Ako najlepšie upratať káble od PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako najlepšie upratať káble od PC

Príspevok od používateľa Grim »

Máme tu už tému na upratanie káblov v PC, ale nemenej náročný problém máme aj na opačnej strane počítačovej skrine...to klbko káblov, ktoré vychádza zozadu PC a z periférií určite už nejednému z vás zamotalo hlavu. Keďže práve robím vianočné upratovanie a chcel by som aj káble nejak prakticky upratať, chcel by som vedieť, ako tento problém riešite vy, resp. či na to máte nejaký systém. Viem, že sa dajú kúpiť rôzne držiaky a zväzovače káblov, ale nejak mi v tom vianočnom zhone na nákup takýchto vecí neostáva čas a čo je horšie ani peniaze. A pre zaujímavosť a spestrenie témy môžte aj vy pofotiť, ako to vyzerá za vašim počítačom...
Prílohy
Snímka010.jpg
brm
Darca
Darca

Re: Ako najlepšie upratať káble od PC

Príspevok od používateľa brm »

Ja ich skracujem a zväzujem sk-páskami alebo takými drôtikmi, čo výrobcovia zväzujú káble. Trochu to pomáha...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja mám stôl robený na mieru a všetky káble sú pekne upratané v takej akoby poličke.

Kuk: http://www.hojko.com/post1856128.html#p1856128

Jeden kábel síce na fotke trčí ale to som už spravil ;)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no tak som to trocha upravil, na káble som polepil štítky, aby som vedel na určitých úsekoch aj bez hľadania, ktorý kábel je od čoho, porobil som zväzky podľa toho, kam káble smerovali...nieje to nejaké extra estetické, najviac som nespokojný s tým, čo mi zostalo na PC, keďže tam bola zmena minimálna, vôbec neviem, ako upratať tie hrubé káble od zdroja a predlžovačiek...napadlo ma, že by som si prirobil daľšie zásuvky do steny, aby som sa zbavil tých predlžovačiek, lenže to by som musel dorobiť daľších 5 dvojzásuviek a to je zrejme nezmysel...oveľa viac sa mi pozdáva daľší nápad - pripevnenie predlžovačiek na stenu, aj keď to by potom chcelo kúpiť nejakú poriadnu predlžovačku aj s prepäťovou ochranou aspoň s desiatimi zásuvkami...
Prílohy
...káble od reproduktorov...
...káble od reproduktorov...
...káble od ext. diskov, poza ktoré idú káble do monitorov...
...káble od ext. diskov, poza ktoré idú káble do monitorov...
...toto nieje veľmi kvalitné, ale snáď pre predstavu...pc býva zasunutý až k stene...
...toto nieje veľmi kvalitné, ale snáď pre predstavu...pc býva zasunutý až k stene...
...toto mi ostalo na PC...najradšej by som bol, keby tam neostalo nič...
...toto mi ostalo na PC...najradšej by som bol, keby tam neostalo nič...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Smiem vedieť čo tam napájaš?
Ja mám napojený PC, 2 displaye a reproduktory a stačí mi jedna predĺžovačka s prepäťovou ochranou.
Najlepšie je to za niečo skryť. Spraviť napr nejakú otváraciu lištu ktorá sa používa na schovanie káblov a podobne.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

modem, monitor, repro, pc, mozno lampa, nabijacka na mobil, v predlzovacke napojena dalsia predlzovacka...je toho vela, ja toho mam tiez dost, 2 predlzovacky zapratane... :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. Rýchlovarná kanvica (moc to s PC nesúvisí, ale niekam to zapojiť musím)
2. Monitor
3. Monitor
4. Tlačiareň
5. Nabíjačka na telefón
6. 2TB externý HDD
7. 500GB externý HDD
8. Reproduktory
9. PC
10. aspoň jednu do rezervy
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hmmm no pekne. Ja mám dvojzásuvku do ktorej je zapojená predĺžovačka a potom ďalej v jednozásuvke pri posteli si nabíjam mobil. Aj keď mám USB nabíjačku tak si ich kedykoľvek pichnem aj do PC.
A lampu netreba lebo môžem zapínať a vypínať svetlá ako len chcem ;)

Ale na tej lište na káble stále trvám. Verím že to nejako skryješ.

Heh. No ja som si externý HDD rozobral a už je interný. Zbytočnosť to mať vonku.
Kanvica? Srandista :D
A nabíjačku ti odporúčam USB. Ja mám originál USB ale aj HAMA do auta s róznymi redukciami a môžem nabíjať aj v aute aj pri PC ;)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja to mám tiež tak, že dvojzásuvku v stene...v jednej mám rozdvojku (monitor a kanvica) a v druhej bielu predlžovačku...v nej mám PC, disky, druhý monitor a daľšiu predlžovačku (hnedú)...no a v nej nabíjačka, reproduktory a tlačiareň...

//...akú nabíjačku mi k telefónu dali, takú mám...navyše USBčiek tiež nieje nejak nazvyš...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Skús to spraviť tak ako som ti napísal a druhú nebudeš ani potrebovať ;)

No ja mám k môjmu SE LIVE Walkman USB nabíjačku ale k N 5800XM mám aj sieťovú aj USB.
Tá HAMA stojí 9€ a máš redukcie na každý telefón. A môžeš nabíjať cez USB aj v aute.
http://hamashopping.sk/index.php?route= ... ct_id=6754 - USB/Auto
http://www.alza.sk/hama-pro-mobilni-zar ... 163771.htm USB/Zásuvka

Heh ja mám 2 USB porty v displayi + 2 v klávesnici. A v PC mám zapojené len slúchadlá a USB ktoré napája display.
Klávesnicu mám zapojenú v monitore a myšku a ventilátor mám zasa pichnuté v klávesnici.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ale ja to chcem mať takto v kope...teda takto nie, ale chcem to mať na jednom mieste...tu pracujema tu si budem nabíjať mobil...nie pri posteli a keď mi niekto zavolá tak odbiehať od PC a podobné nezmysly...rozoberať HDD nebudem, keď sú externé tak sú externé, síce ich využívam ako interné, ale zbytočnosť podľa mňa kaziť taký pekný obal...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ja mám posteľ pol metra od PC ;)
Hore som ti hodil link na tú nabíjačku.
Aký pekný obal? Chceš 2 voľné zásuvky či nie? :D Aj rýchlosť sa ti zdvihne. A kedykoľvek môžeš HDD z PC vybrať a hodiť ho s5 do obalu.

A čo tak niečo takéto na káble?
http://hamashopping.sk/auto-prislusenst ... adaptery-1
Nemusíš ich motať ručne jak blbý.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ja mam tiez kable vyriesene len "hodenim za stol" kedze mam PC stolik s dierov vzadu, takze PC ma zadok v diere a kable idu medzi stolom a skrinou
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...mám tu troška problém na strane predlžovačiek...upratal som ich pred očami tak, že som ich Pattex lepkami nalepil na stôl...jedna tá veľká lepka by mala udržať 2kg, o čom silne pochybujem, lebo ako vidno, sú tam nalepené 4 celé a predlžovačka v náhodných intervaloch padá...už som ulomil jeden dištančný kolík vnútri predlžovačky, zrejme silnejším pádom a bol by som nerád, keby som si nebodaj poškodil adaptéry od diskov, alebo nabíjačku na telefón...takže mohli by ste mi pomôcť navrhnúť nejaký úchytný systém, ktorý bude vysoko spoľahlivý...podmienky sú, že nesmiem vŕtať do stola (lebo nechcem), musí to udržať obe zásuvky a nesmie to byť umiestnené tak, aby som ich náhodne kolenom vypol...nebránim sa umiestneniu na stene, do ktorej by som mohol vŕtať, ale budem veľmi rád, ak nebudem musieť...chcem sa ubrániť nevzhľadným dieram, ak by som sa rozhodol zásuvky premiestniť alebo uložiť inak...daľší problém je v tom, že nechcem vŕtať ani do zásuviek, jednak sú nerozoberaťeľné, takže prestrčenie vrutu z vnútornej strany zadného plastu neprichádza do úvahy a za druhé tam nechcem mať diery z bezpečnostných dôvodov...aby som to zhrnul, nikde žiadne diery...dal by som to za stôl, ale ako vidno, nezmestí sa to a stôl od steny odsúvať nemôžem, lebo potom mi zaň padajú rôzne predmety a káble, ktoré mám naťahané popri stene na stole...
Prílohy
Snímka001.jpg
Snímka002.jpg
Snímka003.jpg
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Na tej skrinke je zozadu chrbat?Ak nie tak by som tie kable aj s predlzovakmi napchal do hornej zasuvky.Dalsia otazka je ci by tie kable boli dostatocne dlhe a miesto v tom supliku.Dalsi napad by bol z tenkeho plechu urobit nieco ako vesiak a prestrcit ho cez sparu medzi doskou a skrinkou ak to je spojene len na koliky.Ak to lepis lepkami odmastil si najprv plochy?Mozno ti to kvoli tomu nedrzi alebo ak sa tie adaptery zahrievaju tak kvoli tomu.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...samozrejme, že zozadu stola je doska...niektoré káble dočiahnu len tak tak s nejakou rezervou, takže by to malo zostať v tom rohu...

//autoeditácia príspevku (29 Júl 2012, 12:20)
...tak som to vyriešil...stačil mi na to kus plechu...nieje to krása, troška sa mi zmenila organizácia kabeláže otočením predlžovačiek, takže keď budem nabudúce vypínať PC, tak to určite poprepájam...troška mi to odstávalo, tak som tie predlžovačky prilepil tými Pattex nálepkami o stenu, nech sa to aspoň na tom kábli nehojdá...trocha ma serie, že som tie káble dosť pricvikol tými ostrými svorkami, takže to tiež pravdepodobne ešte niečím vysteliem...
Prílohy
Snímka006.jpg
Snímka007.jpg
Napísať odpoveď