tykate alebo vykate v bare ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Tykáte či vykáte obsluhe za barom ?

Tykám
36
47%
Vykám
41
53%

Celkom hlasov: 77

Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

tykate alebo vykate v bare ?

Príspevok od používateľa Forsaken »

pracovníkovi za barom, vo vašom veku +/- 3 roky, tykáte ci vykáte ?
Header
Professional
Professional

Re: tykate alebo vykate v bare ?

Príspevok od používateľa Header »

Pokiaľ je to ozaj aj výzorovo tak +/- 3 roky tak tykám. Pokiaľ vidím niekoho staršieho alebo som v nejakom lepšom bare, vykám.

Ono dosť záleží na bare v ktorom si. Inak predsa poviem nejakému brigádnikovi v pajzli a inak profesionálnemu barmanovi v nóbl bare.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...hlúpa otázka...závisí to od mnohých okolností...napr. výzorový vek barmana, moja nálada, nálada v bare, úroveň baru, úroveň barmana, moje promile...ak si niesi istý, použí nejakú neutrálnu frázu... "...môžem poprosiť?...nedalo by sa zariadiť?..." atď...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Kedze mam kamaratov casnikov a robili uz od normalnych podnikoch az teraz po 4-hviezdickovy hotel, tak z ich rozpravania viem, ze si daju potrpiet na slusnost a zasadne preferuju vykanie a to aj v pripade, ak pride 16-rocny chlapec dat si dzus. Co nenavidia, tak to je vekovo podobna kategoria ako oni (26 az 30) a automaticky zacnu casnikom tykat. Uz z averzie voci tejto neslusnosti voci nim a v ramci udrzania profesionalneho odstupu reaguju, pre niekoho mozno arogantne, stylom, ze nech prepaci, ale ze sa nepoznaju, nepotykali si atd. Vtedy si aj ten host menej dovoluje, ak musi vykat. Ak to je host, ktory chodil 2x tyzdenne do hotela, tak tam po case akceptovali tykanie, pripadne ak doslo k navrhu na tykanie, tak to akceptovali.

Z toho dovodu som sa naucil vykat, aj ked je casnicka len mlada, napriklad 18-rocna studentka
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...asi by sme si najskôr mali definovať, čo znamená bar a čo barman...pretože u nás sú ľudia schopní barom nazvať každý šenk, snažil som sa držať tohto debilného zvyku...tak o akom podniku sa tu bavíme?...šenk, ktorý má nad dverami napísané IRISH PUB, má steny obité drevom a od dverí cez cigaretový dym nieje vidno na pult?...
Forsaken
King
King

tak a co situacia, ked vy zacnete vykat, a barman/ka vam odpovie tykanim, pokracujete vo vykani ? alebo nie ?

btw. bar/ podnik, nic nooble,taka samoobsluha.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

To co som napisal plati u mna v krcme, bare alebo slusnej restauracii, teda to plati vsade.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...samoobsluha...myslíš ako BALA alebo Jednota?...lebo my sme mesto s najväčším počtom šenkov na obyvateľov a samoobslužný nieje ani jeden ani v priľahlých dedinách...

...a už to hraničí s etiketou, na ktorú tu je určená iná téma...ak tebe barman začne tykať, podľa etikety by si mal vykať...ak ale nemáš na mysli nič "na úrovni" môžeš aj tykať...a potom nemôžme hovoriť o barmanovi, ale taký človek sa volá výčapník alebo šenkár...a taký bar, aký ty máš na mysli sa volá správne šenk alebo presnejšie pajzel...väčšinou sa podáva pivo alebo šofola, prípadne šofokola, k tomu šenkvické tyčinky, slané alebo paprikové čipsy a dva druhy cigariet...bar je miesto, kde sa robia miešané nápoje, barman má na sebe uniformu a nie zajeba**** zásteru, prostredie je čisté, dobre vetrané a združuje sa tam slušnejšia spoločnosť...
Forsaken
King
King

nie samoobsluha myslim bar, kde si prides ku baru a vypytas si pivo, a odnesies si ho ku stolu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Forsaken napísal:tak a co situacia, ked vy zacnete vykat, a barman/ka vam odpovie tykanim, pokracujete vo vykani ? alebo nie ?

btw. bar/ podnik, nic nooble,taka samoobsluha.
Vtedy uz ostava asi iba pokracovanie v tykani.
Inak zasadne vykam, je to podla mna prejav slusnosti. V sluzbach mi tykanie personalu hned po prichode pripada povysenecke a to nemam rad :)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

vykam... a este sa mi nestalo, aby barman (alebo casnik) v podnikoch, kam chodim sam od seba tykal (a to mam v portfoliu aj 1 krcmu:)
.
ak by nahodou zacal sam od seba tyka, tak vykam s usmevom dalej. kazdy normalny clovek by sa uvedomil..
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

V bare kam chodím už nejaký ten rok si z čašníkmi tykám, poznáme sa. Inde ale vykám respektíve som neutrálny, je to akási slušnosť.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Kedze z 90% chodim do barov, kde casnikov poznam tak im samozrejme tykam. Ale ked idem niekde, kde to nepoznam zo slusnosti vykam... popripade, ak to je niekto fakt mlady, tak "navrhnem" tykanie :)
kabul
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kabul »

vacsinou vykam, ale obcas s prihladnutim na okolnosti nemam problem s tikanim
na druhej strane, pokial niekto zacne tikat mne, jakozto zakaznikovi, je mi jedno ci je to 40 rocny alebo 18 rocny, pokladam to za drzost a zacnem mu tikat tiez
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ked je pekna casnicka tak tykam :P pokial jej to samozrejme nevadi
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Trussardi: A ako zistis, ci jej to vadi, ci ako sefko jej zacnes automaticky tykat a ked ti nic nepovie, tak jej to nevadi???
Forsaken
King
King

Trussardi napísal:ked je pekna casnicka tak tykam :P pokial jej to samozrejme nevadi
THIS

niekedy mam pocit ze jej vadi aj vykanie aj tykanie tak preto ta dilema
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

automaticky nie :D
zacnem vykat a potom navrhneme ci si mozme tykat
prinesies nam... to a to diky si zlata, nedas si s nami kavu... klasicke tykanie v bare
alebo povie ze ostanme pri vykani alebo sa aj stalo ked povedala ze mam prijatela :D

/debilko karmista chudak je tvoj pele ked sa ani nepodpises
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Zalezi od toho kde. U znameho v kaviarni tykam vsetkym novym zamestnancom (zatial vzdy boli mladsi ako ja) a to iste ocakavam aj od nich, ale inak vykam a vzdy sa to nejako zo strany barmana zvrtne k tykaniu. V zasade mi je to ale jedno, nemam rad formality. Jedine co ma vytaca do nepricetna, ked mi stari paprdi zacnu tykat, ale ocakavaju, ze ja im budem vykat. To je podla mna vrchol neslusnosti.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Trussardi napísal:automaticky nie :D
zacnem vykat a potom navrhneme ci si mozme tykat
prinesies nam... to a to diky si zlata, nedas si s nami kavu... klasicke tykanie v bare
alebo povie ze ostanme pri vykani alebo sa aj stalo ked povedala ze mam prijatela :D
Slusnost kaze, ze tykanie navrhuje zena, to by si mohol vediet. Nezda sa ti to hlupe, ze ty ako navstevnik podniku jej navrhes tykanie?
Napísať odpoveď