Cierna obrazovka, divny zvuk a restart PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Cierna obrazovka, divny zvuk a restart PC

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Zdravim, mam taky problem, zacalo sa to pred par dnami. Prvykrat sa to stalo vo photoshope, neskor sa to dvakrat stalo ked som pozeral videa a zvacsil to video na celu obrazovku, vtedy vypadol obraz, v sluchatkach som pocul take taky divny ostry zvuk ( nieco podobne ako tu: (v 2 sekunde), az nato ze mne najprv hodi cierny obraz a az potom pocujem ten zvuk ) no a potom chvilu sa nic nedeje a pc sa bud sam restartuje alebo musim restartovat rucne a vyhodi mi ze sa windows nevypol spravne a ponukne mi moznosti start windows normally, atd. Dnes mi to prvy krat spravilo ked som hral bf3. Vcera napr. mi to nespravilo ani raz za cely den, dneska 1x a to v bf. Nasiel som toho na nete kopu kde ludia mali rovnaky problem, skusal som preinstalovat flash (dost o tom pisali ze by to mohlo byt spojene stym kedze sa to stavalo vacsinou pri videach) no to nepomohlo. Odinstaloval som catalyst, cez driver fusion som ich uplne odstranil a znova nainstaloval najnovsiu verziu 12.6. Tiez to nepomohlo, fakt neviem kde moze byt chyba. Z toho co som cital by to mohol byt problem grafickej pamete, zdroja, maticnej a asi vsetkeho mozneho no neviem ako to otestovat. Chcel by som vylucit hw problem, alebo zistit co to sposobuje a ist to reklamovat, kedze ten PC mam asi mesiac. A este jedna vec, prva vec co odporucali bolo vypnutie hw akceleracie vo flashi, to som spravil (settings>enable hardware acceleration som odskrtol) a od vtedy mi to pri videach uz nepada. Prosim o nejake rady, Dakujem :?

Zostava:

MB: MSI Z77A-G43
CPU: Intel® Core i5 2500K @ 3.3GHz
GPU: Sapphire ATI HD7850 OC @ 1000 MHz
RAM: 2x4GB Kingston 1600 Non-ECC HyperX XMP Grey
HDD: Seagate Barracuda 750GB
PSU: Be quiet! Pure Power L7-530W 80plus
DVD: LG GH24NS
CASE: CoolerMaster Elite 431
Rocker_finck
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Cierna obrazovka, divny zvuk a restart PC

Príspevok od používateľa Rocker_finck »

nepridaval si nejaku suciastku v poslednej dobe do pc? resp. nerozoberal si ho/nepremiestnoval? Mne robilo nieco podobne ked som pridal do pc novu mechaniku... riesenim pre mna bolo vybrat suciastky (prisiel som nato, ze problem je s grafikou, tak som vybral s grafikou) a poriadne precistit sloty ale aj piny na karte (napr. starou zubnou kefkou), poskladat a pripadne preinstalovat windows. Tiez sa mi zda zeby to mohlo byt pretazenim zdroja alebo prehriatim (kedze ti to robi pri velkej namahe), aj ked to je menej pravdepodobne kedze vybava vyzera fajn. Skus v biose trosku zmensit takt procesora, alebo sa pohrat proste s nastaveniami v biose. Tiez updatovat bios by si mal. Pokial urobis vsetko toto a stale to bude zle, tak je problem v HW
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Nie nic som nepridaval, od kedy som ho poskladal tak som ho nechal nic tam nebolo menene, akurat som otvaral bocnicu a nedavno som kontroloval kable ci vsetko pevne drzi. No mohol by som vybrat a dat spat ale tak neviem, nic som s tym PC nerobil a nerobilo to od zaciatku.

Rozmyslal som ze preinstalujem windows ale to ako poslednu vec, ked nic ine nepomoze. Myslis ze zdroja? Ved je 530W, mal by bohato stacit, no neviem, da sa nejak otestovat v zatazi kolko W vydava? Skusal som nejaky PSU test v OCCT, po 5 minutach mi to vyhodilo asi 20 obrazkov no neviem co s tym. Myslis prehriatim zdroja? Da sa to nejak merat? Teploty som kontroloval cez HW monitor a vsetky su v pohode, CPU v zatazi okolo 70°C (vsetky 4. jadra), GPU 63°C, HDD 33°C ale neviem ci tam ukazuje aj zdroj? Ale tiez je to divne, nemyslim ze je to kvoli tomu prehrievanie kedze to robilo aj pri videach na youtube, iba raz to spravilo v bf3.

Da sa znizit takt aj ked je na stock? No skusim ale co tam mam zmenit? Bios by mal byt najnovsia verzia, updatoval som to este prvy tyzden co som mal PC. A este grafiku som pretaktoval cez catalyst z 920 na 1GHz, ale ziadne problemy v hre neboli takze neviem ci to je kvoli tomu, ale skor asi nie kedze takt sa zvysuje az v zatazi a ako som uz vravel, robilo to aj vo wine pri prepnuti videa na fullscreen.

Ja mam ten pocit ze to bude nejaky hw problem ale dufam ze sa mylim, a ak nie tak chcem aspon zistit co presne to sposobuje aby som mohol reklamovat.
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

skus grafiku nechat na povodne takty
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

No tak vcera nic a dnes zatial tiez nie. Je mozne zeby to bolo tym taktovanim? Ale nerozumiem, ved vo windowse sa ta karta podtaktuje a az ked je v zatazi tak vyuziva to pretaktovanie na 1GHz nie? Alebo sa mylim? Teploty boli vsetko ok aj po taktovani, takze znamena to ze ta karta je nejaka vadna ked toto robi a mam ju ajtak reklamovat alebo to robi len kvoli tomu taktovaniu a je to normalne spravanie?
Napísať odpoveď