Nový TV
-
Michaelo105
Light Professional
Re: Nový TV
Áno tamten myslí. Ak vezmeme cenu 500 eur, tak 10/10, čiže za 1.
Čo je lepšie rohlík, alebo chlieb?kamo_444 napísal:Myslíš tento : http://plazmove-televizory.heureka.sk/p ... x-p42g30e/ ?
Čo je vlastne lepšie lcd led a.plazma. skus to dať ako známky v škole
Ako kedy
ak to berieme podľa toho na čo má slúžiť . Čo má lepšiu kvalitu obrazu ? Podľa mňa je najhoršie lcd.
Ja chcem tv na xbox 360 + kinect a to nahrávanie na usb .
Ten panasonic vyzerá celkom dobre. Dosť má zaujal aj Philips 32PFL4037H.
Ja chcem tv na xbox 360 + kinect a to nahrávanie na usb .
Ten panasonic vyzerá celkom dobre. Dosť má zaujal aj Philips 32PFL4037H.
Ak to chceš na hry tak skôr to LCD.
A k otázke: za rovnakú cenu kúpiš plazmu s lepším obrazom ako LCD.
A k otázke: za rovnakú cenu kúpiš plazmu s lepším obrazom ako LCD.
Takže na hry radšej LCD hej?
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 12:13)
Ak sme pri týh LCD tak prečo LCD a nie LED ak chcem hry ? Lebo ak už nový TV tak som chcel niečo dobré a tie LCD nemajú takú funkcie ako LED a plazma
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 12:13)
Ak sme pri týh LCD tak prečo LCD a nie LED ak chcem hry ? Lebo ak už nový TV tak som chcel niečo dobré a tie LCD nemajú takú funkcie ako LED a plazma
Ved led je lcd, ale preto sa vola led, lebo nema podsvietenie ziarovku ale ledky, ale stale ta technologia je lcd. A k tym hram, ono praveze vdaka vlastnostiam ake plazma ma(odozva atd), je plazma na hry lepsia. Jedina nevyhoda je ze na plazme sa ti moze vypalit obraz, preto ju niekto neodporuca na hry, lebo niektore hry maju stale na jednom mieste napr stav zivota naboje atd. Ale to by si musel dennodenne hrat iba jednu hru vkuse. Ja mam doma plazmu, ktora ma asi 8 aj viac rokov a raz som nechal pauznute granturismo celu noc, ked som rano prepol tak tam ostal z toho duch, ale do hodky to uz bolo prec a tie sucasne plazmy trpia uz ovela menej na tuto vlastnost plazmy. Ale pokial hram normalne hru tak ziadnych duchov nemam.
-
Ryan Giggs
VIP
Aj LED je obyčajne LCD. Je to len marketingovy nazov pre LCD s LED podsvietenim. LED televizory neexistuju, nedaju sa vyrobiť (jedine veľkoplošne obrazovky). Keď tu hovorime o LCD mame na mysli aj tie s led podsvietenim. Je to to iste. Jediny rozdiel je v tom, že je to tenke a ma o chlp nižšiu spotrebu. Ine vyhody to nema.kamo_444 napísal:Takže na hry radšej LCD hej?
Viď príklad: http://led-televizory.heureka.sk/lg-42ls5600/ a http://lcd-televizory.heureka.sk/lg-42c ... e/#section.
Prečo tam je také extrémny rozdiel ? (lebo 100€ je dosť)
Prečo tam je také extrémny rozdiel ? (lebo 100€ je dosť)
Ledky by mali mat vacsiu zivotnost ako klasicka trubica, mensiu spotrebu a lcd s led podsvietenim by malo mat lepsi kontrast, lepsie tmave sceny, kedze niektore led moze vypnut atd...
Takže súhrn: LED je len LED posvietenie tzv. lepší kontrast, farby životnosť spotreba. a čo osm si všimol sám tak na LCD nie sú také funkcie ako na tých "LED" myslím tie smart veci
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 13:36)
Dobre píšem ?
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 14:05)
Dosť dôležitá otázka
. Ak je TV 100 hz a 200Hz je to veľký rozdiel ? (neviem akú ma hodnotu 100hz u TV)
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 13:36)
Dobre píšem ?
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2012, 14:05)
Dosť dôležitá otázka
-
Ryan Giggs
VIP
V com konkretne ma byt ten extremny rozdiel?kamo_444 napísal: Prečo tam je také extrémny rozdiel ? (lebo 100€ je dosť)
laforez:
Zivotnost je irelevantna, skor nez dozije podsvietenie, uz davno predtym odide nejaka elektronicka suciastka resp. uz budes mat davno novy televizor. Pokial ide o spotrebu, je sice nizsia ale netreba pozerat na watty, ale prepocitat to na realne peniaze. Dostanes rozdiel par eur za rok. Vyssi kontrast a lepsia cierna u led je cenovej relacii obycajnych lcd len mytus.
Tak neviem v čom
Ve´d to sa divím. Prečo je až 100€. Všimol som si ako som písal vyššie že asi vo funkciách. a ešte k tým HZ. 100 a 200 je veĺký rozdiel ? nepotrebujem nejaké odborné veci ale praktické využitie
No mne napriklad odislo na klasickom lcd monitore podsvietenie, to ze ledky vydrzia dlhsie je jednoducho skutocnost, ci nieco odijde skor je uz druha vec. Ked som porovnaval klasicke lcd s led podsvietenim v rovnakej cenovej hladine tak ledka mala jednoducho lepsi kontrast.
K tym herzom ti neviem povedat naisto, ale cim viac herzov (i ked bohvie ako si to vyrobca vyratal a ako to interpretuje), tym by mal byt obraz plynulejsi(rychle sceny, sport), ale co viem tak samotny signal ma ovela menej ako 100Hz, takze si to vsetko ten TV dopocitava.
K tym herzom ti neviem povedat naisto, ale cim viac herzov (i ked bohvie ako si to vyrobca vyratal a ako to interpretuje), tym by mal byt obraz plynulejsi(rychle sceny, sport), ale co viem tak samotny signal ma ovela menej ako 100Hz, takze si to vsetko ten TV dopocitava.
OK. Ešte pls mi ujastnite to LED a LCD. Lebo som sa pýtal aj jedného známeho čo robí s PC a ... Tak mi povedal že LED je len reklamný ťah a keď už nový TV tak aspoň 42" Full HD a plazma. našiel som najlacnejšie toto: http://www.alza.sk/42-panasonic-viera-t ... 345253.htm. ale neviem čo je ot zač
ak máte skúsenosti tak dajte názor
-
Ryan Giggs
VIP
To že ti odišlo podsvietenie je ok (blby kus). Ale z jednej skusenosti nemôžeš robiť všeobecny fakt. Tak isto ti môže odisť LED. Ta životnosť je predpokladana, ale nezaruči ti ju nikdy nikto. Ta papierova životnosť u žiariviek je nejakych 80000 hodin. Tak si tam zarataj koľko hodin denne sleduješ TV. To je skoro 10 rokov, keby to išlo nonstop. A aj to ta životnosť neznamena, že to po 80000 hodinach prestane fungovať. Ale že vykon klesne na polovicu. Životnosť je uplne irelevantna.laforez napísal:No mne napriklad odislo na klasickom lcd monitore podsvietenie, to ze ledky vydrzia dlhsie je jednoducho skutocnost, ci nieco odijde skor je uz druha vec. Ked som porovnaval klasicke lcd s led podsvietenim v rovnakej cenovej hladine tak ledka mala jednoducho lepsi kontrast.
Ad kontrast. netvrdil som, že nemôže mať led lepši kontrast, ale to zaleži na porovnani konkretnych modelov. Neznamena to že automaticky každy LED ma kontrast vyšši. A zaleži aj na nastaveni. Ostatne, stači si pozrieť recenzie s nameranymi hodnotami. Tie lacne led nie su o nič lepšie.
kamo: Herze nerieš, to je marketing.
Ten Panak, je za tu cenu top televizor na trhu. Chceš to ale iba na hry, preto by som dlho zvažoval či neisť do LCD. Plazma ale bude podstatne rychlejšia, LCD maju vysoky lag.
Ale ten lag to ani veľmi nevidno nie ? Podľa toho čo som kúpil nový monitor tka má 5 ms a mal som 2,5 ms ale veĺa toho nevidím ab ysa zmenilo pri Plazma LED/LCD to bude asi tak isto či ?
-
Ryan Giggs
VIP
Tymi čislami čo su v popise pri televizoroch či monitoroch sa neriaď. To su len marketingove čisla. Realne su niekde uplne inde. Pri hrani je dôležitejšia hodnota input lagu, nie odozvy.
a dá sa to niekde zisitit ? a ak budem kupovať TV tak bude zainvestujem do poriadnej plazmy alebo zoberiem tento samsung http://www.datart.sk/katalog/LED-televi ... paign=feed
Síce sa písalo že sú chybné ale ty si potom písal a že to treba brať v % a datart mám 20 km od domu takže no problem ak by niečo
Síce sa písalo že sú chybné ale ty si potom písal a že to treba brať v % a datart mám 20 km od domu takže no problem ak by niečo
-
Ryan Giggs
VIP
Zistiš to z recenzii. Monitory sa nedaju s TV veľmi porovnavať. Tie su rychlejšie, hlavne TN. A z televizorov su o dosť rychlejšie plazmy ako LCD.
Len tie Samsungy patria k najpomalšim. Tak aby sa na tom dalo vôbec hrať.
Len tie Samsungy patria k najpomalšim. Tak aby sa na tom dalo vôbec hrať.