Plat PHP programatora

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

Re: Plat PHP programatora

Príspevok od používateľa majogorbi »

no a co ze je to od Microsoftu ? to je snad nejaky problem ?? vravim ti co vidim, mam vela znamych co maju firmy ktore robia stranky a nepouzivaju uz PHP aj ked to niekedy pouzivali ale ide na asp.net
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Obycajne stranky ti tvoji znami urcite nerobia v asp. Asp a java sa nasadzuje hlavne na korporatne weby, obrovske portaly kde treba rychly vyvoj, intranety, bankove systemy atd.
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

na to ze vytvaras PROFI stranky v php tak by si mohol vediet ze nemozes porovnavat framework a programovaci jazyk
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

nevytvaram profi stranky a uz vobec nie v PHP, a neviem ani kde som napisal ze znami vytvaraju obycajne male stranky, tak si nedomyslajte ale citajte ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

majogorbi napísal:
... staci sa ti pozriet na koncovky ... ci tam mas .php alebo uz .aspx ;) ...
ojoj, mocný argument s koncovkami. Takže naše forum je iba spleť html stránok a každú noc naších 1000 brigádnikov aktualizuje obsah týchto súborov, že?

prepísať koncovky je záležitosť jedného riadku v .htaccess. Kľudne môže aj môj web napísaný v php mať koncovky aspx alebo jsp alebo aké len chceš. Kľudne aj .lol
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

audiotrack napísal: ojoj, mocný argument s koncovkami. Takže naše forum je iba spleť html stránok a každú noc naších 1000 brigádnikov aktualizuje obsah týchto súborov, že?

prepísať koncovky je záležitosť jedného riadku v .htaccess. Kľudne môže aj môj web napísaný v php mať koncovky aspx alebo jsp alebo aké len chceš. Kľudne aj .lol
ano to mas pravdu, ved aj .doc si mozem prepisat na .exe ... co to ale urobi ??
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja nevravím o fyzickom prepísaní koncovky ty truhlík :) A aj keby ich fyzicky prepíšem, server sa dá nakonfigurovať tak aby bral hocijakú koncovku a spracovával súbory ako php.
Rovnako ako tvoj blbý príklad s prepísaním doc na exe. Ak máš win, tvoj problém. V unixe je to jedno. Cez more si prečítam obsah rovnako, nech má príponu akú chce. A rovnako taký súbor aj spustím. Koncovka je tu len pre používateľa, ne pre systém. Jemu je to úplne jedno. Ty mu povieš ako sa má spracovať (výnimkou je windows, ten je blbý rovnako ako ty.. ehm teda chcem povedať užívateľ)

Očividne nemáš ani páru o tom čo som napísal. Tebe by som nedal ani 50c na hodinu
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

audiotrack napísal:ja nevravím o fyzickom prepísaní koncovky ty truhlík :) Očividne nemáš ani páru o tom čo som napísal. Tebe by som nedal ani 50c na hodinu
ano chapem, ze dokazes si prepisat koncovky a zacal si sa tym tu chvalit ze hocikto ci moze dat hociake koncovky ... naco by to ale ti co robia stranku nejakom jazyku menili koncovky ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

majogorbi napísal:
... to mas tak ako s jazykom C ... vela sa dnes este pouziva no uz pomalicky viac sa pouziva C# ;)
toto je tiež skvost. Ideš porovnávať dva jazyky čo slúžia na úplne iné veci. Ako keby napíšeš že dnes sa používa viac vidlička ako lyžica.

//autoeditácia príspevku (26 Júl 2012, 9:42)
majogorbi napísal:
ano chapem, ze dokazes si prepisat koncovky a zacal si sa tym tu chvalit ze hocikto ci moze dat hociake koncovky ... naco by to ale ti co robia stranku nejakom jazyku menili koncovky ?
kvôli seo, a kvôli tomu, aby zakryli na akom systéme bežia. Ak dám koncovky aspx tak útočnik bude skúšať bugy pre asp a nie pre php. To je inak tiež už zastaralé, dnes už koncovky nepoužívame a máš url v tvare http://www.stranka.sk/podstranka-23 (prípadne aj bez toho číselného identifikátora)
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

audiotrack napísal:toto je tiež skvost. Ideš porovnávať dva jazyky čo slúžia na úplne iné veci. Ako keby napíšeš že dnes sa používa viac vidlička ako lyžica.

//autoeditácia príspevku (26 Júl 2012, 9:42)

kvôli seo, a kvôli tomu, aby zakryli na akom systéme bežia. Ak dám koncovky aspx tak útočnik bude skúšať bugy pre asp a nie pre php. To je inak tiež už zastaralé, dnes už koncovky nepoužívame a máš url v tvare http://www.stranka.sk/podstranka-23 (prípadne aj bez toho číselného identifikátora)
aha ... noo to je aj celkom logicke :) ... a dva rozdielne jazyky by som porovnaval keby spomeniem Javu a C# ... ale C a C# tam maju strasne vela spolocneho, az na to ze ten druhy je objektovy tusim
Ovecka
Darca
Darca

majogorbi napísal:nevytvaram profi stranky a uz vobec nie v PHP, a neviem ani kde som napisal ze znami vytvaraju obycajne male stranky, tak si nedomyslajte ale citajte ;)
http://www.majogorbi.host.sk/index.html

...Tvorba Webu ... Ak máte záujem o tvorbu profy web stránok, kontatujte ma jednou z foriem kontaktu....

neznasam ludi co si kakaju do pusinky :D
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

ShepDog napísal:
http://www.majogorbi.host.sk/index.html

...Tvorba Webu ... Ak máte záujem o tvorbu profy web stránok, kontatujte ma jednou z foriem kontaktu....

neznasam ludi co si kakaju do pusinky :D
ano a si si pozrel aj datum dufam ze je uvedeny hned na zaciatku ... ak nie tak si pozri ze je to uz asi 4 roky stare ;) ponmaly som uz aj zabudol ze som nieco take robil kedysi ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

majogorbi napísal:
aha ... noo to je aj celkom logicke :) ... a dva rozdielne jazyky by som porovnaval keby spomeniem Javu a C# ... ale C a C# tam maju strasne vela spolocneho, az na to ze ten druhy je objektovy tusim
čo majú spoločné okrem toho C? Jeden sa používa prevažne na programovanie aplikácii, nízkoúrovňové programovanie, programovanie periférnych zariadení a podobne, kým druhý sa používa prevažne na programovanie serverových aplikácii, webov, intranetových aplikácii a podobne. Navyše potrebuje .NET, čiže niečo ako JVM pri Jave. Takže to čo si dal ako príklad že rozdielne by boli keby spomenieš Javu a C# platí presne opačne, práveže tie dva majú toho dosť spoločného.

Fakt by ma zaujímalo kde si ty študoval informatiku. Podľa mňa si nejaký samozvaný programátor, lebo očividne nemáš ani základy teorie. Možno si sa naučil pár kľúčových slov čo ti stačia pre programovanie, ale tebe by som teda nikdy nedal nič robiť
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

audiotrack napísal: čo majú spoločné okrem toho C? Jeden sa používa prevažne na programovanie aplikácii, nízkoúrovňové programovanie, programovanie periférnych zariadení a podobne, kým druhý sa používa prevažne na programovanie serverových aplikácii, webov, intranetových aplikácii a podobne. Navyše potrebuje .NET, čiže niečo ako JVM pri Jave. Takže to čo si dal ako príklad že rozdielne by boli keby spomenieš Javu a C# platí presne opačne, práveže tie dva majú toho dosť spoločného.

Fakt by ma zaujímalo kde si ty študoval informatiku. Podľa mňa si nejaký samozvaný programátor, lebo očividne nemáš ani základy teorie. Možno si sa naučil pár kľúčových slov čo ti stačia pre programovanie, ale tebe by som teda nikdy nedal nič robiť
hh ja nie som programator :*
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

TommyHot napísal:Python je odkedy novy jazyk? V pythone som sa ucil programovat skor nez v PHP a to uz bude aj cez 10 rokov. Ruby tiez nie je nejaka novinka, webove appky sa v nom robia uz niekolko rokov.

Kazdopadne PHPckari budu ziadani stale, kedze PHP vyvoj stoji relativne malo oproti inym technologiam, ktore su jednak zlozitejsie, komplexnejsie a niekedy aj narocnejsie na HW (napriklad rails).
Netvrdil som ze su nove.
RoR je pre DB smrt :lol: , inac nevies preco rubisti tak strasne nadavaju na OOP model v PHP ?

Inak tu je mala prezentacia propagujuca RoR http://www.slideshare.net/jsuchal/ak-pr ... bra-a-preo .
Ovecka
Darca
Darca

zeby na TUKE ? :D, a inak tiez niesom programator a programujem ..
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

ano na TUKE, aplikovanu informatiku v anglickom jazyku a skor sa sustredujem na siete aj ked som v tom iba zaciatocnik, no mam CCNA 1 2 3 4 idem si spravit priemyselny certifikat a o 2 roky mam ako predmet CCNP (cisco certified network profesional) ... este nieco ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ShepDog napísal:zeby na TUKE ? :D, a inak tiez niesom programator a programujem ..
veď hej, ty tiež o tom hovno vieš :) Ale aspoň sa spýtaš a netvrdíš niečo v čom si si neni istý
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

harrison314 napísal:Netvrdil som ze su nove.
RoR je pre DB smrt :lol: , inac nevies preco rubisti tak strasne nadavaju na OOP model v PHP ?

Inak tu je mala prezentacia propagujuca RoR http://www.slideshare.net/jsuchal/ak-pr ... bra-a-preo .
Viem, PHP vznikol ako cisto proceduralny jazyk a potom na neho nabalovali balast. Vela veci tam z objektoveho hladiska funguju inak ako by mali. Napriklad si nevies bez hackovania vytvorit ani len 2 konstruktory s rozdielnymi parametrami, co je v inych jazykoch uplne bezne. A tych objektovych kiksov je tam viac..
majogorbi napísal:ano na TUKE, aplikovanu informatiku v anglickom jazyku a skor sa sustredujem na siete aj ked som v tom iba zaciatocnik, no mam CCNA 1 2 3 4 idem si spravit priemyselny certifikat a o 2 roky mam ako predmet CCNP (cisco certified network profesional) ... este nieco ?
Si sietar, tak na co sa vyjadrujes k programovaniu, ked o nom nic nevies?
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

lebo ked sa vyvola takato burliva debata tak sa clovek aj nieco nove nauci :) :)
Napísať odpoveď