//ešte dodám, že "prerastený" križiak to nebude, tých mám neďaleko medzi tujami a vyzerajú úplne odlišne (a hlavne menšie
co je toto za hmyz
Re: co je toto za hmyz
Pavúk síce nie je hmyz, ale nedá mi nepochváliť sa jedným kúskom, ktorý som pred chvíľou musel eliminovať (opakovane si utkal sieť na dosť nevhodnom mieste). Neviem čo to môže byť za druh, pavúkov narozdiel od hocijakého hmyzu moc nemusím, takže nejaká podrobná manipulácia s ním je vylúčená.
Telo má na dĺžku zhruba 2cm (bez nôh), končatiny má pomerne hrubé, rovnako dlhé - možno o niečo dlhšie ako telo a každá končatina je striedavo tmavo-svetle pásikovaná. Na chrbtovej aj brušnej strane bruška má nejaké obrazce. Farba tela svetlo a tmavo hnedá. Pripájam aj fotku, na ktorej je vidieť zreteľne telo pavúka, končatiny má už stiahnuté k telu. V porovnaní s exotickými druhmi to je krpec, ale poviem vám, nebolo mi všetko jedno, keď začal pobehovať v mojej blízkosti. 
//ešte dodám, že "prerastený" križiak to nebude, tých mám neďaleko medzi tujami a vyzerajú úplne odlišne (a hlavne menšie
).
Ved tam nic nevidiet.
Tú fotku som sem dal len ako dôkaz, že to nebol nejaký "hajzlový pavúčik" a bohužiaľ nemám taký foťák, aby som ho mohol do detailov nafotiť.
no mal si k nemu dat na fotku daky predmet nech je jeho velkost s cim porovnat...takto moze mat 1 cm ale aj 2 metre.
kriziakov je x druhov, u nas su najnovsie s kriklavozltym bruchom a bielym znakom, tiez som myslel ze to je dajaky exoticky pavuk ale znamy co robi biologa na sprave nar. parku slovensky raj povedal ze je to kriziak a ze mozu byt rozne sfarbene.
Pavuk - aky druh
Caute, dnes vecer som zazil poriadny sok, hoci som typ cloveka, co sa pavukov velmi neboja, ale tak toto bolo uz na mna silna kava. V pivnici som si vsimol toto cudo. Bolo to strasne velke hoci to na fotke asi az tak nevyzera. Dost by ma zaujimalo o aky druh pavuka sa jedna, nakolko taketo velke hebedo som este fakt nevidel. Snad sa niekto najde, kto to bdue vediet. Dik
-
mirak2
Hardcore addict
je to zaujimave, tiez som z Kosic a takuto opachu som mal v byte... skoncil vo vysavaci, prachovy sacok poletel do kontajnera hned, brrrrr
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Vedeli by ste povedať aký je dlhý? Lebo takto sa to nedá určiť. Ja som mal raz takého podobného pavúka v posteli [skoro instant infarkt], bol dlhý asi 5 cm. Som myslel že sa zbláznim. Neznášam pavúky, mám na ne extra vysávač [naozaj].
//jefty: ale ja to myslím vážne
v tom modrom nájdeš obrovské pohrebisko hmyzu z môjho bytu...
//jefty: ale ja to myslím vážne
nehovorte, ze toto zije na slovensku, hento hovado na tej fotke vyzera obrovsky, aj na 10cm
-
mirak2
Hardcore addict
ja som to dobre nevidel, iba mama, ja som videl iba jeho nohy trciace spod prahu, len som utekal po vysavac... ale kludne to mohlo mat len nohy o dlzke 5 cm (minimalne), cele neviem
Mal som aj ja jednu fotku takého pavúka. Ukázal som ho jednému známemu, ktorého koníček je všetko okolo pavúkov a vraj je to Liocranum rupicola. Slovenský názov neviem, ale že je to bežne sa vyskytujúci pavúk aj v domácnostiach. Trochu väčší, ale úplne neškodný.
Takéhoto drobca vyvesil kamoš na fcb, vraj ho našiel niekde pri Banskej Štiavnici.
no toto uz nevyzera tak ohavne(aj ked v postely by som to mat nechcel), ale ten prvy vyzera giganticky 
uplink: nebojis sa ze ti ztoho vylezu kym skapu?
uplink: nebojis sa ze ti ztoho vylezu kym skapu?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ColdRain - v tom vysávači sú na súčiastky, ešte som nevidel ani jedného, čo by pristál v tom uskladňovaciom priestore živý. Obvykle ich to rozmláti na kúsky ešte v rúre, alebo po náraze na chránič filtru, častokrát do samotného uskladňovacieho priestoru doletí len torzo bez nožičiek. Má to celkom saciu silu a cesta rúrou je krutá... 
Takeho pavuka co sem dal robert656, sme mali minule v kuchyni, co netusim ako sa tam dostalo. Obrovske hovado (cca8cm), nastastie dostal papucou po hlave a asi este 4 rany istoty
Osem cm, fúha.
Síce už z pavúkov nemám taký strach ako keď som bol menší, ale stále mi je tento druh najnepríjemnejší. A nájsť si takého osem cm kdesi v izbe, alebo nedajboh v posteli, tak to by bolo zaujímavé. 
No toho co dal muffi, je podstatne mensi. Ten moj mal tu prednu nohu cca taku dlhu ako moj prostrednik.
robert656 - už som na Slovensku videl rôznych pavúkov rôznej veľkosti, ale to čo si sem pridal ty práve prekonalo všetko. Normálne ma oblial studený pot pri pomyslení, že hentaký maco možno číha aj v/na/pri našej chalupe. 
Mne sa zdajú dosť podobné ale nie som si veru istý, či u nás žije viac druhov takýchto väčších pavúkov. Možno je ten menší proste ešte nedospelý. Inak ja neviem pochopiť, prečo sa ich toľko ľudí bojí. Mne sa pavúky oproti hmyzu zdajú ako veľmi sympatické článkonožce
A keby aj nie(a to tvrdím stále), na všetky druhy zaberá razantný švih reklamným letákom z tesca 
Heh, nie zo srandy je arachnofóbia jedna z najrozšírenejších fóbií. Ja ju mám tiež, a mám obrovský "strach" nie len z pavúkov, ale z väčšiny hmyzu, snáď okrem múch, motýlov, komárov a podobne. Ani osa či včela mi nerobí vrásky na čele. Ale nejaký pavúk, alebo nejaká haveď v podobe veľkých chrobákov, to by som najradšej volal hasičov. 
Už keď pozerám obrázky, tak sa ma zmocní "strach" (nenazýval by som to strachom), že niečo také mi pobehuje v izbe. Ťažko sa mi zaspáva, a podobne. Ale no čo, ja ko*ot tieto témy aj tak stále otváram...
)
Už keď pozerám obrázky, tak sa ma zmocní "strach" (nenazýval by som to strachom), že niečo také mi pobehuje v izbe. Ťažko sa mi zaspáva, a podobne. Ale no čo, ja ko*ot tieto témy aj tak stále otváram...