Audio sustava do auta - Honda Prelude

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Sheddow
Novice
Novice

Audio sustava do auta - Honda Prelude

Príspevok od používateľa Sheddow »

Ahojte, chcem vymeniť komplet audio v mojej preludke a natrafil som na túto zostavu

Kód: Vybrať všetko

http://www.skorpioncar.sk/skorpioncar-eshop/eshop/4-1/63-2-Akciove-sety/5/1349-JBL-GTO-Bass-Pack-1246
Chcem sa spýtať čo si o nej myslíte, ale hlavne sa chcem spýtať či je vhodná kombinácia tohoto zosilňovača a toho subwoofera. Som úplný laik a nevyznám sa v tom až tak dobre a príde mi čudné zapojovať subáč do zosíka, ktorý má 4x70w výstupy a pritom on sám má 300W RMS. Ako to teda je? To z neho tým pádom nedostanem plný výkon.

Ak sa vám nepáči tento set a myslíte si, žeby ste mi vedeli ponúknuť lepšie alternatívy tak tu máte pár info:
V prvom rade by som chcel upozorniť, že chcem mať v aute nadpriemernú hudobnú zostavu no nie nejakú pro hifi, preto keby sa tu našli nejakí experti, čo mi tu budú tvrdiť, že dobre môžu hrať len pioneer, alpine a pod., tak vopred upozorňujem, že rádio už mám a meniť ho nebudem a takisto poprosím mi sem nedávať linky na high endové zosíky a repro. Chcem pomerne kvalitný zvuk s dobrým výkonom, netreba nič profi. - cenový strop však nemám určený.

Autorádio už mám JVC KD-SD631 ( 4x50 W, 2RCA výstupy). Pri výbere rádia som mal veľa požiadaviek a bohužiaľ prominentnejšie značky moje kritéria nespĺňajú, preto som zvolil túto strednú triedu.

Do predných dverí mi idú 16,5cm repro, najradšej by som tam zvolil nejaké komponentné (montážna hĺbka je tam síce len 50mm, ale to by sa nejakými MDF podložkami snáď dalo spraviť.)
Neviem či je dobré dávať aj do zadu do plata nejaké koax. ovály, to nechám na vás. Niekto vraví, že to je zbytočný luxus.
Zosľňovač bude zrejme tiež treba, výber nechám na vás.

K zostave by som chcel aj subáč so zosíkom - výber nechám na vás.

To je tak všetko, keďže auto sa bude prekáblovávať, kapacitor netreba. Dík za odpovede
jimmy_xp
King
King

Re: Audio sustava do auta - Honda Prelude

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Skúsim len tak v krátkosti, kedže autohifi je alchýmia sama o sebe a rozpisovať sa konkrétne o každej veci je na dlho, a to sa mi tu vážne nechce. V prvom rade pri tejto zostave zabudni na slovko "nadpriemer". Bude to hrať ako lepší priemer (keď do priemeru rátam slušnú sériovku s aktivákom). Do SQ to má ešte hódne ďaleko - sub máš zo štrbinou, čiže pri basoch budeš mať bláznivý group delay, kdežto v aute sa to ešte viac dosere. Po tvojom - bude to proste hučať, nie pekne hrať. 4 kanál je tam asi preto, aby si ten zosik použil v trimode zapojení. Ak by si myslel že teraz preferujem nejakú inú značku - sklamem ťa, nemám žiadnu "vyvolenú". Do predku hoď niečo komponentné, a ak môžeš, skús to celé napájať len zosíkom, nie autorádiom, aby si si tie najnižšie frekvencie pekne "orezal". Ale máš u mňa plus za to, že nechceš tam pchať ten škaredý svetielkujúci šuľak - kapacitor ;)
Sheddow
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Sheddow »

Ok, tak stačí mi lepší priemer. Vedel by si mi navrhnúť optimálnejšiu zostavu ?
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Teraz sa mi vážne nechce a nemám ani moc času lietať po katalógoch a vyberať čo najvhodnejšiu zostavu. Ako kľudne si tam daj aj toto čo si sem postol. Mne sa moc basreflexové bedne do auta nepozdávajú, ale zase chalani čo majú radi tuc tuc a počúvajú rytmusa a chcú aby im to čo najviac hučalo tak basreflex obľubujú. Osobne mám v aute vyrobený subwoofer - t.z. navrhnutá bedňa presne na mieru podľa nameraných TS parametrov repráku. A zosík čo mi to živí je poctivý starý dobrý magnat classic 480tka :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Jungle »

Osobne neodporúčam henten e-shop (vlastná skúsenosť).
Napísať odpoveď