praca

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
noone
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: praca

Príspevok od používateľa noone »

Ja by som to zobral... Aspon nieco bude do zivotopisu. 2 mesiace nie su vela a ak je to seriozna restika, tak je sanca, ze si ho nechaju. Navyse ked tam pojde robit, tak sa od kolegov po par dnoch dozvie ake ma realne sance a tak...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pinco má v podstate pravdu v tom, že ide o prachsprosté vydieranie absolventa v situácii, keď sú ľudia vďační za prácu.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Dohoda alebo absolventská prax toho veľa v životopise nezmôže. Žiť zo 70 € na mesiac to sa snáď ani nedá. Radšej by som šiel robiť niekde inde aj za menšie peniaze, ale hlavne by som mal istotu. Mám jednu takú známu, ktorá robila kade-tade po baroch, reštauráciach, má ledva 25 rokov a životopis na dve strany. Všade robila len na dohody presne u takýchto zdieračov, ktorí jej sľubovali hory doly a vždy ju poslali do preč, pritom ani nevedela, či spravila niečo zlé. Takýto životopis určite nie je na prospech, keď potenciálny zamestnávateľ vidí, že všade robí pár mesiacov a nikde žiadny trvalý pracovný pomer, tak si pomyslí svoje.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Zas pinco...myslíš, že tí ľudia by nechceli TPP?

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Navvyše, personalisti to preháňajú, povedať mi, že to, že som *niekde pracoval* vyzerá zle, tak ho asi pošlem tam, skade vyšiel.
To je ako otázka, prečo som odišiel z minulej práce: všetci očakávajú odpoveď, typu pozícia mi už nedávala priestor na rast a podobné pi*****, pričom ohovárať minulé pracovisko sa zásadne nemá. Čo ak som ale mal naozaj megak......a šéfa a plat nebol adekvátny?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Určite každý chce pracovať normálne na zmluvu, kde sa všetko odvádza ako má. Ak zamestnávateľ chce ušetriť na odvodoch, tak nech dá na zmluvu minimálku a ostatné peniaze na dohodu. Nemám osobne takú skúsenosť, žeby mi nechceli dať zmluvu, ale naťahovali ma s dohodami. Ale určite by som na to reagoval a nenechal sa ťahať za nos. Zohnať prácu v reštike, bare nie je až také ťažké. Aspoň v mojom okolí to nie je taký problém.

//keď som podával žiadosť do nového zamestnania, tak som do motivačného listu napísal, že majiteľ firmy nebol spôsobilý na vykonávanie svojej funkcie a z toho dôvodu som podal výpoveď. Majiteľ terajšej firmy, v ktorej pracujem, sa na tom akurát zasmial a povedal, že majiteľa pozná osobne a myslí si o ňom to isté.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Veď ja o tom tiež neklamem, hovorím všeobecne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aby niekto pracoval cely mesiac a potom dostal 70€- ved to nepokryje naklady ani na stravu..
urcite by som neodporucal do toho ist, ten zamestnavatel je jednoznacne velmi pochybny,
vyuzije cloveka na dva mesiace a potom ho posle domov, alebo ho aj zoberie ale za nejake smiesne
peniaze. :o
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Haha, takto sa nechať odrbávať ? Určite ho pošli do riti, že 70 evry za dva mesiaca, čínsky štýl.
Napísať odpoveď