Mrtva baterka alebo?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Mrtva baterka alebo?

Príspevok od používateľa brm »

..toho sa najviac bojím... boha! Ale som zatiaľ optimista! :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

tak, ako vravi Frikso... nemal si tu baterku ako vystavit, alternator musi stihat vyrabat viac prudu ako je odber auta, chyba v baterke teda asi nebude...

baterku si ale este nedavaj vymenit, v servise Ti baterku aj alternator premeraju... daj vediet, ako si dopadol :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

ak by bol vyskratovany niektory clanok v baterii tak alternator takuto bateriu bude nabijat, ale vyssim prudom co moze sposobit, ze neostane dostatok energie pre ostatne spotrebice, no ale to je teoria, som zvedavy co to bude
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zajtra z práce volám servis, snáď ma budú vedieť zobrať poobede hodinu pred ich padla.. snáď to nenechajú až na utorok ráno.. dám vedieť.

Každopádne všetko zlé je na niečo dobré.. bo ako náhradné vozidlo na dnešné popoludnie som si vybavil mesačnú O2 2.0TDI 4x4 L&K ..ešte voňala novotou! :mafia:

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2012, 22:12)
Tak mi ho v servise zobrali ako som chcel, tentokrát mi servo odišlo až na parkovisku pred servisom, čiže som všetky križovatky pekne stihol povytáčať. Servisák tiež najskôr tvrdil, že to nebude len baterka, že tam bude aj niečo iné, ale nakoniec merania potvrdili tú baterku. Som ju nechal hneď vymeniť... a zatiaľ ide všetko v pohode. :)

//Akurát to rýchle spúšťanie a vysúvanie okien ma jeden dotyk mi prestalo fungovať, musím teraz jak taký puk držať celú dobu tlačítko. Budem musieť ešte raz zabehnúť do servisu, nech mi to nastavia, asi sa to výmenou baterky vyresetovalo..

///rýchle spúšťanie okien sa mi nakoniec po pár dňoch vrátilo bez akéhokoľvek zásahu.. hehe!
Viper1121
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Viper1121 »

to by nemal byt problem baterky s tym spustanim okien... ako hovoris asi sa to iba vyresetovalo... inak tie baterky su niekedy dost zakerne... hlavne prosim nikdo NIKDY neodpajajte baterku ked je motor nastartovany... to olutujete :D neradim nikomu... baterka sluzi po nastartovani predovsetkym ako stabilizator na tych 12v.. ak by ste ju odpojili dostane sa do spotrebicov niekedy vyse 60V (zalezi od typu motora, diesle maju silnejsie alternatory) z alternatora co teda nedopadne dobre xD
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nebudem zakladat novu temu, tak to dam rovno sem, mozno sa to niekomu zide.

Minulu zimu som mal problem s bateriou, mam tam Banner P100, ktora ma 100Ah a 780A startovaci prud. Bateria je stara dva a pol roka, ale poslednu zimu som mal problemy. Mal som pokazeny alternator a tak sa za ten cas asi bateria znicila a nepomohli ani dve dobitia na nabijacke. V lete teraz nebol ziadny problem, ale napatie v klude je 12,11V az 12,12V, co je malo ak vychadzam z tabulky v tomto prispevku: http://www.hojko.com/post1785738.html#p1785738

Po zime som sa rozpraval s mechanikom a on mi povedal, ze kludne sa moze stat, ze baterka dnes vydrzi len dva alebo tri roky, pretoze nove auta maju kopu elektroniky a niektore z nich zapajaju vela veci uz vtedy, ak je kluc v zapalovani a nie je nastartovane, takze nestihne bezat este ani alternator a to je vlastne problem s vybijanim baterii. Je mi jasne, ze okrem toho uz len pri obycajnom odomknuti a zamknuti auta pracuje elektronika, ved sa ihned nakopava jednotka navigacie (pocut roztacanie DVD), vnutorne osvetlenie, v noci aj vonkajsie osvetlenie, pri zamknuti auta zase trva 5 minut kym to postupne poodpaja a popri tom este bezi alarm+meta system.

Uvazujem nad kupou novej, aby som sa vyhol problemom. Z ponuky je to rokmi overena znacka Varta, kvalita Bosch alebo velmi chvalene baterie Banner. Niekde som sa docital, ze chvalili aj cinske neznackove baterie, ale do tych sa nechystam ist, radsej si priplatim za znacku a viem, ze by ma bateria nemala sklamat. Radsej by som trochu doplatil a vzal uz 110 az 130Ah a vyssi startovaci prud, aspon tych 830A (hlavne kvoli zime).

Ma niekto skusenosti alebo vyzna sa do autobaterii? Alebo sa mam pozriet na ponuku a vziat nieco od Varty, Boschu alebo Bannera?

Celkom sa mi pozdava tato: http://www.motoolej.eu/motoolej/eshop/2 ... 0092S50150
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

RATZINGER666 napísal:ale tak tie baterky aj cosi vydrzia, ked sa o ne staras... ja som mal vartu, ktoru som minuly rok menil a mala na sebe nalepku z roku 2003 :)
Vo focuse mam tiez 2003 stale tam je dokonca sa s autom teraz nejazdi a baterka vobec nebola mrtva ani po mesiacoch :shock:

A teraz k mojmu problemu => rano som dosiel do prace a jak som zaparkoval a nechal turbo trosku este odpocinut v olejovej lazni tak mi zacalo najrv preblikavat veskere svietivo v interieri (to mi uz robilo dlhsie, povedzme 3 mesiace ale sporadicky, nie stale (edit)) ale dnes rano ako bonus zacalo preblikavat aj dobijanie a cvakat nejake relé. Bateria je nová (6/2013).
Asi altik co?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ty, taký odborník a pýtaš sa nás?...premeraj baterku, či dobíja...alebo či niekde nemáš niekde navyše kostru...mne relé cvakalo (bez preblikávania čohokoľvek), keď som mal studený spoj na jednom póle batérie - nemal som dotiahnutú svorku...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Vsetko dotiahnute, poly ciste, bateria dobija + drzi napätie aj pri starte, kostry vyzeraju fajn.
Odbornik, kde sa to da naprogramovat? :mrgreen:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a meral si to aj vtedy, keď ti to blikalo?...ja viem, že taký odborník ako ty, to asi meral, ale pre istotu sa spýtam...aj majster tesár sa utne... :-D
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

A mne prave konci bateria Bosch S3 53Ah, ktora ma datum nakupu 05/2011 a vyrobu tesne pri tom.....skvela bateria.
Predvcerom som v garazi nenastartoval, musel som podbit 10min. Pritom je zaujimave, ze napatie ma 11.89V aj po tom, co som sa 3x pokusil startovat.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Grim napísal:...a meral si to aj vtedy, keď ti to blikalo?...ja viem, že taký odborník ako ty, to asi meral, ale pre istotu sa spýtam...aj majster tesár sa utne... :-D
praveze to je take, ked som to meral cakal som asi 20 minut v aute kedy to "zacne" a uz neviem ci to "zacalo" alebo uz som nervy stracal ale pri merani vsetko ok... Ono to obcas na volnobehu akoby zacne a napr. po pridani plynu skonci a dnes prvy krat mi to uz preblikalo dobijanie ale od tej kontrolky som to este nemeral, poobede skusim znova.
A teraz som bol na obede autom a vsetko bolo zase OK (ziadne kolisanie osvetlenia, ziadna kontrolka)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...podľa mňa máš niekde studený spoj...aj keď sa mi ťažko verí, že zrovna ty a taká haraburda...no... :hmm: ...keď navarím z vody, tak by som to ešte tipol na remeň alternátora...možno ti navlhol a prešmykuje...

K-: Navlhol remen a mozno presmykuje ? to uz kde si zas nabral
- To som nabral zo skúseností
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

haraburda :shock:
dockam este co sa bude diat, ked sa to prejavi znova dviham a idem investigovat, len tento vikend som mal ine plany :cry:
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Hegy mal som podobny problem. Sporadicky sa mi stalo, ze mi bez dovodu preblikla nejaka kontrolka alebo nieco piplo. Ked mi ale zacala preblikavat cela palubka ako vianocny stromcek tak som zasiel za mechanikom. Nastartovali sme zapol som co sa dalo no nic sa nedialo az do chvile kym nechytil do ruky kablovy zvazok od RJ. Skoda, ze som si nenatocil tu svetelnu show na pristrojovke :-D Do kabelaze sa kvoli istej chybe, ktoru spravili kontrukteris dostavala voda, ktora sposobuje tzv. starnutie medi...Bola potrebna vymena vsetky 40tich zil + nastavenie RJ.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ou to znie hrozivo, ako som pisal, zajtra si teda k tomu sadnem a popozeram poinvestigujem
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Nemyslim si, ze remen dokaze navlhnut, vid priklad pri brodeni kedy dobijanie tiez musi fungovat :D remen moze byt jedine vytahany a zodrany a potom ma pravo smykat
Prílohy
4x4ql4.jpg
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Hegy u Fordov - Hlavne Mondeo je toto velmi casty problem. Sposobuje to vacsinou retardovany regulator napatia, ktory nejakym zazrakom osciluje pomedzi zapinanim dvoch vinuti na alternatore a tym ti vsetko palubne napatie poblikuje. Otacky alebo zvysena zataz (Vyhrev predneho skla) tento jav ukludni.
Je mozne ze ten tvoj regulator uz neosciloval len pomedzi zapinanim jedneho a druheho vinutia, ale blbol viac.

Uprimne, nikdy som to neriesil, lebo to robilo iba otcove Mondeo. Na Fieste to nepozorujem.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Stalo sa to raz, teraz som cez vikend pokontroloval spoje, kostry, svorky, poly, premeral co ma napadlo a vsetko OK.
Zrejme to bude ozaj sporadicka chyba toho usmernovaca alebo nieco na ten sposob v alternatore.
Napísať odpoveď