Škubanie (trhanie) spojky pri rozjazde

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Škubanie (trhanie) spojky pri rozjazde

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

Zdravim

zrejme mam krivu lamelu, preto mi to casto trasie pri rozbiehani sa a sem tam pri preradovani a podradovani. roztrasie mi to celym autom. Chcem sa len opytat uz ked ta spojka to tam cele rozvibruje nemoze po case nieco poskodit ? myslim ojnicne lozisko a veci podobneho charakteru ktore by boli velmi nakladne na opravu ? to ze casom mi to moze vybit silenbloky motora je mi jasne ale to sa da za par korun kupit druhe ide mi len o tie zlozitejsie veci ci to moze nieco zrobit.

Diky...
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

Re: Škubanie (trhanie) spojky pri rozjazde

Príspevok od používateľa BlindBasterd »

Presne toto trapilo niekedy na jar aj mna. Bolo to dost citelne, pri rozbiehani a cuvani triaslo autom jak so šejkerom pomaly. Bol som u znameho, robili sme daco ine na tom aute a iba tak som nadhodil, ci nevie co to. Kus sme pojazdili, nebolo to tak citelne ale vravel mi daco, ze mam ist do servisu a to povedat. Potom som ale dlhsie nejazdil a ked mi trebalo ist tak ako keby to uz nerobilo. Neviem ci sa to urobilo same alebo co :D Ale zaujima ma co sa bude pisat v tejto teme :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

k-u-l-i: uz si tu jednu temu o traseni spojky po vymene zakladal, stale sa nic nezmenilo alebo toto je na inom aute? + uved typ auta...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

BlindBasterd napísal:Presne toto trapilo niekedy na jar aj mna. Bolo to dost citelne, pri rozbiehani a cuvani triaslo autom jak so šejkerom pomaly. Bol som u znameho, robili sme daco ine na tom aute a iba tak som nadhodil, ci nevie co to. Kus sme pojazdili, nebolo to tak citelne ale vravel mi daco, ze mam ist do servisu a to povedat. Potom som ale dlhsie nejazdil a ked mi trebalo ist tak ako keby to uz nerobilo. Neviem ci sa to urobilo same alebo co :D Ale zaujima ma co sa bude pisat v tejto teme :)
Možno si sa naučil plynule rozbiehať :wink: Ale nie :) takže - kolega má FIAT Marea Weekend, tuším 99 rok výroby, najazdené okolo 170k km. Keď sa rozbieha, resp. preraďuje, tak mu auto úplne trhne, že ti až mykne hlavou. Poradili mu vymeniť rozvody a upravilo sa to, ho ci neviem, ako to spolu súvisí, pretože do takýchto hardskill vecí sa nerozumiem.
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BlindBasterd »

energy00: noa jak, predtym som vedel plynule sa pohnut, nejak som zabudol a potom zas sa naucil :D
Ja mam Fiat Brava a to s tym trhnutim sa deje aj u mna. Na nizsich prevodoch. Totizto, pri nastartovani auta, stani na semaforoch motor mal vyssie otacky ako by mali byt na volnobehu - 1000 az 1400 ot/min. Tak som zobral nejaky ten precistovaci olej v spreji a prefukal som plynove lanko. Auto malo krasnych 800ot/min, lanko teda muselo byt kus natiahnute a pridavat trochu plyn. Teraz avsak na nizsich prevodoch 1,2 ked pustim nohu zo spojky a nepridavam plyn tak s autom trosku tak trhne.
Ale asi kecam uz dost od veci, kedze to trasenie auta nijak nesuvisi s tym trhnutim (aspon u mna to tak nebolo)
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

nikto nic nevie poradit ?:)
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

nie zjavne, ale urcite mas nanic nie lamelu ale skor pritlacny tanier podla mna, urcite by som si to dal pozriet

to co pise energy00 o rozvodoch, to je o tom ze kazdy ich len zalozi a vozi sa, rozvody aspon u starsich aut nemaju automaticky spanovak, a ako sa vytaha a derie remen tak sa moze jemne posunut casovanie vacky voci klukovke a potom to nema pekny chod
Napísať odpoveď