Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
No ja ti neviem, väčšinu ľudí čo poznám (a majú kožu) to moc nechvália. Na druhej strane sa to dobre čistí, čo je super, dlho vyzerá dobre.
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ta koza je asi najvecsi minus na tom aute.. pojdem to pozriet osobne a uvidim, ci to stoji zato alebo radsej hladat nieco ine..
Ahojte, nepoznate nejake leasingove spolocnosti (idealne overene)... diky
UniCredit, Quatro... Leasing je zlý. Ak, tak zober radšej úver.
Každý by sa mal zakrývať takou perinou na akú má.
Každý by sa mal zakrývať takou perinou na akú má.
najhorsi je na leasingu urok.. ja som dal 50% akontaciu a 50% leasing + urok 20%
Chlapci.. dilema.... ktoré auto pre ženu - prevažne krátke trasy po meste na nákupy? ..a tiež asi 3x do týždňa 10km tam a 10km späť po rýchloceste (KE-Šaca).
nafta: Renault Clio 1.9D ročník 1996, najazdené 140.000km, motor po menšej generálke - celú zimu-jar sa kazil, ale už je OK, predchádzajúci majiteľ staršia pani
benzín: Škoda Fabia 1.2 HTP, ročník 2006, najazdené 192.000km, bývalé služobné auto, ale malo pravidelné prehliadky v autorizovanom servise, pri 180.000km bola údajne robená GO motora.
Nejde o kúpnu cenu, ale o prevádzkové náklady... radšej ísť do nižšej spotreby a lacnejšej nafty, alebo do "novšieho" auta, ktoré snáď bude mať menšie náklady na údržbu?
nafta: Renault Clio 1.9D ročník 1996, najazdené 140.000km, motor po menšej generálke - celú zimu-jar sa kazil, ale už je OK, predchádzajúci majiteľ staršia pani
benzín: Škoda Fabia 1.2 HTP, ročník 2006, najazdené 192.000km, bývalé služobné auto, ale malo pravidelné prehliadky v autorizovanom servise, pri 180.000km bola údajne robená GO motora.
Nejde o kúpnu cenu, ale o prevádzkové náklady... radšej ísť do nižšej spotreby a lacnejšej nafty, alebo do "novšieho" auta, ktoré snáď bude mať menšie náklady na údržbu?
Nizsia spotreba u lacnejsej nafty je otazna, pretoze diesel kym sa nezohreje, tak ma vyssiu spotrebu, v zime to bude este horsie. A na kratke trasy mat diesel je privelky luxus. V tomto pripade sa skor pozeraj po benzine, takze ta Fabia je podla mna lepsia volba.
tak ako povedal heker
Vyskystli sa mi dve autá:
http://nissan-primera.autobazar.eu/18-v ... 59009.html - majiteľ je nejaký komunálny poslanček zo Smeru, na FB má aj fotku nového auta
http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=3649523
Auto vyzerá dobre, jazdené bežne po meste a okreskách. Reál km.
Trošku dilema, pri tom Nissane sa bojím spotreby prevádzkových nákladov, servis, diely, či ma to nezožerie. Swift sa mi zas vidí až moc ženské
Aj keď ja to chcem iba na chodenie po okreskách prevažne. Ale tá Primera je zvnútra hotová obývačka.
http://nissan-primera.autobazar.eu/18-v ... 59009.html - majiteľ je nejaký komunálny poslanček zo Smeru, na FB má aj fotku nového auta
http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=3649523
Auto vyzerá dobre, jazdené bežne po meste a okreskách. Reál km.
Trošku dilema, pri tom Nissane sa bojím spotreby prevádzkových nákladov, servis, diely, či ma to nezožerie. Swift sa mi zas vidí až moc ženské
V tom Nissane sú origo poťahy ? ... prídu až moc "nové"
Otázne je, či to niekto nechal spraviť pre vlastný pocit alebo chcel prekryť niečo.
Otázne je, či to niekto nechal spraviť pre vlastný pocit alebo chcel prekryť niečo.
No však si hoď meno do Facebooku, je to nejaký poslanček zo Smeru, má tam aj fotečku nového auta. Silne pochybujem, že má čas sa s takým hrať. Tipujem, že v aute lietal BA-NR. A to nie sú poťahy, to je origo kožený interiér. No nechám si to prejsť hlavou a možno piatok zbehnem kuknúť, to mám cestu do NR.
Ja by som išiel do Fábie, novšie auto, benzín na krátke trate...brm napísal:brm
Jeden známy jej povedal, že HTP trojválec pri 190.000 km je tesne pred koncom.. aj keď boli pravidelné prehliadky... Vaše názory?

Viac-menej pravda. Treba popocuvat motor, sustredit sa na vstreky, tlaky a xy dalsich veci. Tie motory ale nevydrzia naozaj vela. I ked sa o ne staras. Proste 3 valec vychadzajuci zo 4 valca, ale zle upraveny.
-
RATZINGER666
Darca
brm: ano je ro pravda, pokial sa clovek nestara, moze odist aj podstatne skor... uz som tu o tom daval clanky, skus pohladat, pripadne pogooglit... za vsetky Ti dam aspon jeden moj najoblubenejsi http://www.cimbu.cz/clanky/auto-moto_htp.pdf
htp je cisto novy motor konstruovany ako trojvalec... ak na nom bola robena GO tak to musi byt nejak zdokladovane, kazdopadne treba byt opatrny, urcite dokladna kontrola v servise a zistis na com si, na druhu stranu ked niekto hlada auto do mesta pre zenu vzdy ma napadne yaris 
takze radsej nechat to naftove clio? k dispozicii su obe auta, len sa nevedia rozhodnut, ktore nechat a ktore predat..
-
RATZINGER666
Darca
hodnota clia je nulova, zenskej do mesta to bude stacit, to uz by si ani nepredal... nech to dojazdi a ked sa to zacne opat srat, tak to pusti z utesu
ono aj to HTP cosi vydrzi, ako bola robena ta GO, ale ak by som cosi predaval, tak predam to, pockam, kym clio odide a kupim potom za tie peniaze nieco slusnejsie a spolahlivejsie... ak vydrzi zo dva roky, tak za cenu predanej fabie kupis za tu dobu uz nieco podstatne lepsie... generalku uved do inzeratu tiez...
Syfon napísal:htp je cisto novy motor konstruovany ako trojvalec...
http://www.autorubik.sk/technika/motor- ... dat-pozor/Konštrukčne bol motor 1,2 HTP odvodený z koncernového štvorvalca o objeme 1598 cm3 (AEE) z rady EA 111 s výkonom 55 kW, ktorý mnohí motoristi poznajú z prvých Octávii, Golfov či Felícii.
Nejdem sa hadat, v dobovych materialoch z roku 2002 sa tento motor oznacuje za motor uplne novej generacie vyvinuty a vyrabany v Skode. Davnejsie som cital, ze existoval prototyp stvorvalca, ktory vychadzal prave z trojvalca, tak neviem 
-
Fabo
Hardcore addict
No, zalezi... jak sa vezme, uplne nova bola aj Skoda 120 a predsa to bola len MBcka s novou kasnou a prevrtanym motorom... (obrazne povedane)