Havarijné poistenie vozidla / Kasko
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Havarijné poistenie vozidla / Kasko
Ahojte
Napadlo mi zalozit temu ohladom havarinky resp Kaska... aky mate nazor, skusenosti a pod...
Takisto by ma zaujmalo ci viete odporucit niekoho kto vie urobit dobru cenu na poistenie (porovnavacie weby poznam)...
PS: Ja som doteraz vzdy mal, a nelutujem
Napadlo mi zalozit temu ohladom havarinky resp Kaska... aky mate nazor, skusenosti a pod...
Takisto by ma zaujmalo ci viete odporucit niekoho kto vie urobit dobru cenu na poistenie (porovnavacie weby poznam)...
PS: Ja som doteraz vzdy mal, a nelutujem
Re: Havarijné poistenie vozidla / Kasko
http://www.maximabroker.sk/
100% spokojnosť, ponúkli nám o niečo lepšiu cenu ako priamo cez poisťovňu, plus ponúkajú asistenciu a právne zastupovanie v prípade problémov pri poistných udalostiach....
100% spokojnosť, ponúkli nám o niečo lepšiu cenu ako priamo cez poisťovňu, plus ponúkajú asistenciu a právne zastupovanie v prípade problémov pri poistných udalostiach....
Ked rodicia kupovali auto, bola tam rocna poistka okolo 310 eur robena prave cez Maxima Broker. Potom som siel s tym do poistovne a tam mi spravili zakonnu poistku na 175 eur. Takze vsetky tieto poistovacie sracky a ine veci neodporucam, nakolko su len sprostredkovatelom a beru si z toho urcitu cast. Radsej si vybavit cenu v poistovni, existuje vela moznych zliav.
S havarijnym poistenim je to podobne, momentalne je tam poistne 1100 eur rocne, to je viazane k leasingu a bolo to robene priamo v leasingovke. Ked som s tym bol na jar v poistovni, nahadzal mi tam vsetky mozne zlavy, tak to pri rovnakej poistke v tej istej poistovni stiahol na 780 eur rocne.
Pokial ide o havarijne poistenie, tak ho odporucam, najma pokial sa jedna o drahsie auto. V nasej domacnosti sa uz vyplatilo nejeden krat, aby som bol presnejsi, tak dve nehody pri ktorych sa skoda pocitala skoro ku 200 000 korunam, ta druha bola o par tisic menej, tretia skoda ked mi niekto nabural auto na parkovisku a usiel, stvrta pri vyjazde z parkoviska a sposobenie nehody. Vsetko len za spoluucast, takze nech pri 200 000 mas spoluucast 5 percent, tak zaplatis 10 000 korun a ak by dali aj amortizaciu alebo nieco stiahli, tak je rozdiel, ci mas zaplatit 20 alebo 200 tisic.
Ak si niekto kupi 15 rocne BMW alebo ma stary Passat, tak tam asi nema vyznam riesit havarijne poistenie.
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2012, 17:46)
Edit - Este by si sa mal zamerat na vandalizmus, ktory dost prekvita. Niektore poistovne maju na urcite veci vyluka, takze si to zisti. Napriklad taka Kooperativa poistuje v havarijnom poisteni aj umyselne podpalenie vozidla, takze ked ti ho nejaky tvoj objekt, ktory si nafotil a zverejnil v novinach, jedneho pekneho dna poleje benzinom a zapali, tak ti to preplatia, dostanes sice najnizsiu cenu aka je na nete, ale dostanes. Napriklad taka Komunalna poistovna alebo Allianz ti neda za to nic. Komunalna napriklad uznava v havarijnom poisteni aj pneumatiky, Kooperativa ma na to vyluku. Zaroven by som odporucil dat si dopoistit celne sklo, stoji to tak 50-100 eur v zavislosti od auta a ceny noveho skla, pretoze teraz uz zo zakonnej poistky celne sklo nepreplatis. Radsej dat 50 eur rocne za poistnenie a v pripade skody 50 eur za spoluucast, ale mas za 100 eur spolu nove sklo aj s vymenou, lepsie ako platit napriklad 600 eur.
S havarijnym poistenim je to podobne, momentalne je tam poistne 1100 eur rocne, to je viazane k leasingu a bolo to robene priamo v leasingovke. Ked som s tym bol na jar v poistovni, nahadzal mi tam vsetky mozne zlavy, tak to pri rovnakej poistke v tej istej poistovni stiahol na 780 eur rocne.
Pokial ide o havarijne poistenie, tak ho odporucam, najma pokial sa jedna o drahsie auto. V nasej domacnosti sa uz vyplatilo nejeden krat, aby som bol presnejsi, tak dve nehody pri ktorych sa skoda pocitala skoro ku 200 000 korunam, ta druha bola o par tisic menej, tretia skoda ked mi niekto nabural auto na parkovisku a usiel, stvrta pri vyjazde z parkoviska a sposobenie nehody. Vsetko len za spoluucast, takze nech pri 200 000 mas spoluucast 5 percent, tak zaplatis 10 000 korun a ak by dali aj amortizaciu alebo nieco stiahli, tak je rozdiel, ci mas zaplatit 20 alebo 200 tisic.
Ak si niekto kupi 15 rocne BMW alebo ma stary Passat, tak tam asi nema vyznam riesit havarijne poistenie.
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2012, 17:46)
Edit - Este by si sa mal zamerat na vandalizmus, ktory dost prekvita. Niektore poistovne maju na urcite veci vyluka, takze si to zisti. Napriklad taka Kooperativa poistuje v havarijnom poisteni aj umyselne podpalenie vozidla, takze ked ti ho nejaky tvoj objekt, ktory si nafotil a zverejnil v novinach, jedneho pekneho dna poleje benzinom a zapali, tak ti to preplatia, dostanes sice najnizsiu cenu aka je na nete, ale dostanes. Napriklad taka Komunalna poistovna alebo Allianz ti neda za to nic. Komunalna napriklad uznava v havarijnom poisteni aj pneumatiky, Kooperativa ma na to vyluku. Zaroven by som odporucil dat si dopoistit celne sklo, stoji to tak 50-100 eur v zavislosti od auta a ceny noveho skla, pretoze teraz uz zo zakonnej poistky celne sklo nepreplatis. Radsej dat 50 eur rocne za poistnenie a v pripade skody 50 eur za spoluucast, ale mas za 100 eur spolu nove sklo aj s vymenou, lepsie ako platit napriklad 600 eur.
-
p4ra
Redeemer
Prave som platil na dalsi rok kasko na moje auto - 458 EUR a nejake drobne. Definitivne sa to oplati. A heker, cuduj sa svetu, moje havarijne poistenie je v Komunalnej a pokryva mi kradez, vandalizmus, zivle a vsetky ostatne zalezitosti, vratane pneumatik, atd. Niekto ti bud zle nieco povedal, ale zamestnanec Komunalnej, kde si sa pytal nevie vsetko, co by vediet mal.
S tymi sprostredkovatelskymi spolocnostami to tiez nie je tak celkom pravda, ako hovoris. Oni su neukroja nic. Ich platia poistovne. Preto si mozu dovolit v mnohych pripadoch ist dole s cenou. Zakonnu poistku som robil minuly mesiac. Platil som ju myslim 170 EUR a nejake drobne. Kdekolvek som bol v kamennej pobocke vdaka mojmu objemu som sa pod 200 EUR nedostal. Na http://www.rychlepoistenie.sk som uzatvoril s Union a dostal som najnizsiu cenu.
V kazdom pripade, skor, ako clovek uzavrie akukolvek poistku, mal by si vsetko poriadne poobzerat, precitat, lebo sa daju usetrit desiatky, ak nie stovky EUR. A na zaver suhlasim s tvrdenim, ze asi na 15-rocne auto nema zmysel davat havarijnu poistku, za predpokladu, ze to nie je nieco uplne nestandardne, hovorim o "M" upravach, AMG, Lorinser, RS a neviem kadeco ine.
S tymi sprostredkovatelskymi spolocnostami to tiez nie je tak celkom pravda, ako hovoris. Oni su neukroja nic. Ich platia poistovne. Preto si mozu dovolit v mnohych pripadoch ist dole s cenou. Zakonnu poistku som robil minuly mesiac. Platil som ju myslim 170 EUR a nejake drobne. Kdekolvek som bol v kamennej pobocke vdaka mojmu objemu som sa pod 200 EUR nedostal. Na http://www.rychlepoistenie.sk som uzatvoril s Union a dostal som najnizsiu cenu.
V kazdom pripade, skor, ako clovek uzavrie akukolvek poistku, mal by si vsetko poriadne poobzerat, precitat, lebo sa daju usetrit desiatky, ak nie stovky EUR. A na zaver suhlasim s tvrdenim, ze asi na 15-rocne auto nema zmysel davat havarijnu poistku, za predpokladu, ze to nie je nieco uplne nestandardne, hovorim o "M" upravach, AMG, Lorinser, RS a neviem kadeco ine.
-
chlapec10
Addict
ono mne to je uplne jasneEdit - Este by si sa mal zamerat na vandalizmus, ktory dost prekvita. Niektore poistovne maju na urcite veci vyluka, takze si to zisti. Napriklad taka Kooperativa poistuje v havarijnom poisteni aj umyselne podpalenie vozidla, takze ked ti ho nejaky tvoj objekt, ktory si nafotil a zverejnil v novinach, jedneho pekneho dna poleje benzinom a zapali, tak ti to preplatia, dostanes sice najnizsiu cenu aka je na nete, ale dostanes. Napriklad taka Komunalna poistovna alebo Allianz ti neda za to nic. Komunalna napriklad uznava v havarijnom poisteni aj pneumatiky, Kooperativa ma na to vyluku. Zaroven by som odporucil dat si dopoistit celne sklo, stoji to tak 50-100 eur v zavislosti od auta a ceny noveho skla, pretoze teraz uz zo zakonnej poistky celne sklo nepreplatis. Radsej dat 50 eur rocne za poistnenie a v pripade skody 50 eur za spoluucast, ale mas za 100 eur spolu nove sklo aj s vymenou, lepsie ako platit napriklad 600 eur.
kedze par mesiacov dozadu mi nejaky ten objekt moje auta dost upravil....
ku havarinke si uzatvaram aj poistenie amortizacie(eurogap, kasko total...)
a to mi dost zachranilo kozu, kedze havarinka to uzavrela ako totalku a nasledne druha poistka doplatila rozdiel ku kupnej cene...
pisem hlavne kvoli tomu ci su este nejake lepsie riesenia ako tieto portaly, zatial som mal poistenia cez netfinancie a neskor superpoistenie
-
xH4wK
Suhlasim s poistenim, tych ~500 eur ROCNE nie je vobec vela a urcite sa to oplati pre novsie auta.
Co je v mojom tvrdeni zle a co mi mal zle povedat zamestnanec KP? Co som uviedol nepravdivo podla teba?p4ra napísal:A heker, cuduj sa svetu, moje havarijne poistenie je v Komunalnej a pokryva mi kradez, vandalizmus, zivle a vsetky ostatne zalezitosti, vratane pneumatik, atd. Niekto ti bud zle nieco povedal, ale zamestnanec Komunalnej, kde si sa pytal nevie vsetko, co by vediet mal.
Ja som si nechal spraviť poistku cez kamaráta ktorý je v OVB ... sprvu som sa tomu bránil ako čert krížu. Ale je to v podstate jedno cez koho to pôjde, zmluva bude vždy rovnaká
a je to už "len" na poisťovni ako sa k veci postaví pri nejakej poistnej udalosti ...
Nechal som si spraviť najprv cez internet kalkuláciu kde poslali "najnižšie" ceny poistení. Tam kde som ja mi ponúkli cca za 430€ ročnú. (zo všetkých kalkulácií čo mi boli zaslané od rôznych firiem, bola najnižšia) No kamarát mi spravil cenu 320€. - niekto mi hovorí, že stále veľa platím. No som mladý vodič tak to predpokladám, že aj preto ...
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2012, 22:43)
+ v poistke je aj: vandalizmus / živly / odcudzenie (proste všetky tieto možné udalosti)
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2012, 22:49)
Ešte mám ja takú podotázku. Dajme tomu, že poistka je 400€ ročne. Aká by musela byť minimálna ("aktuálna") hodnota vozidla aby ste si ho nechali poistiť?
a je to už "len" na poisťovni ako sa k veci postaví pri nejakej poistnej udalosti ...
Nechal som si spraviť najprv cez internet kalkuláciu kde poslali "najnižšie" ceny poistení. Tam kde som ja mi ponúkli cca za 430€ ročnú. (zo všetkých kalkulácií čo mi boli zaslané od rôznych firiem, bola najnižšia) No kamarát mi spravil cenu 320€. - niekto mi hovorí, že stále veľa platím. No som mladý vodič tak to predpokladám, že aj preto ...
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2012, 22:43)
+ v poistke je aj: vandalizmus / živly / odcudzenie (proste všetky tieto možné udalosti)
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2012, 22:49)
Ešte mám ja takú podotázku. Dajme tomu, že poistka je 400€ ročne. Aká by musela byť minimálna ("aktuálna") hodnota vozidla aby ste si ho nechali poistiť?
Tak ty sa teda veľmi, ale veľmi mýliš.heker napísal:Ked rodicia kupovali auto, bola tam rocna poistka okolo 310 eur robena prave cez Maxima Broker. Potom som siel s tym do poistovne a tam mi spravili zakonnu poistku na 175 eur. Takze vsetky tieto poistovacie sracky a ine veci neodporucam, nakolko su len sprostredkovatelom a beru si z toho urcitu cast. Radsej si vybavit cenu v poistovni, existuje vela moznych zliav.
Ty máš pravdu, sprostredkovatelov platia poisťovne.p4ra napísal:S tymi sprostredkovatelskymi spolocnostami to tiez nie je tak celkom pravda, ako hovoris. Oni su neukroja nic. Ich platia poistovne. Preto si mozu dovolit v mnohych pripadoch ist dole s cenou. Zakonnu poistku som robil minuly mesiac. Platil som ju myslim 170 EUR a nejake drobne. Kdekolvek som bol v kamennej pobocke vdaka mojmu objemu som sa pod 200 EUR nedostal. Na http://www.rychlepoistenie.sk som uzatvoril s Union a dostal som najnizsiu cenu.
Ešte aby som to upresnil, tak na nové maloobjemové auto s kubatúrov 1.2 mi v Uniqe povedali sumu cca 260eur za Kasko bez spoluúčasti.V Maximabrooker mi to vypočítali na 203eur, čiže ja som bol spokojný
/Pre karmistu...v žiadnej takejto firme nepracujem, stále študujem.Zjavne máš nejaké komplexy a ani podpísať sa nevieš
Ake stare mate auto? Ja co som pozeral, tak starsie ako 7 rokov nejde poistit??
-
chlapec10
Addict
urcite ide... ja som mal teraz poistenie auto co malo 11 rokovicefiresr napísal:Ake stare mate auto? Ja co som pozeral, tak starsie ako 7 rokov nejde poistit??
Ked som to nahodil do tych linkov hore, vsade mi to napisalo. Cize asi len osobne na pobocke a nie cez internet.
-
RATZINGER666
Darca
auta starsie ako 10 rokov sa havarijne uz nepoistuju, jedine v pripade, ze zmluva trva uz od mladsieho veku auta... ale aj tak by sa to uz neoplatilo, su to velmi nizke ciastky poistneho plnenia...
-
chlapec10
Addict
mylis sa hned v 2 veciachRATZINGER666 napísal:auta starsie ako 10 rokov sa havarijne uz nepoistuju, jedine v pripade, ze zmluva trva uz od mladsieho veku auta... ale aj tak by sa to uz neoplatilo, su to velmi nizke ciastky poistneho plnenia...
1, moje prve auto malo viac ako 10 rokov a poistili, dalsie auto poistili ked malo 9 rokov, a ked som menil poistku uz malo viac ako 10 a poistili v pohode
2, oplatilo sa to velmi, platil som okolo 300 az 400 rocne a vzdy mi preplatili opravy ktore boli nasobne vacsie ako rocna poistka
-
RATZINGER666
Darca
v podstate mne tiez, ja som moje poistoval, ked malo 11 rokov, ale poistovak mi povedal, ze sa to bezne nerobi a ani sa to neoplati...
platil som malo, okolo 170e za havarijnu, ale raz sa mi to oplatilo... hodnota auta je vsak okolo 10 roku iba desatina jeho nakupnej ceny, co je pri aute v nakupnej cene 17 000e iba 1700e, potom ide na totalku a cez tuto sumu sa to uz nepresvihne... iked ako citam, da sa to este kadejako pripoistit, ale to uz nastudovane nemam...
// teraz pozeram vo vyhladavaci, ze sa ponovom poistovne chvalia vyslovene aj poistkami pre auta nad 10 rokov... tak asi to uz bude teraz nejake vyhodnejsie...
platil som malo, okolo 170e za havarijnu, ale raz sa mi to oplatilo... hodnota auta je vsak okolo 10 roku iba desatina jeho nakupnej ceny, co je pri aute v nakupnej cene 17 000e iba 1700e, potom ide na totalku a cez tuto sumu sa to uz nepresvihne... iked ako citam, da sa to este kadejako pripoistit, ale to uz nastudovane nemam...
// teraz pozeram vo vyhladavaci, ze sa ponovom poistovne chvalia vyslovene aj poistkami pre auta nad 10 rokov... tak asi to uz bude teraz nejake vyhodnejsie...
-
Mrk
Professional
ja by som sa pri starsom auto skor obzeral po niecom takom ako ma/mal Genertel, ze "mini havarijne poistenie" kde bolo krytie len do 1000euro, co teoreticky staci, ale ceny si uz nepamatam...
Poprosil by som p4ru, aby sa vyjadril k tomu, co som podla neho zle uviedol v tomto prispevku. Na vyzvu cez sukromnu spravu nereagoval.
-
p4ra
Redeemer
Jezis do p. uz si unavny a otravny. Co si tam spominal v jednej vete, ze Komunalna nieco nezaplati a nekryje, tak je to blbost, lebo ja to poistene mam. Myslim, ze vandalizmus to bol.
-
chlapec10
Addict
ja mam na novom aute nakoniec PZP komunalna, Kasko Kooperativa, a poistenie amortizacie Allianz
Netrep nezmyselne veci, nevymyslaj si a nezavadzaj ludi na fore. Ako KP, tak aj ine poistovne maju svoje podmienky a pravidla, tam su uvedene aj vyluky. Ked ti zajtra polejem auto benzinom, zapalim ho, tak ti to KP z havarijneho poistenia nepreplati, pretoze maju na to vyluku v podmienkach, hoci mas auto poistene proti vandalizmu. Ak si nedokzes nastudovat podmienky alebo tomu nechapes, tak si podla mna debil. Trepes tu rovbako ako si trepal o karticke pre folie na prednych bocnych sklach na tvojom aute.
//autoeditácia príspevku (21 Aug 2012, 17:25)
//autoeditácia príspevku (21 Aug 2012, 17:25)
Sprav si v Koop este poistenie celneho skla.chlapec10 napísal:ja mam na novom aute nakoniec PZP komunalna, Kasko Kooperativa, a poistenie amortizacie Allianz