Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Co hovorite na to, ze Kanik poda demisiu??? :)
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

hojko napísal:Co hovorite na to, ze Kanik poda demisiu??? :)
asi ma na to dovod...
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

hojko napísal:Co hovorite na to, ze Kanik poda demisiu??? :)
Konečne dufam že ho vyhodia aj z parlamentu. Najradšej by som bol kebyže sa hlási na úrade práce a nech si pýta pečiatky od zamestnávateľov. A ešte najradšej by som ho videl ako hrabe trávu na ulici za 1000 sk mesačne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Heh LubosZ, nie si sam :D
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Ja len dufam ze nam Fico vladnut nebude, lebo pohnoji aj to co pohnojene nieje
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ivko »

podľa mňa by sa politická moc mala adecentralizovať a prerozdeliť medzi ľudové výbory. Vodcovia a parlament by nemali ani existovat
q-parser napísal:Zijeme enem v demokratickom state, len teda neviem, kde sa ta demokratickost stratila. Nasa politika sa zaobera len vnutropolitickymi intrigami, kauzami a boh vie s cim, miesto toho, aby sa ludia mali lepsie. Je to o nicom, ked si predstavim, ze nase praxy idu tam, z coho ludia nemaju osoh, vlastne si platime len take divadlo. Blast 'em all!
Vsak o tom to je! V parlamentoch sa robí bordel aby sa odpútala pozornosť más od skutočného zla ktoré je takto páchané bez povšimnutia
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Vasa najväčšia chyba je to že pojem politika obmedzujete len na ko*ot.I.N.U zvanú parlament. Politika má aj iné formy, dokonca aj také na ktorých sa možme aj my aktívne podieľať
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Ivko napísal:Vasa najväčšia chyba je to že pojem politika obmedzujete len na ko*ot.I.N.U zvanú parlament. Politika má aj iné formy, dokonca aj také na ktorých sa možme aj my aktívne podieľať
tak mi skus v skratke napisat ako si to predstavujes a skus mi priblizit "tvoje" zriadenie spolocnosti

ps: nauc sa editovat svoje prispevky
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

co sa tyka Kanika tak len potvrdil to o co sa jednalo u Ruska .. bal sa ze to zneuziju a tak mal viacej rozumu a ide prec kym nik na neho neutoci..

Ivko: neviem co mas presne na mysli ale mne by sa pacil dvojkomorovi system lebo v nasom parlamente su aj taky dobornici co kecaju do toho co pocuju prvykrat..
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Inac dufam ze nemusim vysvetlovat co je to dvojkomorovy system.
Ale pre istotu radsej vysvetlim .. dvojkomorovy system ako ste uz urcite pochopili z nazvu sa sklada s dvoch komor z hornej a dolne .. Jednu komoru zastupujú odobrnici a druhu politici.. Odborníci vytvaraju relativne kvalitne zakony (cize zakony tvoria ludia ktory danej problematike rozumeju) a Politici podla svojho vladneho programu prijmaju zkony a opozicia im konkuruje atd.. (to je zhruba zaklad dvojkomoroveho sys)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

O dvojkomorovom systeme mozeme na Slovensku len snivat. Zakony pripravuju a schvaluju ludia, ktori do problematiky vidia len trosku a tak to potom aj vyzera.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Pokym sa u nas bude chodit do politiky v prvom rade zbohatnut, o politickej kulture v nasich podmienkach si nerobim ziadne iluzie... O politikoch v pravom zmysle slova mozme len snivat, nehovoriac o politickych osobnostiach.
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Uvital by som nejakeho seriozneho politika ktory by spravil najprv nieco pre obcanov a potom by si mohol za poctivo zarobene peniaze kupit co uzna za vhodne by to bolo uplne o inom.
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:tak mi skus v skratke napisat ako si to predstavujes a skus mi priblizit "tvoje" zriadenie spolocnosti

ps: nauc sa editovat svoje prispevky
Tak v skratke je to ťažké, lebo ľudia si väčšinou nedokážu predstaviť ani minimálne zmeny spoločnosti a nieto ešte také zásadné ako ja požadujem ale dobre.

Bod 1: Decentralizovaná politická moc. Dnes je moc centralizovaná do parlamentu ja si to predstavujem tak ze by sa zakladaly lokálne výbori. K dosiahnutiu tohoto sú 3 prechodné obdobia ale teba zaujíma ciel. Tieto výbori by viedli svoju lokálnu samosprávu na základe priamej demokracie. To znamená ze by kazdý clen spolocnosti ktorá by bola zahrnutá do toho územia ktoré spravuje výbor (mestská cast, dedina) by mal hlasovacie právo ktorým by priamo dával svoj nazor k verejným otázkám o ktorých by výbor rozhodoval

Bod 2: Kolektívne vlastníctvo výrobných prostriedkov.Na dosiahnutie je 1 prechodné obdobie. Výrobné prostriedky(fabrika, dielňa) a prírodné zdroje(pole, bane...) by sa stali majetkom kolektívu ktorý by spravoval danné územie. Výrobu by si pracujúci organizovali sami.Zaviedla by sa maximálna automatizácia a robotizácia výrobi čo znamená že by sa radikálne znížil potrebný čas na výrobu takú ktorá by spoločnosti zadovážila blahobyt. To znamená že by materiálne veci stratili svoju hodnotu.

Bod 3:Prostriedky na spotrebu(Výrobky) by boli kolektívnym vlastníctvom.3 prechodné obdobia. Každá samospráva by mala vybudované sklady ktoré by slúžili na uskladnenie výrobkov. Tieto sklady by zamenili úlohu obchodov.
Vzhladom na velku automatizáciu ,robotizáciu a stratu hodnoty by stratili svoju hodnotu aj peniaze cím by stratili svoju úlohu. Prostriedky na spotrebu ktoré by si kolektív nebol schopný vyprodukovať by si zadovážil od iných kolektívov. Tuto by ,ale dlhšie trvalo kým by peniaze sa prestali používať, ak by sa to vôbec stalo.

Bod 4. Rotácia práce. Veľmi doležitá vec pre fungovanie takejto spoločnosti. Znamená to to že určitým sýstémom ktorý by si kolektív zaviedol sám by museli všetci členovia obmienať časom práce ktoré vykonávajú. Spoločnosť musí!!! byť beztriedna, a prerozdelovanie práce práve viedlo k vzniku triednej spoločnosti.

Bod 5. Najdôležiťejší! kolektívna výchova. Pozor nie štátna výchova ako tomu je dnes. Kolektívna výchova bude viesť deti ku kolektívnemu cíteniu, nie k individualizmu a egoizmu. Štátna výchova robí pravý opak. Dalej musí zamedziť výskytu ľudského citu ktorý je zdrojom takmer všetkého zla a tým je závisť. Závisť vzniká z nedostatku a práve tento nedostatok kolektívna výchova musí!!! odstrániť lebo závisť vedie ku chamtivosti a chamtivosť je schopná celú kolektivistickú spoločnosť zničiť keby sa dostala do určitej neúnosnej miery. V malom množstve nemôže škodiť.
Kolektívnou výchovou sa nemyslý ukradnutie detí rodičom lebo aj oni sú členmi kolektívu a podielajú sa na výchove.

Takáto spoločnosť je bezštátna, lebo nieje tam hierarchia moci. Je tam minimalizovaná kriminalita, lebo kriminalita vyplýva z nedostatku(ktorý je odstránený) a zo zlej výchovy(ktorá je odstránená). Preto tam neexistuje ani polícia ani armáda. Náhradou sú ľudové milíci, ktoré niesu trvalo fungujúce. V prípade neakého kriminálneho činu výbor sformuje ludove milicie ktoré majú preriesit problem. Ked sa problem preriesi ludove milicie sa rozpustia a ich clenovia sa vratia do bezneho zivota. Rovnako tak v pripade obrany pred vojenskou agresiou sa formuju ludove milicie.

Tak to bolo v skratke, ale neviem ci si to dokazes predstavit, to je trochu na dlhsie.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

ivko ja si myslim ze takych ako ty by mali kastrovat, zavriet do kazajky a skumat...
ROFL...
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

deblasco napísal:ivko ja si myslim ze takych ako ty by mali kastrovat, zavriet do kazajky a skumat...
ROFL...

Ja si myslim ze takym ako ty by mali gule prepichovat spendlikom
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

deblasco by som necakal ze taku blbost zabijes.. :roll:

a ono je to len obycajna UTOPIA nezrealizovatelny system..
Mozno aj keby ludia boli tie roboty co vsetko urobia, by to bolo mozne..
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:deblasco by som necakal ze taku blbost zabijes.. :roll:

a ono je to len obycajna UTOPIA nezrealizovatelny system..
Mozno aj keby ludia boli tie roboty co vsetko urobia, by to bolo mozne..
Tak fajn, ale takyto system bol uz realizovany v USA, Izraeli alebo Swedsku a to co bolo raz realizovane nieje utopiou, lebo utopia je nazov ostrova ktory nikde nieje. To ze to bolo relizovane na lokalnom rozmere je aj dokazom ze je to realizovatelne svetovo lebo system je zalozeny na lokalnych komunitach. Bodka.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

o tom to je ze by v ten system museli verit vsetci, nie len nejake obmedzene komunity, to ze sa nejake najdu neznamena ze ich vznikne zrazu a -dobrovovlne- mnoho po celom svete..

tento tvoj komunizmus skonci vo velkom ako ten komunizmus co bol v Sovietskom Zvaze.
Keart
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Keart »

Politik , politik nema sa kam skryt .
politik , politik vylíž mi ryt´
Napísať odpoveď