Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Dufal som, ze ten tvoj nazor obhajis argumentami, nie len prazdymi recami. Hlavne ked spomenies, ze 20 percent je len v testoch, tak uviest 10 prikladov nemoze byt potom pre teba taky problem.
-
marek carey
Medium Star
Boze bavime sa o tom, preco sa pred skuskou nema ucit len z testov, nie o zivote. A ked uz pre nic ine, tak pre to, aby clovek potom tie testy aj pochopil, nie sa ucil len spravne odpovede. A to, ze to je vysvetlene na teorii je krasne, ale myslim, ze urcite na teorii bolo spomenute aj to, preco sa netreba ucit LEN testy.RATZINGER666 napísal:ano, spominas, ze sa uci iba z testov... ale vsetky veci mas predsa vysvetlene na teorii... alebo si myslis, ze to, co sa na hodinach rozprava, staci pustit jednych uchom dnu a druhym von?
vysvetlis nam este raz, prosim Ta, na co je komu znalost celeho zakona, ked ja si za tie roky nepamatam ani len polovicu toho, co som sa ucil este k tomu iba z tych testov, a pocitam, ze takychto ludi je drviva vacsina? o striedavom radeni a podobnych zalezitostiach sme sa neucili ani my, ale to este predsa neznamena, ze to v praxi neovladam, a to jazdim od vydania vodicaku dennodenne... co si potom zapamataju ludia, ktori vylezu z autoskoly, vlastne auto nemaju, jazdia prilezitostne raz za pol roka a auto si kupia az o pat rokov?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
dokazes reagovat aj konkretne? reagujes iba na to, co sa Ti paci, a aj to, no povedzme, velmi svojsky...
-
marek carey
Medium Star
Problem je uz len v tom, ze sa tu nezhodneme a nemam potrebu tu nieco vysvetlovat a vadit sa. Ja som ti proste povedal na to, ze obsahovo, ked das len crtl c, ctrl v a porovnas potom testy s vyhlaskou, ze sa ti to neprekryje, tak, ze tam asi 100% vsetko nebude, tak neviem, co je na tom zle, ze si tu vyhlasku pred skuskami niekto precita. A v zaujme pokoja na tomto fore sa uz k tomu nejdem viac vyjadrovat, aj ked cakam opat komenty typu, ze nemam argumenty, tak idem prec a pod.test napísal:Dufal som, ze ten tvoj nazor obhajis argumentami, nie len prazdymi recami. Hlavne ked spomenies, ze 20 percent je len v testoch, tak uviest 10 prikladov nemoze byt potom pre teba taky problem.
-
RATZINGER666
Darca
nezhodneme sa, kedze od Teba nemame co by len jediny argument, nad ktorym by sme sa mohli zamysliet a nase stanovisko prehodnotit... a ano, ak chces presadit svoj nazor, musis velmi vela vysvetlovat a sem-tam sa aj slusne povadit...
na tom, ze si vyhlasky niekto precita, zle nie je nic, ale nie je mozne, aby si to vodic, ktory este ani nesedel poriadne za volantom, dokazal nasledne predstavit aj v praxi... nehovoriac o spominanej intenzite jazd mladsich vodicov a schopnosti taketo veci udrzat v hlave...
// v zaujme pokoja? no ako keby si tu Ty s tymto pristupom dokazal spravit nejaky neporiadok
na tom, ze si vyhlasky niekto precita, zle nie je nic, ale nie je mozne, aby si to vodic, ktory este ani nesedel poriadne za volantom, dokazal nasledne predstavit aj v praxi... nehovoriac o spominanej intenzite jazd mladsich vodicov a schopnosti taketo veci udrzat v hlave...
// v zaujme pokoja? no ako keby si tu Ty s tymto pristupom dokazal spravit nejaky neporiadok
Mne prave bolo povedane, aby som sa ucil len z testov, se je tam vsetko podstatne a ked to budem vsetko vediet, tak sa nemusim bat prejazdit cely svet autom. Ked som sa ucil z testov, tak som to chcel a musel pochopit, pretoze systematicke ucenie naspamat je zbytocne, pri mne aj tak nefunguje. Okrem toho som si zapamatal nie len teoriu z hodin teorie, ale aj rady z praxe od instruktora. Dovolim si napisat, ze som viac ako dobry vodic, jazdim opatrne, bez nehody, pochodil som toho uz dost vela a nebyt par pokut za rychlost, tak sa nemam comu stazovat. Ak by si sa chcel chytit tych pokut, tak jedna bola v hlbokej noci za malicke prekrocenie rychlosti v obci, dalsia na zjazde z dialnice pri znizujucej sa rychlosti.
Ako pise kolega Ratzi, aj ja som ocakaval padne odpovede a riadne podlozene argumenty k tomu co si pisal, nie len chabo utekat z diskusie.
Ako pise kolega Ratzi, aj ja som ocakaval padne odpovede a riadne podlozene argumenty k tomu co si pisal, nie len chabo utekat z diskusie.
-
marek carey
Medium Star
Neviem, ako prebiehala vasa vyucba, ale nam instruktor nezabudol prizvukovat kazdu jednu hodinu, preco sa nemame ucit len z testov a preto som si to takto zafixoval a nemyslim si, ze niekomu ubudne na krase, ak si tie vyhlasky kukne. Vidim, iny kraj iny mrav, takze sa nezhodneme. Ked mas zafixovane, ze netreba mas podvedome potrebu o tom presviedcat aj inych, ja mam, ze ano, tak to tiez tak robim.
-
RATZINGER666
Darca
opakujem - na tom, ze si vyhlasky niekto precita, zle nie je nic, ale nie je mozne, aby si to vodic, ktory este ani nesedel poriadne za volantom, dokazal nasledne predstavit aj v praxi... nehovoriac o spominanej intenzite jazd mladsich vodicov a schopnosti taketo veci udrzat v hlave...
mas to napisane vyssie... a naozaj ma zaujima, co nove by som sa po precitani tej vyhlasky naucil...
tej Tvojej poslednej vete nerozumiem...
mas to napisane vyssie... a naozaj ma zaujima, co nove by som sa po precitani tej vyhlasky naucil...
tej Tvojej poslednej vete nerozumiem...
-
marek carey
Medium Star
Tak si ju skus precitat a podel sa potom s inymi, ci ti to dalo nieco viac. Kedze ja som ju cital, to tazko objektivne posudim.RATZINGER666 napísal:opakujem - na tom, ze si vyhlasky niekto precita, zle nie je nic, ale nie je mozne, aby si to vodic, ktory este ani nesedel poriadne za volantom, dokazal nasledne predstavit aj v praxi... nehovoriac o spominanej intenzite jazd mladsich vodicov a schopnosti taketo veci udrzat v hlave...
tej poslednej vete nerozumiem...
-
RATZINGER666
Darca
teoreticky by mi to malo dat viac, ale v praxi to tak nebude... v praxi by som dnes testy spravil na 30 bodov, kedze minuly rok som si ich skusal a priemer bol 35-40 z 55... a to opakujem - jazdim dennodenne odo dna vydania vodicaku, a aj ked mam za sebou asi iba 100 000km, naozaj sa za toho vyborneho vodica povazujem...
// aha, no napriklad toto: § 50 Osoby mladšie ako 15 rokov sa smú prepravovať v ložnom priestore nákladného automobilu a nákladného prívesu traktora len v sprievode osoby staršej ako 18 rokov.
super, toto som nevedel, uz som lepsi vodic? cestny zakon nie je o nicom inom, ako o takychto zalezitostiach... v testoch je zhrnute vsetko potrebne, dokonca este doplnene otazkami, ktore s beznou prevadzkou maju len velmi malicko spolocne... na co potrebuje bezny clovek vediet farbu a tvar odrazky na takomto a takomto privese a rozmer vlajocky umiestnenej na predmete, ktory pretrca z vozidla? na bezne prevadzkovanie vozidla Ti staci poznat par pravidiel a trochu rozumu, nie mat nastudovany cely zakon...
// aha, no napriklad toto: § 50 Osoby mladšie ako 15 rokov sa smú prepravovať v ložnom priestore nákladného automobilu a nákladného prívesu traktora len v sprievode osoby staršej ako 18 rokov.
super, toto som nevedel, uz som lepsi vodic? cestny zakon nie je o nicom inom, ako o takychto zalezitostiach... v testoch je zhrnute vsetko potrebne, dokonca este doplnene otazkami, ktore s beznou prevadzkou maju len velmi malicko spolocne... na co potrebuje bezny clovek vediet farbu a tvar odrazky na takomto a takomto privese a rozmer vlajocky umiestnenej na predmete, ktory pretrca z vozidla? na bezne prevadzkovanie vozidla Ti staci poznat par pravidiel a trochu rozumu, nie mat nastudovany cely zakon...
-
marek carey
Medium Star
Super, ale ako hovorim, my sa bavime o tom, kto ma pred skuskami a o tom, ako mu moze to precitanie vyhlasky pomoct vediet to, co na teorii mozno nebolo spomenute, alebo tam nebol, alebo neviem co.RATZINGER666 napísal:teoreticky by mi to malo dat viac, ale v praxi to tak nebude... v praxi by som dnes testy spravil na 30 bodov, kedze minuly rok som si ich skusal a priemer bol 35-40 z 55... a to opakujem - jazdim dennodenne odo dna vydania vodicaku, a aj ked mam za sebou asi iba 100 000km, naozaj sa za toho vyborneho vodica povazujem...
Ja som ani raz nepovedal nic o tom, ze teoria nikomu nic nedala, alebo nieco nevie, ja hovorim o tom, ze tie testy nepokryju celu vyhlasku, tak preto nie je zle si ju precitat. Preto stale nechapem, za co ma stale chcete ukrizovat, vynimajuc 10 prikladov, v ktorych by som si mohol vybrat lubovolny paragraf, ktory v teste nie je...
-
RATZINGER666
Darca
spravne, testy pochopitelne tu vyhlasku nepokryju, ale to potrebne ani nie je... a aj keby teoreticky bolo, aj tak si to nema sancu nikto zapamatat...
dalej - treti krat pisem, ze precitat si ju clovek moze, neublizi mu to, ale opat plati to, co pisem vyssie...
dalsia vec - uvedom si, ze pre cloveka bez vztahu k vozidlam to bude ako ked si slovak-ateista precita bibliu v polstine... co-to pochyti, ale nic mu to nebude hovorit... a o tri dni ani nebude vediet, ze nieco take cital... nemozes predsa vyzadovat od vsetkych ziakov autoskol, ktori auta z pozicie sofera este ani poriadne nevideli, aby ovladali taketo veci... ak vznikne nejaky problem, dohlada sa to v zakone az neskor podla potreby... ani samotny pravnik - odbornik na trestne pravo nebude ovladat z hlavy doslova cely trestny poriadok... na vsetky ostatne bezne situacie ziaka pripravi autoskola...
dalej - treti krat pisem, ze precitat si ju clovek moze, neublizi mu to, ale opat plati to, co pisem vyssie...
dalsia vec - uvedom si, ze pre cloveka bez vztahu k vozidlam to bude ako ked si slovak-ateista precita bibliu v polstine... co-to pochyti, ale nic mu to nebude hovorit... a o tri dni ani nebude vediet, ze nieco take cital... nemozes predsa vyzadovat od vsetkych ziakov autoskol, ktori auta z pozicie sofera este ani poriadne nevideli, aby ovladali taketo veci... ak vznikne nejaky problem, dohlada sa to v zakone az neskor podla potreby... ani samotny pravnik - odbornik na trestne pravo nebude ovladat z hlavy doslova cely trestny poriadok... na vsetky ostatne bezne situacie ziaka pripravi autoskola...
-
marek carey
Medium Star
Povedal som nieco take? Nie, ani ja ho neovladam cely, ani nebudem, ani sa ma nikdy nebudu tykat vsetky veci zakona, ale myslim, ked kompetentni, ktori maju vacsie pravo to sudit ako my povedia, ze sa ucit z vyhlasky, nie z testov, ja nemam dovod im neverit a nesirit to tak dalej s cistym svedomim.RATZINGER666 napísal:spravne, testy pochopitelne tu vyhlasku nepokryju, ale to potrebne ani nie je... a aj keby teoreticky bolo, aj tak si to nema sancu nikto zapamatat...
dalsia vec - uvedom si, ze pre cloveka bez vztahu k vozidlam to bude ako ked si slovak-ateista precita bibliu v rustine... co-to pochyti, ale nic mu to nebude hovorit... a o tri dni ani nebude vediet, ze nieco take cital... nemozes predsa vyzadovat od vsetkych ziakov autoskol, ktori auta z pozicie sofera este ani poriadne nevideli, aby ovladali taketo veci... ak vznikne nejaky problem, dohlada sa to v zakone az neskor podla potreby... ani samotny pravnik - odbornik na trestne pravo nebude ovladat z hlavy doslova cely trestny poriadok... na vsetky ostatne bezne situacie ziaka pripravi autoskola...
-
RATZINGER666
Darca
tak a co teda chces? no vyucbu rozsirit o dokonalu znalost zakona nie, tak co teda? ludi, ktori zakon nepoznaju, cize tazko cez 95% ucastnikov premavky nazyvas opakovane debilkami, obvinujes ich z neohladuplnosti (neviem, co to ma so zakonom spolocne), hovoris o ubohosti premavky na Slovensku a pritom s tym nechces nic robit a ani nenavrhujes ziadne riesenia, a nakoniec pises, ze vlastne ani ten zakon nie je az take dolezite poznat doslova? tak mi teda vysvetli, na co si sem prisiel a aku osvetu tu chces sirit? alebo si prisiel len machrovat, kedze sam vies, ze si jediny z miliona, ktory si dobrovalne ten zakon precital (ak vobec cely)? alebo Ti niekto oskrel auto na parkovisku a prisiel si sa sem vyplakat, ze to bol urcite jeden z tych, ktory si nenastudoval, ci na vlecke hovnocucu moze sediet celom k hadici?
a este jedna vec - o stranu pises, ze situaciu, pri ktorej budeme uvazovat prospesnost precitania si zakona objektivne posudit nedokazes, kedze si zakon cital, a teda ani nevies, ci Ti to do zivota a do praxe nieco dalo... tak ako je mozne, ze tu ludi stale tak svedomito presviedcas o prospesnosti precitania tohoto zakona?
a este jedna vec - o stranu pises, ze situaciu, pri ktorej budeme uvazovat prospesnost precitania si zakona objektivne posudit nedokazes, kedze si zakon cital, a teda ani nevies, ci Ti to do zivota a do praxe nieco dalo... tak ako je mozne, ze tu ludi stale tak svedomito presviedcas o prospesnosti precitania tohoto zakona?
-
marek carey
Medium Star
Uz nejdem previedcat nikoho, o nicom, ten kto tvrdi, ze to je zbytocne a ma k tomu plnu hubu dristov, nie je clovek s ktorym si mam velmi co povedat a pochybujem, ze je to aj defenzivny vodic, ked ani vec co je pre neho zadarmo nie je ochotny aspon akceptovat a skusit si z nej odniest nieco pozitivne pre prax.RATZINGER666 napísal:tak a co teda chces? no vyucbu rozsirit o dokonalu znalost zakona nie, tak co teda? ludi, ktori zakon nepoznaju, cize tazko cez 95% ucastnikov premavky nazyvas opakovane debilkami, obvinujes ich z neohladuplnosti (neviem, co to ma so zakonom spolocne), hovoris o ubohosti premavky na Slovensku a pritom s tym nechces nic robit a ani nenavrhujes ziadne riesenia, a nakoniec pises, ze vlastne ani ten zakon nie je az take dolezite poznat doslova? tak mi teda vysvetli, na co si sem prisiel a aku osvetu tu chces sirit? alebo si prisiel len machrovat, kedze sam vies, ze si jediny z miliona, ktory si dobrovalne ten zakon precital (ak vobec cely)? alebo Ti niekto oskrel auto na parkovisku a prisiel si sa sem vyplakat, ze to bol urcite jeden z tych, ktory si nenastudoval, ci na vlecke hovnocucu moze sediet celom k hadici?
-
RATZINGER666
Darca
pozri, priestoru sme Ti dali myslim, ze dost, takze k Tebe uz nie je potrebne sa vyjadrovat... urazat, nazyvat ma debilkom, komentovat moje vedenie vozidla a osocovat ma mozes, ale povedat, ze mam plnu hubu dristov, to je uz moc... pisat ti uz asi nejdem nic, v karme si najdes pozdrav, a urcite nebudem jediny, ktory tak spravi...
Ja dam otazku do plena, kto robil autoskolu za poslednych 5 ci 10 rokov:
1. Kolkym z vas odporucali ucit sa z knihy alebo vyhlasky/zakona?
2. Kolkym z vas odporucali ucit sa podla testov?
Odpoviem za seba, nam odporucali ucit sa z testov, nic viac a nic menej. Ako dodatok bol spomenuty, ze ak by sme nieco nechapali, tak nech sa pozrieme do knizky.
1. Kolkym z vas odporucali ucit sa z knihy alebo vyhlasky/zakona?
2. Kolkym z vas odporucali ucit sa podla testov?
Odpoviem za seba, nam odporucali ucit sa z testov, nic viac a nic menej. Ako dodatok bol spomenuty, ze ak by sme nieco nechapali, tak nech sa pozrieme do knizky.
-
RATZINGER666
Darca
asi to bude zniet divne, ale ja som ziadnu knihu ani nemal, resp. vobec neviem, ci nejake knihy mali moji spoluziaci... ucili sme sa vsetci poctivo z testov...
...ale este by som doplnil, ze nejde ani tak o vec odporucania, ako o to, ci su znalosti z naucenych testov v kombinacii s teoretickou vyukou postacujuce, co podla mna su...
...ale este by som doplnil, ze nejde ani tak o vec odporucania, ako o to, ci su znalosti z naucenych testov v kombinacii s teoretickou vyukou postacujuce, co podla mna su...
Tak ja neviem, ja som som vyhlášku čítaval od veku 10-12 rokov, pozeral si značky, sledoval križovatky... a testy som ešte pred autoškolou robil vždy nad 50 bodov, možno pár krát som mal jednu-dve chybičky, väčšinou plný počet bodov. Celú aktuálnu vyhlášku som si prečítal 2 krát počas autoškoly, raz pred skúškami. Samozrejme, všetkých 35 testov som už vedel urobiť bez chyby.
... A myslíte, že som dobrý šofér? Prd z toho, že viem recitovať paragraf, keď si nevšimnem Tatrovku v spätnom...
... A myslíte, že som dobrý šofér? Prd z toho, že viem recitovať paragraf, keď si nevšimnem Tatrovku v spätnom...
-
Grim
Darca
...nečítal som tento váš bordel, ale myslím, že každý by mal mať vyhlášku prečítanú aspoň raz...mal by rozumieť tomu čo sa tam píše, ale určite to netreba vedieť od slova do slova...