Spolocenske Hry

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Spolocenske Hry

Príspevok od používateľa mirak2 »

ako som zbadal temu, som chcel dopisat Party Alias, no begbeee ma predbehol, sme to vypekali na chate, je to podobne Activitam, ale ocenia to hlavne ludia, ktori neradi kreslia a neradi hraju, hoci hranie tam je stale a mozno aj tazsie ako na activitach, je ho tam pomenej, viac je rozpravania :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Jj, je to v podstate o piatich úlohách na ktoré je časový limit 1 min (tie hračkárske presýpacie sú v skutočnosti 56 sekundové..)
1. vysvetliť 6 slov a nepoužiť pri tom základ slova, druhý musí uhádnuť
2. opísať slovami druhému známu osobnosť
3. pantomímou zahrať povolanie alebo zviera
4. na určité slovo jeden z teamu urobí riadok veršu, druhý musí doplniť aspoň čiastočne zmysluplne druhý riadok veršu
5. na písmeno abecedy musí team napísať 20 podstatných mien (my nepíšeme iba hovoríme)

Je to podľa mňa akčnejšie ako Activity a nepotrebujete mať papier, vlastne nič nepotrebujete. Najlepšie bolo keď som na kúpalisku mal zahrať povolanie inseminátor :D

Tento víkend bola v Albi každoročná akcia 50% zľava na každú hru. Ségra dostala Vlajky, som na to zvedavý ešte som to nevidel.

Už dlhšie s priateľkou uvažujeme aj nad Nevinné hrátky. Otázky a odpovede: Slovenský a český film som videl rozbalené, ale to je podľa mňa len pre fanatikov do filmu.

Jednoznačne musím odporučiť sériu Otázky a odpovede, ak máte možnosť hrávať aspoň 4, tak Párty Alias.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

to s tou akciou si mohol dat vediet pred vikendom :(
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

mirak2 napísal:to s tou akciou si mohol dat vediet pred vikendom :(
https://www.facebook.com/Albi.predajne
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

no hej, teraz cakat dalsi rok :cry:
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Nakolko uz skoro vsetciz okolia maju nejake spolocenske hry, tak som sa rozhodol, ze nieco zaobstaram aj ja...(z tych znamejsich maju Monopoly, Activity a Autoeropu)
Ja som rozmyslal nad Bang!, pride mi to fajn, lenze von chodievame tak 4 a asi nie vsetkym by sa vzdy chcelo hrat...ale na zimu to asi bude aj celkom fajn, lebo nebudeme chodit von, ale sadneme niekam, takze by sme sa skor nazbierali...inak, pravidla su blbo-vzdorne a pochopi to kazdy tak po 1-2 hrach? :)
Ak by ste mali nejake ine navrhy, tak sem s nimi, najlepsie, ak by ta hra bola mensich rozmerov, diky...
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

pixeso je super spoločenská hra :D pravidlá sú jednoduché: každý kto nájde dvojicu pije, alebo je alternatíva, že keď niekto nájde dvojicu tak všetci pijú.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Posledných pár dní drvím Bang! aj so všetkými rozšíreniami, tak dúfam nebudem sklamaný, že som si objednal iba základnú hru :)
Zo začiatku je to úplne, že komplikované, ale iba naoko, rýchlo sa dá do toho dostať, hlavne ak pochopíte 2-3 základné princípy. Komplet rozšírenia sú trošku kontraproduktívne napríklad tematické karty sa sem-tam zrušia, zelené karty vedľa modrých a človek to už sem tam nestíha sledovať....zabúda, čo môže a čo nie.

V balíku sa nachádza aj Nevinné hrátky pro dva tak dúfam, že nesklame a poteší :P

Inak nedávno vyšla Párty Alias 2 a z toho, čo som videl herný plán a pár kartičiek, tak Alias aj s Activity sa môžu schovať a hanbiť v kúte. Inak pre všetkých nerozhodnutých...Alias je jednoznačne lepší ako Activity.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

myslis Party Alias Velka Sazka? podla obrazkov sa mi to nezda ako taka pecka... hadanie osobnosti je pre mna vacsia sranda
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale veršovanie a písmená sú blbosť, to mali dať radšej kreslenie, to ma na Aktivity baví. Na druhej strane to chce vždy poruke papier...
lpass
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lpass »

mate niekto hru kamasutra?? http://www.kupma.sk/product/spolocenska ... utra-1957/

zaujimalo by ma ci su tam aj nejake pravidla ci len hodis kocku a tr*kas??
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Najväčší hit sú Nevinné hrátky pro dva a celkom predávaná je aj česká Laškovaní. O Kamasutre nič neviem.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Na margo spoločenských hier: Activity asi najlepšie. :)
Na margo "picích hier" odporúčam: http://cplcrew.blogspot.sk/2011/10/viking_30.html
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

My teraz fičíme na takej primitívnej picej hre že bizu bizu. Ide o to že hráči su do kruhu usadení a niekto začne povie jedna, vedľa neho dva a tak ďaľej sa počíta a keď prídu na násobok čisla vopred dohodnutého, alebo to číslo sa v číslici nachádza tak musí ten hráč povedať bizu namiesto toho čísla a zmení sa smer, keď sa pomýli pije. Takže napr trojka je bizu tak to bude 1,2,bizu,4,5,bizu,7,8,bizu,10,11,bizu,bizu atď. Primitívnosť ale dá sa pritom slušne namrdlikať :lol:
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Obnovujem starú tému - môj najnovší objav je Dobble (http://www.martinus.sk/?uItem=136898). Princíp je jednoduchý - na každých dvoch kartách je práve jeden spoločný obrázok. Je mnoho variácií hry, ale stále ide o to, aby ste našli ten spoločný znak na čo najviac kartách.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

saboter clovece nezlob se
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Alebo ak nemate ziadnu hru pri sebe tak hrajte mestecko palermo :D
debo3000
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa debo3000 »

predtym ako si cokolvek kupis, odporucam pozriet si hodnotenie tej hry. Napr. na http://boardgamegeek.com/browse/boardga ... rtdir=desc
Inac odporucam: Catan, Munchkin, Arkham Horrors, Game of thrones board game, Pandemic, Timeline, Smallworld a este mnozstvo dalsich.
A ak si z bratislavy tak si ich pred kupenim aj vyskusaj. Da sa to zdarma v predajni ihrysko.sk na trencianskej v bratislave.
Maju tam na vyskusanie takmer vsetky hry co predavaju, co je celkom dost :D
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

oživím starú tému :)
začal som ulietavať na stolových hrách. začalo to, ked sme išli do čajovne a mali tam aj nejaké hry. kamarát dovliekol Carcassonne. tak som si kúpil rovno Big Box a teraz skupujem všetky rozšírenia :D
Na vianoce som dostal Pandemic. všetci prehrajú alebo vyhrajú. a rozšírenie na to bude časom tiež doma :)
u kamarátov hrávame Arkham Horror (ak je čas, strašne dlhé), Metro alebo Kuba (ako ten ostrov). príp 6. bere (prezývame to Kravy). Ešte určite chcem nejakú príbehovú hru. Hrali sme pár legiend z Andor-u. tiež pekná hra, vtiahne do príbehu. Nemáte niekto tip na nejakú obdobnú?
a so ženou sme si nedávno kúpili klasiku - Uno :lol:
Je to super na odreagovanie, nedá sa len stále za PC sedieť a pracovať, ako sme sa zhodli s bratom :lol:
dreki
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dreki »

Ahojte, viete mi poradiť. Hladám originál- pôvodnú hru.
Game of Thrones
chcem to vyrobiť ale netuším o čo sa jedná, ideálne aj pravidlá
veľka vďaka za každé vodítko
Napísať odpoveď