co je toto za hmyz

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mustafa
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: co je toto za hmyz

Príspevok od používateľa Mustafa »

Pavúk síce nie je hmyz, ale nedá mi nepochváliť sa jedným kúskom, ktorý som pred chvíľou musel eliminovať (opakovane si utkal sieť na dosť nevhodnom mieste). Neviem čo to môže byť za druh, pavúkov narozdiel od hocijakého hmyzu moc nemusím, takže nejaká podrobná manipulácia s ním je vylúčená. :D Telo má na dĺžku zhruba 2cm (bez nôh), končatiny má pomerne hrubé, rovnako dlhé - možno o niečo dlhšie ako telo a každá končatina je striedavo tmavo-svetle pásikovaná. Na chrbtovej aj brušnej strane bruška má nejaké obrazce. Farba tela svetlo a tmavo hnedá. Pripájam aj fotku, na ktorej je vidieť zreteľne telo pavúka, končatiny má už stiahnuté k telu. V porovnaní s exotickými druhmi to je krpec, ale poviem vám, nebolo mi všetko jedno, keď začal pobehovať v mojej blízkosti. :shock:

//ešte dodám, že "prerastený" križiak to nebude, tých mám neďaleko medzi tujami a vyzerajú úplne odlišne (a hlavne menšie :lol: ).
Prílohy
p1.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ved tam nic nevidiet.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Tú fotku som sem dal len ako dôkaz, že to nebol nejaký "hajzlový pavúčik" a bohužiaľ nemám taký foťák, aby som ho mohol do detailov nafotiť.
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

no mal si k nemu dat na fotku daky predmet nech je jeho velkost s cim porovnat...takto moze mat 1 cm ale aj 2 metre.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

kriziakov je x druhov, u nas su najnovsie s kriklavozltym bruchom a bielym znakom, tiez som myslel ze to je dajaky exoticky pavuk ale znamy co robi biologa na sprave nar. parku slovensky raj povedal ze je to kriziak a ze mozu byt rozne sfarbene.
robert656
Medium Star
Medium Star

Pavuk - aky druh

Príspevok od používateľa robert656 »

Caute, dnes vecer som zazil poriadny sok, hoci som typ cloveka, co sa pavukov velmi neboja, ale tak toto bolo uz na mna silna kava. V pivnici som si vsimol toto cudo. Bolo to strasne velke hoci to na fotke asi az tak nevyzera. Dost by ma zaujimalo o aky druh pavuka sa jedna, nakolko taketo velke hebedo som este fakt nevidel. Snad sa niekto najde, kto to bdue vediet. Dik
Prílohy
P9037764.jpg
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

je to zaujimave, tiez som z Kosic a takuto opachu som mal v byte... skoncil vo vysavaci, prachovy sacok poletel do kontajnera hned, brrrrr
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Vedeli by ste povedať aký je dlhý? Lebo takto sa to nedá určiť. Ja som mal raz takého podobného pavúka v posteli [skoro instant infarkt], bol dlhý asi 5 cm. Som myslel že sa zbláznim. Neznášam pavúky, mám na ne extra vysávač [naozaj].

//jefty: ale ja to myslím vážne :| v tom modrom nájdeš obrovské pohrebisko hmyzu z môjho bytu...
Prílohy
vacuum-cleaners.jpg
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nehovorte, ze toto zije na slovensku, hento hovado na tej fotke vyzera obrovsky, aj na 10cm
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ja som to dobre nevidel, iba mama, ja som videl iba jeho nohy trciace spod prahu, len som utekal po vysavac... ale kludne to mohlo mat len nohy o dlzke 5 cm (minimalne), cele neviem
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Mal som aj ja jednu fotku takého pavúka. Ukázal som ho jednému známemu, ktorého koníček je všetko okolo pavúkov a vraj je to Liocranum rupicola. Slovenský názov neviem, ale že je to bežne sa vyskytujúci pavúk aj v domácnostiach. Trochu väčší, ale úplne neškodný.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Takéhoto drobca vyvesil kamoš na fcb, vraj ho našiel niekde pri Banskej Štiavnici.
Prílohy
df.jpg
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no toto uz nevyzera tak ohavne(aj ked v postely by som to mat nechcel), ale ten prvy vyzera giganticky :D

uplink: nebojis sa ze ti ztoho vylezu kym skapu?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

ColdRain - v tom vysávači sú na súčiastky, ešte som nevidel ani jedného, čo by pristál v tom uskladňovaciom priestore živý. Obvykle ich to rozmláti na kúsky ešte v rúre, alebo po náraze na chránič filtru, častokrát do samotného uskladňovacieho priestoru doletí len torzo bez nožičiek. Má to celkom saciu silu a cesta rúrou je krutá... :|
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

Takeho pavuka co sem dal robert656, sme mali minule v kuchyni, co netusim ako sa tam dostalo. Obrovske hovado (cca8cm), nastastie dostal papucou po hlave a asi este 4 rany istoty
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Osem cm, fúha. :| Síce už z pavúkov nemám taký strach ako keď som bol menší, ale stále mi je tento druh najnepríjemnejší. A nájsť si takého osem cm kdesi v izbe, alebo nedajboh v posteli, tak to by bolo zaujímavé. :nono:
robert656
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa robert656 »

No toho co dal muffi, je podstatne mensi. Ten moj mal tu prednu nohu cca taku dlhu ako moj prostrednik.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

robert656 - už som na Slovensku videl rôznych pavúkov rôznej veľkosti, ale to čo si sem pridal ty práve prekonalo všetko. Normálne ma oblial studený pot pri pomyslení, že hentaký maco možno číha aj v/na/pri našej chalupe. :cry:
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Mne sa zdajú dosť podobné ale nie som si veru istý, či u nás žije viac druhov takýchto väčších pavúkov. Možno je ten menší proste ešte nedospelý. Inak ja neviem pochopiť, prečo sa ich toľko ľudí bojí. Mne sa pavúky oproti hmyzu zdajú ako veľmi sympatické článkonožce :) A keby aj nie(a to tvrdím stále), na všetky druhy zaberá razantný švih reklamným letákom z tesca :boj:
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Heh, nie zo srandy je arachnofóbia jedna z najrozšírenejších fóbií. Ja ju mám tiež, a mám obrovský "strach" nie len z pavúkov, ale z väčšiny hmyzu, snáď okrem múch, motýlov, komárov a podobne. Ani osa či včela mi nerobí vrásky na čele. Ale nejaký pavúk, alebo nejaká haveď v podobe veľkých chrobákov, to by som najradšej volal hasičov. :lol:

Už keď pozerám obrázky, tak sa ma zmocní "strach" (nenazýval by som to strachom), že niečo také mi pobehuje v izbe. Ťažko sa mi zaspáva, a podobne. Ale no čo, ja ko*ot tieto témy aj tak stále otváram... :lol: )
Napísať odpoveď