Kvalitné autoservisy

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
macnet
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Kvalitné autoservisy

Príspevok od používateľa macnet »

Nepodelili by ste sa o vaše skúsenosti s autoservismi? Predsa len, človek, ktorý sa v autách nevyzná, môže prísť o dosť peňazí, ak ho oklamú.

Konkrétne neprevádzkujete v BA niečo / prípadne kamarát, s čím mate dobru skusenost?

Dakujem :)

Nic podobne som nenasiel na fore, tak preto som zalozil novu temu...
icefiresr
Addict
Addict

Re: Kvalitné autoservisy

Príspevok od používateľa icefiresr »

To nie, ale mozem ti uviest 2, ktorym sa na hony vyhybaj v BA:

DM Autoservis - Ďuriš Martin - v Podunajskych biskupiciach - bol som tam s autom, skapinalo mi v studenych startoch. Iba toto, nic viac. Ked som auto bral spat, tak neslo nastartovat vobec, hned skapalo, dokonca i ked som pridaval plyn. Musel som to dat zobrat (rozumej odtiahnut) do Mercedes servisu na Tuhovskej, kde po tych mantakoch ponastavovali vsetko spat (od volnobehu, cez lanko plynu, odpojenu lambdu a xy inych dofuckovanych veci). HROZNY AUTOSERVIS ! Ani stipka slusnosti, nic.

Autoservis TEKAUER - v Podunajskych biskupiciach - prisiel som tam s tym, ze sa mi zle radilo. Chceli vymenit na komplet spojku (300 Euro + ). Potom som skocil v NR do servisu Mercedes, kde mi vymenili gumove casti na prevodovke za 23 Euro. Problem odstraneny.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Ja Ti možem odporučiť v BA Autopolis(Nissan, Hyundai, Ford), sú sice autorizovaný servis, no ceny majú v porovnaní s konkurenciu viac než dobré.Kvalita práce je tiež na veľmi vysokej úrovni, a ani dlho čakať nebudeš :)
Weblink
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Weblink »

Urcite nedoporucam PNEUBOX

Na aute mi zacalo nieco buchat pri pravom zadnom kolese, no rozhodol som sa ho dat do serveri no bohuzial do pneuboxu na poliankach.
Po "oprave" som si bol pre auto no tetuska za pultom mi povedala, ze auto je opravene, nastavili mi aj geometriu, stalo ma to cca 40 eur.

Po prejdeni 20m od servisu to buchalo stale, vratil som sa no bohuzial technik tam nebol tak som sa otocil a siel s autom domov (kedze auto potrebujem k praci nemozem si ho dovolit nechat dlhsie v servise)

Po komunikacii s veducim servisu som dostal taketo vyjadrenie:
Dobrý deň pán xy.

Najskôr sa Vám chcem ospravedlniť za nedorozumenie, ktoré vzniklo pri našej komunikácii pri preberaní Vášho auta do opravy v našom servise.
Pri preberaní objednávky sme zaregistrovali Vašu požiadavku na kontrolu a nastavenie geometrie a kontrolu vozidla, "lebo vám vzadu niečo búcha".
Geometriu sme nastavili s výsledkom, že vpredu bolo všetko v poriadku a vzdu náš mechanik zistil, že aj keď sa snažil pohnúť nastavovacími prvkami "až nadoraz", nemohol geometriu zadnej časti nastaviť presne podľa predpísaných hodnôt určených pre Vaše vozidlo. S tým aj bol vystavený protokol o stave geometrie vozidla pred a po nastavení.
Ďalším / opakovaným- po skúšobnej jazde / zisťovaním sme ako možnú príčinu búchania prichádzajúceho zo zadnej časti vozidla určili voľne sa pohybujúce poloosi, ktoré by v Lobro kĺboch mali byť zaistené poistnými krúžkami proti axiálnemu pohybu. Pri pohybe vozidla tieto poloosi narážajú v krajnej pozícii do vnútornej čast kĺbu, čo spôsobuje uvedený hluk. Ďalej sme zistili vôlu v gumovom uložení zadného stabilizátora.
Pri svojej práci postupujeme s ohľadom na efektívne odstránenie zistených závad, no pri požiadavke len na "kontrolu" k oprave pristupujeme až po súhlase zákazníka. Štandardne oznamujeme svojim zákazníkom /napr. formou SMS/, že je ich vozidlo opravené a výšku sumy za opravu. Je možné, že v situácii, keď pracujeme v redukovanom stave vzhľadom k dovolenkám sa mohlo stať, že v časovej zanepráznenosti sme Vám toto avízo neposlali, za čo sa ešte raz osobne ospravedlňujem, takisto aj za nepríjemnosti, ktoré Vám z toho mohli vzniknúť.

Budeme radi, keď vám budeme môcť poskytnúť naše služby aj v budúcnosti-samozrejme, že s nejakým bonusom, ako prejavom úcty k Vám.

S pozdravom

Ľ. H.
Vedúci MOP Bratislava Polianky

ContiTrade Slovakia s.r.o.
prevádzkovateľ siete Pneubox
Maloobchodná predajňa
Polianky 27
841 01 Bratislava
Tych 40€ som zaplatil za neuplnu geometriu? hmm trosku blbost nie?
Auto som si dal pozret v inom servise no tam mi diagnostikovali vadny silentblok zadneho kolesa, vymenili mi ho na pockanie (predomnou) buchot prestal, dal som si skontrolovat aj spomenute poloosi no tie som mal uplne v poriadku (ukazkovy stav)... Uz ma chceli ojekabatit o € za poloosi :/

Samozrejme som si nechal zastal aj protokol o vykonani geometrie no na protokole bol uvedeny uplne iny typ auta ako mam tym padom nemohli spravne nastavit ani predok... Toto je moja prva a posledna skusenost s pneuboxom.

Tak isto nedoporucujem autoservis co je pri ekonomickej univerzite -nazov si nepamatam- Neochota personalu, zla diagnostika pomenia aj veci co netreba ...

Po tychto skusenostiach si opravujem auta sam, sice som do toho amater no da sa to :) A hlavne pretoto vznikol fuserklub kde sa fusuje do aut ak niekto chce viac info tak ss :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Weblink: S vozidlom sa chodi na geo vtedy, ak sucha nerovnomerne pneumatiky, auto taha do strany alebo vibruje volantom/autom. Pri buchani sa hlada chyba inde a neviem o tom, ze by to malo nieco spolocne s geo, vacsinou su to capy, tycky stabilizatora, ramena, tlmic, ulozenie tlmica... Preto nechapem, co mala geometria spolocne s buchanim na ktore si sa stazoval, podla mna vobec nic. Aj tych 40 eur sa mi zda vela, ale tak zalezi od servisu, normalne sa da spravit za 20-25 eur bez vacsich problemov. Ty si platil podla mna 20 eur za geometriu a dalsich 20 sa jednu servisnu hodinu, ktoru si nauctovali k tomu, aby zistili, ze kde a preco to bucha.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Máte niekto skúsenosti s autoservisom Diškanec, ktorý sídli v BA na ulici Žitná 5? Nakoľko mám problém s autom, tak budem musieť navštíviť fakt veľmi dobrý servis, kde budú mať aj poriadnu diagnostiku.
Weblink
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Weblink »

hojko napísal:Weblink: S vozidlom sa chodi na geo vtedy, ak sucha nerovnomerne pneumatiky, auto taha do strany alebo vibruje volantom/autom. Pri buchani sa hlada chyba inde a neviem o tom, ze by to malo nieco spolocne s geo, vacsinou su to capy, tycky stabilizatora, ramena, tlmic, ulozenie tlmica... Preto nechapem, co mala geometria spolocne s buchanim na ktore si sa stazoval, podla mna vobec nic. Aj tych 40 eur sa mi zda vela, ale tak zalezi od servisu, normalne sa da spravit za 20-25 eur bez vacsich problemov. Ty si platil podla mna 20 eur za geometriu a dalsich 20 sa jednu servisnu hodinu, ktoru si nauctovali k tomu, aby zistili, ze kde a preco to bucha.
Ono som mal daaku tu dobu zle vytoceny volant, tj som ho mal o par stupnov otoceny doprava a kolesa boli rovno (toto mi poriesila ta spomenuta geometria)
a buchane buchalo koleso, buchlo to aj ked som silnejsie kopol do kolesa... (doslo mi dost vtipne, ked mi napisali, ze spomenute buchanie sposobuju poloosi :D )
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Weblink, dobre je, ze si dostal aspon odpoved...Ja NEodporucam servis Bosch na Kopcianskej v BA. Ak bude mat niekto chut citat, prikladam mail, ktory som im napisal po druhej navsteve. Zaroven hladam spolahlivy servis v BA, kde mi budu schopni opravit auto. AK mate tipy, sem s nimi...
Dobry den,

dovolte mi, aby som sa s Vami podelil o moje doterajsie skusenosti s Vasim servisom. Dufam, ze Vas tento e-mail neurazi, naopak, najdete v nom par rad, ako robit veci lepsie. Navstivil som Vas zatial dvakrat...

Prvykrat to bol Opel Corsa C, ktora bezala v pohode, iba obcasne nestarovala. Zaparkoval som ju teda u Vas, kde som ju isty cas nechal. Ked som sa vratil, diagnoza znela - nutna vymena riadiacej jednotky, odhadovane naklady cca. 500 EUR. Vzhladom na to, ze som pracujuci clovek, ktory si radsej veci potvrdi predtym, nez za nieco vyhodi peniaze, overil som si to aj inom servise. Nad Vasim stanoviskom sa pousmiali a za par drobnych (v porovnani s Vasou navrhnutou cenou opravy) opravili starter. Auto doteraz funguje bezchybne.

Druhykrat som Vas navstivil nedavno (Stvrtok 23.08.2012) ked som potreboval opravit rucnu brzdu na svojom aute - Volvo S60. Este predtym, nez zacnem pisat, chcem uviest, ze som stalym zakaznikom Bosch servisu v Nitre (AR Servis, Bratislavska), ale kedze som momentalne v podnajme v BA, vyhladal som Bosch servis prave tu. Co som od toho ocakaval? Rovnaku kvalitu, na aku som bol zvyknuty.

Po prichode do kancelarie som zostal zarazeny, ked sa zamestnanec (neviem jeho zaradenie, ale bol to clovek, ktory 'diagnostikoval' vyssieuvedeny Opel) rozpraval s pripadnym dodavatelom, ktory chcel vyplatit fakturu. V pohode medzi zakaznikmi niekolkokrat zopakoval, ze:"veduci je teraz 'na hajzli, ale hned pride a zaplati to". Budiz...nie kazdy sme stvoreny na komunikaciu medzi zakaznikmi. Osobne pracujem ako veduci callcentra v nadnarodnej spolocnosti, preto ma taketo vyjadrovanie udivilo.

Vysvetlil som, ze idem z STK a nepresiel som, pretoze po zatiahnuti rucnej brzdy brzdi iba lave koleso a treba ju bud dotiahnut, alebo pozriet komplet mechanizmus. Po vysvetleni problemu ma zamestnanec vyzval, aby som mu dal klucik od auta. Dal som mu ho a zostal som stat cakajuc, ze dostanem aj nejaky papier / doklad o tom, ze Vam v servise nechavam auto. Marne... Na moju vyzvu, ze by som rad obdrzal preberaci protokol, ste mi ho ochotne vypisali. Otazku, ktora je bezna snad v kazdom servise, ci potrebujem niekam zaviest, som pri odchode cakal zbytocne.

Den na to som si prisiel po auto. K prebratiu auta som vobec nepotreboval svoj preberaci protokol, ba dokonca som Vam ani nic pri jeho prebrati nepodpisal. Naskytla sa mi vtedy otazka, co keby moje auto prisla vybrat uplne cudzia osoba? Date mu kluciky a poviete mu dovidenia pan XY? Prebral som si kluciky a dalsim prekvapenim bolo, ked ste mi zahlasili, ze nemusim platit. Mam sa Vam ozvat ked prejdem cez STK a Vy mi nasledne poslete fakturu. Hned som vedel, ktora bije...

S rucnou brzdou (okrem toho, ze bola dotiahnuta tak, ze keby na aute poslem niekam priatelku, tak nebude mat dost sil na to, aby rucnu vytiahla na prvy zub), nebolo spravene nic. Kedze zrejme nemate ziadny pristroj / moznosti, ako odskusat funkcnost rucnej brzdy, zostalo to znova na technikoch STK.

Aky bol dnes vysledok na opakovanej technickej kontrole? Samozrejme, auto je nesposobile na premavku na pozemnych komunikaciach. Dovod - nefunkcna rucna brzda. Dnesny protokol o TK vozidla prikladam do emailu.

Otazky, na ktore by som rad dostal odpoved su nasledovne:

1.) Ako mozte prebrat auto do servisu bez toho, aby ste vyplnili a podpisali preberaci protokol?
2.) Co keby sa autu nieco stalo, pripadne by ho u Vas niekto ukradol? Ja ako zakaznik ale preberaci protokol nemam...
3.) Ako je mozne, ze na vyber auta zo servisu Vam nepotrebujem nic predlozit?
4.) Kto mi teraz nahradi sumu, ktoru som zaplatil, za opakovanu STK na ktorej som bol zbytocne?

Dakujem Vam za vyjadrenie, s pozdravom
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

No ja mam podobnu skusenost so servisom BOSCH akurat ze v Presove. Ani babetu by som im nedal opravit ;) pisal som o tom aj na fore o co slo....

uNreal_saTch^ napísal:Weblink, dobre je, ze si dostal aspon odpoved...Ja NEodporucam servis Bosch na Kopcianskej v BA. Ak bude mat niekto chut citat, prikladam mail, ktory som im napisal po druhej navsteve. Zaroven hladam spolahlivy servis v BA, kde mi budu schopni opravit auto. AK mate tipy, sem s nimi...
Fexon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Fexon »

Caute,precital som tuto temu,ale skor by som potreboval doporucit kvalitny autoservis ako ten,ktoremu sa vyhnut.Priatelka mierne upravila moje auto a potrebujem ho dat znova do povodneho stavu :(
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klemen »

Za seba urcite odporucam Autoservis A.V.T. na Sliacskej. O niecom uz vypoveda aj to, ze ked som tam dosiel prvy krat vsetko bolo ciste a upratane, nie ako vo vacsine servisov s ktorymi som mal cest.
Ale teda skusenosti- prvy krat som dosiel len prezuvat pneu- vsetko OK ako ma byt, cena na urovni ostatnych servisov v BA akurat ze tuna bolo vsetko spravene poctivo. Najskor sa ma pytal, ci neviem, kde mam nalepeny stitok s predpisanymi tlakmi na hustenie pneu, ked som nevedel nasiel si ich v prirucke. Vsetky sroby dotiahnute momentovym klucom. Obe veci by mali byt v dobrom servise samozrejmost, ale tu som sa stretol prvy krat s tym ze ich robia sami od seba a nie az po urgovani zakaznikom.
Pri druhej vymene pneu mi skontrolovali po zime podvozok a upozornili na to, ze treba menit tycky stabilizatora. Na pockanie spravil cenovu ponuku s tym, ze nech si to premyslim a ak mam zaujem menit to u nich aby som sa ozval.
Okrem toho som tam daval na jednom aute menit komplet brzdy (kotuce, oblozenie, vzadu bubny, oblozenie... material prineseny vlastny, takze si uctovali vyssiu hodinovu sadzbu), ale napriek tomu, ze suciastky neboli ich a tym padom na ne neposkytuju zaruku vsetko bolo vymenene ako ma byt a uz pol roka bez problemov.
Personal je ochotny, takze za mna super hodnotenie. Momentalne tam servisuje uz 3 auta a co sa mi velmi paci, prisposobuju opravu tomu ci sa jedna o nove 3 mesacne auto, alebo 12 rocnu jazdenku. Na jazdenku mi zatial vzdy ponukol rozne alternativy ako dostat vec do uspokojiveho stavu s tym, ze dalsiu investiciu by zvazil kedze sa jedna o tak stare auto. Konkretne napr. polamane krycie plasty podvodzku- ponuknute boli 2 opravy, jedna kedy by sa objednavali nove originalne diely ktore by vysli na 150€ alebo druha moznost ze ich kolega pospaja stahovacimi paskami a o mesiac dojdem na kontrolu ci vsetko drzi ako ma. :)
Robin22
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Robin22 »

tak to si mal celkom pozitivnu skusenost,ja som uz vystriedal niekolko servisiv a zo ziadneho som nebol taky nadseny.Asi je to aj trocha o stasti,ci narazis na poctivy a hlavne kvalitny servis,ktory sa nesnazi za kazdu cenu zarobit.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

ja mam trosku OT otazku:

jeden moj znamy kupil "nove" (2009/70k km) auto od nemeckeho koncernu. (nejdem tu zverejnovat podrobnosti...)

mal a ma jeden problem, presiel uz 5 servisov, 2x autorizovany... v kazdom nechal nemalo eury, a problem mu neodstranili. (menili kadeco za nemale prachy). Vzdy tvrdili ze by to malo pomoct a problem by mal byt vyrieseny - no nebol. + ked berieme hodinovu tarifu autorizovaneho servisu.

otazka:
Ako je mozne ze servisny technici nevedia diagnostikovat problem, resp. skusaju vsetko za radom, s tym ze negarantuju opravu ?
A ako je mozne ze za servisny ukon si uctuju prachy a pritom problem neodstrania ?

cele mi to pride divne... lebo mi to pride tak, ze takymto systemom uz mozu vymenit rovno cely motor, celu prevodovku a nakoniec zistia ze bol odideny kondik v ecu a preto to sposobovalo problem.
Ale ty si zaplatis za vsetko aj to co nebolo treba bolo kvazy nove, a nielen prikladd 20e za vymenu kondenzatora, ktory to vsetko sposobil. Mate dake skusenosti ?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Vies ked je to nejaka skladacka ala macka vo vreci ze nic s nicim nesedi, tak obcas aj dobry mechanik nema paru ale mas recht, uz som pocul viac krat. Ono lepsie sa pomeni-zarobi a nevyriesi ako by povedal "neviem na 100% povedat pricinu" a este jedna vec, nie vzdy sa ta pricina moze vyriesit vymenou jedneho komponentu, castokrat su to veci navazne na viacero veci, resp. nieco poskodi nieco co tym padom poskodi nieco... atd
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

existuje jeden autoservis ktorý by som mohol odporučiť len neviem názov.všetko čo viem že ho má chlapík ktorý je registrovaný na portáli autobazar.eu a nick má mhlavaty.tento pán má ten servis v nových zámkoch ale tento človek to je pán automechanik..ja som vymakanejšieho servismana ešte nevidel ako je tento človek.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Yup, toho poznam aj ja z autobazar.eu. Len je problem k nemu sa dostat :) Ale uz mi par krat poradil na fore.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Henten chlapik to je ina trieda ja som snim stale v kontakte cez SS na fore autobazar.eu ale to je jednoducho trieda..Keby boli všetjky servisy tak poctive ako je tento clovek tak radosť voziť svoje auta do servisu a neboli by problemy typu že vystriedal som 10 servisov pomenili mi sto veci za milion euro(priklad) a problem pretrvava..tento človek fakt on sa nesnaži hned meniť on sa snaží prísť an príčinu rpoblemu aj ked ej to iba banalita a tu opraviť aby zákaznik nemusel plaťiť neviem ako veľa
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...logické dekarbon, každý servis by si zubami nechtami držal takého zákazníka ako si ty...všetko sa kazí a zákazník nemá ani páru o tom, čo ako funguje...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

(pisem len pneuservis) Ja osobne uz 2 roky chodim do Premio AutoLeader v KE a som spokojny jednak cenovo, pristupom aj rychlostou/kvalitou prac
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:...logické dekarbon, každý servis by si zubami nechtami držal takého zákazníka ako si ty...všetko sa kazí a zákazník nemá ani páru o tom, čo ako funguje...
Niečo už o tom viem sice malo ale viem aa nechodim k nemu chodim inam dal som to len ako tip
Napísať odpoveď