praca
Re: praca
Ja by som to zobral... Aspon nieco bude do zivotopisu. 2 mesiace nie su vela a ak je to seriozna restika, tak je sanca, ze si ho nechaju. Navyse ked tam pojde robit, tak sa od kolegov po par dnoch dozvie ake ma realne sance a tak...
Dohoda alebo absolventská prax toho veľa v životopise nezmôže. Žiť zo 70 € na mesiac to sa snáď ani nedá. Radšej by som šiel robiť niekde inde aj za menšie peniaze, ale hlavne by som mal istotu. Mám jednu takú známu, ktorá robila kade-tade po baroch, reštauráciach, má ledva 25 rokov a životopis na dve strany. Všade robila len na dohody presne u takýchto zdieračov, ktorí jej sľubovali hory doly a vždy ju poslali do preč, pritom ani nevedela, či spravila niečo zlé. Takýto životopis určite nie je na prospech, keď potenciálny zamestnávateľ vidí, že všade robí pár mesiacov a nikde žiadny trvalý pracovný pomer, tak si pomyslí svoje.
Zas pinco...myslíš, že tí ľudia by nechceli TPP?
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Navvyše, personalisti to preháňajú, povedať mi, že to, že som *niekde pracoval* vyzerá zle, tak ho asi pošlem tam, skade vyšiel.
To je ako otázka, prečo som odišiel z minulej práce: všetci očakávajú odpoveď, typu pozícia mi už nedávala priestor na rast a podobné pi*****, pričom ohovárať minulé pracovisko sa zásadne nemá. Čo ak som ale mal naozaj megak......a šéfa a plat nebol adekvátny?
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Navvyše, personalisti to preháňajú, povedať mi, že to, že som *niekde pracoval* vyzerá zle, tak ho asi pošlem tam, skade vyšiel.
To je ako otázka, prečo som odišiel z minulej práce: všetci očakávajú odpoveď, typu pozícia mi už nedávala priestor na rast a podobné pi*****, pričom ohovárať minulé pracovisko sa zásadne nemá. Čo ak som ale mal naozaj megak......a šéfa a plat nebol adekvátny?
Určite každý chce pracovať normálne na zmluvu, kde sa všetko odvádza ako má. Ak zamestnávateľ chce ušetriť na odvodoch, tak nech dá na zmluvu minimálku a ostatné peniaze na dohodu. Nemám osobne takú skúsenosť, žeby mi nechceli dať zmluvu, ale naťahovali ma s dohodami. Ale určite by som na to reagoval a nenechal sa ťahať za nos. Zohnať prácu v reštike, bare nie je až také ťažké. Aspoň v mojom okolí to nie je taký problém.
//keď som podával žiadosť do nového zamestnania, tak som do motivačného listu napísal, že majiteľ firmy nebol spôsobilý na vykonávanie svojej funkcie a z toho dôvodu som podal výpoveď. Majiteľ terajšej firmy, v ktorej pracujem, sa na tom akurát zasmial a povedal, že majiteľa pozná osobne a myslí si o ňom to isté.
//keď som podával žiadosť do nového zamestnania, tak som do motivačného listu napísal, že majiteľ firmy nebol spôsobilý na vykonávanie svojej funkcie a z toho dôvodu som podal výpoveď. Majiteľ terajšej firmy, v ktorej pracujem, sa na tom akurát zasmial a povedal, že majiteľa pozná osobne a myslí si o ňom to isté.
aby niekto pracoval cely mesiac a potom dostal 70€- ved to nepokryje naklady ani na stravu..
urcite by som neodporucal do toho ist, ten zamestnavatel je jednoznacne velmi pochybny,
vyuzije cloveka na dva mesiace a potom ho posle domov, alebo ho aj zoberie ale za nejake smiesne
peniaze.
urcite by som neodporucal do toho ist, ten zamestnavatel je jednoznacne velmi pochybny,
vyuzije cloveka na dva mesiace a potom ho posle domov, alebo ho aj zoberie ale za nejake smiesne
peniaze.