...určite nejde o propagandu, keďže pitný režim nieje problém dodržať pokiaľ ti z kohútiku tečie voda...ide skôr o lenivosť alebo nedostatok času...ľudia ti povedia "ja na také veci nemám čas myslieť"...mne osobne sa ani nechce, takže nedodržiavam...keď som smädný tak pijem...
Netvrdia, ze treba pit len mineralky, ale odporucaju sa, pretoze pri praci obliciek sa z tela dostavaju von aj mineraly. A tie sa nachadzaju napriklad v mineralkach, takze pitim ich postupne doplnas. Postaci, ak pijes aj cistu vodu, ale nie vsade je voda kvalitna a preto je pre niekoho lepsie pit mineralky, caje a obcas aj nieco sladene, ved aj cukor je potrebny.
Ci ja dodrzujem pitny rezim alebo nie, to je tazko posudit. Niekedy mam za pol dna odpite dva ci tri deci vody, poobede stiahnem aj pol litra alebo litera a vecer si dam napriklad kofolu alebo ladovy caj. Myslim si, ze to skor asi nedodrzujem v takomto neple, pretoze pri velkych horucavach sa spomina az 4-5 litrov za den.
Cez vikend som sa s kamaratmi bavil o sportovych aktivitach a padla tema aj na vodu. Vravim, ze ja pijem, az ked som smadny a hned ma uzemnili, ze je uz neskoro. Ze najlepsie je vypit vela vody hodinu pred sportom, vtedy sa rozbehnu oblicky a potom pocas sportu postupne popijat, aj vtedy, ak vobec nie som smadny.
chýba mi tam tretia možnosť. Nemám za čo zahlasovať, lebo mýtus to nie je, ale ani nedodržujem (nedá sa vždy keď som v práci, tak koľkokrát toho denne vypijem menej ako by sa malo). Ale keď som doma, tak pijem cca tie 2 - 2,5 litra denne a ak je horúce leto aj viac
Od kedy som sa nasral a zacal som vazne priberat (dost tazke pribrat pri mojom prirodzenom spalovani), vypijem 5 litrov vody denne.
To je v podstate minimalny pocet a je to kvoli tomu, aby som si roztiahol zaludok a mohol do seba natlacit jedlo.
Ked som byval na internate, popijal som kedy tedy.
Par krat sa mi uz aj stalo, ze mi bolo nejak zle, bud ma pobolievala hlava alebo mi bolo zle od zaludka a ked som doplnil aspon liter cistej vody ci neochutenej mineralky, bolest ustala.
Urcite je dolezite pit, telo sa podla mna citi o nieco lepsie, sviezejsie a mozno aj silnejsie.
Podla mna je pekne pri alkohole vidiet, ze ten pitny rezim potrebujes. Nakolko ta alkohol vysusi tak moc, ze dokazes 1-2l vody zhltnut len tak. Samo telo si to pyta.
//btw suhlasim s audiom, chcelo by to este 3tiu moznost, nieco v zneni "pijem, ale nie pravidelne"
Este by som doplnil nieco v zmysle "Dodrziavam, hoci nie cielene" resp. "Podvedome dodrziavam" alebo ako to mam napisat.
Totiz ja nejak neriesim ci vypijem liter vody ci tri, len mi to proste tak vychadza ze flasa mineralky na den + co-to okolo toho.
Nepijem vyslovene ked som smadny, proste si tu a tam odpijem z flase ktoru som si zvykol mat vzdy pri sebe.
Čistá voda mi nechutí... vždy poviem, že vo vode ryby kapú a videl si už zdochnutú rybu v cocacole?
Inak, stále striedam. Čaj/džús/mlieko/cocacola.
Pijem, keď som smädný. Niekedy nevypijem za deň ani pol litra, proste nepotrebujem. Inokedy liter na ex
Počíta sa aj mlieko za nápoj? Viem, že je to potravina, ale tak keď som smädný, liter si otvorím a za pár minút vypijem.
snazim sa, ale v praci sa nie vzdy dari, rano si pravidelne idem nacapovat pohar vody (nejake 4dcl cca), kym idem na obed ho stiahnem, na obed si dam 2dcl sody, ale potom uz vacsinou zabudnem doplnit pohar, resp nestiham, takze u mna tretia moznost
ako kedy... keď som doma a sedím za kompom tak vela toho nevypijem, dokonca aj dnes som si okolo tretej uvedomil, že som ešte nič nevypil... ale pokial robím pri dome v tomto teple, tak vypijem toho vela...
inak to by ma zaujímalo, že či sa mlieko ráta do pitného režimu...
prípadne aj melón, ten je tiež dosť mokrý
Snažím sa piť pravidelne, bez fľašky s vodou sa z domu ani nepohnem A doma pohár s vodou. V lete pijem najmä čistú vodu (v zime hlavne bylinkové čaje), ak nerátam rannú kávu . Po tej ma aj tak smädí, tak musím piť veľa vody a nerada by som dakde odpadla
Taktiež sa snažím v tomto nezaostávať. Ráno vždy na rozbehnutie 3 deci vody, potom vždy striedam jednu flašu sladenej minerálky, vypijem, napustím vodou, vypijem, ďalšia flaša minerálky a proces opakujem. Snažím sa piť denne vždy viac ako 2 litre aspoň. V tomto teple som už len za dnes vypil 2 litre. Raz som mal taký stav, kedy som bol riadne dehydrovaný, odvtedy sa tomu snažím vyhýbať.
No a keď robím nejakú fyzickú aktivitu, či už korčule, behanie alebo futsal, tak sú to niekedy aj 4 litre denne.
Uz nejaky ten piatok podstivo dodrziavam pitny rezim. Kazde rano caj a v praci aspon liter vody, cez obed ideme zvycajne na ovocnu stavu, a doma pijem kombinaciu caj, voda, dzus, pivo
A nepijem ziadne ochutene vody, colu ani podobny hnoj..
Snažím sa dodržiavať, vždy mám pri sebe pohár s vodou (občas si tam vyžmácham citrón) + ľad, teraz som ale chorý, takže pri posteli mám 2l termosku s čajom, stiahnem ju tak za 2-3 hodiny, pokial nezaspím
Dodržiavam, nie je to mýtus, treba. Treba byť, aj keď nie ste smädní. Stále. Minerálku sem-tam, ale určite nie stále. Keby však už niekto chcel, tak aspoň striedať rôzne druhy.
tak ja pijem väčšinou minerálky, striedam to s obyčajnou vodou (neverili by ste, koľko ľudí sa nad tou vodou čuduje), sladeným nápojom sa od istej doby vyhýbam, veľmi mi nechutia. Denne vypijem tak okolo 3 litrov a pijem dosť často, keďže v domácnosti mám najvyššiu spotrebu