sirupova voda je fajn, no ja ked pijem sirupovu vodu, tak vyhradne len doma vyrobenych sirupov. tj. bazovy sirup, ribezlovy a pod. Vyrabame si ich sami, vieme co do toho dame. Mne to chuti, no nedokazal by som to pit stale.beardie napísal:co hovorite na sirupovu vodu?
sladene mineralky a sladke vody mi uz nechutia, uz som ich prepity, na cistej vode mi zase vadi, ze nema chut
Pitný režim
Re: Pitný režim
Ja som sladené vody prestal piť z dôvodu, že som bol stále po nich smädný. Vodu ( samozrejme čistú ) sa snažím piť pravidelne hlavne v týchto horúčavách. Pijem aj keď nemám pocit smädu.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Sú rôzne druhy čaju, len typovo desiatky. Tie čo máme dostupné v európe nie sú nić moc piť ich po kvantách, tie čínske originálne, kde vyluhuješ polku lístočku v dvoch litroch vody, tie sú Tvojmu telu šum a fuk.TommyHot napísal:Uplink pises o tradicnej cinskej medicine, a potom das caj do kontrastu s nejakym sladkym dzusom, pri tom cinan pije caj od rana do vecera a je jednou z pricin jeho dobreho zdravotneho stavu. Akosi tomu nerozumiem.
Ja osobne som to robil celé zle.
A ku tomu sirupu, je to teória menšieho zla. Najoptimálnejšia je čistá voda, nie však tá slovenská...
uplink: dovolim si seriozne zapochybovat o tvojom tvrdeni s pitim na vecer. oblicky su schopne denne spracovat cca 15l vody, ked sa fakt posnazim a zmierim sa s pravidelnostou mocenia 70rocneho deda, zvladnem vypit 4litre za cca 15hodin, aj keby som hned dva vypil vecer, furt je to len uplne minimalny vykon obliciek a este maju cca 8hodinovy spanok na to aby sa dali do poriadku z tejto "zataze"
//autoeditácia príspevku (24 Aug 2012, 10:01)
co je zle na slovenskej vode? vsade hovoria, ze mame najlepsiu v strednej europe
co je zle na slovenskej vode? vsade hovoria, ze mame najlepsiu v strednej europe
-
marek carey
Medium Star
Oblicka denne vyprodukuje okolo 150 litrov primarneho mocu, no niekto si mysli, ze mu snad skolabuje, keby vypije 4 litre vody za den, alebo kolko.ColdRain napísal:uplink: dovolim si seriozne zapochybovat o tvojom tvrdeni s pitim na vecer. oblicky su schopne denne spracovat cca 15l vody, ked sa fakt posnazim a zmierim sa s pravidelnostou mocenia 70rocneho deda, zvladnem vypit 4litre za cca 15hodin, aj keby som hned dva vypil vecer, furt je to len uplne minimalny vykon obliciek a este maju cca 8hodinovy spanok na to aby sa dali do poriadku z tejto "zataze"
A co sa tyka vody, mame skvelu vodu. Niektori asi zrejme piju z kaluze, alebo z potoka, potom sa nevedno cudovat.
-
uplink
VIP
Koľko urban legends a urban myths sa tu nedočítam. Napríklad parazity, ktoré sú vo vode prítomné a sekundárne spôsobujú rôzne ochorenia, ako je rakovina a iné.
Neviem kedy si bol naposledy u doktora na vyšetrení proti parazitom, ale tipujem že tak najskôr nikdy. Skús si dať spraviť vyšetrenia na stopy parazitov a budeš prekvapený, koľko má toho naša "kvalitná" voda.
Taktiež nik ani netuší že aziati [čínania hlavne] netrpia tak veľa našími civilizačnými ochoreniami práve preto, že ich čaje majú antiparazitický účinok a tak sú relatívne čistí. Pre nich pojem cukrovka, alzheimer, parkinson, a rakovina in general je dosť neznámy. Samozrejme my európania mysliac si ako na úrovni žijeme s chlórovou čističkou vody v našej obmedzenosti pijeme všetko to svinstvo, ktoré ide preč len prevarením, alebo fakt silnou chémiou.
A ku tomu že obličky tu spracúvajú nejaké hausnumerá vody za deň, to si nechajte pre deti ako rozrpávku na dobrú noc. Keby to tak bolo, tak by sa každoročne neotrávilo niekoľko ľudí z nadmerného príjmu vody.
Have fun bájkari!
P.S: Čo som bol ja na parazitickom vyšetrení, tak mi boli zistené lamblie v tele, ktoré má v tele tak 90% slovenskej populácie, ktoré pokiaľ sú v čreve, tak sú "no big deal", ale v momente ako sa dostanú do krvného riečištia, a usadia sa v nejakom orgáne, jednoducho have fun. Keď som sa spýtal doktora že z čoho som to chytil, tak on že som musel vypiť niekde nejakú kontaminovanú vodu. A keď som dal spraviť rozbor "čistej" Bratislavskej vody, tak bola všade potvrdená lamblia.
To len na margo Vašej čistoty. Tie rádoby čističky možno odstránia nejaké pliesne, baktérie a vírusy, ale na parazity sa jendoducho nechytajú. Chlór je na lamblie v takom množstve v akom sa používa v čističkách ako polievanie kaktusu na púšti.
http://vat.pravda.sk/clovek/clanok/1446 ... u/[quote]V Kalifornii na súťaž, kto vypije čo najviac vody bez toho, aby musel ísť na WC, doplatila mladá žena. S vidinou hlavnej ceny – hernej konzoly Nintendo – vypila Američanka za tri hodiny šesť litrov vody. Potom jej prišlo veľmi zle, a tak odišla domov. Zomrela s bolesťami hlavy na otravu – vodou.[/quote] marek carey - podľa Teba by mala byť v pohode nie?
Neviem kedy si bol naposledy u doktora na vyšetrení proti parazitom, ale tipujem že tak najskôr nikdy. Skús si dať spraviť vyšetrenia na stopy parazitov a budeš prekvapený, koľko má toho naša "kvalitná" voda.
Taktiež nik ani netuší že aziati [čínania hlavne] netrpia tak veľa našími civilizačnými ochoreniami práve preto, že ich čaje majú antiparazitický účinok a tak sú relatívne čistí. Pre nich pojem cukrovka, alzheimer, parkinson, a rakovina in general je dosť neznámy. Samozrejme my európania mysliac si ako na úrovni žijeme s chlórovou čističkou vody v našej obmedzenosti pijeme všetko to svinstvo, ktoré ide preč len prevarením, alebo fakt silnou chémiou.
A ku tomu že obličky tu spracúvajú nejaké hausnumerá vody za deň, to si nechajte pre deti ako rozrpávku na dobrú noc. Keby to tak bolo, tak by sa každoročne neotrávilo niekoľko ľudí z nadmerného príjmu vody.
Have fun bájkari!
P.S: Čo som bol ja na parazitickom vyšetrení, tak mi boli zistené lamblie v tele, ktoré má v tele tak 90% slovenskej populácie, ktoré pokiaľ sú v čreve, tak sú "no big deal", ale v momente ako sa dostanú do krvného riečištia, a usadia sa v nejakom orgáne, jednoducho have fun. Keď som sa spýtal doktora že z čoho som to chytil, tak on že som musel vypiť niekde nejakú kontaminovanú vodu. A keď som dal spraviť rozbor "čistej" Bratislavskej vody, tak bola všade potvrdená lamblia.
To len na margo Vašej čistoty. Tie rádoby čističky možno odstránia nejaké pliesne, baktérie a vírusy, ale na parazity sa jendoducho nechytajú. Chlór je na lamblie v takom množstve v akom sa používa v čističkách ako polievanie kaktusu na púšti.
http://vat.pravda.sk/clovek/clanok/1446 ... u/[quote]V Kalifornii na súťaž, kto vypije čo najviac vody bez toho, aby musel ísť na WC, doplatila mladá žena. S vidinou hlavnej ceny – hernej konzoly Nintendo – vypila Američanka za tri hodiny šesť litrov vody. Potom jej prišlo veľmi zle, a tak odišla domov. Zomrela s bolesťami hlavy na otravu – vodou.[/quote] marek carey - podľa Teba by mala byť v pohode nie?
otravit z nadmerneho prijmu vody, chcem zdroj !
mne sa strasne paci ako sa v poslednom case vdaka internetu vynara kopa bullshitov od fruitarianov, po ludi ktori sa priotravia z vody, hlavne nebyt mainstream a vybrat si svoju unikatnost, ved internet toho ponuka tolko...ked vecer nepijes, telo v noci stahuje vodu odkial sa da, ked jej nie je, krv hustne, srdce sa namaha ovela viac lebo to ide tazsie, okrem ineho preto ked ides darovat krv odporucia ti napit sa predtym, aby to lepsie tieklo... ale nie, hlavne poriadne si zapicovat a na slusny post, co najagresivnejsie, lebo tvoj internet ma vzdy pravdu ...
mne sa strasne paci ako sa v poslednom case vdaka internetu vynara kopa bullshitov od fruitarianov, po ludi ktori sa priotravia z vody, hlavne nebyt mainstream a vybrat si svoju unikatnost, ved internet toho ponuka tolko...ked vecer nepijes, telo v noci stahuje vodu odkial sa da, ked jej nie je, krv hustne, srdce sa namaha ovela viac lebo to ide tazsie, okrem ineho preto ked ides darovat krv odporucia ti napit sa predtym, aby to lepsie tieklo... ale nie, hlavne poriadne si zapicovat a na slusny post, co najagresivnejsie, lebo tvoj internet ma vzdy pravdu ...
-
marek carey
Medium Star
Precitaj si este raz, co som napisal, potom sa skus vyjadit znova, rad odpoviem. 
A myty a legendy si asi cital ty, ked si sa z nich zblaznil. Keby je situacia taka, ako ju popisujes, myslim, ze bola polovica naroda mrtva, a Novy Cas sa isiel zblaznit z hlasenia tejto tragedie. Okolo nas su miliony bakterii a virusov, prazitov, pritomnych vsade, lenze existuje v tele taka magicka vlastnost a to imunitny system. Ked ho chces setrit, je to krasne, zavri sa do atiseptickej bubliny a nechaj sa napojit na infuziu, snad vtedy bude to riziko eliminovane na minimum.
A myty a legendy si asi cital ty, ked si sa z nich zblaznil. Keby je situacia taka, ako ju popisujes, myslim, ze bola polovica naroda mrtva, a Novy Cas sa isiel zblaznit z hlasenia tejto tragedie. Okolo nas su miliony bakterii a virusov, prazitov, pritomnych vsade, lenze existuje v tele taka magicka vlastnost a to imunitny system. Ked ho chces setrit, je to krasne, zavri sa do atiseptickej bubliny a nechaj sa napojit na infuziu, snad vtedy bude to riziko eliminovane na minimum.
edit: gratulujem, na hlupej americanke co za tri hodky vypije 6l vody si dokazal, ze vlastne netreba pit vodu? alebo, ze bola zla kvalita vody? alebo co vlastne? fakt, ze ked niekto vypije take mnozstvo za tak kratky cas a ma sancu na zdravotne problemy tu nikto nepopieral, dokonca spomenul, iba debil si ztoho moze vyvodit taky zaver ako ty...nehovoriac o tom, ze nevies ci trpela na zdravotne problemy, ci bola 100% zdrava...
-
uplink
VIP
ColdRain - ja osobne keď som makal v posilke, tak som to trochu prehnal s vodou, najprv mi bolo len trochu zle, do piatich minút sa mi točila hlava a mal som tiaž na srdci, v momente ako som to "vybehal" a vypotil, tak sa mi to zlepšilo. Takže nie je to až také vzácne...
-
marek carey
Medium Star
Otrava z vody je bezna vec, lenze ako to isti ludia interpretuju (viz. hore) je chore. Oni si snad myslia, ze ich otravi samotne zlozenie vody.ColdRain napísal:otravit z nadmerneho prijmu vody, chcem zdroj !
Ja pijem pohár vody kazdu hodinu, v práci mám na to dokonca nastaveny aj reminder - vyskoci mi okno kazdu hodinu. Tym to vychádza na nejake 2,5 - 3 litre vody denne.
-
bolek
Guru
Ja sa nalievam sa permanentne, lebo som naučená a keď nepijem, som smädná. Keď je takto teplo v lete, tak aj tie štyri litre možno. Pijem skoro stále čistú vodu. Máme veľmi dobrú, kvalitnú vodu. Minerálku si občas tiež dám, ale nemám rada sýtené, ľadovo chladené nápoje v lete, ktoré sú prehnane sladké, tie ma určite neosviežia, skôr naopak.
Otrava vody je možné- pri nadmernom pití čistej vody klesá množstvo sodíka v organizme, čo môže viesť až ku kolapsom a pri nárazovom pití obrovského množstva vody sa rozvíja opuch (edém) mozgu, ale to sa jedná o množstvo cca 10litrov, čo je naozaj veľa...
Otrava vody je možné- pri nadmernom pití čistej vody klesá množstvo sodíka v organizme, čo môže viesť až ku kolapsom a pri nárazovom pití obrovského množstva vody sa rozvíja opuch (edém) mozgu, ale to sa jedná o množstvo cca 10litrov, čo je naozaj veľa...
-
marek carey
Medium Star
Klesa koncentracia, nie mnozstvo; opuch moze nastat kdekolvek; o mnozstvo 10l sa nemusi jednat, ide o narazove davky.bolek napísal:Ja sa nalievam sa permanentne, lebo som naučená a keď nepijem, som smädná. Keď je takto teplo v lete, tak aj tie štyri litre možno. Pijem skoro stále čistú vodu. Máme veľmi dobrú, kvalitnú vodu. Minerálku si občas tiež dám, ale nemám rada sýtené, ľadovo chladené nápoje v lete, ktoré sú prehnane sladké, tie ma určite neosviežia, skôr naopak.
-
konfliker21
Novice
ColdRain napísal:otravit z nadmerneho prijmu vody, chcem zdroj !
plne suhlasim odkedy je internet a ludia na nom zaveseny nonstop su aj uplny uboziaci co si o sebe myslia ze vdaka internetu vedia vsetko a mozu to vsade vraviet pretoze si myslia ze maju pravdu ale pritom su to uboziaci ktory su si vobec neni isty trepnu hociaku kravinu len aby nieco trepli a vyzerali tak mudro, no opak je pravdou su to magori ktory maju pred sebou najvecsiu enciklopediu (pre nich: je to internet) no su na tolko sprosti, ze si to v nej ani neoveria a potom to tak aj vyzera
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2012, 19:11)
nic ine ako cistu vodu skoro ani nepijem obcas kofola tak 2 mozno 3x do mesiaca a neake tie mineralky striedam a myslim ze niet nad slovensku cistu vodu videl som cistu vodu inde a to by som nevypil - voda nebola cira a to nemyslim ze spinava ale ze bola zfarbena do zltaLukasqoO napísal:Ja som sladené vody prestal piť z dôvodu, že som bol stále po nich smädný. Vodu ( samozrejme čistú ) sa snažím piť pravidelne hlavne v týchto horúčavách. Pijem aj keď nemám pocit smädu.
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2012, 19:18)
Aká je podľa vás najlepšia minerálna voda na slovensku
-
BookEditor
Light Professional
V poslednej dobe sa snažím piť pravidelne, čo znamená, že mám v izbe stále pohár alebo celý krčah s vodou z vodovodu. Neustále si nalievam, aj keď nie som smädný. Keď som smädný, ako tu už niekto spomenul, je neskoro...
Na túry, prechádzky a na bicyklovanie si vždy beriem čistú vodu. Niekedy dokážem za trištvrtehodinu bicyklovania vypiť celú fľašu s objemom 1,5 litra. Inokedy ju vypijem len z tretiny. Keď idem hoci aj na dvojhodinovú "túru" s kamarátkou a psom, vždy sa bojím, že mi 2 litre vody stačiť nebudú, pretože väčšinou vypijem komplet celú fľašu... A čo potom?
Doma pijem pár krát za deň čaj, zriedkavo minerálku, potom ovocnú štavu (100%), najväčší podiel tvorí voda a to je tak všetko. Z vody mi ešte nikdy zle nebolo, skôr naopak - pri jej nedostatku.
Zvyknem piť aj melón
, keďže asi 99% jeho objemu tvorí voda, je osviežujúci, chutí a navyše zásobuje telo vodou, ktorú človek dostáva hodiny z tela von v pravidelných intervaloch
Treba teda jesť veľa ovocia a zeleniny, jesť ich samotné alebo s jedlom, také rajčiny tiež obsahujú asi trištvrtinový podiel vody.
Tiež netreba zabúdať na ovlažovanie sa, myslím, že to dosť podstatne ochladzuje organizmus práve v letných mesiacoch, ale to už je OT
Na túry, prechádzky a na bicyklovanie si vždy beriem čistú vodu. Niekedy dokážem za trištvrtehodinu bicyklovania vypiť celú fľašu s objemom 1,5 litra. Inokedy ju vypijem len z tretiny. Keď idem hoci aj na dvojhodinovú "túru" s kamarátkou a psom, vždy sa bojím, že mi 2 litre vody stačiť nebudú, pretože väčšinou vypijem komplet celú fľašu... A čo potom?
Doma pijem pár krát za deň čaj, zriedkavo minerálku, potom ovocnú štavu (100%), najväčší podiel tvorí voda a to je tak všetko. Z vody mi ešte nikdy zle nebolo, skôr naopak - pri jej nedostatku.
Zvyknem piť aj melón
Tiež netreba zabúdať na ovlažovanie sa, myslím, že to dosť podstatne ochladzuje organizmus práve v letných mesiacoch, ale to už je OT
Niekto sa pytal ci je mlieko tekutina, davnejsie som cital, ze z mlieka sa da povazovat asi 90% objemu za tekutinu.
Inak za normalnych okolnosti vypijem denne minimalne 1,5l vody a 0,5l mlieka, najviac co som vypil tak asi 6l za den, lenze vacsinu som aj tak vypotil
Uplink, ak nie slovenska voda, tak aka? Ktora je lepsia?
Inak za normalnych okolnosti vypijem denne minimalne 1,5l vody a 0,5l mlieka, najviac co som vypil tak asi 6l za den, lenze vacsinu som aj tak vypotil
Uplink, ak nie slovenska voda, tak aka? Ktora je lepsia?
finska je cistejsia, aspon ta, ktoru som mal moznost pit
-
hojko
Site Admin
Ak by niekoho zaujimala kvalita, tak tu je sprava EU o pitnej vode, Slovensko sa spomina od strany 177, Finsko na strane 91. Ak som dobre pozrel cisla, tak Finsko je na tom lepsie...
V poslednom roku v sprave, teda v roku 2007 sa vo Finsku nasla bakteria E.coli len 1x, u nas to bolo 10x, dalej enterokoky (fekalne streptokoky) vo Finsku 0x, u nas to bolo az 14x dalej zelezo vo Finsku 15x, u nas to bolo 22x, bakteria Coliform vo Finsku 8x, u nas 24x...
V poslednom roku v sprave, teda v roku 2007 sa vo Finsku nasla bakteria E.coli len 1x, u nas to bolo 10x, dalej enterokoky (fekalne streptokoky) vo Finsku 0x, u nas to bolo az 14x dalej zelezo vo Finsku 15x, u nas to bolo 22x, bakteria Coliform vo Finsku 8x, u nas 24x...
- Prílohy
-
- 2005-2007 SynthesisReport.pdf
- (1.54 MiB) 21 stiahnutí
-
marek carey
Medium Star
A to maju byt znepokojujuce cisla?hojko napísal:Ak by niekoho zaujimala kvalita, tak tu je sprava EU o pitnej vode, Slovensko sa spomina od strany 177, Finsko na strane 91. Ak som dobre pozrel cisla, tak Finsko je na tom lepsie...