Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
Seknuta hlava, rusivy objekt v pozadi.
masterdead: tak krásne fotky som už dávno nevidel ! 
Kvalitativne ako 5 rocnym mobilom, nestastna uprava.. Okrem toho, ze si bol v rusku sa nieto velmi cim pochvalit, ale snad aspon zazitky mas odtial pekne 
btw - ta prva fotografia kompozicne nie je vyslovene zla, ale tou upravou si to zabil.
btw - ta prva fotografia kompozicne nie je vyslovene zla, ale tou upravou si to zabil.
myslim ze koci to vystihol dost podstatne
skor ako fotky mi to prislo ze sa pochvalis ze si bol v rusku... ale inac foto ako z 10 rocneho reklamneho letaku...
nehovorim ze v tomto vlakne musi byt fotka nejak brutalne umelecka, ale aby mala aspon aku taku vypovednu hodnotu alebo navodila v cloveku nejaky ten pocit, pripadne zaujem... tebe sa to vsak nepodarilo, a pritom kremel je tak neskutocne fotogenicka stavba, nehovoriac o moskve ako takej... pripadne ruske pravoslavne kostly... skus este nacvakat co to, pripadne ruske barisne
skor ako fotky mi to prislo ze sa pochvalis ze si bol v rusku... ale inac foto ako z 10 rocneho reklamneho letaku...
nehovorim ze v tomto vlakne musi byt fotka nejak brutalne umelecka, ale aby mala aspon aku taku vypovednu hodnotu alebo navodila v cloveku nejaky ten pocit, pripadne zaujem... tebe sa to vsak nepodarilo, a pritom kremel je tak neskutocne fotogenicka stavba, nehovoriac o moskve ako takej... pripadne ruske pravoslavne kostly... skus este nacvakat co to, pripadne ruske barisne
Kvalita je preto zlá, lebo je to skenované z filmu a foto je v nízkom rozlíšení...
Možno som nemal dávať sem tú druhú fotku, lebo len mne to možno bude niečo pripomínať...
Tou úpravou prvej fotky som chcel niečo povedať, no nie každý si to asi všimne...
Hodím to do spoileru, keby náhodou niekto chcel ešte nad tým porozmýšlať. O čom teda pochybujem...
Vďaka za názory...Určite keby sa chcem pochváliť, tak sem hodím voláke blbé kostolíky, ktoré ma voláko neberú...Alebo ruské devušky, ktoré boli celkom fajné...
Možno som nemal dávať sem tú druhú fotku, lebo len mne to možno bude niečo pripomínať...
Tou úpravou prvej fotky som chcel niečo povedať, no nie každý si to asi všimne...
Hodím to do spoileru, keby náhodou niekto chcel ešte nad tým porozmýšlať. O čom teda pochybujem...
Spoiler
Okrem symboliky (čiernobiele mauzóleum ako symbol predošlej éry a presaturovaná budova GUM ako symbol kapitalizmu (súkromný luxusný obchodný dom, čiara ktorá pomyslene rozdeľuje ľudí medzi tieto 2 smery...)
ďalším, čím táto fotka zaujme je to, že vykresľuje pohľad na červené námestie tak, ako ho voľným okom nikdy človek neuvidí...
obyčajným horizontálnym otočením som dosiahol to, že som opticky vymenil chrám VB za budovu múzea...
keďže mauzóleum a GUM vyzerajú prakticky z oboch strán rovnako...
To nechutné rozostrenie na krajoch je iba preto, aby zbytočne nepútali nepodstatné veci pozornosť (tí turisti na pravo) a pre dokonalejšiu kompozíciu som nemal chuť premiestniť tú kopu železa v strede námestia
ďalším, čím táto fotka zaujme je to, že vykresľuje pohľad na červené námestie tak, ako ho voľným okom nikdy človek neuvidí...
obyčajným horizontálnym otočením som dosiahol to, že som opticky vymenil chrám VB za budovu múzea...
keďže mauzóleum a GUM vyzerajú prakticky z oboch strán rovnako...
To nechutné rozostrenie na krajoch je iba preto, aby zbytočne nepútali nepodstatné veci pozornosť (tí turisti na pravo) a pre dokonalejšiu kompozíciu som nemal chuť premiestniť tú kopu železa v strede námestia
mozno ta tie kostoly neberu, ale hlavne ze ho mas ako dominantu na prvej fotke
tak ked ta nebere architektura skus panoramy alebo nieco ine nahod ich sem, ja si moskvu rad pozrem
tak ked ta nebere architektura skus panoramy alebo nieco ine nahod ich sem, ja si moskvu rad pozrem
Plany s fotografiou si mal mozno premyslene a vsetky upravy ti davaju zmysel, avsak nezainteresovany clovek vnima len vyslednu podobu fotografie. A presaturovany zaber so zamerne vmontovanymi vadami aj desaturaciou, jednoducho dobre neposobi, nech uz bol tvoj umelecky zamer akykolvek. Vies pripadne o niekom inom okrem teba, kto tu fotografiu pochopil sam od seba tak, ako sa ju snazis prezentovat? Ak nie, potom nebude chyba v nas 
Koci všetko je otázka vkusu, mne sa to teraz naopak páči.
A ešte nikto mi nepovedal to, čo som tým ja chcel povedať a prečo by aj mal?
Každý fotografiu, rovnako ako iné umenie, vníma po svojom...Každý v tom vidí to, čo tam chce vidieť...Niekto si všíma architektúru, niekto ľudí, niekto farby, niekto sa na to pozrie na 2 sekundy s tým, že ho to nezaujalo. Aj to je postoj...
Nikomu nenútim, aby sa mu moja fotka páčila, prečo aj? Robím to predsa tak, aby sa to mne páčilo...
Podľa mňa o tom je fotografia...Byť sám sebou a robiť to ako sa to mne páči...
A ešte nikto mi nepovedal to, čo som tým ja chcel povedať a prečo by aj mal?
Každý fotografiu, rovnako ako iné umenie, vníma po svojom...Každý v tom vidí to, čo tam chce vidieť...Niekto si všíma architektúru, niekto ľudí, niekto farby, niekto sa na to pozrie na 2 sekundy s tým, že ho to nezaujalo. Aj to je postoj...
Nikomu nenútim, aby sa mu moja fotka páčila, prečo aj? Robím to predsa tak, aby sa to mne páčilo...
Podľa mňa o tom je fotografia...Byť sám sebou a robiť to ako sa to mne páči...
arrcrue to je vsetko uplne v poriadku a pravda
len sme ti povedali nazor na tvoju foto a ze ta uprava nie je stastne zvolena a ty si sa hned ohrnul dlhym pribehom, ktory ovsem nikdo nemoze vidiet okrem teba, a vlastne ani to co si touto fotografiou chcel povedat... takze ti tvoj zamer touto fotkou nevysiel... to sme ti chceli povedat, zjavne marne
len sme ti povedali nazor na tvoju foto a ze ta uprava nie je stastne zvolena a ty si sa hned ohrnul dlhym pribehom, ktory ovsem nikdo nemoze vidiet okrem teba, a vlastne ani to co si touto fotografiou chcel povedat... takze ti tvoj zamer touto fotkou nevysiel... to sme ti chceli povedat, zjavne marne
arcrue - ani som nikde netvrdil, ze sa ti to nema pacit, len som vyjadril svoj nazor ako ju vnimam ja. Aj Fritzlovi sa pacilo v jeho pivnici hoci cely svet ho za to odsudzoval 
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Pekná, pekné farby, ale to rozostrenie mi tam nejak nehraje, dorábal si to, alebo to je origo ? 
//Taktiež mi príde, že je zaostrené na ten klas hore, nie na "lienku" neviem či to je zámer.
//Taktiež mi príde, že je zaostrené na ten klas hore, nie na "lienku" neviem či to je zámer.
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Rozostrenie je priamo objektivom ( f/1.8 ). Zaostrenie je na lienku, ale viac vynikne to zaostrenie na klas, je v tej rovine zaostrenia asi troska vyraznejsi 
K prvým dvom sa nevyjadrujem, no tá posledná prečo BW ? (zabilo to celú atmosféru, môj názor) 
ako by povedal môj šéf... ja na tých fotkách nevidím nič dobrého
BW?...asi nerozumiem...Maro. napísal:K prvým dvom sa nevyjadrujem, no tá posledná prečo BW ? (zabilo to celú atmosféru, môj názor)
Tvoj názor beriem, ale mohol by si to konkretizovať?Maki napísal:ako by povedal môj šéf... ja na tých fotkách nevidím nič dobrého
BW - black n white