Nepochopiteľný výkon procesora

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Richardho
Novice
Novice

Nepochopiteľný výkon procesora

Príspevok od používateľa Richardho »

Zdravím v prvom rade sorry ak mi tema ušla ale hľadal som či niekto takýto problem nemal a našiel som max. podobné.

Problém je v momoj procesore - AMD Athlon II X4 640 3,0GHz - ktorý pri bežnej práci na pc (net a pod.) pracoval tak na 5-10% výkonu no zrazu presnejšie včera večer keď som počuval hudbu,mal zapnutý net a cracoval jednu hru z ničoho nič počujem ako začina pracovať ventilator na viac otáčok a to je naozaj počuť :) Kedže som nechapal prečo hľadam pričinu a antivirak nič nestahuje nekontroluje a pod., nesťahuje nič ani win ani ostatné softwary v pc, v spravcovy procesov nič čo by tak mohlo zvyšovať výkon tak skušam reštart a neskôr aj vypnutie PC na hodinku nech sa vychladia komponenty ale ani jedno nepomohlo. Po zapnutí totiž beži procesor normálne a postupne počuť ako sa jeho výkon maximalizuje pričom správca mi stále nevypisuje žiadny poces ktorý by okrem zakladnych mal neako veľmi zaťažovať a aplikácia nieje zapnutá žiadna... Po skontrolovaní antivirakom (Mic Essentials) v pc žiadny vírus nebol a to ani v karanténe. Snáď ešte informácia že pamäť pracuje na normal 30% ktoré zaberá windows teda aj to potvrdzuje že nieje žiadna aplikacia ktorá by to mala spôsobovať.

A počitač prekvapivo pracuje normálne bez sekania akoby ten procesor nepracoval naplno :?:

OS Win7 (32-bit,SP1), AGP Geforce GTX 465, RAM 4,0 GB s toho 0,8 si berie windows.

Ocením každú radu kedže som s tohto som uplne mimo a vôbec mi to nedáva logické vysvetlenie :D hľadal som aj čoto na nete ale výsledok žiadny max podobný čo moc nepomohlo a kedže pri tomto výkone PC robí poriadny hluk a bojím sa že časom sa aj začne prehrievať treba to čím skôr vyriešiť :) Do teraz s PC žiadný problem a to ho mám už rok a pol
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Nepochopiteľný výkon procesora

Príspevok od používateľa brm »

Ak v správcovi procesov nie je nič, príčinou zvýšenia otáčok ventilátora bude horúčava.. koľko stupňov máš v izbe? ..koľko stupňov má procesor?

Prečisti PC od prachu, zabezpeč lepšie prúdenie vzduchu, lepšie chladenie.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

"crackoval" a máme tu problém. Hry si kupuj a nebudeš mať zasraný windows
//Nemám
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

hod sem teploty s everestu alebo aidy64.ak budu slusne teploty,tak otacky by sa mali dat riadit cez program speedfan
Richardho
Novice
Novice

brm napísal:Ak v správcovi procesov nie je nič, príčinou zvýšenia otáčok ventilátora bude horúčava.. koľko stupňov máš v izbe? ..koľko stupňov má procesor?

Prečisti PC od prachu, zabezpeč lepšie prúdenie vzduchu, lepšie chladenie.
teplom by to nemalo byť kedže mne ukazuje že ten procesor pracuje na 100% ale neviem zistiť prečo a ak by to bolo teplom tak by som to pravdepodobne zažil aj minulé leto a zrejme vždy keď prídu tieto 30-ky teploty...a čo sa týka prachu tak to bude neaký mesiac dva čo som "výsával" vnútro ide o to že neviem prečo ten procesor začal takto pracovať
MichalkoOo napísal:"crackoval" a máme tu problém. Hry si kupuj a nebudeš mať zasraný windows
neboj kupujem aj originál ale najprv hru treba vyskúšať :D a spomínané crakovanie sa ani nevykonalo kedže som nič neprepisoval a pod. stiahol som crack a po chvili začalo spominané rýchlejšie chladenie a výšší výkon, tým súborom to nebude kežde hneď som ho skontroloval antivirom a pre istotu aj vymazal

//autoeditácia príspevku (06 Aug 2012, 18:30)
typek61 napísal:hod sem teploty s everestu alebo aidy64.ak budu slusne teploty,tak otacky by sa mali dat riadit cez program speedfan
Základná doska 46 °C (115 °F)
Procesor 92 °C (198 °F)
1. CPU / 1. jadro 76 °C (169 °F)
1. CPU / 2. jadro 76 °C (169 °F)
1. CPU / 3. jadro 76 °C (169 °F)
1. CPU / 4. jadro 76 °C (169 °F)
Grafický procesor (GPU) 63 °C (145 °F)
GPU prostredie 53 °C (127 °F)

Ventilátory
Procesor 6329 RPM
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Richardho napísal:teplom by to nemalo byť kedže mne ukazuje že ten procesor pracuje na 100% ale neviem zistiť prečo
ktory proces ho vytazuje na plno? ak ti tam ziaden neukaze, tak si nechaj zobrazit procesy vsetkych pouzivatelov
Richardho
Novice
Novice

v prilohe je screen spravcu procesov pozrite či je tam niečo čo vam nesedí ale podľa mne je to v poriadku
Prílohy
procesor.png
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

system.exe ..pre oči nevidíš tých 99%??? ..prečo si to nepotriediš podľa využitia procesora? :smt006
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

o co, ze ten System.exe bol pribaleny k tomu cracku? ;-)
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

tak tak, virus nemusis nainstalovat. Zvacsa sa dokaze nainstalovat aj sam.
Richardho
Novice
Novice

:D nwm prečo ale nevšimol som si to tam vôbec a pozeral som len na zaberajúcu pamäť, tak diky všetkým za pomoc,rady a láskavosť

P.S aspoň mám novú skusenosť s vírusmi :)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

ja som to vedel :D
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

MichalkoOo napísal:"crackoval" a máme tu problém. Hry si kupuj a nebudeš mať zasraný windows
Staci stahovat overene releasy, virus moze byt doslova v comkolvek nielen v hrach a takymto sposobom demonizovat piratenie hier je kompletne padnute na hlavu.
Richardho
Novice
Novice

no tak mám ešte problém s tým vírusom ktorý naštartuje procesor...zakaždým ho odstránim s procesov a samozrejme aj súbor ktorý ten proces spúšťa a všetko ide bez problémov ale vždy po zapnutí či reštarte sa mi vytvorí nový súbor ktorý je v podstate úplne rovnaký len s iným názvom...napadá ma či nemám backdoor v PC,antivirák nič nenašiel ani po podrobnej prehladke celých lokalných diskov a na internete som žiadny návod čo by som pochopil nenašiel takže mate neakú radu?
110mat110
Light Professional
Light Professional

Nestaci ho zmazat. Musis zmazat aj povodcu (crack) a aj dost casto rozne kopie hocikde v pocitaci a odkazy na opatovne spustenie viru. To inak ako antivirom nespravis.
Kym budes kontrolovat PC, vytiahni kabel internetu. Obcas to pomoze a virus aspon nebude aktivny.
Richardho
Novice
Novice

ale ja som ten crack zmazal hneď po tom čo mi začal ten procesor blbnuť takže to sa muselo vytvoriť ešte niečo naviac čo neustále vytvára ten "zatažovací" .exe súbor a antivirák mi to nenašiel :( v každom prípade večer keď prídem z roboty skúsim tu kontrolu bez netu a dám vedieť...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Len taka otazka, vyhodil si to do kosa alebo shift+del?
Richardho
Novice
Novice

Kôš a potom vysypať...samozrejme hneď po odstranení
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »