Alternatívna medicína
Alternatívna medicína
Ahojte, zaujimal by ma vas nazor na alternativnu medicinu (homeopatia, ajurveda, tradicna cinska....) Co si o nich myslite? Ma niekto s nou nejake skusenosti? Beriete to ako sposob vyliecenia alebo ako na vyliecenie povazujete za vhodnu iba dnesnu typicku/tradicnu medicinu? A poznate nejaku skolu na Slovensku alebo v Cechach na jej studium? Za vase odpovede a cas vam vopred dakujem... 
Re: ALTERNATIVNA MEDICINA
Podľa mňa to určite funguje, škoda len, že na Slovensku máš množstvo šarlatánov, ktorí sa na tom priživujú. S čínskou medicínou mám aj osobné skúsenosti, bola som v Číne a tam vedia vyriešiť takmer každý problém prírodnými liečivami. Sama som bola svedkom toho ako čínsky lekár úspešne liečil u nás neliečiteľnú, tuším to bola artritída, u mladého dievčaťa drvenými mravcami s ďatlou a vajíčkom.
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: ALTERNATIVNA MEDICINA
Nadpisy tem sa pisu u nas malymi pismenami. Len tak pre info
Jedine, co odsudzujem, je homeopatia. Oproti ostatnym namietky nemam. Tu v Nemecku je alternativna medicina velmi popularna a stale viac ludi ju vyuziva. K nam do roboty chodia bezne pacientom robit Ayuverda-masaze, takisto pouzivame Bioptron lampy na liecbu ran, koznych ochoreni a pod.
Skoro vsetky alternativne metody su tu statne uznane a povolene, vyucuje sa to na mnohych skolach, po studiu dostanes certifikat a mozes si otvorit zivnost v tom ktorom obore.
Osobne skusenosti zatial nemam, ale v buducnosti by som skusila nieco na alergie, lebo cely zivot do seba ladovat lieky tiez nie je bohvieco.
Jedine, co odsudzujem, je homeopatia. Oproti ostatnym namietky nemam. Tu v Nemecku je alternativna medicina velmi popularna a stale viac ludi ju vyuziva. K nam do roboty chodia bezne pacientom robit Ayuverda-masaze, takisto pouzivame Bioptron lampy na liecbu ran, koznych ochoreni a pod.
Skoro vsetky alternativne metody su tu statne uznane a povolene, vyucuje sa to na mnohych skolach, po studiu dostanes certifikat a mozes si otvorit zivnost v tom ktorom obore.
Osobne skusenosti zatial nemam, ale v buducnosti by som skusila nieco na alergie, lebo cely zivot do seba ladovat lieky tiez nie je bohvieco.
-
TommyHot
Addict
Re: Alternatívna medicína
Stari indovia a cinania boli priekopnici v medicine, dnesna chemia sa vo vacsine pripadov na to nechyta.
Btw od utorka som chory (nadcha, kasel), tlacim do seba cesnak a Pu-erh so zazvorom a uz sa citim tak, ze este dnes polezim a zajtra uz som zdravy ako rybicka. Bez jedinej tabletky. K prirodnej liecbe mam velmi pozitivny vztah.
Btw od utorka som chory (nadcha, kasel), tlacim do seba cesnak a Pu-erh so zazvorom a uz sa citim tak, ze este dnes polezim a zajtra uz som zdravy ako rybicka. Bez jedinej tabletky. K prirodnej liecbe mam velmi pozitivny vztah.
-
uplink
VIP
Alternatívna, alebo pôvodná medicína je super vec. Mne osobne zachránila život [zatiaľ len 1x, ale tak stačí, nie?Air-07 napísal:Ahojte, zaujimal by ma vas nazor na alternativnu medicinu (homeopatia, ajurveda, tradicna cinska....) Co si o nich myslite? Ma niekto s nou nejake skusenosti? Beriete to ako sposob vyliecenia alebo ako na vyliecenie povazujete za vhodnu iba dnesnu typicku/tradicnu medicinu? A poznate nejaku skolu na Slovensku alebo v Cechach na jej studium? Za vase odpovede a cas vam vopred dakujem...
Problém však je nájisť práve niekoho, kto vie ako ju používať a narábať s ňou. Na toto podľa mojich osobných skúseností treba vysokú školu tradičnej čínskej medicíny, klasickú medicínu a tak 10 rokov solídnych skúseností. A až potom vie človek robiť diagnostiku, či už za pomoci tváre, krvi, postoja tela, kvality pokožky, alebo rôznych dostupných prístrojov určených pre alternatívnu diagnostiku, či už na báze zvukovej, alebo elektrickej.
Tuším v Prahe sa dá študovať tradičná čínska medicína, problém je že to celé je proces. Najprv by si mal stráviť nejaký ten rok na čínštine, ako takej, pochopiť ich jazyk, čo nie je maličkosť, väčšinou sa študuje celý život, ale tak aspoň základy, popri tom, alebo po tom vyštudovať klasickú medicínu a až po tom vyštudovať tradičnú čínsku medicínu. Problém je že toto štúdium spapá skoro 2 dekády. A preto máme tých skutočných doktorov tak žalostne málo a sú otrasne vyťažení...
P.S.: Dôvod prečo čínska populácia, aspoň tá čo má prístup ku základným prostriedkom skoro vôbec netrpí ochoreniami ako parkinson, alzheimer, cukrovka, rakovina akéhokoľvek druhu, panická porucha, tetánia a iné výdobytky Európy je tá, že pijú čaje, ktoré majú prudko antiparazitárny efekt. Bez parazitov v tele Ti nemajú ako prežiť patogény ako vírusy, baktérie, pliesne, lebo sú priamo viazané na parazity a tým pádom nemajú ako vzniknúť tieto ochorenia. Samozrejme ak sa človek narodí s poškodenou DNA, tak to vyžaduje dlhodobú liečbu, píšem o prípade kedy je DNA v poriadku a tieto ochorenia človek nadobudne počas života, to len bokom takú perličku...
prirodna liecba urcite funguje, do istej miery, bezne ochorenia sa fakt daj predychat takto, ale vazne ochorenia ako zapal pluc/rakovina atd asi moc ne.
o bullshitoch ako homeopatia ani nehovorim
na to tu bola smaostatna tema
o bullshitoch ako homeopatia ani nehovorim
-
Nadeo
Guru wannabe
Ja ked som bol mensi (cjv tak 3-4r) tak som mal strasne teploty a lekari nevedeli co je somnou.. Proste ziadne lieky nepomahali, nic. Tak starka navrhla mame, aby isla v dedine za "liecitelkou", ktora bola znama tym, ze pomohla ked ini nevedeli. Mama bola aj je sestricka, takze tomu neverila a isla tam fakt uz len ked nemala inu moznost. Vela veci s dectva nepametam, ale to ako mi mavala pred xichtom kosakom a nieco pri tom mrmlala si pametam... Cuduj sa svetu, na druhy den som bol skoro zdravy. Placebo to nemohlo byt, kedze ja som nevedel, ze ma to ma uzdravit.
-
uplink
VIP
práve také závažné ochorenia ako zápal pľúc a rakovina sú najlepšie liečiteľné bylinkami. Čo sa týka homeopatie, k tej sa vyjadrovať nejdem, to je skôr vecou "viery" človeka. Ale čo sa týka správnych byliniek, korení a iných vecí z prírody, za tie dám ruku do ohňa, vzhľadom na to že moji známi čo mali leukémiu a cukrovku práve vďaka bylinkám žijú plnohodnotný, alebo plnohodnotnejší život. To len bokom.ColdRain napísal:prirodna liecba urcite funguje, do istej miery, bezne ochorenia sa fakt daj predychat takto, ale vazne ochorenia ako zapal pluc/rakovina atd asi moc ne.
o bullshitoch ako homeopatia ani nehovorimna to tu bola smaostatna tema
Problém klasickej medicíny je že je skoro vždy symptomatická, teda liečba klasickou medicínou je symptomatická. Príčina je obvykle úplne zanedbaná, práve preto máme toľko recidív[ov?] v onkologických prípadoch. Klasická medicína síce vyzabíja rakoviné bunky a nádory, ale príčinu zanechá, zatiaľ čo bylinky zvládnu spraviť oboje, takmer bez vedľajších účinkov.
A keby Ťa zaujímalo prečo ju teda nepoužívame vo veľkom, odpoveď je jednoduchá - peniaze. Veľké spoločnosti ako Walmark, GSK a iné nedovolia, aby sa dostali na trh účinné a kvalitné lieky, len aby mohli predávať tie ich šmejdy a uchovávali si latentných pacientov čím dlhšie...
Mne alternatívna medicína pomohola sa vyliečiť, ale nie ta čínska o ktorej tu píšete, ale nejaká iná. Nevýhodou je, že je to pomerne drahé, lebo ako tu už niekto písal tí liečitelia sú veľmi vyťažení takže nemôžu liečiť každého... keď si pomyslím čo všetko som za tie peniaze čo na to rodia dali mohol mať... ale tak do čoho neinvestovať ak do zdravia že... počas tej liečby som prakticky nemusel nič robiť, okrem pár vecí, ktoré mi "predpísali" a tá doktorka ma akosi liečila na diaľku a ja som len občas chodil na návštevu. Sám som tomu nechcel veriť, nechcel som tam chodiť lebo som si myslel, že je to šarlatánstvo, ale keď mi to pomohlo vyliečiť sa z choroby o ktorej "normálni" lekári vraveli, že sa nedá vyliečiť a bude dobré len ak sa nebude ďalej rozširovať, tak som si pomyslel, že to asi funguje 
Uplink:
o farmaceutickom priemysle sa tu bavit nechcem, ale v zasade si tiez myslim, ze peniaze ako take hybu svetom a teda ze je dost mozne ze kedze je lahsie udrzat si napr pacienta s aids cely zivot na liekoch ako ho za pol roka vyliecit asi sa tak skoro liecba na aids nevynajde...a walmerk robi doplnky nie lieky, tam uz su asi ini hraci
mna by ale zaujimala ta pricina, co je podla teba pricinou rakoviny ked hovoris, ze sa liecia len symptomy
o farmaceutickom priemysle sa tu bavit nechcem, ale v zasade si tiez myslim, ze peniaze ako take hybu svetom a teda ze je dost mozne ze kedze je lahsie udrzat si napr pacienta s aids cely zivot na liekoch ako ho za pol roka vyliecit asi sa tak skoro liecba na aids nevynajde...a walmerk robi doplnky nie lieky, tam uz su asi ini hraci
mna by ale zaujimala ta pricina, co je podla teba pricinou rakoviny ked hovoris, ze sa liecia len symptomy
Alternatívna medicína? pod to sa da schovat skoro cokolvek, treba konkretizovat.
Homeopatia je napr iba ciste placebo.
Ajurveda je velmi komplexny a siroky system a niektore jej metody a liecebne postupy
su ucinne a niektore nie.
atd.
Homeopatia je napr iba ciste placebo.
Ajurveda je velmi komplexny a siroky system a niektore jej metody a liecebne postupy
su ucinne a niektore nie.
atd.
Homeopatia (podla mna) moze fungovat, ak aj choroba je placebo. Ine alternativne, hlavne tie prirodne urcite funguju ak to robia ludia, co tomu rozumeju. Este jedna vec proti ktorej mam nedoveru je akupunktura.
http://clanky.regeneracnecentrum.sk/201 ... moterapie/
Nieco na margo nevyliecitelnej rakoviny.
k+: samozrejme ze je to len vymysel, skoro vsetko ucinne najdes v tej prirodnej medicine, povedal by si co dokaze napr. kombinacia medu a skorice?
http://masaze-poprad.sk/index.php?optio ... Itemid=151
Nieco na margo nevyliecitelnej rakoviny.
k+: samozrejme ze je to len vymysel, skoro vsetko ucinne najdes v tej prirodnej medicine, povedal by si co dokaze napr. kombinacia medu a skorice?
http://masaze-poprad.sk/index.php?optio ... Itemid=151
Takéto články nemajú absolútne žiadnu hodnotu. Sú to len ničím nepodložené drísty. Kadejaké medíky, škorice možno slúžia ako prevencia, ale aby vyliečili prepuknutú chorobu, tak asi ťažko. Možno tak placebo efektom, nič viac.
-
RATZINGER666
Darca
Korag: ako mozes co by len na sekundu uvazovat nad tym, ze by to mohla byt pravda? este k tomu na stranke, na ktorej sa pisu taketo dristy? http://clanky.regeneracnecentrum.sk/201 ... e-mesiaca/
kde su zdroje? kde su vyskumy? kde su vedecke spravy?
By si sa cudoval, takych clankov je viac nie len z jedneho zdroja, navyse vobec by som to sem nepridaval nebyt par znamych co mi to potvrdili. PRoste ludstvo je nastavene tak, ze ked niekomu prepukne rakovina, automaticky si povie ze jeho jedina moznost je chemoterapia alebo smrt. Pritom ludstvo tuto vymozenost vyuziva par rokov, ako sa asi liecili v minulosti? A preco nebol zaznamenany taky narast rakoviny ako je to v poslednych 2 storociach? Myslim ze kazdy si domysli ze preco asi.
// A zas mi sem drbete mimozemstanov a ufo, koho to zaujima, povedal som ze tych stranok je vela nie len ta konretna.
// A zas mi sem drbete mimozemstanov a ufo, koho to zaujima, povedal som ze tych stranok je vela nie len ta konretna.
-
RATZINGER666
Darca
a z kolkych zdrojov teda su? raz niekomu rupne v bedni, napise takuto hlupost, lebo na tom chce zarobit alebo co, podobne doveryhodne portaly to okopiruju, prepisu a podobne dookola a my sa tu teraz divime, ze ako je mozne, ze sme to nasli na viacerych zdrojoch
ako inak sa predsa siria tieto spravy?
liecili sa tak v minulosti a zrazu o tom nepocut ani chyru ani slychu od nasich (hoci uz davno zosnulych) starych rodicov? kde su tie zdroje, nejake zdokumentovane pripady a podobne? vsetci o tom kedysi vedeli a nikto nebol doteraz ochotny zorganizovat ani len jedny jedine klinicke testy?
narast rakoviny v poslednych storociach? to neviem, to by si mal vediet Ty... chemia v potravinach? fajcenie? alebo pojdeme az tak daleko a spomenieme mobilne telefony?
ja mozem kludne tvrdit, ze ma ti mimozemstania zaujimaju, a ze clanok je pravdivy, lebo som uz tiez o tom cital z "mnohych zdrojov"
liecili sa tak v minulosti a zrazu o tom nepocut ani chyru ani slychu od nasich (hoci uz davno zosnulych) starych rodicov? kde su tie zdroje, nejake zdokumentovane pripady a podobne? vsetci o tom kedysi vedeli a nikto nebol doteraz ochotny zorganizovat ani len jedny jedine klinicke testy?
narast rakoviny v poslednych storociach? to neviem, to by si mal vediet Ty... chemia v potravinach? fajcenie? alebo pojdeme az tak daleko a spomenieme mobilne telefony?
ja mozem kludne tvrdit, ze ma ti mimozemstania zaujimaju, a ze clanok je pravdivy, lebo som uz tiez o tom cital z "mnohych zdrojov"
Čaj s medom a škoricou, liek na všetko. Radujme sa veseľme sa, zdravotné problémy už viac nebudú jestvovať a navyše sa dožijeme každý 200 rokov.
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2014, 21:38)
Pekne to zrušila.
Mikrobiologička pri pohľade na výsledky vyšetrení u liečiteľky: Hromada hlúpostí!
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2014, 21:38)
Pekne to zrušila.
Mikrobiologička pri pohľade na výsledky vyšetrení u liečiteľky: Hromada hlúpostí!
-
axxis
Addict
Taketo odvazne vyhlasenia obycajne chcu aj nejaky ten dokaz.TommyHot napísal:Stari indovia a cinania boli priekopnici v medicine, dnesna chemia sa vo vacsine pripadov na to nechyta.
A preto je v Číne aj Indii dominantná západná medicína.