Sony Xperia P (LT22i)

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Sony Xperia P (LT22i)

Príspevok od používateľa rados915 »

Keďže najväčšia aj najmenšia Xperia z novej rady NXT už tú svoje témy majú a prostrednému modelu téma chýbala, rozhodol som sa ju vytvoriť.

Sony Xperia P (LT22i)

Konštrukcia: pevná s dotykovým displejom
OS: Android 2.3 Gingerbread (od 17. augusta dostupná aktualizácia na 4.0 Ice Cream Sandwich)
Procesor: dvojjadrový 1 GHz STE U8500

Frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSPA
Rozmery: 122 x 60 x 11 mm
Hmotnosť: 120 gramov
Displej: TFT, Reality Display s technológiou Sony WhiteMagic, 540 x 960 b., dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 4'' (102 mm), sklo odolné proti poškriabaniu
Fotoaparát: 8 Mpix, LED blesk, autofókus, tlačidlo spúšte, Sony Exmor R, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps), 3D Sweep Panorama
Predná kamera: VGA
Pamäť: 16 GB ROM (pre používateľa je dostupných necelých 12 GB)
Globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps),
Lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1, microUSB, Wi-Fi (802.11 b/g/n), HDMI, DLNA, NFC
Hudba: MP3 prehrávač, FM rádio (s RDS), 3,5 mm jack, TV-Out
Ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, GPS, akcelerometer, informačná dióda
Batéria: Li-Ion 1 305 mAh
Výdrž: do 6 h hovoru / do 475 h pohotovosti / do 80 h hudby / do 4 h videa
Obsah balenia: mobil, nabíjačka, microUSB kábel, microHDMI kábel, 2 Smart tagy, stereo slúchadlá, dokumenty (pri kúpe mobilu u niektorého z operátorov sa obsah balenia môže líšiť a nie všetko vymenované v ňom musí byť)
Cena: od 329 Eur (Telekom)

Zdroj: fony.sk

GALÉRIA | 360° POHĽAD | RECENZIA (mobilenet.cz) | VIDEOPOHĽAD (mobilenet.cz)

----------------------------------

Tento smartphone vlastním od včera a nemôžem si ho vynachváliť. Je rýchly, má krásny displej, skvelý foťák, pre mňa dostačujúcu kapacitu (necelých 12GB)... oproti predchádzajúcej X8 riadny rozdiel :D Asi najväčšie dva mínusy sú slabá baterka, ktorá sa nedá vymeniť za silnejšiu a žiadna podpora pamäťových kariet. Baterka mohla byť fakt lepšia na takýto mobil, ale aj tak, ak využívate v dnešnej dobe smartfón celý deň, večer ho nabíjate tak či tak, čiže pre mňa pohoda. A čo sa týka pamätovky, tak mne tých necelých 12GB stačí bohato.
Prílohy
sony-xperia-p.png
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Sony Xperia P (LT22i)

Príspevok od používateľa Supersonic »

nevrzga ti brada? tento telefon zaujal aj mna predtym som mal Xperiu Neo a neviem ci ostat verny znacke alebo skusit daco ine...este sa chcem spytat ten mobil mas z Telekomu?V baleni boli aj tie Smart tagy ? :D
rados915
Guru
Guru

Brada nevŕzga. Čítal som na nete, že niekomu hej, záleží teda od kusu. V balení boli 2 smart tagy a kupoval som ho v eshope shoppie.sk (339 €). V Telekome (tam je na Slovensku najlacnejší) majú len striebornú verziu, ja som chcel čiernu, tak preto. Ale bacha odkiaľ to budeš brať. Ja som sa nepýtal v Telekome, Orangei ani O2 čo všetko je v balení, ale kľudne sa môže stať, že vybrakujú krabicu a nájdeš tam akurát mobil a nabíjačku ako je to u nich zvykom :D Takže ak to budeš kupovať u nejakého operátora, radšej sa spýtaj čo v tom balení je.

-------------------------------------------

Inak nevie niekto či sa dá vo fotoaparáte nejako nastaviť, aby mi počítadlo nepočítalo vždy fotky od 1? Lebo ak napr. nafotím 10 fotiek (názov od DSC_0001 do DSC_0010) a tieto fotky nahrám do pc, pričom v telefóne nezostanú, tak mi znova nové fotky označí od 1 a keď to kopírujem, tak mi to kvôli názvu nejde a premenovávať sa mi to teda nechce :/

//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 18:40)
Ak si niekto kúpi mobil v Telekome, tak podľa jedného príspevku z fóra českej mobilmanie v krabici nájde akurát mobil, nabíjačku a kožené púzdro. Ešte slúchadlá by tam mali byť.

Chýba tak hdmi kábel, 2 smart tagy a fólia na displej.

//autoeditácia príspevku (07 Aug 2012, 9:19)
Pre Xperiu P v týchto dňoch vyšiel nový firmware update pre SXP - 6.0.B.3.184.

Už je aj však známy približný termín pre ICS upgrade. Podľa Sony to bude medzi 19. až 25. augustom 2012 [zdroj].
neqeb
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa neqeb »

Kúpil som z telekomu. V balení bol fón, usb kábel a nabíjačka (podľa sony len táto podporuje rýchlonabíjanie, btw kábel asi 60cm :shock:), slúchadlá a elegantné kožené púzdro. Čo sa týka toho ICS. Vyjadrilo sa oddelenie SONY z Indie čiže do strednej európy sa to dostane tak o 1-2 mesiace ako pri iných Xperiách. Uvidíme ako sa zachová telekom. Snáď sa dočkáme aspoň na jeseň, najlepšie na vianoce už JB :twisted:.
rados915
Guru
Guru

Takže Telekom si nechal HDMI kábel, smart tagy a asi aj tú fóliu. Pekní hajzlíci. Ale takto to robia všetci operátori. Vybrakujú krabice... A inak v Telekomu majú asi len striebornú verziu, že?

Ako som písal vyššie, ICS upgrade má byť medzi 19. až 25. augustom. Kto vie kedy budem potom upgrade na JB.
neqeb
Medium Star
Medium Star

Mali tam len striebornú. Inak už máte niekto dostupný ten 184 update?
rados915
Guru
Guru

Ja mám update 184 už tri dni. Keďže ty máš brandovanú verziu, musíš počkať, kým Telekom uvoľní aktualizáciu.
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

update by mal byt uz dostupny aj na Telekom :)
neqeb
Medium Star
Medium Star

Áno akurát updatujem. Celkom ma to potešilo, ak to takto Telekom zvládne aj s ICS budem rád.
rados915
Guru
Guru

Od dnes, t.j. 17.8. Sony začalo uvoľňovať software update na Sony Xperia P. Jedná sa o update na Android verziu 4.0 Ice Cream Sandwich.

Viac info: Android 4.0 pro Sony Xperia P míří k uživatelům

// Tak už updatujem. Update mám dostupný cez Update Service.
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ako si spokojny s ICS?
rados915
Guru
Guru

Mal som trochu problémy s inštaláciou. Urobil som iba update, nie reinstall a nainštalovanie ICS, takže mi to dosť blbo. Ono to treba inštalovať na čistý systém. A prvé dojmy sú také zmiešané. Napr. prechod medzi obrazovkami mi seká pri live wall Cosmic Flow alebo aj pri prehliadaní zoznamu pesničiek v PowerAMP. Snáď sa to zlepší ďalšími updatmi :)
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

ako je to pri UPDATOCH na operatorovi telefon? mam telefon z Tmobile... a ziadny update mi to neponuka....

nerozumiem preco... ziadne veci od tmobile v telefone neboli... a takisto ked vyberes kartu tak mobil ide...nieje viazany na operatora...
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no bude to trvat o trocha dlhsie..dakedy je to tyzden zdrzanie dakedy mesiac :D ale poviem ti ze ked som mal Nea z telekomu a bola aktualizacia na ICS tak oneskorenie som mal 9dní čiže v pohode sa da prežiť :)
Forsaken
King
King

a preco to je tak?

nerozumiem... ved telefon bezi na nezavislom OS... co s tym ma operator?
keby som to rootol tak aky je rozdiel, medzi rootnutim Androidom a Tmobile Androidom.
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No ta tvoja otzka je dost nezmyselná :D Root je niečo akokeby "admin práva" cize mozes upravovať systémové súbory ,vymazávať systémové aplikácie ktoré sa štandardne vymazať nedajú.Rootnut mozes aj mobil z Telekomu... Rozdiel vo firmware medzi Telekom a generic(nebrandovanou) verziou nieje skoro ziadny su tam len popridavane alebo povymazavane nejake aplikacie,je tam hned nastaveny profil na internet atd .. no a kazda verzia(Telekom,Orange,Nebrandovany fon) ma svoje cislo CDA a ked je uvolneny novy update tak neni uvolneny naraz pre vsetky fony ale postupne pre urcite cisla cize toto je ten problem preco neni aktualizacia hned..
Ak chces mat updaty hned tak stači ked si zazalohujes svoj Telekom firmware(v pripade ze by bolo treba mobil reklamovat sa to jednoducho nahra nazad a nikto nič nezisti) a nahras si do mobilu central europe firmware-vtedy sa ti zmeni to cislo a updaty budes dostavat spolu z telefonmi ktore su z volneho predaja :)
Forsaken
King
King

no prave som sa docital...ze Tmobile a podobny srackovy operatori maju problem vzdy a zo vsetkym... a kym vydaju update tak to moze byt aj polroka...

mam pockat?
alebo existuje jednoducha cesta ako si to updatnut sam ?
//jop pockam do konca mesiaca a potom idem na to
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

este počkaj chvilu ved presli len 4 dni...alebo ak chces posli PM-ku a dam ti jednoduchy navod ako nato :)
neqeb
Medium Star
Medium Star

Tak som nevydržal a updatol som si telefón cez XDA. Telefón sa mi teraz oveľa viac páči. Je plynulejší a synchronizované záložky v prehliadači sú skvelé.
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

potom ak by si potreboval telefon nahodou reklamoval tak nezabudni dat naspat telekom firmware lebo mozu byt problemy s RMA... :D
Napísať odpoveď