-- chcem vediet vase odporucania, popripade riesenia. V poslednej dobe nam na sidlisku strasi par vyrastkov, 17-18 rocnych. Ked sme tu boli este my starsi, 23 a viac, tak boli do pohody. (ale nasa vekova kategoria tu uz pomaly ani nie je. Vacsina z nich -- zasrošov -- nesla nikam na vysoku skolu lebo na to hlavickami nemaju vobec, ale ze vobec, a cez prazdiny a pocas roka si uz zarobili na nejake tie auticka, vacsinou su to stare typy znacky opel, alebo bmw, popripade volkswagen. samozrejme ich zaujmom je autickarit sa a dookola tieto stare sroty opravovat. Nic proti tomu.
Avsak postupom casu zacali vyskakovat, najprv drze reci, sem tam vyhrazka, mnoho z nich uspesni bitkari. niektori uz aj sutazne. Nejako som si to nevsimal, ale poslednu dobu sa to zacina aj na mna a mojich znamych. Najprv sme sa to snazili riesit nejakym dohovorom, ale typci vecne cigaretka, flasa palenky silne reci, popripade drogy.... samozrejme na drze reci, a repraky v starom BMW nabalili aj patricne dievcata, dobre vyzeraju, nevedia ani zakladnu nasobilku. Nevraviac o tom ze zacinaju robit bordel vo vchodoch a doslova robit zle starsim ludom. (typu vymoci sa niekomu pred dvere, poskodzuju zamky, sprejuju po stenach v pivnici a tak podobne)
--- Raz nechal jeden moj nemenovany dajme tomu ze znamy, otvorene auto, siel si domov po veci, a dvaja mu ho otvorili, sadli si dnu vylozili nohy na dosku a zapalili si cigarety. zdola mu ini chlapci zazvonili co spravili tamti a znamy ma dost prhku povahu a na auto je dost alergicky. Vybehol vonku prveho vytiahol za vlasy ani mu nic nepovedal okamzite pecka na nos, dalsia zlava, dalsia zprava, kopacka, do brucha prehlo ho, dalsia past, nasledne hlavou prask o kapotu a konec. chlapec lezal na zemi druhy sa snazil dostat z auta, lebo mal malo miesta co to bolo na parkovisku ked vysiel ten bol uz pri nom, facka neskutocna, pecka na nos siel k zemi este nic. Obaja doma povedali ze dostali na boxe, obaja su UUUUUPLNE kludni a znamemu sa vyhybaju velkym oblukom, zvlast po to co im povedal co im spravi nabuduce ked len kuknu na neho alebo jeho auto. -- nebudem pisat,
-- Podobne dalsi dvaja znami, strieskali dalsie dve dvojice. tu prichadza ten problem, odo mna sa akosi ocakava ze sa do toho zapojim. nie zo strany mojich znamych, ale jednoducho zasrosi uz provokuju podskakuju lebo ostatne toho na tych co od nich uz dostali moc nemozu tak skusaju dalej. na mna sa osobne chysta jeden viacnasobny majster v kickboxe? vo svojej vahe, ako ked ide sam posrany je neskutocne, ked je s kamosmi uz su reci riadne, chcel by som sa spytat, ako, ja osobne sameho ho chytat nebudem ked je kludny, kebyze skace sam niet mu pomoci, ale cisto sa chcem opytat aj ked je mladsi, ked bude vyskakovat nebodaj daco spravi, mozem ist na nho ? mne to pride riadne take blbe.... Ako ti znami co sa s nimi vysporiadali tak boli priamo konfrontovani, spravili co mali a bol klud, na mna su to len take reci, tak neviem ako sa zachovat. Spolocnu rec s total primitivmi najst neviem ani ja ani moji znami. Samozrejme predpokladam ze takyto chlapec mi v realnej bitke vrazi isto iste, alebo dostanem kopanec, skor sa ale bojim o to zeby som nedokazal odhadnut kedy je toho dost. jednoducho trocha strach ze sa to prezenie. Snad sa chapeme, zasros vam vrazi kopne vas mysli si ze je velky sef vy na nho skocite a zacnete ho mlatit vsetkou silou hlava nehlava. a ono sa taketo veci pootm mozu skoncit riadne blbo, . . . a to by som nerad.
Snazim sa cely cas prist na nejake normalne riesenie, nejaky navrh? Samozrejme po prazdninach ja budem znova opat prec, a domov zase nepridem po skole mam aj tak v plane ine mesto ale jednoducho keby sa situacia nasledujuce tyzdne hrotila. Potom sa tema moze uzamknut a nebude mat zmysel.