útek s peniazmi....
útek s peniazmi....
Zdravím,
nebudem menovat ale som sa dopocul od chlapika ze si pozical v nemenovanej banke nemenovanú sumu bez rucitela, jeho plán je ze ich nesplatí a utecie zo SR.
moja otázka znie je to mozne ze ked utecie zo SR sa už nevráti nikdy ze ho nenájdu?
P.S. pýtam sa čisto imformacne ci v dnesnej dobe mu má sancu výjst taký podvod.
nebudem menovat ale som sa dopocul od chlapika ze si pozical v nemenovanej banke nemenovanú sumu bez rucitela, jeho plán je ze ich nesplatí a utecie zo SR.
moja otázka znie je to mozne ze ked utecie zo SR sa už nevráti nikdy ze ho nenájdu?
P.S. pýtam sa čisto imformacne ci v dnesnej dobe mu má sancu výjst taký podvod.
Re: útek z peniazmi....
aj Mella nasli...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nie je reálne aby mu takéto niečo prešlo
ja mu to tiez hovorim....
nepochopim ludi co riskuju za take male sumy
nepochopim ludi co riskuju za take male sumy
Ja si myslim, ze sa to da. Ak je clovek dostatocne inteligentny a ma kontakty, tak by to slom. V prvom rade si treba zaobstarat nahradne doklady, teda zo dva pasy na cudzie meno. Prvy vyuzit naprikpad na odchod odtialto, teda napriklad na let z Viedne do Anglicka. Tam sa prepravit vlakom alebo autobusom do ineho mesta a na druhy pas odcestovat niekde prec. Tam by uz bolo obtiazne osobu vystopovat, aj ked je mozne vsetko. Nikomu nic nepovedat, nikoho nekontaktovat, zit si uplne iny zivot.
Jeden z byvalych susedov je v top 10 najhladanejsich slovakov, je na zozname Interpolu a je to uz viac ako 10 rokov a nic sa nedeje. Ludia vedia kde sa skryva, teda stat, jeden znamy za nim chodi na dovolenky a zda sa, ze nikoho nezaujima kde je, co robi a pride mi to tak, ze policia a Interpol su nie len hluchi, ale aj slepi.
Kolko mu daju bez rucitela, ak ma dobre obraty, tak dostane napriklad 100 000 eur a to mu stoji za tuto smiesnu sumu?
Jeden z byvalych susedov je v top 10 najhladanejsich slovakov, je na zozname Interpolu a je to uz viac ako 10 rokov a nic sa nedeje. Ludia vedia kde sa skryva, teda stat, jeden znamy za nim chodi na dovolenky a zda sa, ze nikoho nezaujima kde je, co robi a pride mi to tak, ze policia a Interpol su nie len hluchi, ale aj slepi.
Kolko mu daju bez rucitela, ak ma dobre obraty, tak dostane napriklad 100 000 eur a to mu stoji za tuto smiesnu sumu?
A este o tom pisat na verejne forum. 5 hviezdiciek z 5. Za toto ti mozu nasit spolupachatelstvo.
-
uplink
VIP
Numline1 - o tom sú fóra, anonymita. Navyše sme tu riešili jedného zlodeja a za dva roky sa to nepohlo ani o cenťák, čo myslíš že hrozí jemu? Sme na Slovensku, nie v Amerike.
no pozri u mna je to tak ze chalanisko moze len machrovat....
ale ajtak toto co tu pise test je neskutocne.
ale ajtak toto co tu pise test je neskutocne.
kompi - Co je na tom neskutocne?
A teraz otázka. Oplatí sa pre toto začínať nový život? Ja myslím, že nie.test napísal:Ja si myslim, ze sa to da. Ak je clovek dostatocne inteligentny a ma kontakty, tak by to slom. V prvom rade si treba zaobstarat nahradne doklady, teda zo dva pasy na cudzie meno. Prvy vyuzit naprikpad na odchod odtialto, teda napriklad na let z Viedne do Anglicka. Tam sa prepravit vlakom alebo autobusom do ineho mesta a na druhy pas odcestovat niekde prec. Tam by uz bolo obtiazne osobu vystopovat, aj ked je mozne vsetko. Nikomu nic nepovedat, nikoho nekontaktovat, zit si uplne iny zivot.
Hensym - To som sa pytal na konci svojho prispevku. Podla mna sa pre 100 000 eur neoplati nic take, ak by islo o milion, tak je to uz na zvazenie, keby o 10 mil, tak je to uz na poriadne planovanie 
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
znamy Srb mi spominal, ze v Ciernej Hore neni problem aby vznikol novy clovek bez toho aby sa narodil...
jedina cisto mafianska krajina, nechyta sa na nu ani SR/Srbsko, este tak mozno Kosovo a Macedonsko
ale tie su pod "dozorom"... kazdopadne za uver z banky sa znovu nenarodi v SCG a nebude mat z coho
zit cely zivot...
inak teraz mame v praci basistu co je zavrety za alimenti nasli ho v Spanielsku,
neviem kolko im to sice trvalo ale sedi...
ja by som to za par € neriskoval ale keby som mal prilezitost dostat sa k hotovosti co ma zabezpeci
na cely zivot tak by som to riskol
jedina cisto mafianska krajina, nechyta sa na nu ani SR/Srbsko, este tak mozno Kosovo a Macedonsko
ale tie su pod "dozorom"... kazdopadne za uver z banky sa znovu nenarodi v SCG a nebude mat z coho
zit cely zivot...
inak teraz mame v praci basistu co je zavrety za alimenti nasli ho v Spanielsku,
neviem kolko im to sice trvalo ale sedi...
ja by som to za par € neriskoval ale keby som mal prilezitost dostat sa k hotovosti co ma zabezpeci
na cely zivot tak by som to riskol
-
RBG
Medium Expert
Zobrat pozicku a utiect? Dlh by stale narastal, a je tu obava s trestneho cinu podvodu, tam je najnizsia sadzba od 3 do 10 rokov.
Ozaj, neviete ako to je s tym chlapikom, ktory z Ciech ukradol 500mil CZK ci ako ? 
-
RBG
Medium Expert
Myslim ze je vo vysetrovacej vazbe, caka sa na sud.IMI napísal:Ozaj, neviete ako to je s tym chlapikom, ktory z Ciech ukradol 500mil CZK ci ako ?
to by musela byt poriadne velka suma aby sa mu oplatilo utekat.. tak par mega €
s takymi 100 tisicami € si zalozit zivot v cudzine je tazke a este si davat aj pozor aby ma nechytili to sa mu oplati? cosi
jedine zeby vedel carovat a rozmnozil tu sumu niekolko nasobne
s takymi 100 tisicami € si zalozit zivot v cudzine je tazke a este si davat aj pozor aby ma nechytili to sa mu oplati? cosi
jedine zeby vedel carovat a rozmnozil tu sumu niekolko nasobne
-
Fabo
Hardcore addict
Trussardi: a keby vedel tak carovat, tak to moze rovno splatit a ma klud, ni? 
test: tak to rovno mozes zobrat pozicku na falosne doklady (pripadne ukradnute) a odtiahnut do cudziny na vlastne, ni?
test: tak to rovno mozes zobrat pozicku na falosne doklady (pripadne ukradnute) a odtiahnut do cudziny na vlastne, ni?
Pokiaľ mu banka požičala sumu bez ručiteľa alebo akéhokoľvek iného ručenia, tak buď to bola sprostá banka, ktorá ani nevie ako vymáhať peniaze... alebo to je malá suma, kvôli ktorej sa nebude púšťať do nákladných zahraničných súdnych sporov.
Inak banka pri vymáhaní sporu pôjde stále legálnou cestou - pri neuhrádzaní splátok úveru bude zasielať upomienky, následne vypovedá zmluvu o úvere, pošle mu platobný príkaz, dá ho na súd, ktorý vyhrá, pošle na neho exekútora, ktorý siahne na všetok jeho legálny majetok - avšak iba na Slovensku - ak nemá žiadny, exekúcia môže pekne spať a pohľadávka sa potom vyplatí z dedičstva, ktoré mu pripadne po úmrtí jeho rodinných príslušníkov (ktorí však už pred smrťou môžu prepísať všetok svoj majetok na inú osobu).
Banky tiež predávajú tieto svoje pohľadávky iným spoločnostiam, ktoré sa špecializujú na vymáhanie pohľadávok - ale pochybujem, že niekomu sa bude chcieť zaoberať vymáhaním peňazí v zahraničí - obzvlášť, ak nemá informáciu o mieste jeho pobytu a jeho majetkových pomeroch.
Viem, že sa to javí ako návod na ľahké zbohatnutie, ak sa chcete natrvalo odsťahovať zo Slovenska, avšak bohužiaľ na Slovensku je to realita. Banky sa nezaoberajú ťažko vymáhateľnými pohľadávkami za hranicami.. rátajú, že určité % jednoducho stratia - a radšej sa budú zaoberať obyčajnými smrteľníkmi, ktorých majú pod nosom tu na Slovensku, na ktorých môžu ľahko poslať exekútora, aby im každý mesiac strhával nejaké peniaze z výplaty alebo dôchodku.
Inak banka pri vymáhaní sporu pôjde stále legálnou cestou - pri neuhrádzaní splátok úveru bude zasielať upomienky, následne vypovedá zmluvu o úvere, pošle mu platobný príkaz, dá ho na súd, ktorý vyhrá, pošle na neho exekútora, ktorý siahne na všetok jeho legálny majetok - avšak iba na Slovensku - ak nemá žiadny, exekúcia môže pekne spať a pohľadávka sa potom vyplatí z dedičstva, ktoré mu pripadne po úmrtí jeho rodinných príslušníkov (ktorí však už pred smrťou môžu prepísať všetok svoj majetok na inú osobu).
Banky tiež predávajú tieto svoje pohľadávky iným spoločnostiam, ktoré sa špecializujú na vymáhanie pohľadávok - ale pochybujem, že niekomu sa bude chcieť zaoberať vymáhaním peňazí v zahraničí - obzvlášť, ak nemá informáciu o mieste jeho pobytu a jeho majetkových pomeroch.
Viem, že sa to javí ako návod na ľahké zbohatnutie, ak sa chcete natrvalo odsťahovať zo Slovenska, avšak bohužiaľ na Slovensku je to realita. Banky sa nezaoberajú ťažko vymáhateľnými pohľadávkami za hranicami.. rátajú, že určité % jednoducho stratia - a radšej sa budú zaoberať obyčajnými smrteľníkmi, ktorých majú pod nosom tu na Slovensku, na ktorých môžu ľahko poslať exekútora, aby im každý mesiac strhával nejaké peniaze z výplaty alebo dôchodku.
-
audiotrack
VIP
ani nie. Chcel by som vidieť banku, čo ti len tak dá peniaze bez ručiteľa. V každej tej pôžičke bez ručiteľa je množstvo podmienok malými písmenkami. Oni si ťa poriadne preveria, či nemáš nejaké dlhy, či máš dobrú prácu, či si nemal niekedy nejakú pôžičku čo si nevedel splácať a dokonca aj tvoj zdravotný stav. A stačí náznak toho že je to pre nich risk, tak je po úvere. A tie úvery tiež nie sú neobmedzené. Dajú ti maximálne nejakých 30000€ a s tým nikto utekať nebude. Nikto tu nenechá dom, rodinu, prácu a všetko aby išiel do zahraničia žiť život vyhnanca. Celá tá úvaha v prvom príspevku je fantázia. Stačí sa ísť do banky spýtať aké sú podmienky na taký úver a uvidíš že to nie je také jednoduché a pekné ako to vyzerá vo vete "úver na hocičo bez ručiteľa"brm napísal: ...Viem, že sa to javí ako návod na ľahké zbohatnutie...
A co v pripade, ze rucitela ma a ten by utiekol spolu s nim? Ak by sa jednalo o vyssiu sumu, co potom?