Zdravim
zrejme mam krivu lamelu, preto mi to casto trasie pri rozbiehani sa a sem tam pri preradovani a podradovani. roztrasie mi to celym autom. Chcem sa len opytat uz ked ta spojka to tam cele rozvibruje nemoze po case nieco poskodit ? myslim ojnicne lozisko a veci podobneho charakteru ktore by boli velmi nakladne na opravu ? to ze casom mi to moze vybit silenbloky motora je mi jasne ale to sa da za par korun kupit druhe ide mi len o tie zlozitejsie veci ci to moze nieco zrobit.
Diky...
Škubanie (trhanie) spojky pri rozjazde
-
BlindBasterd
Light Expert
Re: Škubanie (trhanie) spojky pri rozjazde
Presne toto trapilo niekedy na jar aj mna. Bolo to dost citelne, pri rozbiehani a cuvani triaslo autom jak so šejkerom pomaly. Bol som u znameho, robili sme daco ine na tom aute a iba tak som nadhodil, ci nevie co to. Kus sme pojazdili, nebolo to tak citelne ale vravel mi daco, ze mam ist do servisu a to povedat. Potom som ale dlhsie nejazdil a ked mi trebalo ist tak ako keby to uz nerobilo. Neviem ci sa to urobilo same alebo co
Ale zaujima ma co sa bude pisat v tejto teme 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
k-u-l-i: uz si tu jednu temu o traseni spojky po vymene zakladal, stale sa nic nezmenilo alebo toto je na inom aute? + uved typ auta...
Možno si sa naučil plynule rozbiehaťBlindBasterd napísal:Presne toto trapilo niekedy na jar aj mna. Bolo to dost citelne, pri rozbiehani a cuvani triaslo autom jak so šejkerom pomaly. Bol som u znameho, robili sme daco ine na tom aute a iba tak som nadhodil, ci nevie co to. Kus sme pojazdili, nebolo to tak citelne ale vravel mi daco, ze mam ist do servisu a to povedat. Potom som ale dlhsie nejazdil a ked mi trebalo ist tak ako keby to uz nerobilo. Neviem ci sa to urobilo same alebo coAle zaujima ma co sa bude pisat v tejto teme
-
BlindBasterd
Light Expert
energy00: noa jak, predtym som vedel plynule sa pohnut, nejak som zabudol a potom zas sa naucil
Ja mam Fiat Brava a to s tym trhnutim sa deje aj u mna. Na nizsich prevodoch. Totizto, pri nastartovani auta, stani na semaforoch motor mal vyssie otacky ako by mali byt na volnobehu - 1000 az 1400 ot/min. Tak som zobral nejaky ten precistovaci olej v spreji a prefukal som plynove lanko. Auto malo krasnych 800ot/min, lanko teda muselo byt kus natiahnute a pridavat trochu plyn. Teraz avsak na nizsich prevodoch 1,2 ked pustim nohu zo spojky a nepridavam plyn tak s autom trosku tak trhne.
Ale asi kecam uz dost od veci, kedze to trasenie auta nijak nesuvisi s tym trhnutim (aspon u mna to tak nebolo)
Ja mam Fiat Brava a to s tym trhnutim sa deje aj u mna. Na nizsich prevodoch. Totizto, pri nastartovani auta, stani na semaforoch motor mal vyssie otacky ako by mali byt na volnobehu - 1000 az 1400 ot/min. Tak som zobral nejaky ten precistovaci olej v spreji a prefukal som plynove lanko. Auto malo krasnych 800ot/min, lanko teda muselo byt kus natiahnute a pridavat trochu plyn. Teraz avsak na nizsich prevodoch 1,2 ked pustim nohu zo spojky a nepridavam plyn tak s autom trosku tak trhne.
Ale asi kecam uz dost od veci, kedze to trasenie auta nijak nesuvisi s tym trhnutim (aspon u mna to tak nebolo)
nikto nic nevie poradit ?:)
-
Shrekzv
Star
- Kontaktovať používateľa:
nie zjavne, ale urcite mas nanic nie lamelu ale skor pritlacny tanier podla mna, urcite by som si to dal pozriet
to co pise energy00 o rozvodoch, to je o tom ze kazdy ich len zalozi a vozi sa, rozvody aspon u starsich aut nemaju automaticky spanovak, a ako sa vytaha a derie remen tak sa moze jemne posunut casovanie vacky voci klukovke a potom to nema pekny chod
to co pise energy00 o rozvodoch, to je o tom ze kazdy ich len zalozi a vozi sa, rozvody aspon u starsich aut nemaju automaticky spanovak, a ako sa vytaha a derie remen tak sa moze jemne posunut casovanie vacky voci klukovke a potom to nema pekny chod