Vyhra Apple nad Samsungom (august 2012)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Vyhra Apple nad Samsungom (august 2012)

Príspevok od používateľa metthal »

jojinkho:

Vravel som od odchodu Wozniaka. Pretoze jediny kto vsetko vynaliezol bol Wozniak, Steve Jobs nevynasiel nic.

A to pokladas za vynalez nebodaj Mac OS X, iTunes, iPhone, iPad? Mac OS X je len nadstavba nad Unix. iTunes to ani nehovorim, proste obycajny software. A este mi povedz ze co oni vynaliezli na iPhone? Zoberme si to postupne, spomeniem to co si ludia myslia ze Apple vynasiel najcastejsie.

Thunderbolt - Intel
Tablet (iPad) - uz zaciatkom 90. rokov sa objavovali prve tablety
Touch screen - toto ani nekomentujem, neviem presne kto, ale urcite nie Apple

Jedine co priznavam ze priniesli nove je asi Mini Display Port.

Musime si priznat ze Apple proste len spaja veci dokopy, ani jedna cast iPhonu neni od nich.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Ano ale niekto to musel navrhnut. Steve Jobs to nebol ale Apple to navrhol, komponenty si zohnali.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

vsetko to bolo uz pred nimi, oni to len dostali medzi obycajnych ludi.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Všetko potrebné tu bolo spomenuté. Apple sa v týchto veciach tvári ako čistokrvná vizionárska firma, no ako napísal metthal, pri ich slávnom iPhone iba spojili staršie technológie, a dostali ich medzi obyč. ľudí. Toto nie je prvý ani posledný krát. Držím palce Samsungu (a ostatným). Apple je mi čím ďalej tým viac nesympatický.

A taká rečnícka otázka pre podnikateľov, nad ktorou by sa mal zamyslieť každý, že prečo vlastne v tomto to Apple nenávidím. Spôsob podnikania. Zarábanie na druhých. Špinavé peniaze. Zájdime do minulosti. Napríklad taký Henry Ford (prvé autá na mont. linke), prečo dodnes neplatia automobilky za to, že používajú 4 kolesá? Že majú kruhový volant? Že majú gumené pneumatiky?
Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

Prinasavam vam dokument co vlastne vynasiel apple
(ako je v diskusii naznacne, po tom co wozniak odisiel...)

//nj []code zakazane, myslel som ze je to ako na inych forach, zakaz cudzich linkov :P
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Apple len vyuziva chyby v zakonoch, treba sa skor hnevat nad zbastardenym patentovym systemom. To co povodne malo sluzit na ochranu sikovnych a posuvat dopredu vyskum a vedu sa pod vplyvom lobingovych skupin hlavne v USA zmenilo na prostriedok obchodnej strategie, topenia konkurencie a vydierania zo stran gigantickych technologickych spolocnosti - a naopak, praveze pokrok len brzdia. Ked nastane situacia, ze taketo ohromne mnozstva patentov, (niektore z nich naozaj vysinute - zaoblene kovove rohy,) sa nachadza v rukach par firiem, treba sa pytat naco patetny vlastne sluzia. Keby sa uvolnili patentove zakony, pomohlo by to malym firmam a tvorivym jedincom, ktori dnes nevedome porusuju patenty, ktore by vobec nemali byt vydane.

Pravdou je, ze system dusevneho vlastnictva je historicky vylucnou zalezitostou posledneho storocia nasej zapadnej civilizacie a ludia dokazali veky fungovat aj bez neho, aj ked pravda v inych podmienkach. Pointov je vsak, ze tento system je v sucasnosti nafuknuty do absurdnych rozmerov a nielen v oblasti technologii, ale napr. aj v hudbe (60-rocne prava na predaj diel a pod.). Zakony maju sluzit spolocnosti ako celku a tu sa treba opytat, ci je pre spolocnost lepsie nastavenie tychto zakonov na stranu velkych podnikov alebo kreativnych jednotlivcov...

Za dobre navrhy v technologickej oblasti povazujem sprisnenie udelovania patentov (na naozaj specificke riesenia), sprisnenie vymahania (na naozaj napadne kopirovanie), skratenie doby platnosti patentov ci neprenosnost patentov medzi firmami.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

jojinkho: Len aby sme tu ujasnili niekoľko faktov.

1. Samsung kopíruje minimálne tak ako Apple. A to kopírovanie verejne priznal aj Jobs
Samsung nič nepriniesol? No tak sa pozrime, že komu udeľuje najviac patentov za rok americký patentový úrad http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_to ... recipients Podľa štatistík má Samsung skoro 50 000 US patentov, pričom Jablko ich má hmmmm, až 4600 http://www.businessinsider.com/if-paten ... 012-3?op=1 Kto teda prináša (podľa tvojho meradla) viac? Nabudúce si over fakty pred tým, ako budeš niečo tvrdiť.

2. Máš nejaký podrobný prieskum o kvalite produktov Samsung? Koľko produktov od tejto firmy si mal? Ja som ich mal a stále mám dosť. Doteraz som nezaznamenal žiadny problém, všetko funguje, ani raz som nič nereklamoval. Prosím, nedávaj mi tu nejaký online americký prieskum spokojnosti zákazníkov Apple - ten je pre mňa a aj voči mojej otázke irelevantný.

3. Samsung nie len vyrába komponenty telefónov Apple, ale ich aj navrhuje. SoC vyvíjal Apple spolu so Samsungom, Samsung ho stále vyrába. Retinu vyvíjal Samsung s LG, Apple má iba patent na značku "Retina". Retina pre nový iPad 3 bola vyvinutá Samsungom a tú istú technológiu používa na novom tablete P10 (s podporou USB 3.0, woohoo). Písať o kórejskom trhu, že kopíruje, keď Samsung má 10x viac patentov v US ako Apple, je dosť odvážne.

Michaelo: Na základe akých parametrov hodnotíš značky ako "lepšie alebo horšie"? Ktoré produkty Philipsu sú "lepšie"? O tom kopírovaní pre teba platí to isté, čo pre jojinkha - môžeš si prezrieť tie čísla a skús si vygúgliť aj to, že koľko krát bol Apple zažalovaný za kopírovanie - od Xeroxu, cez Nokiu až po nedávny prúser s wifi backupom.

CheZteR: Samsung sa voči rozhodnutiu odvolá, to je už isté, ale odvolávací súd už neumožňuje odštartovať nový proces s novými dôkazmi alebo s novou porotou - odvolávací môže iba zmeniť napríklad spomínanú finančnú pokutu. Aj ak by členovia poroty používali Apple produkty, nič by sa tým nezmenilo (ôsmi z deviatich sú aj tak lamy a o elektronike nevedeli ani prd, takže je to aj tak jedno).

Všeobecne: Nesúhlasím s rozhodnutím súdu (hoci je mi to prd platné), pretože celý proces mal zjavne ďaleko od objektivity. Nechcem popierať, že Samsung viditeľne skopíroval napríklad balenie, ikony, ovládanie TouchWiz, konektory a podobne. Ale ak patentový úrad povolil Apple zaregistrovať si oblé hrany, to je už priveľa aj na mňa. Ja osobne nevidím v iPhone 4 a Samsung Galaxy SII nijakú podobu a to ani náhodou. Nepáči sa mi hlavne to, že Apple sa prezentuje priam ako vzor patentovej čistoty, pričom samotný Jobs priznal kradnutie dizajnov, čo je vidieť aj v obrázku v prílohe od Braunu. Na rehot je, že si kradli aj vo firme navzájom http://news.cnet.com/8301-13579_3-20124 ... -my-ideas/ ibaže kult osobnosti Jobsa takéto správy proste brzdí. Som veľmi zvedavý, že ako to dopadne, držím palce Samsungu, Apple ma svojou politikou krok za krokom odradilo od kupovania jeho výrobkov a to stále jeden z nich používam.
Prílohy
braun
braun
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Áno, nanešťastie som mal. A viacerých kórejcov, no čo už. Stáva sa. Z nich ako tak ide ASUS, naňho nemôžem povedať.
Pozri si to takto : máš počítač, hej taká bednička zložená z komponentov. Čo odíde prvé ?
Kórejská súčiastka, čo odíde druhé?
Kórejská súčiastka, ....

A to, keď si odkúpim patent znamená, že som tu vec vymyslel? :hmm:
Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

Apple chce zakaz predaja 8 zariadeni samsung..
http://mobilmania.azet.sk/bleskovky/app ... fault.aspx
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Toto je trochu moc podľa mňa.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Snad nato dako Apple doplati a vrati sa mu to. Lebo taketo degesoviny len on moze vymyslat. jojinkho: Vsak v zariadeniach od jablka mas ake suciastky? Vari mi chces povedat, ze nie korejske? :) Asi si necital ako sikmoki ludze su mordovany v apple fabrikach. Len vo firme som sa stretaval s castym odchadzanim tych ich "buttonom" na iphone ako na beziacom pase.
A Asus? Prepana..
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

zakazane ovocie chuti najlepsie :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

jojinkho napísal:Áno, nanešťastie som mal. A viacerých kórejcov, no čo už. Stáva sa. Z nich ako tak ide ASUS, naňho nemôžem povedať.
Pozri si to takto : máš počítač, hej taká bednička zložená z komponentov. Čo odíde prvé ?
Kórejská súčiastka, čo odíde druhé?
Kórejská súčiastka, ....
ty budes asi dost pribrzdeny. co si myslis, ze v apple vyrobkoch su americke suciastky alebo co? nemam nic proti objektivnemu porovnaniu vyrobkov, ale ty pises jednu vacsiu blbost za druhou
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Nie, a práve to ma trápi, že firmy, ktoré nie sú pôvodom kórea musia dávať kórejské, taiwanské súčiastky a vyrábať sa v číne, aby sa dokázali rovnať konkurentom.
Stále len cena, cena a nič iné. Samozrejme, že som rád, že je elektronika lacnejšia, ale za akú cenu.
A aj keď majú kórejské súčiastky, stále sú lepšie poskladané.
//P.S.: Samsung nekupujem a ani kupovať nebudem. Za rovnakú cenu sa dá kúpiť rovanko dobrý, alebo aj lepší konkurenčný výrobok.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Čo to je za nonsens, že kórejské súčiastky sú v Apple výrobkoch lepšie poskladané ako v Samsungoch?

To chceš tvrdiť, že Číňan z Appláckej fabriky dokáže lepšie uložiť 2 súčiastky vedľa seba ako ten zo Samsungu? :D
jojinkho
Medium Star
Medium Star

To ako to bude vnútri poskladané navrhuje firma a áno.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak to sorry, ale väčšiu kravinu si napísať nemohol...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jojinkho: Nie som si celkom istý, či sa ma nesnažíš trollovať. To, čo píšeš o tom, čo odíde prvé, je iba tvoj osobný názor - vtip je v tom, že skoro 30 percent vnútorností iPadov a iPhone sú komponenty Samsungu a celé mašiny sú vyrábané v Číne- na základe tvojho "úsudku" by mali všetky Apple výrobky "odchádzať" jedna radosť, priam v miliónoch. Hádam neveríš, že nejaký punc "designed by Apple" by na tom mal niečo zmeniť. Fun Fact - ďalšie procesory v novom iPhone budú opäť vyrábané Samsungom. Ak by bolo všetko od kórejcov taký hnoj, ako to opisuješ, určite by sa na nich Apple, Sony, Dell, HP, Verizon a ATandT vykašľali už dávno.

"A to, keď si odkúpim patent znamená, že som tu vec vymyslel?" - veď toto je predsa tvoja logika, nie? Vyhlásil si, že Samsung nič nepriniesol, že iba kopíruje - na základe čoho si to vyhlásil? Čo nové priniesol Apple? Nože, daj. Apple nemá komponenty od Samsungu preto, lebo sú lacné, ale preto, lebo si ich vyrobiť nevie - iba robí dizajn a aj to nie vo všetkých prípadoch.

Nik ťa nenúti kupovať Samsung - na to, či niekde v nejakom odvetví nájdeš lepší výrobok za nižšiu cenu, si pozriem testy a nie názor jedného užívateľa.
OneTouch
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa OneTouch »

ževraj bol porušený aj patent na balenie :D :D

http://pocitace.sme.sk/c/6510813/danou- ... tfony.html
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No tak za toto vyhráva Samsung Troll roka, ak je to teda pravda:
http://au.ibtimes.com/articles/378402/2 ... D3yGdYf7eI
http://www.wiztechie.com/2012/08/samsun ... ent-coins/
//samozrejme, že nie je, dole v druhom článku je to vysvetlené...Ale želal by som si, aby to takto dopadlo :3
Napísať odpoveď