Chudnutie

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Chudnutie

Príspevok od používateľa hughito »

M142 napísal:ok diky za vsetky info, od zajtra zacinam. este mam ale jednu otazku. ked zmensujem prijem bielkovin, tak je jasne ze aj prijem sacharidov tam vacsinou celkom padne. nevadi to? tiez tam obcas pouzivas gainer, co ja teda nebudem. nahradit tie chybajuce sacharidy teda niecim? nejakym ovocim alebo tak..
Písal som, že tie gainerové sachre doplň v strave. Väčšou prílohou, krajom chleba navyše, ..

//autoeditácia príspevku (18 Jún 2012, 22:56)
ColdRain: No jasné, ale dosť pochybujem o tom, že človek v takomto stave a prípade naberie nejakú hmotu.
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

nechcem sa velmi hrnut do ziadnej tej diety, ale skor by som uprednostnoval brusaky a beh, co vy na to?
hughito
Redeemer
Redeemer

Kusé informácie, čo ti na to máme napísať ?
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa M142 »

hughito napísal: Písal som, že tie gainerové sachre doplň v strave. Väčšou prílohou, krajom chleba navyše, ..
som to prehliadol sorry..no "zacal" som s tou dietou, aj ked je to teraz len tak napol(vstal som neskoro, cize 6 jedal nestiham, nieco som si zabudol dokupit, doteraz som varil tak caj, takze ani ta priprava pre mna nie je moc jednoducha.., jedalnik este nemam uplne dobre porobeny ), ale ono sa to do par dni doladi. ale uz teraz vidim jeden obrovsky problem= mnozstvo zradla. ja som sa teda jedlu doteraz nevyhybal, ale je to proste na mna moc, bol by to velky problem keby som dal bielkoviny dole aj o 40-50%? ci si na to treba proste zvyknut?
hughito
Redeemer
Redeemer

Zníž si tie porcie proste, namiesto 6 vajec 3 vajcá, namiesto 150 g mäsa 100 g a pod. Aj tie prílohy môžeš okresať.

Inak to každý tak vníma, keď začne toto. Že zrazu, koľko veľa je. :D No len treba papat aby sa chudlo. Spi 8 hodín, to máš 16 hodín deleno 6 = cca každé 2 a pol hodiny jedlo, to vychádza ok.
status
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa status »

maso + zelenina + sunka + vajcika + cerealne pecivo...prestal som jest ryzu,zemiaky,chlieb, ..pit alkohol pivo a sladke napoje...necle dva mesiace a 10kg dole...takze to nie je vobec pravda ak drzis dietu tak este viac priberies a ze si telo vytvara tukove zasoby
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

Pravidelna strava:
Ranajky-musli alebo ovsene vlocky s mliekom bielym, jogurtom alebo nieco podobne
Desiata-2 ks ovocia alebo musli tycinka
Obed-nejake kuracie masko na prirodno alebo ryba
Olovrant-nejake ovocie zase zelenina alebo tak
Vecera-nejake ciste bielkoviny tuniaka alebo nieco podobne
Hlavne jest 5x denne a nie obrovske porcie a medzi kazdym jedlom 2-3 hodiny nejest iba pit vodu takisto nejaky pohyb(beh plavanie bicykel korcule) a ked mas 14 uplne ti staci klikovat, brusakovat a drepovat zatial. Hlavne strava je zakladom ;)
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

status napísal:maso + zelenina + sunka + vajcika + cerealne pecivo...prestal som jest ryzu,zemiaky,chlieb, ..pit alkohol pivo a sladke napoje...necle dva mesiace a 10kg dole...takze to nie je vobec pravda ak drzis dietu tak este viac priberies a ze si telo vytvara tukove zasoby
To nikto netvrdi. Je rozdiel medzi dietou, kde jes menej a nezdravo a dietou kde sa neobmedzujes mnozstvom ale hlavne dbas na zlozenie.
VishkaVishkovski
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa VishkaVishkovski »

Najlepsia je bud Dukanova dieta (to si vygooglis raz dva) ale ja osobne som pouzila bielkovinovu dietu.
V tvojom veku si musis dat pozor aby hormony a vsetko ostatne fungovalo ako ma.
V prvom rade pre vsetkych ktory si myslia ze chudnutie je strata casu. Ano je, pokial to porusujete. CHUDNE SA NAJPRV V KUCHYNI a nesmierne dolezity je aj nejaky pohyb ale pri tejto diete sa zvlada aj rychla chodza, popripade plavanie.
Funguje to nasledovne: VYSADIS SACHARIDY tzv cukry. Ziadne pecivo(v pripade ze to nevies vydrzat tak len celozrne pecivo specialne urcene na chudnutie ale chuti to hrozne)!!!!! to je vo vseobecnosti najvacsi kamarat usadeneho tuku v tvojom tele, cize aj zemiaky, mozes len ryzu.
Ja som za tyzden spotrebovala 5kg maska (kuracie alebo morcacie), mozes si ho robit na vselijake sposoby ale dat pozor na tuky a cukry, ak musis mat nutne vyprazane tak si kup KOKOSOVY OLEJ!!!ma 0,01 % tuku v 100ml a 0,00% cholesterolu.Je uzasny a v strave ho nerozoznas.
A vela zeleniny a proteinov(tuniak vo VLASTNEJ STAVE!!!)
Ovocie si mozes dat ale jedno dve na den, kvoli obsahu cukru a zase aby si uplne nebola bez energie.
Pije sa cista voda,alebo dojcenska, mne sa osvecila Lucka, moze sa pit kazdy den v pohode, sem-tam si ku magneziu.
Podstatne je ako vsade jest aspon 5x do dna! Ranajky si das napr. cottage chees (v LIDL maju nizkotucny) alebo jogurt biely (0,01%tuku!! proste iba nizkotucne :D ), nejaku zeleninku alebo musli.
Mas olovrant zjes napr. jeden banan, na obed si urobis steak kuraci ugrilujes zeleninu a mozes si k tomu kupit nejaku omacku (ja som nasla v tescu chilly omacku ktora nemala tuk ani cukor),alebo za lyzicku dijonskej horcice. a potom mas dalsie jedlo a este jedno jedlo, medzitym mozes ist na prechadzku a cely cas pijes vela vody popripade nejaky nesladeny caj ak sladit tak iba s troskou medu alebo trstinovym cukrom popripade xylitol alebo sevia to uz je na tebe, velmi vela 3-5 litrov!!!! Odplavia sa skodliviny a metabolizmus bude mat stavu, ale budes citit unavu pretoze nemas cukor.
Je to na tebe, mozno to vyzera zlozito je to uplne jednoduchy sposob ako zhodit aj bez narocneho cvicenia :-) Vela stastia!
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Kazda jedna dieta je konina, kedy to ludia konecne pochopia. Jest sa ma vsetko a vyvazene. Castejsie, mensie porcie, neprezierat sa a aspon nejaky ten pohyb k tomu.
Treba zabudnut na supermarkety a nakupovat tak, ako nasi stari rodicia. V pekarni domaci chleba, v masiarni kus kvalitneho masa a v zelovoci ovocie a zeleninu. A v nedelu do cukrarne na zakusok alebo zmrzlinu. :D Najlepsie kupovat potraviny pochadzajuce z krajiny, v ktorej zijeme, kazdym dlhodobym transportom sa potraviny znehodnocuju.
Keby v slovenskej TV davali miesto tych sraciek, co chodia kazdy vecer, obcas aj relacie a dokumenty o zivotneom style a stravovani, mozno by niekto uz v tom momente vymenil chipsy a colu za nejake to ovocie a salku caju.
Chudnutie je mozne len celkovou zmenou zivotneho stylu a nie uplnym vyradovanim zakladnych zloziek stravy, ako su bielkovny, tuky alebo cukry.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Narazil som na zaujimavy clanok o chudnuti. Mnohe veci su zname, ale boli tam aj mne nezname veci - http://zivot.cas.sk/clanok/19934/odborn ... vynechajte
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

je to cele iba o prijme a vydaji energie. Ja napriklad jem hocico, kopec sladkosti,litre dusov atd. a pritom stale chudnem. Je to preto ze mam vyssi vydaj ako prijem - pohyb, šport.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vynechat veceru, tomu vravim odbornik na vyzivu...
heker
Redeemer
Redeemer

Takze ty si vacsi odbornik a spochybnujes jeho odbornost a nazor?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Už som čítal toľko verzii o tom, ktoré jedlo počas dňa nejesť a ma ani neprekvapuje, že prišiel opäť nejaký odborník na stravu a tentokrát nemám jesť večeru. Ľudia nejedzte radšej vôbec a žime z prány. Chcem tým len povedať, že každý je individuálny a každý má iný výdaj energie, preto každý musí sám vedieť, kedy potrebuje doplniť energiu. Platí však to, čo píše gogo. Tieto veci, či jesť, alebo nejesť raňajky, večeru, sú len také "vyšperkovanie" toho celého a niekto z chudnutia tým pádom bude mať lepší pocit, že čosi zmenil.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ja som si už prešiel kvantom stravovacích "režimov" (nieže by som to potreboval, ale chcem žiť viacmenej zdravo a zbytočne nepriberať).
No a za tých 5-6 rokov skúšania mi zatiaľ najviac vyhovuje kombinácia všetkého.
Žiadne nútené vynechávanie raňajok, večere alebo nejakého druhu jedla. Žiadne dlhodobo nízkotučné stravovanie ako kedysi. Jem, keď som hladný. Samozrejme obmedzujem rýchle cukry (sladkosti, sladené nápoje, prázdne kalórie ako sú chipsy atď.). Keď sa chystám cvičiť, tak maximálne raňajkujem, potom do tréningu nič, len nejaké ovocie, okolo jednej - druhej odcvičím a najem sa až potom. Keď idem cvičiť večer, tak cca 4 hodiny pred tréningom nič nejem. Po tréningu si doprajem jedlo na doplnenie energie, potom mäso, zeleninu, zemiaky / ryžu. Keď sa v jeden deň prejem cukrami (oslava alebo nejaké posedenie alebo keď na mňa príde slabá chvíľka) tak na druhý deň mám motiváciu spáliť to cvičením. Stravu v tento deň však tvoria len tuky a bielkoviny, úplné minimum sacharidov. Takto mi to zatiaľ vyhovuje. Dosť sa mi ešte páčilo paleo v kombinácii s leangains ale to je len pre silné nátury :)
alzbetka78
Novice
Novice

Príspevok od používateľa alzbetka78 »

je jasne ze je uplnou blbostou vynechavat jedlo vecer po 18 alebo neviem co este .. ja som za posledne tri mesiace schudla 17 kilo a to jem aj o desiatej vecer
heker
Redeemer
Redeemer

Ked mas ale 98kg, tuky a sunky na sebe, tak sa ti chudne. Ak ma niekto ale 85kg pri vyske 175cm a ma pivne brucho, tak to chudnutie je o inom.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

ahojte, co si myslite o krabickovych dietach? oplati sa ist do toho?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Konkretizuj lebo nieje dieta ako dieta. Krabickova je len ze ti to nabalia a nemusis nic riesit. Dolezite je prave co to je za tip.
Napísať odpoveď