praca
praca
zdr robim v praci kde stojim vkuse desat hodin za pasom kde je hluk takze nemoze mani snikym prekecnut a je to dost na psyyychiku, robili ste uz niekedy v takejto praci ? ako mm odburat myslienky alebo co mam robit aby mi totam islo rychlesie poradte nieco lebo tam naozaj cvoknem a jedna smena mi pripada ako tyzdeeeeeeeen 
Re: praca
Tiež ma napadnú len sluchátka ... dáke dobré, ktoré potlačia okolitý zvuk. Len aby zas nevznikol problém pri práci. Náhodou sa spustí dáky alarm ... a ty budeš na mieste makať ďalej
Inak okrem hudby by som odporučil aj rádio kde sa viacej hovorí, rozprávky. Teraz už máš aj veľký výber audio kníh ktoré nájdeš na nete
po slovensky - česky. Ak sa chceš zlepšiť v angličtine nie je na škodu ten čas využiť aj anglicky nahovorenými knihami. Hudba niekedy aj omrzí po pár hodinách počúvania, no ak natrafíš na dáky dobrý príbeh ktorý ťa zaujme
zoberieš hneď aj druhú smenu 
Inak okrem hudby by som odporučil aj rádio kde sa viacej hovorí, rozprávky. Teraz už máš aj veľký výber audio kníh ktoré nájdeš na nete
po slovensky - česky. Ak sa chceš zlepšiť v angličtine nie je na škodu ten čas využiť aj anglicky nahovorenými knihami. Hudba niekedy aj omrzí po pár hodinách počúvania, no ak natrafíš na dáky dobrý príbeh ktorý ťa zaujme
fú ... tak skús počítať od 1 do ... dáky slovenský alebo svetový rekord sprav
Naplánuj politický prevrat / vymysli vlastný jazyk / porozmýšľaj čo bolo skôr ... vajce, alebo sliepka ...
ešte ma napadli tie mikroslúchadlá ako bývajú na odposluch. Zasunieš do ucha a valíš ďalej
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2012, 12:08)
Naplánuj politický prevrat / vymysli vlastný jazyk / porozmýšľaj čo bolo skôr ... vajce, alebo sliepka ...
ešte ma napadli tie mikroslúchadlá ako bývajú na odposluch. Zasunieš do ucha a valíš ďalej
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2012, 12:08)
Pretože:preco ?
tomas147
zatial v tej robote zostan ale miesto premyslania nad tym ako schovat "sluchatka" radsej
sa zacni nieco ucit, nejake jazyky a hladaj si inu robotu. Chces vari zostat cely zivot za pasom a casom tam zblbnut?
pretoze odtial sa iba tazko posunies niekde vyssie, tak porozmyslaj.. oddries si tam najlepsie roky
zivota a akonahle ti vekom ubudnu sily tak ta poslu domov a nikto dalsi nezoberie, lebo nebudes mat
inu pouzitelnu prax.
zatial v tej robote zostan ale miesto premyslania nad tym ako schovat "sluchatka" radsej
sa zacni nieco ucit, nejake jazyky a hladaj si inu robotu. Chces vari zostat cely zivot za pasom a casom tam zblbnut?
pretoze odtial sa iba tazko posunies niekde vyssie, tak porozmyslaj.. oddries si tam najlepsie roky
zivota a akonahle ti vekom ubudnu sily tak ta poslu domov a nikto dalsi nezoberie, lebo nebudes mat
inu pouzitelnu prax.
Trochu mimo tejto témy ale nebudem zakladať novú. Po škole som si našiel prácu ako kuchár v reštaurácii, no vedúci si ma tam chce nechať 2 mesiace iba ako keby na prax za nejaké symbolické 70 evri na mesiac. Keďže to je reštaurácia na vyššej úrovni alebo ako to nazvať, jednoducho sa tam robí z chobotnicami a inými blbosťami čo v mojom meste nikde nenájdem. V škole som s tým nemal absolútne kde stretnúť takže o tom nemám ani šajn. A aj chápem že sa potrebujem zaučiť ale dva mesiace za 70 evri? To tam budem robiť nejak na čierno alebo ako to chce zdokladovať? Či ma chce len oblbnúť?
-
RBG
Medium Expert
Neni to absolvenstka prax?lukas9206 napísal:Trochu mimo tejto témy ale nebudem zakladať novú. Po škole som si našiel prácu ako kuchár v reštaurácii, no vedúci si ma tam chce nechať 2 mesiace iba ako keby na prax za nejaké symbolické 70 evri na mesiac. Keďže to je reštaurácia na vyššej úrovni alebo ako to nazvať, jednoducho sa tam robí z chobotnicami a inými blbosťami čo v mojom meste nikde nenájdem. V škole som s tým nemal absolútne kde stretnúť takže o tom nemám ani šajn. A aj chápem že sa potrebujem zaučiť ale dva mesiace za 70 evri? To tam budem robiť nejak na čierno alebo ako to chce zdokladovať? Či ma chce len oblbnúť?
No a hlavne co po tich 2 mesiacoch? Slubil ti nieco?
-
Kok
Light Professional
absolventska prax je ohodnotena sumou zivotneho minima, tj. ~190 evri. toto bude klasicka dohoda o pracovnej cinnosti, kde podla mna budes robit iba par hodin mesacne, preto ti vyjde takato suma. Dohod mozes mat ale viac
Ja by som dal ruky preč od takýchto hajzlov podvodníckych. Veď nech dá papierovo 70€ na dohodu, ale zbytok nech ti vyplatí na ruku. Keď nemá na to, aby ťa normálne zaplatil, tak nech si tam robí sám. Evidentne vidí v tebe príležitosť, ako mať lacnú pracovnú silu, teraz si skončil školu, si neskúsený a on sa to snaží využiť. Aj keby ti dal dohodu a budeš robiť 10 hodín týždenne, tak je to pre teba absolútne nevýhodné, pretože kľudne si môžeš radšej nájsť inú robotu, ktorá bude normálne platená a hlavne budeš mať zmluvu na TPP a nie nejakú dohodu. Chvalabohu, že sa majú dohody rušiť, aspoň ubudne takýchto hajzlov.