Konkrétne neprevádzkujete v BA niečo / prípadne kamarát, s čím mate dobru skusenost?
Dakujem
Nic podobne som nenasiel na fore, tak preto som zalozil novu temu...
Tych 40€ som zaplatil za neuplnu geometriu? hmm trosku blbost nie?Dobrý deň pán xy.
Najskôr sa Vám chcem ospravedlniť za nedorozumenie, ktoré vzniklo pri našej komunikácii pri preberaní Vášho auta do opravy v našom servise.
Pri preberaní objednávky sme zaregistrovali Vašu požiadavku na kontrolu a nastavenie geometrie a kontrolu vozidla, "lebo vám vzadu niečo búcha".
Geometriu sme nastavili s výsledkom, že vpredu bolo všetko v poriadku a vzdu náš mechanik zistil, že aj keď sa snažil pohnúť nastavovacími prvkami "až nadoraz", nemohol geometriu zadnej časti nastaviť presne podľa predpísaných hodnôt určených pre Vaše vozidlo. S tým aj bol vystavený protokol o stave geometrie vozidla pred a po nastavení.
Ďalším / opakovaným- po skúšobnej jazde / zisťovaním sme ako možnú príčinu búchania prichádzajúceho zo zadnej časti vozidla určili voľne sa pohybujúce poloosi, ktoré by v Lobro kĺboch mali byť zaistené poistnými krúžkami proti axiálnemu pohybu. Pri pohybe vozidla tieto poloosi narážajú v krajnej pozícii do vnútornej čast kĺbu, čo spôsobuje uvedený hluk. Ďalej sme zistili vôlu v gumovom uložení zadného stabilizátora.
Pri svojej práci postupujeme s ohľadom na efektívne odstránenie zistených závad, no pri požiadavke len na "kontrolu" k oprave pristupujeme až po súhlase zákazníka. Štandardne oznamujeme svojim zákazníkom /napr. formou SMS/, že je ich vozidlo opravené a výšku sumy za opravu. Je možné, že v situácii, keď pracujeme v redukovanom stave vzhľadom k dovolenkám sa mohlo stať, že v časovej zanepráznenosti sme Vám toto avízo neposlali, za čo sa ešte raz osobne ospravedlňujem, takisto aj za nepríjemnosti, ktoré Vám z toho mohli vzniknúť.
Budeme radi, keď vám budeme môcť poskytnúť naše služby aj v budúcnosti-samozrejme, že s nejakým bonusom, ako prejavom úcty k Vám.
S pozdravom
Ľ. H.
Vedúci MOP Bratislava Polianky
ContiTrade Slovakia s.r.o.
prevádzkovateľ siete Pneubox
Maloobchodná predajňa
Polianky 27
841 01 Bratislava
Ono som mal daaku tu dobu zle vytoceny volant, tj som ho mal o par stupnov otoceny doprava a kolesa boli rovno (toto mi poriesila ta spomenuta geometria)hojko napísal:Weblink: S vozidlom sa chodi na geo vtedy, ak sucha nerovnomerne pneumatiky, auto taha do strany alebo vibruje volantom/autom. Pri buchani sa hlada chyba inde a neviem o tom, ze by to malo nieco spolocne s geo, vacsinou su to capy, tycky stabilizatora, ramena, tlmic, ulozenie tlmica... Preto nechapem, co mala geometria spolocne s buchanim na ktore si sa stazoval, podla mna vobec nic. Aj tych 40 eur sa mi zda vela, ale tak zalezi od servisu, normalne sa da spravit za 20-25 eur bez vacsich problemov. Ty si platil podla mna 20 eur za geometriu a dalsich 20 sa jednu servisnu hodinu, ktoru si nauctovali k tomu, aby zistili, ze kde a preco to bucha.
Dobry den,
dovolte mi, aby som sa s Vami podelil o moje doterajsie skusenosti s Vasim servisom. Dufam, ze Vas tento e-mail neurazi, naopak, najdete v nom par rad, ako robit veci lepsie. Navstivil som Vas zatial dvakrat...
Prvykrat to bol Opel Corsa C, ktora bezala v pohode, iba obcasne nestarovala. Zaparkoval som ju teda u Vas, kde som ju isty cas nechal. Ked som sa vratil, diagnoza znela - nutna vymena riadiacej jednotky, odhadovane naklady cca. 500 EUR. Vzhladom na to, ze som pracujuci clovek, ktory si radsej veci potvrdi predtym, nez za nieco vyhodi peniaze, overil som si to aj inom servise. Nad Vasim stanoviskom sa pousmiali a za par drobnych (v porovnani s Vasou navrhnutou cenou opravy) opravili starter. Auto doteraz funguje bezchybne.
Druhykrat som Vas navstivil nedavno (Stvrtok 23.08.2012) ked som potreboval opravit rucnu brzdu na svojom aute - Volvo S60. Este predtym, nez zacnem pisat, chcem uviest, ze som stalym zakaznikom Bosch servisu v Nitre (AR Servis, Bratislavska), ale kedze som momentalne v podnajme v BA, vyhladal som Bosch servis prave tu. Co som od toho ocakaval? Rovnaku kvalitu, na aku som bol zvyknuty.
Po prichode do kancelarie som zostal zarazeny, ked sa zamestnanec (neviem jeho zaradenie, ale bol to clovek, ktory 'diagnostikoval' vyssieuvedeny Opel) rozpraval s pripadnym dodavatelom, ktory chcel vyplatit fakturu. V pohode medzi zakaznikmi niekolkokrat zopakoval, ze:"veduci je teraz 'na hajzli, ale hned pride a zaplati to". Budiz...nie kazdy sme stvoreny na komunikaciu medzi zakaznikmi. Osobne pracujem ako veduci callcentra v nadnarodnej spolocnosti, preto ma taketo vyjadrovanie udivilo.
Vysvetlil som, ze idem z STK a nepresiel som, pretoze po zatiahnuti rucnej brzdy brzdi iba lave koleso a treba ju bud dotiahnut, alebo pozriet komplet mechanizmus. Po vysvetleni problemu ma zamestnanec vyzval, aby som mu dal klucik od auta. Dal som mu ho a zostal som stat cakajuc, ze dostanem aj nejaky papier / doklad o tom, ze Vam v servise nechavam auto. Marne... Na moju vyzvu, ze by som rad obdrzal preberaci protokol, ste mi ho ochotne vypisali. Otazku, ktora je bezna snad v kazdom servise, ci potrebujem niekam zaviest, som pri odchode cakal zbytocne.
Den na to som si prisiel po auto. K prebratiu auta som vobec nepotreboval svoj preberaci protokol, ba dokonca som Vam ani nic pri jeho prebrati nepodpisal. Naskytla sa mi vtedy otazka, co keby moje auto prisla vybrat uplne cudzia osoba? Date mu kluciky a poviete mu dovidenia pan XY? Prebral som si kluciky a dalsim prekvapenim bolo, ked ste mi zahlasili, ze nemusim platit. Mam sa Vam ozvat ked prejdem cez STK a Vy mi nasledne poslete fakturu. Hned som vedel, ktora bije...
S rucnou brzdou (okrem toho, ze bola dotiahnuta tak, ze keby na aute poslem niekam priatelku, tak nebude mat dost sil na to, aby rucnu vytiahla na prvy zub), nebolo spravene nic. Kedze zrejme nemate ziadny pristroj / moznosti, ako odskusat funkcnost rucnej brzdy, zostalo to znova na technikoch STK.
Aky bol dnes vysledok na opakovanej technickej kontrole? Samozrejme, auto je nesposobile na premavku na pozemnych komunikaciach. Dovod - nefunkcna rucna brzda. Dnesny protokol o TK vozidla prikladam do emailu.
Otazky, na ktore by som rad dostal odpoved su nasledovne:
1.) Ako mozte prebrat auto do servisu bez toho, aby ste vyplnili a podpisali preberaci protokol?
2.) Co keby sa autu nieco stalo, pripadne by ho u Vas niekto ukradol? Ja ako zakaznik ale preberaci protokol nemam...
3.) Ako je mozne, ze na vyber auta zo servisu Vam nepotrebujem nic predlozit?
4.) Kto mi teraz nahradi sumu, ktoru som zaplatil, za opakovanu STK na ktorej som bol zbytocne?
Dakujem Vam za vyjadrenie, s pozdravom
uNreal_saTch^ napísal:Weblink, dobre je, ze si dostal aspon odpoved...Ja NEodporucam servis Bosch na Kopcianskej v BA. Ak bude mat niekto chut citat, prikladam mail, ktory som im napisal po druhej navsteve. Zaroven hladam spolahlivy servis v BA, kde mi budu schopni opravit auto. AK mate tipy, sem s nimi...
Niečo už o tom viem sice malo ale viem aa nechodim k nemu chodim inam dal som to len ako tipGrim napísal:...logické dekarbon, každý servis by si zubami nechtami držal takého zákazníka ako si ty...všetko sa kazí a zákazník nemá ani páru o tom, čo ako funguje...