Je vek vo vzťahu až tak dôležitý?
Re: Je vek vo vzťahu až tak dôležitý?
Dobre budem pokračovať v udalostiach ktoré sa stali.
No náš vzťah sa vyvíja asi rovnakým štýlom chodievame spolu na pizzu, kino, disco, prechádzky v súkromí aj s partiou. Absolutne si rozumieme vo všetkom v koníčkoch atď. ako som písal na začiatku.
Až mi to jedného krásneho večera nedalo a snažil som sa jej vysvetliť že vek je iba číslo nič viacej a chcel som počuť od nej iný argument (vôbec som nenaliehal na ňu).
Až mi povedala že som moc inteligentný (osobne sa nepovažujem za inteligentného, ale zase ani nie za hlúpeho taký normálny zlatý stred) ako keď mi to povedala mal som sánku dole nevedel som ako mám reagovať proste bol som s toho argumentu mimo.
A teraz netuším ako to mám chápať. Neviem či mi nechcela povedať skutoční dôvod alebo sa jej páči ako ju dobývam alebo ja netuším čo.
No náš vzťah sa vyvíja asi rovnakým štýlom chodievame spolu na pizzu, kino, disco, prechádzky v súkromí aj s partiou. Absolutne si rozumieme vo všetkom v koníčkoch atď. ako som písal na začiatku.
Až mi to jedného krásneho večera nedalo a snažil som sa jej vysvetliť že vek je iba číslo nič viacej a chcel som počuť od nej iný argument (vôbec som nenaliehal na ňu).
Až mi povedala že som moc inteligentný (osobne sa nepovažujem za inteligentného, ale zase ani nie za hlúpeho taký normálny zlatý stred) ako keď mi to povedala mal som sánku dole nevedel som ako mám reagovať proste bol som s toho argumentu mimo.
A teraz netuším ako to mám chápať. Neviem či mi nechcela povedať skutoční dôvod alebo sa jej páči ako ju dobývam alebo ja netuším čo.
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ano, to je presne ono, to bude ten problemfix napísal: Až mi povedala že som moc inteligentný
toto (alebo akykolvek iny bullshit typu: si pre mna prilis dobry) keby mi nejaka zenska povedala tak sa najskor zacnem smiat a potom pojdem prec.
P.S. Dufam, ze si to ani na sekundu nezobral ako realny dovod cohokolvek
edit://
to su inac toto megadialogy
Si pre mna prilis inteligentny. Musis si najst niekoho blizsieho sebe, ja s Tebou proste nedokazem drzat krok. Len by si ma pri sebe tahal ako olovenu gulu.
-
lowmanek
Light Professional
Suhlasim s clovekom nadomnou...kebyze s tebou chce chodit holka (za predpokladu, ze to ma v hlave v poriadku), ktora sa podoba na Angelinu, povedal by si jej, ze je pre teba moc je*atelna a nech ti radsej posle rovno usateho elfa?
PS: Nie, nemyslim si, ze ten kus umelej hmoty je dobry priklad, ale bolo to prve, co ma napadlo...a za druhe, ano, tym usatym elfom narazam na tento post http://www.hojko.com/post1864922.html#p1864922
PS: Nie, nemyslim si, ze ten kus umelej hmoty je dobry priklad, ale bolo to prve, co ma napadlo...a za druhe, ano, tym usatym elfom narazam na tento post http://www.hojko.com/post1864922.html#p1864922
-
hojko
Site Admin
fix: Mozno to myslela tak, ze sa spravas inak ako tvoji rovesnici, teda ze tvoje spravanie nezodpoveda veku v ktorom si, ale si o nieco napred (tj. ako keby si mal viac rokov).
-
axxis
Addict
veris tomu co si napisal?hojko napísal:fix: Mozno to myslela tak, ze sa spravas inak ako tvoji rovesnici, teda ze tvoje spravanie nezodpoveda veku v ktorom si, ale si o nieco napred (tj. ako keby si mal viac rokov).
hojko: to by s nim potom chcela chodit a nepisala by mu take lacne vyhovorky 
fix
takze ste vlastne iba kamosi, chodite spolu von a tak.. jednoznacne mam pocit, ze sa to nikam neposuva, neprehlbuje, ona ta bere iba ako kamosa na vyplnenie volneho casu a viac od toho neocakava a ani nechce.
takze ste vlastne iba kamosi, chodite spolu von a tak.. jednoznacne mam pocit, ze sa to nikam neposuva, neprehlbuje, ona ta bere iba ako kamosa na vyplnenie volneho casu a viac od toho neocakava a ani nechce.
-
Andi_Cibula
Addict
axxis - Prosim ta, mozno si to uz niekde na fore pisal v nejakej inej teme, ale napisal by si aj sem nejake tvoje komplexne stanovisko k otazke veku vo vztahu ? Strucne par vetami.
-
hojko
Site Admin
axxis: Nie je dolezite comu verim ja, ale ako to vidi ona. Aby som ti vsak odpovedal - ano, verim tomu co som napisal.
-
axxis
Addict
lol wut? to akoze fakt mas zaujem pocut moj nazor?Racius napísal:axxis - Prosim ta, mozno si to uz niekde na fore pisal v nejakej inej teme, ale napisal by si aj sem nejake tvoje komplexne stanovisko k otazke veku vo vztahu ? Strucne par vetami.
Anyway, podla mna vek vo vztahu hra enormu rolu a ked niekto tvrdi, ze nie tak IMO klame sam sebe. Osobne poznam mnoho instancii roznovekovych partnerstiev, ktore povazujem za totalny blud z celej rady dovodov. Nejake priklady by mohli byt 18+ chalan so 14rocnym dievcatom, ktory tvrdi, ze ta jeho je uplne ina nez jej rovesnicky a vyspelejsia - bullshit, 14-tka je 14-tka a nic sa na tom nezmeni. Ja osobne si myslim, ze ak sa niekto uchyli k niecomu takemu tak je to len preto, ze nie je schopny si najst partnerku odpovedajuceho veku a mladucke dievca zbali jednoducho na to, ze je starsi (to si ona bude moct pofrajerit pred kamaratkami) a plysaka. Dalsia velmi obdobna situacia, ale level 2 je ked si 18-20 rocna stredoskolacka najde muza 30 a viac. Princip zachovany akurat miesto plysakov dostane zlatu retiazku alebo notebook, pravidelne pozvanie na veceru v lepsej restike (co si priemerny stredoskolak dovolit nemoze) a ona mu za odmenu da sem tam kuřbu a cele osadenstvo je spokojne.
Ludia, ktori su v takychto vztahoch obycajne tvrdia, ze im to klape uple uzasne, a ze vsetko je presne tak ako ma byt a bla bla, ze ten ich vztah je iny. Ale uprime? Nikdy sa predsa nedaju miesat ludia z uplne inych kategorii. A ak mi chce nejaky 30-tnik tvrdit, ze ma rovnake zaujmy ako jeho 20 rocna partnerka tak dakujem pekne, to iste plati aj o nej. Pochybujem, ze niekto kto ma vek na zakladanie rodiny bude ochotny s nou chodit dvakrat za vikend do baru a podobne. Sposob akym si tito dvaja ludia predstavuju zabavu je proste prilis rozdielny. Koniec koncov, kolko takychto dievcat by sa rado zabavalo s 10-12 rokov starsimi kamaratkami? Asi moc nie. Tak nechapem preco si mysliet, ze v pripade partnera je to ine.
My ako mladi ludia tieto veci mozeme vidiet pomerne silne pretoze vyvoj osobnosti je nesmierne rychly a samozrejme, ze vekove rozdiely sa mazu casom. Napr. 14 rocne dievca a 19 rocny chalan je blud (zakladoskolacka a maturant). 20 rocne dievca a 24 rocny chalan je v pohode, lebo su uz viac menej rovnaki (v podstate prvacka a piatak na vysokej). To iste 30 rocny chlap a 20tka...velmi nie. 50 rocny muz a 40-tka - OK.
Moj finalny nazor - na veku zalezi a to velmi. (ale 18 a 21 si viem predstavit, tam to az tak rozdielne nie je, teraz si myslim, ze dotycna ho proste nechce a on si to nie je ochotny priznat) A verim aj tomu, ze Hojko veri v pripade autora temy bludu.
-
Andi_Cibula
Addict
Dik, tvoje posobenie na fore si uz nejaky cas vsimam a pride mi celkom OK, takze ziadne vtipkovanie v tom nehladaj 
Keby sa takto zrozumitelne vyjadrovalo viacej uzivatelov, mnoho tem by malo menej stran a clovek by v tom nasiel rozne nazorove profily a s niecim by sa uz stotoznil
Keby sa takto zrozumitelne vyjadrovalo viacej uzivatelov, mnoho tem by malo menej stran a clovek by v tom nasiel rozne nazorove profily a s niecim by sa uz stotoznil
axxis
ked chodi 30tnik s 20rocnou tak zo vzajomnymi zaujmami to nema nic spolocne. Kazdy z nich poskytuje tomu druhemu "nieco" a obaja su urcitu dobu spokojni a normalne funguju. Ja osobne som poznal vztah kde ona mala iba 16 alebo 17 rokov ked zacali chodit a on nieco cez tridsat. Ona bola zacinajuca modelka a on druhotriedny herec, ale v tej dobe sa mu karierne celkom darilo. Neviem kolko ich vztah trval, ale niekolko rokov to urcite bolo. Potom sa rozisli, nakolko ona zistila ze on uz zo svojou karierou viac-menej skoncil a je neperspektivny, a nakolko bola pekna tak si narazila vyssiu ligu.
A teraz moze zacat niekto na ich vztah kydat, ze aka to bola vypocitavost a ze to cele odzaciatku bolo kvoli vekovemu rozdielu nevhodne. Ja na tom ale nic zle nevidim, dokazali fungovat relativne dlho, kazdemu to nieco dalo a nakoniec zistili ze sa obaja posunuli za ten cas niekde inde a ze najlepsie to bude skoncit. Aj ked je pravda, ze napr ja by somsi nevedel predstavit vecsi vekovy rozdiel ako 3-4roky maximalne, niekomu ale nemusi vadit ani 10 rocny rozdiel, ved predsa existuju celebrity kde on ma napr 60rokov a ona 25 alebo este menej

ked chodi 30tnik s 20rocnou tak zo vzajomnymi zaujmami to nema nic spolocne. Kazdy z nich poskytuje tomu druhemu "nieco" a obaja su urcitu dobu spokojni a normalne funguju. Ja osobne som poznal vztah kde ona mala iba 16 alebo 17 rokov ked zacali chodit a on nieco cez tridsat. Ona bola zacinajuca modelka a on druhotriedny herec, ale v tej dobe sa mu karierne celkom darilo. Neviem kolko ich vztah trval, ale niekolko rokov to urcite bolo. Potom sa rozisli, nakolko ona zistila ze on uz zo svojou karierou viac-menej skoncil a je neperspektivny, a nakolko bola pekna tak si narazila vyssiu ligu.
A teraz moze zacat niekto na ich vztah kydat, ze aka to bola vypocitavost a ze to cele odzaciatku bolo kvoli vekovemu rozdielu nevhodne. Ja na tom ale nic zle nevidim, dokazali fungovat relativne dlho, kazdemu to nieco dalo a nakoniec zistili ze sa obaja posunuli za ten cas niekde inde a ze najlepsie to bude skoncit. Aj ked je pravda, ze napr ja by somsi nevedel predstavit vecsi vekovy rozdiel ako 3-4roky maximalne, niekomu ale nemusi vadit ani 10 rocny rozdiel, ved predsa existuju celebrity kde on ma napr 60rokov a ona 25 alebo este menej
-
axxis
Addict
a ja som asi na minulej strane napisal, ze som poznal chalana, ktory sa po rozchode so svojou o 10 rokov starsou priatelkou zavesil. ideme sudit generalne pravdy vynimkami? 
pokial viem otazka bola co si o tom myslim a nie ci pristupam moznost, ze taky vztah bude fungovat (ano pripustam, ale nikdy by som to neocakaval, pretoze to uz mozem rovno ocakavat aj mnou spomenutu variantu)
pokial viem otazka bola co si o tom myslim a nie ci pristupam moznost, ze taky vztah bude fungovat (ano pripustam, ale nikdy by som to neocakaval, pretoze to uz mozem rovno ocakavat aj mnou spomenutu variantu)
Situacia z praxe:
Jedneho dna vo vyrobnom zavode KIA:
Riaditeľ 1:
"Vážený pracovník závodu, Vašu prácu si vysoko vážime avšak vzhľadom na svetovú krízu a znižovanie stavu zamestnancov sme boli nútený pristúpiť k ukončeniu Vašej pracovnej zmluvy. Sme nesmierne radi, že sme mohli spolupracovať s tak usilovným a kvalifikovaným odborníkom pre danú oblasť."
Riaditeľ 2:
"Vážený pracovník, vzhľadom na neadekvátne výsledky Vašej práce negatívnemu prístupu k riešeniu problémov sme pristúpili k ukončeniu Vášho pracovného pomeru z dôvodu Vašej neschopnosti a nekompetentnosti."
Aký je rozdiel? V 1. prípade je zamestnanec smutný zo straty zamestnania ale teší sa že bol pochválený. V 2. prípade sa cíti ako neschopný debil.
Aký je skutočný výsledok? Úplne rovnaký. To je aj tvoj prípad...
Poslala ťa do prdele jediný rozdiel je v tom, že to urobila ako pravý diplomat...
PS.: To je človek, ktorý ťa pošle do prdele takým spôsobom, že sa tam tešíš.
EDIT: Ešte k tomu veku je iné porovnávať 10 ročný rozdiel v prípade 16-26 a iné v prípade 36 - 46. Ale nemyslím si, že vek zohráva dôležitú úlohu. Osobne som presvedčený, že súhra v posteli (sex) zohráva oveľa dôležitejšiu úlohu. Bol som so svojou drahou aj u psychologičky (v poradni mal som "veselý" vzťah) a tá nám sama od seba povedala, že sex je 70% vzťahu...a posledných 6 rokov som o tom do značnej miery aj presvedčený. Veľa vecí veľa kríz migrén a depresií sa dá vyriešiť v posteli...ak je však niekto frustrovaný zo situácie vládnucej v spálni 90% to končí rozchodom (samozrejme sú aj výnimky).
Jedneho dna vo vyrobnom zavode KIA:
Riaditeľ 1:
"Vážený pracovník závodu, Vašu prácu si vysoko vážime avšak vzhľadom na svetovú krízu a znižovanie stavu zamestnancov sme boli nútený pristúpiť k ukončeniu Vašej pracovnej zmluvy. Sme nesmierne radi, že sme mohli spolupracovať s tak usilovným a kvalifikovaným odborníkom pre danú oblasť."
Riaditeľ 2:
"Vážený pracovník, vzhľadom na neadekvátne výsledky Vašej práce negatívnemu prístupu k riešeniu problémov sme pristúpili k ukončeniu Vášho pracovného pomeru z dôvodu Vašej neschopnosti a nekompetentnosti."
Aký je rozdiel? V 1. prípade je zamestnanec smutný zo straty zamestnania ale teší sa že bol pochválený. V 2. prípade sa cíti ako neschopný debil.
Aký je skutočný výsledok? Úplne rovnaký. To je aj tvoj prípad...
Poslala ťa do prdele jediný rozdiel je v tom, že to urobila ako pravý diplomat...
PS.: To je človek, ktorý ťa pošle do prdele takým spôsobom, že sa tam tešíš.
EDIT: Ešte k tomu veku je iné porovnávať 10 ročný rozdiel v prípade 16-26 a iné v prípade 36 - 46. Ale nemyslím si, že vek zohráva dôležitú úlohu. Osobne som presvedčený, že súhra v posteli (sex) zohráva oveľa dôležitejšiu úlohu. Bol som so svojou drahou aj u psychologičky (v poradni mal som "veselý" vzťah) a tá nám sama od seba povedala, že sex je 70% vzťahu...a posledných 6 rokov som o tom do značnej miery aj presvedčený. Veľa vecí veľa kríz migrén a depresií sa dá vyriešiť v posteli...ak je však niekto frustrovaný zo situácie vládnucej v spálni 90% to končí rozchodom (samozrejme sú aj výnimky).
Vek podľa mňa vôbec nie je dôležitý...
dôležitá je psychická vyspelosť a zohranie partnerov..čokoľvek čo sa týka lásky, zovšeobecňovať - je hlúposť podľa mňa, lebo sme všetci rozdielny a jedinečný
v mojom blízkom okolí je dlhoročný vzťah - 20 rokov rozdiel - začali spolu, ked mala 18 a on 38, on bol ešte ženatý a mal 2 deti..manželstvo nebolo v tom čase veľmi šťastné - rozviedli sa (a nie kvôli novej žabke)...
ide o to, že ona bola natoľko vyspelá, že sa dokázala starať o 3 chlapov - z toho jeden bol akurát v puberte, popritom sa starala o domácnosť, matka ju totiž vyhodila z domu, lebo si našla,,starého" chlapa a nesúhlasila s tým, a popritom stíhala VŠ ....
a pozor! nebola s ním kvôli peniazom, mala toľko možností ako si naraziť bohatých a aj mladších....
bola to proste láska....a mám pocit, že podaktorý tomu slovu a citu absolútne nerozumejú a škatuľkujú ľudí podľa veku,soc.statusu,pohlavia,vyznania a pod.
a ozaj sú spolu už 8 rokov a majú trojmesačnú dcérku
dôležitá je psychická vyspelosť a zohranie partnerov..čokoľvek čo sa týka lásky, zovšeobecňovať - je hlúposť podľa mňa, lebo sme všetci rozdielny a jedinečný
v mojom blízkom okolí je dlhoročný vzťah - 20 rokov rozdiel - začali spolu, ked mala 18 a on 38, on bol ešte ženatý a mal 2 deti..manželstvo nebolo v tom čase veľmi šťastné - rozviedli sa (a nie kvôli novej žabke)...
ide o to, že ona bola natoľko vyspelá, že sa dokázala starať o 3 chlapov - z toho jeden bol akurát v puberte, popritom sa starala o domácnosť, matka ju totiž vyhodila z domu, lebo si našla,,starého" chlapa a nesúhlasila s tým, a popritom stíhala VŠ ....
a pozor! nebola s ním kvôli peniazom, mala toľko možností ako si naraziť bohatých a aj mladších....
bola to proste láska....a mám pocit, že podaktorý tomu slovu a citu absolútne nerozumejú a škatuľkujú ľudí podľa veku,soc.statusu,pohlavia,vyznania a pod.
a ozaj sú spolu už 8 rokov a majú trojmesačnú dcérku
-
Soviet
Darca
Ona 40, on 60
No neviem ci ju bude este v ten moment bavit, ale tak nepoznam. Chlapovi mlade masko vyhovuje.
-
audiotrack
VIP
to muselo byť super, mať o rok - dva mladšieho syna ako bola sama. To nie že ona sa starala o 3 chlapov, to on sa staral o svoje 3 deti (vrátane nej)Naty_93 napísal:... ked mala 18 a on 38...dokázala starať o 3 chlapov - z toho jeden bol akurát v puberte ....
20 rokov je obrovský rozdiel. Aj tie deti, 2 už odrastené a teraz majú 3 mesačného súrodenca. Tá rodina je celá bez urážky poprepínaná.
audiotrack napísal: to muselo byť super, mať o rok - dva mladšieho syna ako bola sama. To nie že ona sa starala o 3 chlapov, to on sa staral o svoje 3 deti (vrátane nej)
20 rokov je obrovský rozdiel. Aj tie deti, 2 už odrastené a teraz majú 3 mesačného súrodenca. Tá rodina je celá bez urážky poprepínaná.
a ty si ako vydedukoval, v koľkých rokoch mal on tie deti? starší syn má teraz 16 a mladší cca.11.... ide o tú ,,vyzretosť" ak nečítate pozorne, veľmi efektívne sa vžila do role manželky a matky, no netvrdím, že mala na ružiach ustlané...chvíľu trvalo, kým si všetci na tento nový systém zvykli...on sa staral akurát tak o finančné zabezpečenie - kedže ona zatial ešte študovala...
//autoeditácia príspevku (02 Okt 2012, 21:27)
áno, už som si všimla tú chybu, čo som napísala..teraz je ten starší v puberte..sryy..vtedy išlo skor o to ,,prijať"novú ,,mamu" a začať ju rešpektovať ako autoritu...nejako sa mi to pomýlilo..
ad vek: davam si na to pozor, ale ked sa pri mladsom citim dobre a rovnocenne, vekovy rozdiel ide bokom.
ad "tvoja inteligencia": parkrat som bola von s chalanom o 3 roky mladsim, pritahoval ma velmi a obdivovala som jeho vysoku inteligenciu. ALE: mal uplne iny pohlad na svet a nesedel mi povahovo (co som pripisovala veku). bol pritazlivy a zaujimavy, ale vztah som si s nim nevedela predstavit, bol na uplne inej vlne
=> vek/inteligencia je len pomyselny dovod (vyhovorka). ked si dvaja sadnu, niet co riesit.
ad "tvoja inteligencia": parkrat som bola von s chalanom o 3 roky mladsim, pritahoval ma velmi a obdivovala som jeho vysoku inteligenciu. ALE: mal uplne iny pohlad na svet a nesedel mi povahovo (co som pripisovala veku). bol pritazlivy a zaujimavy, ale vztah som si s nim nevedela predstavit, bol na uplne inej vlne
=> vek/inteligencia je len pomyselny dovod (vyhovorka). ked si dvaja sadnu, niet co riesit.