Myslím si, že ukrajinský celok svojho súpera porazí už na jeho ihrisku. Ukrajincov trénuje známy španielsky tréner Juande Ramos, ktorý dávnejšie trénoval aj Real Madrid. Ukrajinský celok je tvorený mladou krvou, naviac v ňom pôsobia hráči z ukrajinskej, chorvátskej, českej a brazílskej reprezentácie. Na nedávnom Eure sa predstavil Konoplyanka a Rotaň, ktorý je kapitánom Dnipra. Konoplyanka sa prezentoval kvalitným ťahom na bránu, je to rýchly hráč a prakticky nemá problém v súboji jeden na jedného. Tvorcom hry je nová posila z Brazílie Giuliano, v útoku pôsobí skúsený brazilský útočník Matheus a chorvátsky reprezentant Nikola Kalinič. Minulý rok bol ukrajinský celok nasadený tiež do play-off, avšak narazil na silného protivníka v podobe Fulhamu (doma vyhrali a vonku prehrali rozdielom triedy), preto si myslím, že tento neúspech budú chcieť odčiniť a začať môžu už dnes.
Liberec je aktuálny český majster, ale vo mne evokuje skôr to, že je taký majster ako u nás Žilina z minulého ročníka. Liberec nemal problém poraziť v minulej sezóne Plzen, Spartu a ostatných konkurentov, ale akurát využili to, že Plzeň hrala LM a potom EL, a to je náročne. Ich káder stačí na domácu ligu ale na európskej scéne je to podľa mňa prepadák - už s Karagandou mali vypadnúť, avšak sa ukázalo slávne české šťastie, keď na konci predlženia (120 minúta) rozhodli o svojom postupe, avšak vzhľadom na výkon by sa nikto nemohol čudovať, keby Karaganda vyhrala v riadnom hracom čase o dva, tri góly. Cluj bol priateľný súper, avšak ani doma nestačil Liberec na Cluj. To si myslím, že Cluj ako zástupca rumunskej futbalovej ligy je o stupeň nižšie ako dnešný súper Liberca. Naviac Liberec ma starých hráčov ako Tomáš Janu (38 rokov), transformovaný stopér Nezmar (35 rokov), naviac zranený je Štajner s pľucnou embóliou, v ideálnej forme nehraje tak Bosančič (ma tiež zdravotné problémy a nehral od vypadnutia s Clujou), Breznaník. Navyše starý Nezmar nebude stíhať na rýchlych a mladých hráčov Dnipra.
btw. všimli ste si pri tých "rozoboroch" na fortune, konkrétne zápas, Anži - AZ Alkmaar, ako tam píšu, že najväčšími hviezadmi Alkmaaru sú Wilfried a Reis ?... pekný odrb alebo nevedomosť, keďže obaja hrajú za Vitesse Arnhem
///0:1 pre Dnipro po polčase...a to Matheus zahodil šancí na dva-tri zápasy...mám pocit, že trochu zosmiešňuje súpera...fintičky, pokus o efektné nožnice....na strely 1:10 pre Dnipro !