľudí. Čím menej ľudí, tým menej náročné je si moc udržať! Im vôbec nejde o to aby na nich robilo 6 miliárd ľudí a prinášli im nejaké trápne krounky. Im ide o MOC a na to aby prežili v luxsuse im úplne stačí 500 miliónov otrokov i menej. Tých 6 miliárd totiž treba aj živiť, šatiť a majú aj iné potreby.
Okrem toho sami o znížení počtu obyvateľov hovoria, ich citáty existujú, Gates o tom tiež hovorí, keď vraví že vakcíny úspešne znížili popoláciu o niekoľko percent. Tak teraz neviem či už neveríš vlastným očiam, ušiam alebo úsudku alebo Gatesovi. Takže ja si vymýšľať a domýšľať nič nepotrebujem, sú to oni sami /nik iný /ktorí to do očí ľuďom hovoria len na to treba otvoriť oči a nesedieť si na ušiach. Keby o tom sami nevraveli nebol by dôvod o niečom takom uvažovať.
Tu je vidieť,že stále rozmýšľaš v úzkych krabičkách ideológií. Odporúčam na vypláchnutie hlavy.hlavne ten hold katalánsku dáva tušiť že to až taký 100% pravicový antikomunista nebol za akého ho niektorí majú
nezabudni prečítať text.
JA neverím na žiadnu pravicu, ľavicu, na kresťana, slobodomurára, ilumináta, fašistu, komunistu. Verím na človeka.
Človek 1. môže slúžiť druhým a nechať sa zneužívať pre výhody - byť servilný, 2. človek môže byť zlý od kosti/ psychopat =degenerát/ a 3. človek môže hľadať pravdu a mať svedomie no robiť i chyby, ale človek môže byť i 4. naivný alebo 5. popierať i zjavné z dôvodu svojho strachu priznať pravdu. Je ešte viac kategórií.
Toto je jediné skutočné delenie ľudstva. Ideológie sú smetie a balast rozprášené okolo tak aby nikto nevidel, kto je kto.
Momentálne je situácia taká, že človek typu 2 vládne a človek typu 1. prisluhuje, ostatní sa len vezú a pokiaľ to takto bude ďalej je absolútne jedno či tu bude komunizmus, fašizmus či tzv. demokracia, pretože človek typu 2 a typu jedna tak pokrúti a zničí každý ideologický systém a myšlienku že už vôbec neslúži tomu čomu má.
Btw - keby som bol kazateľ nad vecou vôbec by som si s tebou nepísal, nestál by si mi za to a ani by som sa nemal prečo rozčúliť. think about it. aby som bol svetový tiež napíšem niečo v ang. Voľakedy sa svetovosť dokazovala maďarčinou, potom českoslovenčinou, dnes vidím že angličtina rulez.
Vôbec si nepochopil rozdiel medzi klasickým kapitalizmom a korporativizmom = fašizmom, pretože toto čo tu dnes je už dávno nieje kapitalizmus ale korporátny fašizmus. Kapitalizmus vôbec nerieši, nejakú buržoáziu je to ekonomický nie politický systém.no shit sherlock, niektorí ľudia vlastnia výrobné prostriedky alebo kapitál, no väčšina nie - tá aby prežila, musí predávať svoju schopnosť pracovať, prvá skupina ľudí sa nazýva kapitalistická trieda alebo buržoázia, druhá je pracujúca trieda alebo proletariát - a je samozrejmé že najvyšší predstavitelia medzinárodnej buržoázie majú politický vplyv, vplyv v masmédiách (case in point - Noam Chomsky: Manufacturing Consent), stretávajú sa a plánujú vo veľkom ale nedá sa povedať že je to konšpirácia alebo že by boli psychicky narušení, všetci pracujú na rovnakom cieli, tj. na maximalizácii ziskov (nie len finančných) a moci, často bez ohľadu na sociálne či environmentálne dopady.. vlastníci výrobných prostriedkov neovládajú kapitalizmus, ovláda ho samotný kapitál - pre ten je dnes ideálnym zriadením liberálna demokracia ale v minulosti to bol aj leninizmus (štátny kapitalizmus) alebo fašizmus v rôznych formách
Buržoázia je politická skupina ľudí, ktorá vznikla z domienky že keď su nerovní v príjomoch sú nerovní aj v právach s ostatanými. /Aristoteles/
Preto si uzurpujú právo na väčší podiel na moci. Čo je proti základným princípom pol. systému demokracie ktorý tvrdí že, každý má mať rovnaký podiel pri rozhodovaní, od toho sú aj voľby ale s tým kapitalizmus vôbec nesúvisí!! Teda miešať politickú rovinu s ekonomickým systémom je absolútne scestné.
To čo si opísal je práve fašistický pol. korporátny model.
Až na to že Bankám, Sorošovcom a iným finančníkom nikdy nešlo o peniaze!!! Oni penaize nepotrebujú! Peniaze hneď otáčajú a kupujú hmotný majetok. To robia aj teraz ,americký občania sa poskladajú na súkromný finančný ústav, ktorí kričí že potrebuje penaize a ten tieto peniaze použije na skúpenie korporácií a homtného majetku. Toto je proti akýmkoľvek princípom kapitalizmu. Dnešná burza je opakom a popretím klasického kapitalizmu. Obohacovanie sa na ničom by malo byť trestné, ten kto kupuje obrovské objemy komodít aby mohol narábať s cenou a nepotrebuje ich do výroby by mal byť zatvorený a sedieť vo väzení, namiesto toho sme svedkami že pár burzových špekulantov "teda zlodejov ktorí okrádajú celé ľudstvo" s veĺkým kapitálom dokáže určovať ceny každej komodity o ktorú sa začnú zaujímať. Tu je odpoveď aj na otázku kto tvorí ceny a prečo napríklad pšenica stojí koľko stojí, lebo jej cenu už neurčuje ponuka a dopyt ale burza a tisíce špekulantov, ktorí nakupujú komodity bez toho aby ich potrebovali ba potom ich špekulatívne predávajú ďalším a ďalším až nakoniec predražený tovar končí u konečného spracovateľa. Čiže na jednej kukurici sa dokáže nacucať mnoho pijavíc ktoré umelo navyšujú jej cenu. Voľakedy burzy vznikli na predaj komodít od farmárov do výrobnej sféry, dnes burzy slúžia špekulantom ako si napakovať vrecká na účet celej planéty.
Čo má toto spoločné s klasickým kapitalizmom? NIČ!
Toto je obyčajný podvod a nie skutočný kapitalizmus. Zaujímavé že sa o tom vôbec nehovorí namiesto toho do ľudí pchajú koko.ské poučky o ničom, princíp fungovania dnešného lumpen systému, ktorý sa zakrýva za kapitalizmus vám ale nepovedia.
Strata v klasickom kapitalizme nikdy nemože byť socializovaná, banka, ktorá je v problémoch musí skrachovať! Žiadne záchrany súkromníkov za peniaze daňových poplatníkov. Toto je pravý kapitalizmus.
Pretože si nepochopil že penize či majetky niesú cieľ. Títo Ľudia majú miliardy a bilióny !! Veď z toho by mohli žiť ich nasledujúce tisíce generácií, načo im je ešte viac peňazí? Prečo stále zhromažďujú majetok!! Pretože tu je iný faktor o ktorý ide a na ktorý zabúdaš a tým je moc, absolútna moc nad osudom kohokoľvek a hra na Boha! O moc išlo vždy a predovšetkým, nikdy nešlo o hmotné statky, hmotné statky vždy boli len prostriedkom moci.trieda je ale skutočne triedou len keď koná za svoje záujmy, ale nerozumiem prečo by buržuji chceli zabiť milardy ľuských zdrojov - viem že tu a tam bolo vo vojnách a podobne zabitých mnoho ľudí ale vždy s nejakou príčinou aj keď zlou - žiadne "proste lebo" - konšpiračné teórie ale hovoria o 80% populácie a to si snáď uvedomujú aj najväčší sociopati že to nejde.. možno tak keď sa naplno vyvinú technológie ako klonovanie, robotika a umelá inteligencia, automatizácia výroby etc. ale dovtedy snáď ku otvorenému triednemu boju dôjde, a nacionalizmus a podobne je jednou z vecí ktoré tomuto chcú brániť za účelom udržania kapitalistického spoločenského poriadku
Divide et Impera! Statky a penaize rozdeľuj svojim verným ako odmenu ale ty nad tým panuj!
Toto je základný princíp, MOC, MOC a vždy len MOC. Preto potrebuejš viac a viac statkov a peňazí aby si ich mohol prerozdeliť viacerím a viacerím kupánom. Kto má moc, tomu je úplne jedno či na planéte je 6 miliárd alebo 500 miliónov ľudí. Čím menej ľudí, tým menej náročné je si moc udržať! Im vôbec nejde o to aby na nich robilo 6 miliárd ľudí a prinášli im nejaké trápne krounky. Im ide o MOC a na to aby prežili v luxsuse im úplne stačí 500 miliónov otrokov i menej. Tých 6 miliárd totiž treba aj živiť, šatiť a majú aj iné potreby.
Okrem toho sami o znížení počtu obyvateľov hovoria, ich citáty existujú, Gates o tom tiež hovorí, keď vraví že vakcíny úspešne znížili popoláciu o niekoľko percent. Tak teraz neviem či už neveríš vlastným očiam, ušiam alebo úsudku alebo Gatesovi. Takže ja si vymýšľať a domýšľať nič nepotrebujem, sú to oni sami /nik iný /ktorí to do očí ľuďom hovoria len na to treba otvoriť oči a nesedieť si na ušiach. Keby o tom sami nevraveli nebol by dôvod o niečom takom uvažovať.
-
TommyHot
Addict
Vynimocne s tebou suhlasim. Toto co tu mame okolo kapitalizmu ani neslo, akurat ja tento system volam korporatny socializmus (alebo socialisticky korporativizmus), ty korporaty fasizmus. V zasade to berieme rovnako. Je uplne jedno aka tu bude ideologia a kto bude navonok "pri moci", panstvo zostava nemenne. K+
-
Waagbistritz69
King
haha, no skôr to je výrazmi ako "hlupák" a "dedinský trtko" čo si nimi šermoval alebo "stopercentne sa stavím že ani nevieš toto a toto," nie neviem nič ale raz prezriem vo svojej slepote a budem hlásať slovo ivanovoIvanSk napísal:Mne je úplne jedno čo si to o mne namýšľaš, aj to že si namýšľaš že sa vyhlasujem za uber osvieteného tu opäť len vystúpila do popredia ľudská domýšľavosť.
songa pekná ale to na čo si reagoval neni rozmýšlanie v škatulkách, len vyjadrenie názoru že nakoľko bol orwell proti kapitalizmu a triednym rozdielom ktoré prináša (viď hold katalánsku alebo snáď aj ako umierajú chudobní) asi ťažko je možné jeho diela ako zvieracia farma alebo 1984 používať na obhajobu kapitalistického "konca dejín," aj keď kritické k totalitným formám komunizmu samozrejme sú a táto kritika je aktuálna aj v dnešnej dobeTu je vidieť,že stále rozmýšľaš v úzkych krabičkách ideológií. Odporúčam na vypláchnutie hlavy.
je asi lepšie v definícii buržoáznej triedy vychádzať radšej z marxa ktorý ju popísal oproti tvojmu aristotelovi (to je fakt?) pomerne nedávnoBuržoázia je politická skupina ľudí, ktorá vznikla z domienky že keď su nerovní v príjomoch sú nerovní aj v právach s ostatanými.
ak nevlastníš výrobné prostriedky a pracuješ si súčasťou proletariátu, ak vlastníš výrobné prostriedky a proles pre teba pracujú za mzdu si súčasťou buržoázie, ak nevlastníš výrobné prostriedky ani nepracuješ tak si súčasťou lumpenproletariátu, ak vlastníš výrobné prostriedky a nikoho nezamestnávaš tak si súčasťou maloburžoázie, nič zložité..
civilizácia JE hlboko rozdelená ale hlavne tým že väčšina z nás trávi väčšinu času v práci a sme väčšinou chudobní a šéfovia ktorí sú väčšinou bohatí riadia našu prácu a najviac z nej profitujú - na tomto základnom delení dnes stoja všetky spoločenské komunity a inštitúcie, existujú aj rasové, kultúrne, jazykové, sexuálne, vekové rozdelenia či komunity, národná a občianska komunita a takisto delenie ľudí na národy a ľudí s občianstvom či bez neho, rozdeľuje nás alebo spája aj náboženstvo alebo ideológia, nákup a predaj na trhu atď. - niektoré z týchto identít sú tu už po stáročia, iné sú zase priamym dôsledkom dnešného spôsobu práce - všetky sa teraz ale organizujú okolo kapitálu a všetky sú mu nápomocné.. napr. chudobných ľudí z jednej krajiny je možné prinútiť aby sa stotožňovali so svojou vrchnosťou z tej istej krajiny a bojovali proti ľuďom z krajín inýchToto je jediné skutočné delenie ľudstva.
z druhej strany nám je vnucovaná aj všeobecná ľudská komunita, tá je ale zatiaľ rovnako imaginárna a falošná lebo popiera súčasné základné rozdelenie spoločnosti - majitelia podnikov majú vplyv na vládu a médiá, školy a pre prípad že by zlyhalo všetko ostatné tak aj na políciu, väzenia a armádu
ja viem, aj som tuším písal že ide o moc ako takú a maximalizáciu ziskov ale nemyslím tým finančné zisky ale skôr tú moc nad všetkým a každým, materiálne bohatstvo etc - ale u nich to inak byť ani nemôže, lebo už len keď chce šéf akejkoľvek firmy akumulovať kapitál, musí na trhu súťažiť so šéfmi iných firiem a nemôže si dovoliť ignorovať trhové sily, inak stratí vplyv v prospech súperov, príde o peniaze, skrachuje alebo niekto prevezme jeho firmu a nakoniec šéfom prestane byť - ani šéfovia teda v skutočnosti neovládajú kapitalizmus, ovláda ho samotný kapitál ktorý akoby konal sám alebo mal vlastné záujmyAž na to že Bankám, Sorošovcom a iným finančníkom nikdy nešlo o peniaze!!! Oni penaize nepotrebujú! Peniaze hneď otáčajú a kupujú hmotný majetok.
mám pocit že niekomu vadia čiastkové veci a niekomu jídro pudla, ten tvoj "pravý kapitalizmus" nemám pocit že by vyriešil antagonisticky odlišné záujmy spoločenských tried - fest zjednodušene sa dá povedať že záujmom otrokára bolo aby otrok čo najviac pracoval a čo najemenej jedol a v záujme otroka bol presný opakStrata v klasickom kapitalizme nikdy nemože byť socializovaná, banka, ktorá je v problémoch musí skrachovať! Žiadne záchrany súkromníkov za peniaze daňových poplatníkov. Toto je pravý kapitalizmus.
v spoločenských vedách a ekonómii sa inak bežne používa aj pojem korporatívny kapitalizmus na popísanie trhovej ekonomiky charakterizovanej prevahou hierarchických korporácií určených na dosahovanie zisku
to je zrejme pravda ale ako vidíš stále nie je automatizácia výroby a služieb, klonovanie, robotika a podobné srandy na takej úrovni aby taká genocída bola pre nich na niečo dobrá a zatiaľ je tu šanca že nenastane akurát napr. netreba podporovať nacionalizmus, sexizmus, rasizmus a podobné nezmysly brániace záujmu menom jednota - lebo oni rozhodne jednotní súKto má moc, tomu je úplne jedno či na planéte je 6 miliárd alebo 500 miliónov ľudí. Čím menej ľudí, tým menej náročné je si moc udržať! Im vôbec nejde o to aby na nich robilo 6 miliárd ľudí a prinášli im nejaké trápne krounky. Im ide o MOC a na to aby prežili v luxsuse im úplne stačí 500 miliónov otrokov i menej. Tých 6 miliárd totiž treba aj živiť, šatiť a majú aj iné potreby.
tiež si myslím že je jedno ktorá sviňa bude pri válove (urážka svíň, pardon za to) a to niečo hovorí o potrebnosti toho korýtka a tých svíňTommyHot napísal:Je uplne jedno aka tu bude ideologia a kto bude navonok "pri moci", panstvo zostava nemenne.
keďže už sa nedotýkame témy konšpiračných teórii (inak reže mi to oči neviem prečo keď tu ludia nerozlišujú konšpiráciu [sprisahanie] a konšpiračnú TEÓRIU), takže by sa mohlo pokračovať tu aj keď mám nejasný pocit že už tam veľa podstatných vecí zaznelo hlavne na posledných stranách - http://www.hojko.com/anarchia-t46861.html
Uf, Aristoteles? No urcite. Burzoazia je slovicko pochadzajuce z modernej francuzstiny pricom etymologicky zaklad ma v romanskych jazykoch. Okrem toho vrstva burzujov, tak ako ju vnimame my v antickom Grecku neexistovala. Takze bud citat, alebo autorstvo je poriadny blud.Buržoázia je politická skupina ľudí, ktorá vznikla z domienky že keď su nerovní v príjomoch sú nerovní aj v právach s ostatanými. /Aristoteles/
-
Waagbistritz69
King
tiež sa mi to nejak nezdalo že by toto už aristoteles rozoberal 
wtf? az zimovriavky som mal "D
a z coho? z tej malej Indky?
-
krija
VIP
mozno to tak aristoteles nepomenoval, ale v diele politika tuto temu rozhodne riesil. francuzi v 15., alebo v 16. st. ked to slovo v ich jazyku vzniklo pre pomenovanie mestiactva mohli vychadzat z ucenia aristotela. da sa povedat, ze marx vyznam toho slova potom pekne dokurnikoval. btw kniha (politika) je "volne" dostupna aj na nete, takze hor sa do studiaeMPiko napísal:Uf, Aristoteles? No urcite. Burzoazia je slovicko pochadzajuce z modernej francuzstiny pricom etymologicky zaklad ma v romanskych jazykoch. Okrem toho vrstva burzujov, tak ako ju vnimame my v antickom Grecku neexistovala. Takze bud citat, alebo autorstvo je poriadny blud.
K tej hornej debate k skratke: mocnosť nemôže vybiť 80% populácie, lebo by na nich nemal kto robiť. To je totálna hovadina. Reálne by to mohlo byť viac, keby bola už tak zautomatizovaný výroba aj ostatné sféry služieb, že by ľudia neboli takí potrební. Ale to nevidím ako reálne v dohľadnej dobe.