Spolocenske Hry
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Spolocenske Hry
ako som zbadal temu, som chcel dopisat Party Alias, no begbeee ma predbehol, sme to vypekali na chate, je to podobne Activitam, ale ocenia to hlavne ludia, ktori neradi kreslia a neradi hraju, hoci hranie tam je stale a mozno aj tazsie ako na activitach, je ho tam pomenej, viac je rozpravania 
Jj, je to v podstate o piatich úlohách na ktoré je časový limit 1 min (tie hračkárske presýpacie sú v skutočnosti 56 sekundové..)
1. vysvetliť 6 slov a nepoužiť pri tom základ slova, druhý musí uhádnuť
2. opísať slovami druhému známu osobnosť
3. pantomímou zahrať povolanie alebo zviera
4. na určité slovo jeden z teamu urobí riadok veršu, druhý musí doplniť aspoň čiastočne zmysluplne druhý riadok veršu
5. na písmeno abecedy musí team napísať 20 podstatných mien (my nepíšeme iba hovoríme)
Je to podľa mňa akčnejšie ako Activity a nepotrebujete mať papier, vlastne nič nepotrebujete. Najlepšie bolo keď som na kúpalisku mal zahrať povolanie inseminátor
Tento víkend bola v Albi každoročná akcia 50% zľava na každú hru. Ségra dostala Vlajky, som na to zvedavý ešte som to nevidel.
Už dlhšie s priateľkou uvažujeme aj nad Nevinné hrátky. Otázky a odpovede: Slovenský a český film som videl rozbalené, ale to je podľa mňa len pre fanatikov do filmu.
Jednoznačne musím odporučiť sériu Otázky a odpovede, ak máte možnosť hrávať aspoň 4, tak Párty Alias.
1. vysvetliť 6 slov a nepoužiť pri tom základ slova, druhý musí uhádnuť
2. opísať slovami druhému známu osobnosť
3. pantomímou zahrať povolanie alebo zviera
4. na určité slovo jeden z teamu urobí riadok veršu, druhý musí doplniť aspoň čiastočne zmysluplne druhý riadok veršu
5. na písmeno abecedy musí team napísať 20 podstatných mien (my nepíšeme iba hovoríme)
Je to podľa mňa akčnejšie ako Activity a nepotrebujete mať papier, vlastne nič nepotrebujete. Najlepšie bolo keď som na kúpalisku mal zahrať povolanie inseminátor
Tento víkend bola v Albi každoročná akcia 50% zľava na každú hru. Ségra dostala Vlajky, som na to zvedavý ešte som to nevidel.
Už dlhšie s priateľkou uvažujeme aj nad Nevinné hrátky. Otázky a odpovede: Slovenský a český film som videl rozbalené, ale to je podľa mňa len pre fanatikov do filmu.
Jednoznačne musím odporučiť sériu Otázky a odpovede, ak máte možnosť hrávať aspoň 4, tak Párty Alias.
-
mirak2
Hardcore addict
to s tou akciou si mohol dat vediet pred vikendom 
https://www.facebook.com/Albi.predajnemirak2 napísal:to s tou akciou si mohol dat vediet pred vikendom
-
mirak2
Hardcore addict
no hej, teraz cakat dalsi rok 
-
lowmanek
Light Professional
Nakolko uz skoro vsetciz okolia maju nejake spolocenske hry, tak som sa rozhodol, ze nieco zaobstaram aj ja...(z tych znamejsich maju Monopoly, Activity a Autoeropu)
Ja som rozmyslal nad Bang!, pride mi to fajn, lenze von chodievame tak 4 a asi nie vsetkym by sa vzdy chcelo hrat...ale na zimu to asi bude aj celkom fajn, lebo nebudeme chodit von, ale sadneme niekam, takze by sme sa skor nazbierali...inak, pravidla su blbo-vzdorne a pochopi to kazdy tak po 1-2 hrach?
Ak by ste mali nejake ine navrhy, tak sem s nimi, najlepsie, ak by ta hra bola mensich rozmerov, diky...
Ja som rozmyslal nad Bang!, pride mi to fajn, lenze von chodievame tak 4 a asi nie vsetkym by sa vzdy chcelo hrat...ale na zimu to asi bude aj celkom fajn, lebo nebudeme chodit von, ale sadneme niekam, takze by sme sa skor nazbierali...inak, pravidla su blbo-vzdorne a pochopi to kazdy tak po 1-2 hrach?
Ak by ste mali nejake ine navrhy, tak sem s nimi, najlepsie, ak by ta hra bola mensich rozmerov, diky...
pixeso je super spoločenská hra
pravidlá sú jednoduché: každý kto nájde dvojicu pije, alebo je alternatíva, že keď niekto nájde dvojicu tak všetci pijú.
Posledných pár dní drvím Bang! aj so všetkými rozšíreniami, tak dúfam nebudem sklamaný, že som si objednal iba základnú hru
Zo začiatku je to úplne, že komplikované, ale iba naoko, rýchlo sa dá do toho dostať, hlavne ak pochopíte 2-3 základné princípy. Komplet rozšírenia sú trošku kontraproduktívne napríklad tematické karty sa sem-tam zrušia, zelené karty vedľa modrých a človek to už sem tam nestíha sledovať....zabúda, čo môže a čo nie.
V balíku sa nachádza aj Nevinné hrátky pro dva tak dúfam, že nesklame a poteší
Inak nedávno vyšla Párty Alias 2 a z toho, čo som videl herný plán a pár kartičiek, tak Alias aj s Activity sa môžu schovať a hanbiť v kúte. Inak pre všetkých nerozhodnutých...Alias je jednoznačne lepší ako Activity.
Zo začiatku je to úplne, že komplikované, ale iba naoko, rýchlo sa dá do toho dostať, hlavne ak pochopíte 2-3 základné princípy. Komplet rozšírenia sú trošku kontraproduktívne napríklad tematické karty sa sem-tam zrušia, zelené karty vedľa modrých a človek to už sem tam nestíha sledovať....zabúda, čo môže a čo nie.
V balíku sa nachádza aj Nevinné hrátky pro dva tak dúfam, že nesklame a poteší
Inak nedávno vyšla Párty Alias 2 a z toho, čo som videl herný plán a pár kartičiek, tak Alias aj s Activity sa môžu schovať a hanbiť v kúte. Inak pre všetkých nerozhodnutých...Alias je jednoznačne lepší ako Activity.
-
mirak2
Hardcore addict
myslis Party Alias Velka Sazka? podla obrazkov sa mi to nezda ako taka pecka... hadanie osobnosti je pre mna vacsia sranda
Ale veršovanie a písmená sú blbosť, to mali dať radšej kreslenie, to ma na Aktivity baví. Na druhej strane to chce vždy poruke papier...
mate niekto hru kamasutra?? http://www.kupma.sk/product/spolocenska ... utra-1957/
zaujimalo by ma ci su tam aj nejake pravidla ci len hodis kocku a tr*kas??
zaujimalo by ma ci su tam aj nejake pravidla ci len hodis kocku a tr*kas??
Najväčší hit sú Nevinné hrátky pro dva a celkom predávaná je aj česká Laškovaní. O Kamasutre nič neviem.
Na margo spoločenských hier: Activity asi najlepšie. 
Na margo "picích hier" odporúčam: http://cplcrew.blogspot.sk/2011/10/viking_30.html
Na margo "picích hier" odporúčam: http://cplcrew.blogspot.sk/2011/10/viking_30.html
My teraz fičíme na takej primitívnej picej hre že bizu bizu. Ide o to že hráči su do kruhu usadení a niekto začne povie jedna, vedľa neho dva a tak ďaľej sa počíta a keď prídu na násobok čisla vopred dohodnutého, alebo to číslo sa v číslici nachádza tak musí ten hráč povedať bizu namiesto toho čísla a zmení sa smer, keď sa pomýli pije. Takže napr trojka je bizu tak to bude 1,2,bizu,4,5,bizu,7,8,bizu,10,11,bizu,bizu atď. Primitívnosť ale dá sa pritom slušne namrdlikať 
-
lowmanek
Light Professional
Obnovujem starú tému - môj najnovší objav je Dobble (http://www.martinus.sk/?uItem=136898). Princíp je jednoduchý - na každých dvoch kartách je práve jeden spoločný obrázok. Je mnoho variácií hry, ale stále ide o to, aby ste našli ten spoločný znak na čo najviac kartách.
saboter clovece nezlob se
Alebo ak nemate ziadnu hru pri sebe tak hrajte mestecko palermo 
predtym ako si cokolvek kupis, odporucam pozriet si hodnotenie tej hry. Napr. na http://boardgamegeek.com/browse/boardga ... rtdir=desc
Inac odporucam: Catan, Munchkin, Arkham Horrors, Game of thrones board game, Pandemic, Timeline, Smallworld a este mnozstvo dalsich.
A ak si z bratislavy tak si ich pred kupenim aj vyskusaj. Da sa to zdarma v predajni ihrysko.sk na trencianskej v bratislave.
Maju tam na vyskusanie takmer vsetky hry co predavaju, co je celkom dost
Inac odporucam: Catan, Munchkin, Arkham Horrors, Game of thrones board game, Pandemic, Timeline, Smallworld a este mnozstvo dalsich.
A ak si z bratislavy tak si ich pred kupenim aj vyskusaj. Da sa to zdarma v predajni ihrysko.sk na trencianskej v bratislave.
Maju tam na vyskusanie takmer vsetky hry co predavaju, co je celkom dost
oživím starú tému 
začal som ulietavať na stolových hrách. začalo to, ked sme išli do čajovne a mali tam aj nejaké hry. kamarát dovliekol Carcassonne. tak som si kúpil rovno Big Box a teraz skupujem všetky rozšírenia
Na vianoce som dostal Pandemic. všetci prehrajú alebo vyhrajú. a rozšírenie na to bude časom tiež doma
u kamarátov hrávame Arkham Horror (ak je čas, strašne dlhé), Metro alebo Kuba (ako ten ostrov). príp 6. bere (prezývame to Kravy). Ešte určite chcem nejakú príbehovú hru. Hrali sme pár legiend z Andor-u. tiež pekná hra, vtiahne do príbehu. Nemáte niekto tip na nejakú obdobnú?
a so ženou sme si nedávno kúpili klasiku - Uno
Je to super na odreagovanie, nedá sa len stále za PC sedieť a pracovať, ako sme sa zhodli s bratom
začal som ulietavať na stolových hrách. začalo to, ked sme išli do čajovne a mali tam aj nejaké hry. kamarát dovliekol Carcassonne. tak som si kúpil rovno Big Box a teraz skupujem všetky rozšírenia
Na vianoce som dostal Pandemic. všetci prehrajú alebo vyhrajú. a rozšírenie na to bude časom tiež doma
u kamarátov hrávame Arkham Horror (ak je čas, strašne dlhé), Metro alebo Kuba (ako ten ostrov). príp 6. bere (prezývame to Kravy). Ešte určite chcem nejakú príbehovú hru. Hrali sme pár legiend z Andor-u. tiež pekná hra, vtiahne do príbehu. Nemáte niekto tip na nejakú obdobnú?
a so ženou sme si nedávno kúpili klasiku - Uno
Je to super na odreagovanie, nedá sa len stále za PC sedieť a pracovať, ako sme sa zhodli s bratom
Ahojte, viete mi poradiť. Hladám originál- pôvodnú hru.
Game of Thrones
chcem to vyrobiť ale netuším o čo sa jedná, ideálne aj pravidlá
veľka vďaka za každé vodítko
Game of Thrones
chcem to vyrobiť ale netuším o čo sa jedná, ideálne aj pravidlá
veľka vďaka za každé vodítko