Programátorský kútik: prejavte sa!

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Spixy
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Programátorský kútik: prejavte sa!

Príspevok od používateľa Spixy »

díky všetkým za kritiku, označil som tie 2 posúvatele. audiotrack, lepšie je keď niečo vyskúšaš až potom hodnotíš
Prílohy
Speedmeter.rar
(42.39 KiB) 277 stiahnutí
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no ja som to aj skúsil, ale firewall mi vyhodil že sa to chce pripájať na http://zone-x.tym.sk tak som to aj zrušil :)
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

aha. to len hľadal aktualizácie (Speedmeter.cs) :)
Mick_14
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mick_14 »

Takže moja prvá "hra" v C++ :D obesenec, snažíte sa uhádnuť slovo, hádate tak že zadáte malé písmeno a Enter.
Je to dost suché ale konečne aspoň niečo. Zaujímalo by ma ako by sa dalo "preskočiť" z toho klasického čierneho okna na nejaký krajší neodstrašujúci dizajn ...a čo si treba naštudovať aby sa tá hra dala spraviť napr. tak že by to zobrazilo klávesnicu a pomocou myši by si užívateľ zadával písmená. ďakujem :)

edit: Spravene nejaké úpravy, odstranene chyby, pridane slova pre hru 1 hrača atď.
Prílohy
Obesenec.rar
(9.68 KiB) 142 stiahnutí
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Ked nieco hadzes na internet pre inych ludi, tak si zmen konfiguraciu na Release.

EDIT: A kod celej hry len v 1 funkcii? No fuj. :sneaky:
Mick_14
Medium Star
Medium Star

metthal napísal:Ked nieco hadzes na internet pre inych ludi, tak si zmen konfiguraciu na Release.
kde sa to dá zmeniť? :)
metthal napísal:EDIT: A kod celej hry len v 1 funkcii? No fuj. :sneaky:
Súhlasím to bolo určite naposledy čo som to tak robil je v tom potom chaos ale tak na chybách sa človek učí :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mick_14 napísal: kde sa to dá zmeniť? :)
záleží od tvojho kompilátora (prípadne editora ak nekompiluješ priamo cez konzolu)
Mick_14
Medium Star
Medium Star

už som to zmenil, aký je v tom rozdiel?
Prílohy
Obesenec.rar
(9.21 KiB) 139 stiahnutí
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

taký, že predtým to nešlo a teraz to ide :) Inak povedané, release prilinkuje všetky potrebné dll knižnice a nespolieha sa že ich má užívateľ v počítači
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Mne to ani teraz nejde (MSVCP100.dll missing).
//uz som to vygooglil: chyba mi http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=5555
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rochedo napísal:Mne to ani teraz nejde (MSVCP100.dll missing).
//uz som to vygooglil: chyba mi http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=5555
to vieš, tieto nové hry bez cracku nespustíš :D
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Islo o to ze Debug verzia ocakavala MSVCP100D.dll, co je Debug verzia MSVCP100.dll, ktora vsak nie je sucastou Redistributable balicku.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Moj projekt, ktory teraz riesim. Jedna sa o produktove riesenie, kt. ma ist do predaja, tak sa pochvalim iba cez youtube :).
Jedna sa o interaktivny system zalozeny na softverovych popiskoch (labels), ktore rozsiruju realitu o nove vnemove informacie. Uzivatel je tak obohateny o nove poznatky o pozorovanom objekte vo svete formou obrazkov, map, informacii, videi a podobne.
Informacie sa zobrazia po klinuti na label.

Softver je programovany v C++, kde su pouzite rozne kniznice ako OpenGL, OpenCV, FFmpeg, SDL, Boost a podobne. Cele prostredie je zostavovane pomocou Lua skriptu a XML znackovacieho jazyka, takze si to dalej mozu konfigurovat aj ludia, kt. nevedia a nemusia programovat, ale budu to spravovat a navrhovat. System ja postaveny na softverovej platforme s nazvom Ella, ktora je vyvijana v spolocnosti Ceit a Edgecom v Ziline.

Dufam, ze mi to admin nevymaze v kratkej dobe, dakujem :).

audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

trochu ma to video nudilo. Co to vlastne robi okrem toho, ze mi ukaze nejake videjka a fotky co si najdem aj na googli? Z toho videa som nic nepochopil. A toto je proti pravidlam tejto temy, lebo si nezverejnil zdrojak ani spustitelnu verziu. Takychto projektov by som sem mohol nalinkovat desiatky a povedat ze som to robil
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Na tom softe maju byt postavene informacne a reklamne interaktivne tabule a podobne zariadenia, mozes to napriklad najist v obchodnom centre. Dalej sa na tom maju robit vyukove systemy a aj na kulturne pamiatky. Softver je vo vyvoji, bude tam moznost pozerania 3D modelov a podobne. Mno a zili mi netrha, ze si ty myslis, ze som to nerobil a uvedomujem si ze porusujem pravidlam, je to na tvojom zvazeni :) . A toto je rozsirena realita, tu si nevygooglis :).
A nedavam to tu preto, ci mi kto veri, ale chcem vediet vase nazory na soft a napady na zlepsenie, co by ste tam radi videli? :).
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Mne osobne sa hnusi grafika. Pripomina mi to graficke rozhranie cinskeho mobilu, ktory sa predava za par korun. V dnesnej dobe ocakavam naozaj viac a navyse, ked to volas rozsirena realita, tak omnoho viac. A nie je to zle iba z toho pohladu, ze to nelahodi mojmu oku, ale je to i neprakticke. Som si isty, ze tie texty malinkym pismom na modrom pozadi(resp je to daky gradient), su urcite velmi tazko citatelne.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Texty su citatelne dobre a su ostre, video az tak uplne nezodpoveda realite a nie je tak plynule, lebo ten pc to nestihal zaznamenavat, budem to musiet este prerobit a nahrat vykonnejsim pc. Ale taketo nazory potrebujem :). Grafika ja momentalne v stadiu navrhovania, v tejto verzii na videu sa testuje hlavne stavilita softu ako celku, vlakien, komunikacoa s kamerou, s polohovym senzorom, prehravanie videa, XML a Lua handler. Zatial je tam iba jednoduche horizontalne rolovacie menu, ale dorobia sa dalsie. Chcem ist s tym aj do tablet a podobnych zariadeni. Soft je multiplatformovy, Windows, Linux, aj mobilne platformy.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Johny: Čo ja viem. Takýchto kiosk aplikácií pre tabule a dotykové panely robím mesačne 8-9. Sú na mieru, čiže nemajú rovnaké prvky, ako by to bolo asi v prípade použitia tvojho sw a pod. (video som nevidel)
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

weroro: Podobne ako ty hovoris, tiez je to pre kazdeho na mieru, grafiku si moze robit kazdy sam aj data si tam da kazdy sam. Predstav si to takto, ty to robis asi vo flash, ktory niekto nakodil, ja kodim taku aplikaciu tak, aby bolo mozne vsetko zostavit pomocov Lua skriptov, XML a dat, ktore si tam da koncovy zakaznik (obrazky, popisy videa, 3D modely ...). Podobne sa kodia aj hry postavene na existujucich enginoch (v skriptovacom jazyku). Samozrejme ze takych rieseni sa da v powerpoint or flash spravit x, y. Ale neviem ako by si napriklad v takom flash spravil komunikaciu s polohovym senzorom, gyroskop alebo umiestnovanie dat na zaklade GPS suradnic, ty napr. ukazes dakym tabletom na objekt "budova, hrad" a zariadenie rozpozna jeho polohu a svet rozsiri o virtualne informacie.

Ak sa ti nechce kukat moje video, tak si kukni napr. toto, tym sa inspirujem.

Ak sa venujes niecomu podobnemu, rad budem s tebou komunikovat.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

AIR aplikácie určené pre KIOSK zariadenia, vedia práveže pracovať s tebou uvedenými HW komponentami. Aj keď GPS som nikdy nepoužil (nebol dôvod, lebo to robím pre statické zariadenia umiestnené v prevádzke - napr. Orange v LV používa môj SW na tabuli kde si vyberáš poradie pri čakaní)

A prečo to neurobíš na spôsob CMS? To by bol vývoj ku predu a nie vytvárať ďalšie prostredie.

//autoeditácia príspevku (17 Nov 2012, 13:07)
Jaj, už viem o čo ti ide (teraz som kukol to druhé video). To je vysoká laťka. :)
Napísať odpoveď