Ja som tento rok uz dvakrat na ulici poskytovala prvu pomoc, raz to bola nejaka sfetovana holka, ktora spadla a rozbila si hlavu na obrubniku a raz cestou do roboty lezal na chodniku pred cinziakom mlady chalan a kazdy siel len okolo a myslel si asi, ze je ozraty.
A kedysi davnejsie si pamatam, ze vo Viedni na zastavke elektricky sikanovala skupina ''potmavsich'' chalanov jedneho mladsieho chlapca, asi im vadilo, ze bol biely, neviem. Stale ho fackali a ked jeden vytiahol nozik, tak som tam dosla, ze co ma za problem. Ked nereagovali, stacilo vybrat mobil a spomenut policiu, uz ich nebolo.
Ja zakrocim bez problemov, aj ked niekto kope do psa na ulici, alebo ho inak tyra. Raz sme jedneho takeho typka sledovali az domov a potom zavolali ochranarov. Ty mu po rozhovoroch so susedmi psa odobrali. A tiez som volala zvieraciu sanitku, ked som v metre nasla zraneneho holuba
Ale na druhej strane chapem aj niektorych ludi, /ako napr. moja sestra, ktora bola uz dvakrat v zivote prepadnuta, okradnuta a raz musela aj do nemocnice, podozrenie na zlomenu sanku/ ktori maju zle skusenosti a zazitky a z toho dovodu maju strach.
Keby som bola svedkom prepadnutia v noci a neboli by ziadni ludia okolo, to by som si urcite drzala odstup a zavolala policiu.