Zdravím vospolok.
Objavil sa mi taký menší problém. Pri pokuse o vytvorenie statického záznamu do ARP tabuľky(ARP -s 192.168.1.70 00:11:22:33:44:55[MAC routra]) vo WIN 7 Professional 64 bit na mňa konzola vypľuje: "The ARP entry addition failed: Prístup je odmietnutý.".
Hľadal som na nete ako to dať dokopy, ale našiel som len to, aby som konzolu spustil ako správca, poprípade z priečinka C:\Windows\System32. Ani jedno ale nepomohlo, ani kombinovane.
Našiel som tiež ako to spraviť cez NETSH, ale ten mi vyhodí že taký príkaz nepozná(add neighbors).
Moja otázka teda znie: "Ako pridať do tabuľky statický záznam?"
Vopred ďakujem za odpovede a prajem pekný večer.
Problém so zápisom do ARP tabuľky
Re: Problém so zápisom do ARP tabuľky
to co na teba pluje, ze "pristup je odmietnuty" je kvli tomu ze prikaovy riadok si spustil s pravami uzivatela. neviem kde presne vo win7 to je ale niekde cez start, prislusenstvo sa doklikaj k prikazovemu riadku, klikni nan pravym a je tam "run as administrator" (neviem ako je to prelozene do slovenciny, tie ich preklady su katastrofalne niekedy). a potom ti uz ten prvy prikaz zoberie.
-
terrens
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém so zápisom do ARP tabuľky
Tým to neni, písal som že som to už skúšal(pre istotu som skúsil znova, no bezvýsledne).
Ale ako vidím už mi to nehádže vôbec žiadnu hlášku, len zadám príkaz, ENTER a môžem znova písať. ARP záznam sa nijak nezmenil, stále je prideľovaný dynamicky...
Ale ako vidím už mi to nehádže vôbec žiadnu hlášku, len zadám príkaz, ENTER a môžem znova písať. ARP záznam sa nijak nezmenil, stále je prideľovaný dynamicky...