Ustavičné problémy s notebookom (grafický ovládač)
-
Royalflush
Guru wannabe
Ustavičné problémy s notebookom (grafický ovládač)
Zdravím,
Nejak začiatkom roka som si kúpil notebook Asus A53B. Všetko bolo v pohode, ale prednedávnom začali problémy. Z ničoho nič sa notebook strašne spomalil, neišlo na ňom robiť prakticky nič. Skúšal som všetko možné, čo sa len v tej spomalenosti dalo, ale nič som nevyriešil. Najprv som sa od toho odhováral, ale nakoniec som preinštaloval windows a zformátoval HDD. Myslel som si že už to bude v pohode, ale mýlil som sa. Po reinštalácii som navštívil stránku ATI, že si stiahnem najnovší grafický driver, nainštaloval som ho, reštartoval som PC, aby sa dokončila inštalácia a po reštartovaní vypísalo, že sa driver nedá spustiť a že mám niečo urobit s ATI grafickým adaptérom. Prelistoval som snáď celý google, vyskúšal všetky varianty, ktoré boli písané na rôznych stránkach a fórach po internete, ale nič nepomohlo. Skúšal som nainštalovať rôzne drivery, skúšal som sa pohrať s všeličím možným v ''správca zariadení'', ale k ničomu som sa nedostal. Grafický driver stále nechce fungovať.
Chcel som ísť už napísať mail na reklamáciu, ale rozhodol som sa, že to ešte skúsim tu a snáď mi niekto skúsi poradiť, ako vyriešim problém popísaný vyššie.
Ďakujem vopred za všetku snahu pomôcť
Nejak začiatkom roka som si kúpil notebook Asus A53B. Všetko bolo v pohode, ale prednedávnom začali problémy. Z ničoho nič sa notebook strašne spomalil, neišlo na ňom robiť prakticky nič. Skúšal som všetko možné, čo sa len v tej spomalenosti dalo, ale nič som nevyriešil. Najprv som sa od toho odhováral, ale nakoniec som preinštaloval windows a zformátoval HDD. Myslel som si že už to bude v pohode, ale mýlil som sa. Po reinštalácii som navštívil stránku ATI, že si stiahnem najnovší grafický driver, nainštaloval som ho, reštartoval som PC, aby sa dokončila inštalácia a po reštartovaní vypísalo, že sa driver nedá spustiť a že mám niečo urobit s ATI grafickým adaptérom. Prelistoval som snáď celý google, vyskúšal všetky varianty, ktoré boli písané na rôznych stránkach a fórach po internete, ale nič nepomohlo. Skúšal som nainštalovať rôzne drivery, skúšal som sa pohrať s všeličím možným v ''správca zariadení'', ale k ničomu som sa nedostal. Grafický driver stále nechce fungovať.
Chcel som ísť už napísať mail na reklamáciu, ale rozhodol som sa, že to ešte skúsim tu a snáď mi niekto skúsi poradiť, ako vyriešim problém popísaný vyššie.
Ďakujem vopred za všetku snahu pomôcť
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ustavičné problémy s notebookom (grafický ovládač)
Je to na reklamáciu, viac nerieš.
presne tak ...reklamuj ho..keď to už reinstal windowsu nevyriešil a toto ti robí tak je to jediné rozumné riešenie teraz
-
Royalflush
Guru wannabe
Hmmm, mňa ešte napadlo, či to nemôže neísť ten grafický driver, pretože nie je nainštalovaný nejaký iný driver na niečo. (toto je môj prvý notebook, doteraz som ''fičal'' na desktopoch.)
(add: A ešte neviem, či ste pochopili z textu, ale to spomalenie prestalo, len ten driver nejde)
(add: A ešte neviem, či ste pochopili z textu, ale to spomalenie prestalo, len ten driver nejde)
-
Soviet
Darca
Mas nejake missing ovladace ked si pozries Device Manager, alebo iba tento graficky? Skusit starsie verzie od ATI. Netusim vsak ci ti reklamaciu uznaju, kedze notebook samotny ti funguje, ale ovladac ti nechce zobrat. Mohli by ti ho vratit, ze je to softwarova chyba a nie HW.
-
Thommas
Addict
Ak preinštaloval Win a nejde mu najnovší ovládač, je to na reklamáciu. I keď neviem, či pred driver installom spravil aj Windows update, keďže AMD drivery potrebujú .net Framework.
-
Royalflush
Guru wannabe
Skúšal som aj staršie drivere. Dosť vela som ich skúšal, postahoval som uz všeličo možné, čo vyzeralo ako driver alebo niečo, čo by dopomohlo k tomu, aby to išlo.
Hmm, kde tam zbadám, že potrebujem driver na niečo?
Skúšal som aj windows update, pred vypnutím sa inštalovalo 11 updatov, po zapatí sa systém konfiguroval, ale nič sa nezmenilo. Stále to neišlo.
A .net Framework som taktiež skúšal nainštalovať - nepomohlo.
Hmm, kde tam zbadám, že potrebujem driver na niečo?
Skúšal som aj windows update, pred vypnutím sa inštalovalo 11 updatov, po zapatí sa systém konfiguroval, ale nič sa nezmenilo. Stále to neišlo.
A .net Framework som taktiež skúšal nainštalovať - nepomohlo.
-
Soviet
Darca
Ci mas nejake zlte otazniky u dakych casti v Device Manageri. No vypada to velmi zaujimavo teda. Ked ti ani starsie nesli, tak to vypada, ako keby ti fakt dako haprovala grafika a odmietala prijat driver. A on sa ti ani nenainstaluje, ci len po restarte nespusti?
-
Royalflush
Guru wannabe
Nainštaloval som ho, vypísalo, či chcem reštartovať počítač. Dal som ano, reštartoval sa, počítač sa znova spustil v malom rozlíšení, ako aj bol, načítal sa windows a vypísalo žltú tabulku s textom v zhrnutí, že musím zapať grafický adaptér.
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2012, 15:25)
Hmmm, včera som inštaloval ďalší driver a vyhodilo mi BSOD, tak som sa na to už vykašlal, vypal notebook a nechal to na dnes. Teraz som ho išiel zapať, asi 2 minuty načítavalo Windows, nejde nič otvoriť, všetko je spomalené, grafický driver sa ani nenačítal...
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2012, 15:28)
Čakal som či sa to načíta, ale po asi 5 minutách vyskočilo, že Desktop a Catalyst control center prestali pracovať a behá tam načítavanie tých 2 vecí.
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2012, 15:25)
Hmmm, včera som inštaloval ďalší driver a vyhodilo mi BSOD, tak som sa na to už vykašlal, vypal notebook a nechal to na dnes. Teraz som ho išiel zapať, asi 2 minuty načítavalo Windows, nejde nič otvoriť, všetko je spomalené, grafický driver sa ani nenačítal...
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2012, 15:28)
Čakal som či sa to načíta, ale po asi 5 minutách vyskočilo, že Desktop a Catalyst control center prestali pracovať a behá tam načítavanie tých 2 vecí.