Zamrzani/samovolny hard reset PC
Re: Zamrzani/samovolny hard reset PC
bios je posledni..
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nič iné ma nenapadá, len fixnúť napätie, frekvenciu, timing a všetko okolo toho v BIOSe.
jeste me napada, ty pameti jsou 1600MHz a maji zvysene napeti 1,65V, nastavil sem tam XMP Profile, nemuze byt problem s tim, ze maji ty pameti vyssi frekvenci?
prip.kdyz bych nejak oscreenoval nastaveni biosu, kouknul bys na nej?
prip.kdyz bych nejak oscreenoval nastaveni biosu, kouknul bys na nej?
Skúšaj tie ramky vždy len po jednom kuse nie všetky naraz a na frekvencii 1333 alebo 1066 Mhz
Pri tom preinštalovaní Windows si mal v biose nastavený IDE režim alebo AHCI ? Skús inštalovať aj v IDE
Tá druhá doska čo ti prišla z reklamácie je naozaj nová ? Neposlali ti naspäť tú istú akože novú ?
Pri tom preinštalovaní Windows si mal v biose nastavený IDE režim alebo AHCI ? Skús inštalovať aj v IDE
Tá druhá doska čo ti prišla z reklamácie je naozaj nová ? Neposlali ti naspäť tú istú akože novú ?
deska se mi z reklamace nevratila, dostal sem zpet penize a koupil ji znovu ale v jinem obchode....takze je 100%jina
windows jsem nainstaloval v AHCI modu....
windows jsem nainstaloval v AHCI modu....
Vymen tu dosku za inu.Nie si jediny s tymto problemom.Pravdepodobne je tam zly bios.
//autoeditácia príspevku (13 Aug 2012, 17:33)
Ked tak pozeram tvoja doska pouziva USB etron chip EJ168.Na mojom Asrocku ho mam tiez.Nieze by som mal nejake vazne problemy ale sem tam mi niektore zariadenia v usb 3.0 nenajde.Mam ich preto vypnute v biose a pouzivam len 2.0.Ale ked sa mi to stavalo tak som trochu pogoglil po forach a boli s tym aj horsie problemy ako restart zamrzanie a to bez toho aby si nieco robil.Problem bude asi v driveroch tak skus najprv pozriet ci niesu nejake novsie USB drivery.1.0.0.0113 by mal byt najnovsi.
//autoeditácia príspevku (13 Aug 2012, 17:33)
Ked tak pozeram tvoja doska pouziva USB etron chip EJ168.Na mojom Asrocku ho mam tiez.Nieze by som mal nejake vazne problemy ale sem tam mi niektore zariadenia v usb 3.0 nenajde.Mam ich preto vypnute v biose a pouzivam len 2.0.Ale ked sa mi to stavalo tak som trochu pogoglil po forach a boli s tym aj horsie problemy ako restart zamrzanie a to bez toho aby si nieco robil.Problem bude asi v driveroch tak skus najprv pozriet ci niesu nejake novsie USB drivery.1.0.0.0113 by mal byt najnovsi.
nastavil sem RAMky na 1333MHz (ipresto, ze se jedna o 1600MHz moduly) a system zatim nezamrznul..zatim jsou to jen 2 dny..uvidim, snad to bude v poradku...