Multimedialny prehravac k TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
daffon
Amateur
Amateur

Re: Multimedialny prehravac k TV

Príspevok od používateľa daffon »

mam 47g20e a aj keby mi to bralo taky format tak urcite mi to mkv a iso bluray neprehraje.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To nie. Ale novsie modely uz vedia.
tuky
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuky »

Zdravim je toho tu vela popisane a novu temu nechcem zakladat tak skusim takto napriamo sa pridat do vasej diskusie:
Chcel by som kupit daky ten multimedialny prehravac/nahravac hdd k tv len akosi sa neviem docitat k niektorym vlastnostiam co by som chcel aby snimi dokazal pracovat Chcel by som take Multimed. centrum s HDD ktore dokaze prehrat co najviac formatov tj aj 3D tzn HDMI 1.4 plus aby malo dvb-t/c tunner na nahravanie programov z kablovky a popri nahravani aj pozeranie TV dalej aby to malo USB 3.0, wifi nemusi mat teda ak je to daka vyhra lebo k tv chcem pritiahnut od routra RJ-45 kabel a dalej sa chcem spytat ohladom ako bude fungovat napriklad presun suborov z PC ktory je napojeny na router od telekomu (D-Link DSL-2641R) a presun suborov cez wifi tohoto routra z notebooku ci sa take nieco da nastavit alebo len pekne do toho Multim. centra cez USB alebo ci sa da pomocou wifi pustat film a ovladat toto centrum ale toto nie je podmienkou
malo by to byt do 250 € s HDD 2TB a viac teda podla cien by som sa rozhodol lebo objem dat sa da vzdy zvysit (usb...)
// edit este som chcel ze tv mi neprehrava 6 kanalove audio iba Stereo tak este ci existuje daky prehravac ktory dokaze DTS, 5.1 zvuk atd.. konvertovat do stereo pocas prehravania a "posielat" do tv cez HDMI uz ako 2 kanal teda ak nieco take existuje

Dakujem za odpoved a vopred sa ospravedlnujem za chyby
S pozdravom Juraj Milan :)
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Presun suborov nie je problem, hdd v mmc si nastavis ako sietovy disk a z hociakeho zariadenia v sieti tam mozes ladovat filmy. Na tvoje poziadavky by bolo zrejme najlepsie htpc, ktore by dokazalo uplne vsetko. Ci toto vsetko dokaze obycajne mmc to teda neviem. Obavam sa ze take nebude.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@tuky
co sa toho zvuku tyka tak to dokaze skoro kazde MMC
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ako sa pise vyssie, downmix do sterea vedia aj "storocne" dvd prehravace, nieto este dnesne mmc.

Na to nahravanie dvb-c vsak zabudni. Na to potrebujes aby take mmc malo okrem tunera aj slot na CA modu sparovanyl s kartou od providera. A take nenajdes. Uz aj mmcs dvb-c tunerom je problem. Na to pouzi STB s PVR priamo od poskytovatela kablovky. Alebo ako sa pise vyssie postavit htpc.
tuky
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

aha takze napriklad naco je potom v tomto prehravaci nahravanie EPG..
http://www.alza.sk/xtreamer-prodigy-black-d293979.htm
nefunguje to tak ze do toho dam kabel z televizora a a bude to nahravat programi ako mam napriklad na vhs recorderi.. ?
a ked tak poradte mi ci radsej iba prehravac a ktomu si kupit externy hdd alebo lacnejsie vijde prehravas s hdd a ak tak aky mozete mi tu dat dake vase nazory.. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

@tuky
lenze analogovy signal je vsade rovnaky
pichnes antenu, naladis a sledujes alebo nahravas
digitalny signal sa ale deli na DVB-T (terastrial - bezdratovy pozemny), DVB-C (kablovy) a DVB-S (satelit)
na kazdy potrebujes zvlast tuner ak ho chces rozkodovat a rozkodujes len neblokovane kanali, takze ak mas napr UPC (jediny provider na SVK s DVB-C) tak mas smolu, lebo ten signal treba aj rozkodovat
preto mas v STB od UPC kartu
Tak isto to funguje aj pri DVB-S
Tckova rada je zatial uplne nekodovana ale zacinaju sa uz aj tu hokusi pokusi
Ryan Giggs
VIP
VIP

tuky napísal:aha takze napriklad naco je potom v tomto prehravaci nahravanie EPG..
nefunguje to tak ze do toho dam kabel z televizora a a bude to nahravat programi ako mam napriklad na vhs recorderi.. ?
To ma ale iba dvb-t tuner (vysielane vzduchom). V dvb-t su iba voľne širene slovenske kanaly, nič ine. Ja som ti ale pisal o dvb-c, ktore maš v požiadavkach. dvb-t ti samozrejme nahravať bude, ak k tomu pripojiš nejaku antenu.

wladas: UPC nie je jediny dvb-c provider. Su aj lokalny.
tuky
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

aha takze kedze ja mam asi 37 analogovych programov a asi 13 digitalnych programov ktore mi idu cez kablovku od slovanetu tak potom mi ten MMC v pohode nahra tie analogove programi ale stymi digitalnymi pracovat nebude ak to dobre chapem ..
A uz mi niekto napisete prosim vas aky sa teda oplati prehravac teraz s tymito poziadavkami ? Diki
Ryan Giggs
VIP
VIP

tuky napísal:potom mi ten MMC v pohode nahra tie analogove programi ale stymi digitalnymi pracovat nebude ak to dobre chapem ..
Za predpokladu, že ten tuner zvlada aj analogovy prijem a ani tie analogove programy nie su nijakym spôsobom kodovane.
tuky
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

no kodovane nie su takze v pohode by to malo fungovat Diki teda len este musim porozmyslat ktory ten MMC .. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

budem troska OT ale ja mam na nahravanie taky nazor ze bud to vie samotna TV alebo proste smola
riesit nahravanie nejakou krabicou je beh na veeeeelmi dlhe trate
tuky
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

no ja nahravam formov vhs recordera ktory my nahra priamo z kabla na kazetu ale digitalny prijem neberie (ma asi 10 rokov) no a kedze telka nahrava ale len na disk a po odpojeni disku od telky zmaze to co bolo na disku nahrane tak preto sa pytam ci takto cosi existuje
wladas
Redeemer
Redeemer

no analog samozrejme neni problem nahravat
akurat pozerat ten hnus...tak to fakt nie :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

wladas napísal:budem troska OT ale ja mam na nahravanie taky nazor ze bud to vie samotna TV alebo proste smola
Smola? Ved nahravanie na tv je tonajhorsie mozne. Kodovane nahravky ktore inde ako na tv neprehras, nahravas len to co sledujes, z analogu nenahras ani tuk,a niektore vedia nahrat len dvb-t.
Akakolvek skatula je lepsia ako nahravanie na tv.
wladas
Redeemer
Redeemer

ja viem ze na TV to je hroza ale nahravanie s krabickou okrem DVB-T je peklo (nemam na mysli krabicky od providerov samozrejme)
problem je hlavne v kodovani
laforez
Light Professional
Light Professional

podla mna je zbytcne narocne a aj komplikovane to vsetko tisnut do jednej krabicky. Na nahravanie si kup nejaky stb, ktory to dokaze. A na prehravanie filmov si kup mmc. Alebo ako som spominal htpc. Ak si budes chciet prehravat nahrate subory z toho stb na tom mmc, tak by si mal najlepsie riesenie spravit si NAS ako ulozisko. Ale to su tiez nejake financie navyse, ale je to velmi pohodlne a vyuzijes to aj v mnohych inych pripadoch.
Ryan Giggs
VIP
VIP

wladas napísal:ja viem ze na TV to je hroza ale nahravanie s krabickou okrem DVB-T je peklo (nemam na mysli krabicky od providerov samozrejme)
problem je hlavne v kodovani
Peklo? Ved napr. na satelitnom stb je nahravenie to najlepsie a najjednoduchsie. To iste tie stb pre iptv (magio, fiber atd.).
laforez
Light Professional
Light Professional

Mne moj dreambox nahrava satelitne kanaly aj s osmimi jazykmi ak sa to s tolkymi vysiela, pekne v hd, bez komprimacie a bez kodovania...
Napísať odpoveď